Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(Uodegyte @ 2013 11 03, 14:03)
Nepastebėjau ,kad čia daugiabučių bendrijos tema .Mūsų namas yra bendrabutis ,pas mus buto plane nėra vonios ,aišku daug kas yra įsirengę ,bet plane nėra pažymėta .ir jie nori gyvatukus mums įdėti .juk pagal planą yra tik kriauklė ir tuoletas ,o gyvatukui net vietos nėra .negali priversti juos dėt .

dėl gyvatukų mano manymu turėtų atsiklausti gyventojų sutikimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 10 18, 12:43)
O dėl automatinių nuorintojų

Man labai aktualus dalykas, bet tiek pardavėjai tiek šiluminininkai aiškina, kad naudos iš jų mažai. Gal jūs juos jau turit? Ar veikia?
Ir dėl balansinių ventilių ant pagrindinių stovų info norėčiau, gal kas turit senos statybos namuose? Kokia patirtis?

QUOTE(Uodegyte @ 2013 11 02, 01:30)
mes gyvenam 1 aukšte,ir ar privalom duot pinigus,

Nelabai suprantu tokių klausimų, tai įsivaizduokit tada, kad aplink ne kaimynai, o stogas virš Jūsų ir visa kita.
Labai patiko, kažkur skaičiau, kad užkniso penkto aukšto gyventojus amžinai bliūdais nustatyti namai ir varvančios lubos, paėmė ir papylė viską žemyn, iš karto dingo nuomonė, kad stogas tik viršutinio aukšto problema. Jei pusė namo nugrius tai ir kitos pusės neliks. Bendrabučiai, kiek žinau, privatizuoti, tai vadinasi tokie pat daugiabučiai kaip ir visi ir savo nuosavybe turi rūpintis savininkai ir spręsti kaip rūpintis. Jei niekam neįdomu name kas kaip, tai daro butų ūkis.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 11 04, 09:21)
Man labai aktualus dalykas, bet tiek pardavėjai tiek šiluminininkai aiškina, kad naudos iš jų mažai. Gal jūs juos jau turit? Ar veikia?
Ir dėl balansinių ventilių ant pagrindinių stovų info norėčiau, gal kas turit senos statybos namuose? Kokia patirtis?

Mes vis dar vargstam su radiatoriu nuorinimu doh.gif
Tai konsultavausi su keliais santechnikais. Net bendrijos santechnikas pasake, kad jokiu budu nestatyti automatiniu nuorintoju. Pirmiausia, kad naudos mazai. O antra, gali uzsikisti sistema ir bus daug daugiau problemu. As pati i juos labai skeptiskai ziuriu, tai kazkaip nesiruosiu investuoti i nuorintojus...

Pas mus name dabar vyksta diskusijos del balansiniu ventiliu.... Bet as vel pries juos... Tik pinigu praplovimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 11 04, 10:21)

Pas mus penktame aukšte gyventojai dažnai išvykę būna, todėl sudėjo tuos automatinius nuorintojus, šiemet pirmi metai kai sudėti, bet šilumą paleidus tik vienas radiatorius nešilo, bet ten kaip supratau problema tame, kad radiatorius blogai pastatytas pasviręs kažkaip todėl nenusiorina automatiškai, ėjo MB nuorint.
Balansinių ventilių mes nedėjom nes labai jau kaina didelė juos susidėt, tik laiptinėms sudėjom, kad prisukt galėtume. Tai dabar kol šilta visai užsukę šildymą laiptinėse, kai bus minusas šiek tiek atsuksim, bet koks bus efektas irgi nežinia po žiemos bus matyt.
Papildyta:
QUOTE(dangus giedras @ 2013 11 04, 10:34)
O antra, gali uzsikisti sistema ir bus daug daugiau problemu.

va šita vieta man įdomi g.gif o kaip jie gali užkišti sistemą? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 04 lapkričio 2013 - 10:39
QUOTE(semlina @ 2013 11 04, 11:41)
*Pas mus penktame aukšte gyventojai dažnai išvykę būna,
**Tai dabar kol šilta visai užsukę šildymą laiptinėse, kai bus minusas šiek tiek atsuksim, bet koks bus efektas irgi nežinia po žiemos bus matyt.

*Pas mane apskritai išvykusių, kurie tik kelis kartus per metus pasirodo, daug, todėl ir aktualu.
**O kodėl pirmi aukštai turi šalti? Ar pas jus sienos laiptinėje kapitalinės? Aš tuo abejoju, nes kitaip nelabai tie radiatoriai ir būtų g.gif .
Dėl balansinių, mintis mano yra tokia, kad pastačius sureguliuoti taip, kad stovas gautų pagal projektą ir patiems gyventojams pradėtų rūpėti, jei kaimynai turi galingesnius. Be to, visi stovai gaus tiek kiek priklauso, o ne kaip dabar, viduriniai šildosi - kraštiniai moka. Mano 5 laiptinių namui sakė, kad kainuotų apie 2 tūkstančius.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 11 04, 12:00)

**O kodėl pirmi aukštai turi šalti? Ar pas jus sienos laiptinėje kapitalinės? Aš tuo abejoju, nes kitaip nelabai tie radiatoriai ir būtų g.gif .
Dėl balansinių, mintis mano yra tokia, kad pastačius sureguliuoti taip, kad stovas gautų pagal projektą ir patiems gyventojams pradėtų rūpėti, jei kaimynai turi galingesnius. Be to, visi stovai gaus tiek kiek priklauso, o ne kaip dabar, viduriniai šildosi - kraštiniai moka. Mano 5 laiptinių namui sakė, kad kainuotų apie 2 tūkstančius.

Pas mus pirmi aukštai tikrai nešąla, laiptinių duris pasikeitėme, laiptinių langai taip pat plastikiniai, laiptinėse gėlės stovi, taigi tikrai nešalta, kai kuriuose butuose šalčiau negu laiptinėje, kas langų nepasikeitę smile.gif
Pradžioj kai paleidom šildymą ir laiptines šildė, bet kadangi dbar orai geri tai laiptines laikinai visai užsukom, nes gyventojai laiptinėje langus atidarinėja, tai kam šildyti bereikalo kai ir taip šilta. Va kai jau bus šalta tada ir šildysim laiptines, bet ir tai manau ne pilnu pajiegumu, nes anksčiau būdavo laiptinėse tikrai šilčiau negu kai kuriuose butuose biggrin.gif aišku čia jau tų gyventojų problema, kad langų nesusitvarko.
Dėl balansinių tai mums sakė, kad vienas ventilis apie 600 lt kainuoja, o stovų per visą 4 laiptinių namą tikrai daug tai nemanau, kad greitai atsipirktų tokia investicija, dėl to ir nedėjom jų, nors aišku naudos gal ir būtų. Kadangi dar turim kur investuoti pinigus į savo namą tai šią investiciją atmetėm, na bent jau kuriam laikui. Gal kažkada sugrįšim prie šio klausimo.
Atsakyti
Del tu balansiniu ventiliu... Musu namui, kuriame apie 60 butu, kainuotu apie 10-20 tukst, priklausomai kokius ventilius statome. Zinoma, patare statyti automatinius ir pan... Pakankamai brangu ir ka gauna gyventojas is to. As ziuriu is savo varpines, gyvendama devintame aukste, kampinis butas. Pas mane visada yra salciau negu pirmame aukste, nors turetu buti priesingai. Viduriniu aukstu gyventojai skundziasi, kad jiems per karsta. Namas nera toks senas, kad ji kas nors imtu renovuoti ir pan.
Pas mane buna 18-20 laipsniu (istiklinti, apsiltinti balkonai, plastikiniai langai, apsiltinta kampine siena, pagal reikalavimus pakeisti radiatoriai ir pan), viduriniuose aukstuose - 25 laipsniai, net nekeisti langai. Pastacius ventilius, sureguliuoja, kad viduriniuose aukstuose butu ne 25, o 20 laipsniu. Pas mane lieka tie patys laipsniai. Man silciau nepasidaro. Tuomet paskaiciavus, mes mokame vos keliais litais maziau uz sildyma, nors mano bute niekas nepatiko. Kokia man nauda is to? Kuo ir kada man atsipirks investuoti pinigai? g.gif
Ar as kazka ne taip suprantu? Nes kai buvo namo susirinkimas, uzdavus klausima, kas mano bute pasikeis, buvo atsakymas - niekas.
Papildyta:
QUOTE(semlina @ 2013 11 04, 10:41)
va šita vieta man įdomi  g.gif  o kaip jie gali užkišti sistemą?  g.gif

Del sito daug nesidomejau, nes ketvirtadieni buvau ziauriai pikta, kad vel teko orinti radiatorius ir po namus vaiksciojo santechnikai. Tik uzsiminus apie automatinius nuorintojus, pasake - o ka darysi, kai uzsikis sistema. Bet butinai pasidomesiu, nes kaimynas dirba su sildymo sistemom daugiabuciuose ir sake, kad tiek balansiniai ventiliai, tiek nuorintojai nieko gero neduos musu namui. Tai sutikus ji, paklausiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2013 11 04, 14:05)
Del sito daug nesidomejau, nes ketvirtadieni buvau ziauriai pikta, kad vel teko orinti radiatorius ir po namus vaiksciojo santechnikai. Tik uzsiminus apie automatinius nuorintojus, pasake - o ka darysi, kai uzsikis sistema. Bet butinai pasidomesiu, nes kaimynas dirba su sildymo sistemom daugiabuciuose ir sake, kad tiek balansiniai ventiliai, tiek nuorintojai nieko gero neduos musu namui. Tai sutikus ji, paklausiu  ax.gif

Kad namui niekas nepasikeis dėl automatinių nuorintojų tai tikiu, čia manau daugiau yra patogumo klausimas ir ypač aktualus tada kai gyventojų dažnai būna išvykę. Nereikia palikinėt kaimynams raktų, kad radiatorius nuorintų.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 11 04, 13:30)
Kad namui niekas nepasikeis dėl automatinių nuorintojų tai tikiu, čia manau daugiau yra patogumo klausimas ir ypač aktualus tada kai gyventojų dažnai būna išvykę. Nereikia palikinėt kaimynams raktų, kad radiatorius nuorintų.

Del tu paciu raktu palikimu kaimynams... Tai as turiu pilna teise niekam nepalikti tu raktu ir neorinti radiatoriu... Ir tikriausiai jokios baudos negausiu, bent jau nesugalvoju, kodel tureciau ja gauti g.gif Tik kad sals dalis namo...
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2013 11 04, 14:05)
**Pastacius ventilius, sureguliuoja, kad viduriniuose aukstuose butu ne 25, o 20 laipsniu. Ar as kazka ne taip suprantu?
*Tai sutikus ji, paklausiu  ax.gif

*Jei tokia suma, tai balansinius turėjo galvoj kiekvienam bute turbūt, o aš šneku apie stovus rūsyje. Jei visuose butuose bus 20, tai visas namas sunaudos mažiau energijos, vadinasi, mažiau mokėsit už šildymą. 1 laipsnis sutaupo apie 15 procentų sunaudotos energijos, bent man taip aiškino, kai domėjausi.
**Būčiau labai dėkinga. Dar vienas niuansas, kuris turi didelę reikšmę - penkiaaukščiai skiriasi iš esmės nuo devynaukščių.
Papildyta:
QUOTE(dangus giedras @ 2013 11 04, 14:46)
*Tai as turiu pilna teise niekam nepalikti tu raktu ir neorinti radiatoriu...
** Tik kad sals dalis namo...

*Radiatorių nenuorinti tai taip, bet avarijos atveju palikti pirmininkui duomenis kaip Jus rasti, privalote. Kitaip nepareikšite pretenzijų, kai bus įeita į butą su policija ir liudininkais.
**Nešals, nuorino per rūsį, tik nenusiorina taip gerai ir naudojam daugiau energijos, nei, kad būtų gerai nuorinta.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 11 04, 13:46)
*Jei tokia suma, tai balansinius turėjo galvoj kiekvienam bute turbūt, o aš šneku apie stovus rūsyje. Jei visuose butuose bus 20, tai visas namas sunaudos mažiau energijos, vadinasi, mažiau mokėsit už šildymą. 1 laipsnis sutaupo apie 15 procentų sunaudotos energijos, bent man taip aiškino, kai domėjausi.

Na, as noreciau skaicius pamatyti, kiek tikrai namas sutaupo, kai yra tokie ventiliai kiekvienam bute g.gif Pas mus rajone nera nei vieno namo, kuriame jie butu, todel ir negalime palyginti. Ir net imoniu atstovai, kurie stato ventilius, nesugebejo normaliai paaiskinti, kiek is tiesu mes islosim...
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2013 11 04, 14:54)
Na, as noreciau skaicius pamatyti,

Dėl ventilių, nežinau, todėl domiuosi.
Kai sukėliau gyventojų nepasitenkinimą liepdama susitvarkyti radiatorius pagal projektą, net šilumos tinklų vadybininkas tyčiojosi, kad "glušė" pirmininkė sugalvojo nesąmonę, net pas mane į butą atėję perrašyti sutarties - nepasidomėjo, kad aš ta pirmininkė. o po metų patys klausė, matyt užmiršę, ką padariau, kad taip ženkliai mano name sumažėjo energijos sunaudojimas, automatiškai mokesčiai už šildymą.
Atidaryti langai, tai ne žodžių žaismas, tai labai dideli pinigai išmesti į orą.
Atsakyti