Del tu balansiniu ventiliu... Musu namui, kuriame apie 60 butu, kainuotu apie 10-20 tukst, priklausomai kokius ventilius statome. Zinoma, patare statyti automatinius ir pan... Pakankamai brangu ir ka gauna gyventojas is to. As ziuriu is savo varpines, gyvendama devintame aukste, kampinis butas. Pas mane visada yra salciau negu pirmame aukste, nors turetu buti priesingai. Viduriniu aukstu gyventojai skundziasi, kad jiems per karsta. Namas nera toks senas, kad ji kas nors imtu renovuoti ir pan.
Pas mane buna 18-20 laipsniu (istiklinti, apsiltinti balkonai, plastikiniai langai, apsiltinta kampine siena, pagal reikalavimus pakeisti radiatoriai ir pan), viduriniuose aukstuose - 25 laipsniai, net nekeisti langai. Pastacius ventilius, sureguliuoja, kad viduriniuose aukstuose butu ne 25, o 20 laipsniu. Pas mane lieka tie patys laipsniai. Man silciau nepasidaro. Tuomet paskaiciavus, mes mokame vos keliais litais maziau uz sildyma, nors mano bute niekas nepatiko. Kokia man nauda is to? Kuo ir kada man atsipirks investuoti pinigai?
Ar as kazka ne taip suprantu? Nes kai buvo namo susirinkimas, uzdavus klausima, kas mano bute pasikeis, buvo atsakymas - niekas.
Papildyta:
QUOTE(semlina @ 2013 11 04, 10:41)
va šita vieta man įdomi
o kaip jie gali užkišti sistemą?
Del sito daug nesidomejau, nes ketvirtadieni buvau ziauriai pikta, kad vel teko orinti radiatorius ir po namus vaiksciojo santechnikai. Tik uzsiminus apie automatinius nuorintojus, pasake - o ka darysi, kai uzsikis sistema. Bet butinai pasidomesiu, nes kaimynas dirba su sildymo sistemom daugiabuciuose ir sake, kad tiek balansiniai ventiliai, tiek nuorintojai nieko gero neduos musu namui. Tai sutikus ji, paklausiu