Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 28, 08:22)
O kodėl samonė pagal plotą  g.gif ? Aš gyvenu su sūnum 81 kv.m. bute, pas mane yra 36 kv.m. butų, kuriuose gyvena net 6 žmonės su mažais vaikais. Tai kas daugiau šiukšlina? Kvadratai ar žmonės?

Manau teisingiau skaičiuoti nuo žmonių skaičiaus, bet sunkiau sukontroliuoti kiek kur gyvena. Pagal kvadratūrą lengviau administruoti šį mokestį ir gaunasi, kad moka visi nepriklausomai nuo to gyvena kas nors bute ar ne. Taigi iš anksto aiški ir pastovi suma, va dėl to daug savivaldybių ir pasirinko šį skaičiavimo metodą, nes jiems jis naudingesnis.
Moka net tie kurie realiai užsienį išvažiavę, turi butą ir mokėk nesvarbu šiukšlini tu ar ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 28, 08:22)
O kodėl samonė pagal plotą  g.gif ? Aš gyvenu su sūnum 81 kv.m. bute, pas mane yra 36 kv.m. butų, kuriuose gyvena net 6 žmonės su mažais vaikais. Tai kas daugiau šiukšlina? Kvadratai ar žmonės?

Apskaita daug paprastesne. Netikiu, kad visi namu gyventojai saziningai deklaruoja, kiek pas juos gyvena ir taip moka. Pagal kvadratus - paskaiciuota ir moki.

Be to... ne visada 6 zmones daugiau siukslina nei du mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 06 28, 08:49)
* gaunasi, kad moka visi nepriklausomai nuo to gyvena kas nors bute ar ne.
** nes jiems jis naudingesnis.
*** turi butą ir mokėk nesvarbu šiukšlini tu ar ne  biggrin.gif

*Vat čia jokios logikos ir nėra.
**Tikrai taip doh.gif .
***Bet butas tai nešiukšlina.

QUOTE(dangus giedras @ 2013 06 28, 09:38)
Be to... ne visada 6 zmones daugiau siukslina nei du  mirksiukas.gif

Gal išskirtiniais atvejais, jei koks ligonis namuose g.gif ir tai vargu.
Atsakyti
Norėčiau paklausti ar esat girdėję apie "popierinę" daugiabučio bendriją? Mūsų namą administruoja butų ūkis. Mes susiradome aukštalipius namo fasado sutvarkymui,bet kadangi jie yra ne PVM mokėtojai, tai atseit butų ūkis, kadangi yra PVM mokėtojas negali pasirašyti su jais sutarties. Šiandien buvo susirinkimas, tai pasiūlė mums sudaryti popierinę bendriją, jie viską tvarkys kaip ir tvarkė, o mes galėsime darbams samdytis ką norim. Niekur nerandu paskaityti apie tai, ar čia nenori mūsų apgauti? Nes aš niekaip nesuprantu, kaip gali būti ir bendrija ir administratorius butų ūkis?

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 07 23, 22:32)
Norėčiau paklausti ar esat girdėję apie "popierinę" daugiabučio bendriją? Mūsų namą administruoja butų ūkis. Mes susiradome  aukštalipius namo fasado sutvarkymui,bet kadangi jie yra ne PVM mokėtojai, tai atseit butų ūkis, kadangi yra PVM mokėtojas negali pasirašyti su jais sutarties. Šiandien buvo susirinkimas, tai pasiūlė mums sudaryti popierinę bendriją, jie viską tvarkys kaip ir tvarkė, o mes galėsime darbams samdytis ką norim. Niekur nerandu paskaityti apie tai, ar čia nenori mūsų apgauti? Nes aš niekaip nesuprantu, kaip gali būti ir bendrija ir administratorius butų ūkis?

Gali taip būti. Jūs įsteigiat bendriją ir pasamdot butų ūkį prižiūrėti jūsų namą. Tokiu atveju turit namo pirmininką kuris realiai nieko neveikia tik pasirašo sutartį, kad butų ūkis viską tvarkytų.
Atsakyti
Ačiū semlina. O kaip su mokesčiais ar mums nepadaugės mokesčių? Mes jiems dabar mokam administravimo mokestį ir namo priežiūros mokestį, o dabar jei būsim bendrija ir juos samdysim tvarkyt visų reikalų, tai ar mokesčiai tie patys išliks?

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 07 24, 07:38)
Ačiū semlina. O kaip su mokesčiais ar mums nepadaugės mokesčių? Mes jiems dabar mokam administravimo mokestį ir namo priežiūros mokestį, o dabar jei būsim bendrija ir juos samdysim tvarkyt visų reikalų, tai ar mokesčiai tie patys išliks?

Su butų ūkių šiuo klausimu turėtumėte kalbėti, nors manau, kad neturėtų keistis. Bent jau pas mano tėvus name nepasikeitė. Nebent patys nuspręsite įsivesti papildomai kaupiamąjį fondą ir kas mėnesį papildomai mokėtumėt, kad sukaupti pinigėlių kažkokiems darbams aišku jeigu dar neturite tokio fondo.
Atsakyti
Na, žiūrėsim kas čia gausis. Kaupiamąjį fondą jau turim, mokam po 50cnt, už kv.m. Jau priėjom tokią ribą , kad būtinai kažką reikia daryti, nes namas senas, tai darbų kuriuos verkiant reikia atlikti daugybė. O visiems pinigėlių trūksta, tai gaunasi tokia erzelinė doh.gif Perskaičiau temą , tai žiūriu,kad beveik pas visus tos problemos.

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 07 24, 11:56)
Na, žiūrėsim kas čia gausis. Kaupiamąjį fondą jau turim, mokam po 50cnt, už kv.m. Jau priėjom tokią ribą , kad būtinai kažką reikia daryti, nes namas senas, tai darbų kuriuos verkiant reikia atlikti daugybė. O visiems pinigėlių trūksta, tai gaunasi tokia erzelinė doh.gif  Perskaičiau temą , tai žiūriu,kad beveik pas visus tos problemos.

Tai kai namai seni tai daug viskam pinigų reikia.
Mes va irgi galvojam, kad pradžiai būtų gerai galines namo sienas apšiltinti, bet neįsivaizduoju kiek tai gali kainuoti. Gal kas nors žinot kiek maždaug kainuoja 1 kv.m lauko sienos apšiltinimas vata ir apdailinėmis plokštėmis.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 07 23, 23:41)
turit namo pirmininką kuris realiai nieko neveikia tik pasirašo sutartį, kad butų ūkis viską tvarkytų.

Realiai pirmininkas už viską atsako, ypač dabar, pakeitus įstatymą.

QUOTE(Vidam @ 2013 07 24, 07:38)
O kaip su mokesčiais ar mums nepadaugės mokesčių?

Geriausia, mano galva, būtų susirasti bendriją, kurią prižiūri butų ūkis ir pasilyginti. Labai tiksliai nebus, bet panašiai. Dar klausimas ar rasit pirmininką, kuris dirbs iš savo kišenės, nes jam vis tiek reikės važinėti parašus dėti, jei kas skųsis, atsakinėti į skundus ir t.t. Na dar niuansas, gal gali surašyti butų ūkiui įgaliojimus viską tvarkyti. Tada labai geros sutartys turi būti, nes butų ūkis nuo atsakomybės "plaunasi" - iš patirties.
Atsakyti
Laba ryta 4u.gif

Gal kas galėtu savais žodžiais paaiškinti Bendrijos įstatymo 25 str. 3 d. :

''..Bendrija, kaip ir kitų teisinių formų bendrojo naudojimo objektų valdytojai, privalo turėti atskirą kaupiamųjų lėšų sąskaitą. Visos butų ir kitų patalpų (pastatų) savininkų lėšos, esančios kaupiamųjų lėšų sąskaitoje, įskaitant lėšas, surinktas ir (arba) naudojamas pastato (pastatų) ar jo (jų) bendrojo naudojimo objektams atnaujinti, į apskaitą įtraukiamos ir tvarkomos kiekvienam daugiabučiam namui ir kiekvienam butų ir kitų patalpų (pastato) savininkui atskirai. .."
Atsakyti
O mano linksmas gyvenimas nesibaigia sad.gif buvau vakar soc.paramos skyriuje, kad praneščiau jog gavau šiokį tokį darbelį... Tai man buvo pranešta, kad dėl manęs buvo gautas skundas iš bendrijos pirmininkės, kad gyvena ne viena (nors apie tai pranešus aš pati), kad turim daug pinigų, kad esam verslininkai, kad daromės grandiozinius remontus ir kad mums būtina atimti kompensacijas už komunalinius mokesčius. Būtų juokinga, jei nebūtų graudu doh.gif Kaip aš pavargau nuo tos moterėlės sad.gif bet ką daryt mastau.gif parduoti būtą vien dėl jos ir kraustytis būtų per gerai jai blink.gif Nes ji juk sakė "jūs čia negyvensit, mes jus iškraustysim" tai čia jau iš principo reik gyvent biggrin.gif
Aišku man ramu, ateis iš savivaldybės buities tyrimo aktą surašyti, nors neturiu ko slėpt, bet vis tiek nemalonu sad.gif
Mąstau kaip čia jai atsilyginus triniti.gif kariaut babūsia nori.. sad.gif
Atsakyti