Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 26, 12:45)
* ir kad prašys dar kažkokių dokumentų papildomai net neabejoju. O jei neprašys, tai po dienos ar dviejų atsibels abi su pirmininke draskyt akių  doh.gif

**O jei tikrai niekur nereiks pristatyti mano nuosavybės dokumento jokioms įstaigoms?  blush2.gif

***kad ne jos reikalas, jeigu aš visus mokesčius moku.Pas mus už bendro naudojimo elektrą mokama nuo žmogaus,

****Kas tik galėčiau, tai aš tapčiau nenariu bendrijos  biggrin.gif  tikrai mielai neturėčiau jokių reikalų su tom nupezusiom davatkom.

*Tegu parašo raštu. Pasakykit, kad norit su savo advokatu pasikonsultuoti ar galit dalinti tokius dokumentus. Turėtų apsiraminti.
**Persirašyti turite visas paslaugas kur yra individualios sutartys. Būna, kad jie paprašo išrašą parodyti. Dujos, šilumos tinklai, šaltas vanduo, komunalinis jei yra.
***Jei mokate nuo žmogaus, tai jau jos reikalas taip pat.
****Jūs ir taip ne bendrijos narys, nes kol kas neturite nuosavybės ir kai jau turėsite, turite parašyti prašymą juo tapti. Kol neparašysite - ne bendrijos narys. Balsavimo teisę turi bendrijos nariai, o dėl bendro naudojimo objektų - visi savininkai. Nuomininkai balso neturi.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 26, 16:57)
*Tegu parašo raštu. Pasakykit, kad norit su savo advokatu pasikonsultuoti ar galit dalinti tokius dokumentus. Turėtų apsiraminti.
**Persirašyti turite visas paslaugas kur yra individualios sutartys. Būna, kad jie paprašo išrašą parodyti. Dujos, šilumos tinklai, šaltas vanduo, komunalinis jei yra.
***Jei mokate nuo žmogaus, tai jau jos reikalas taip pat.
****Jūs ir taip ne bendrijos narys, nes kol kas neturite nuosavybės ir kai jau turėsite, turite parašyti prašymą juo tapti. Kol neparašysite - ne bendrijos narys. Balsavimo teisę turi bendrijos nariai, o dėl bendro naudojimo objektų - visi savininkai. Nuomininkai balso neturi.

* biggrin.gif geras, jai tai tikrai laaabai nepatiks schmoll.gif biggrin.gif
** Buhalterė renka mokesčius:
- Šildymas
- Cirkuliacinė šiluma
- Karštas vanduo
- Šaltas vanduo
- Bendro naudojimo elektra
- Eksploatacinis mokestis
- Ūkio išlaidos
- Šilumos pardavimo kaina

tokius ranka surašytus lapukus gauname kas mėnesį ir mokesčius renka ji, o už elektrą, dujas, bei šiukšlių išvežimą jau mokamės patys. Tai kaip aš suprantu, jokių individualių sutarčių nėra g.gif Aaa.. nebent vandens tik.
*** Na taip, jos reikalas, kad visi mokėtų mokesčius teisingai, jei gyvena du, tai ir mokam už du. Bet įrodinėti kas registruotas ir kas ne, kaip supratau, neprivalau.

Ačiū už info aciuks.gif viskas kolkas labai aišku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 26, 19:16)
* biggrin.gif geras, jai tai tikrai laaabai nepatiks  schmoll.gif  biggrin.gif
** Buhalterė renka mokesčius:
    - Šildymas
    - Cirkuliacinė šiluma
    - Karštas vanduo
    - Šaltas vanduo
    - Bendro naudojimo elektra
    - Eksploatacinis mokestis
    - Ūkio išlaidos
    - Šilumos pardavimo kaina

tokius ranka surašytus lapukus gauname kas mėnesį ir mokesčius renka ji, o už elektrą, dujas, bei šiukšlių išvežimą jau mokamės patys. Tai kaip aš suprantu, jokių individualių sutarčių nėra  g.gif  Aaa.. nebent vandens tik.
*** Na taip, jos reikalas, kad visi mokėtų mokesčius teisingai, jei gyvena du, tai ir mokam už du. Bet įrodinėti kas registruotas ir kas ne, kaip supratau, neprivalau.

Ačiū už info aciuks.gif viskas kolkas labai aišku  4u.gif

Va dabar paaiškėjo kodėl ji reikalauja įrodymų kiek žmonių registruota. Dauguma bendrijų neužsiima mokesčių už šilumą rinkime (mes irgi sau šios naštos neužsikrovėm biggrin.gif) ir gyventojai už šilumą moka tiesiogiai šilumos tiekėjui, o pas jus mokama per bendriją todėl norint skaičiuoti kompensacijas už šildymą privaloma žinoti bute registruotų žmonių skaičių, nes vertinamos visų registruotų žmonių pajamos kompensacijos skaičiavimui. Čia jau veikia ne bendrijų įstatymas, o socialinės paramos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 26 birželio 2013 - 18:30
QUOTE(semlina @ 2013 06 26, 19:28)
Va dabar paaiškėjo kodėl ji reikalauja įrodymų kiek žmonių registruota. Dauguma bendrijų neužsiima mokesčių už šilumą rinkime (mes irgi sau šios naštos neužsikrovėm biggrin.gif) ir gyventojai už šilumą moka tiesiogiai šilumos tiekėjui, o pas jus mokama per bendriją todėl norint skaičiuoti kompensacijas už šildymą privaloma žinoti bute registruotų žmonių skaičių, nes vertinamos visų registruotų žmonių pajamos kompensacijos skaičiavimui. Čia jau veikia ne bendrijų įstatymas, o socialinės paramos.

Bet juk aš visus duomenis esu pateikusi savivaldybės socialinės paramos skyriui smile.gif o pati bendrija nuo žmogaus skaičiuoja tik už bendrai naudojamą elektrą, na ir kiemo tvarkytojai po 3 lt nuo žmogaus, bet čia jau į ūkio išlaidas įskaičiuota matyt, nes atskirai mokesčių lapuke to nėra parašyta.
Papildyta:
O jei ir meluočiau soc.paramos skyriui, kad gyvenu viena, juk pažymoj yra parašyta kokį kiekį vandens ir kokį plotą šildymo kompensuoti, realiai bendrijai neturėtų tai rūpėti wink.gif juk jai patikrintų aš sau bėdų prisidaryčiau, o ne bendrijai.
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 26, 19:56)
Bet juk aš visus duomenis esu pateikusi savivaldybės socialinės paramos skyriui smile.gif o pati bendrija nuo žmogaus skaičiuoja tik už bendrai naudojamą elektrą, na ir kiemo tvarkytojai po 3 lt nuo žmogaus, bet čia jau į ūkio išlaidas įskaičiuota matyt, nes atskirai mokesčių lapuke to nėra parašyta.
Papildyta:
O jei ir meluočiau soc.paramos skyriui, kad gyvenu viena, juk pažymoj yra parašyta kokį kiekį vandens ir kokį plotą šildymo kompensuoti, realiai bendrijai neturėtų tai rūpėti wink.gif juk jai patikrintų aš sau bėdų prisidaryčiau, o ne bendrijai.

tikrai nežinau tų kompensavimo niuansų, bet kai kažkada prieš kokia 14 metų teko naudotis šildymo kompensacija tai tuo metu namą administravęs butų ūkis reikalavo pažymos apie bute registruotus žmones. Tikrai nežinau tų niuansų, kadangi neaktualu tai jau daug metų tuo nesidomėjau, gal kas sūsidūręs su tuo ir tiksliau žino.
Atsakyti
Aha g.gif tai dabar įdomu, ar gaunant kompensaciją, reikia pateikti bendrijos buhalterei visų bute registruotų žmonių pažymas...
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 26, 18:56)
... o pati bendrija nuo žmogaus skaičiuoja tik už bendrai naudojamą elektrą, na ir kiemo tvarkytojai po 3 lt nuo žmogaus, bet čia jau į ūkio išlaidas įskaičiuota matyt, nes atskirai mokesčių lapuke to nėra parašyta.

Skaitau Jusu zinites ir nelabai suprantu...
Bendra elektra ir kiemo tvarkymas turetu buti apie 5 Lt zmogui. Tai jeigu name puseje butu gyvens zmones, kuriems tie mokesciai neskaiciuojami - ne tokia maza suma gausis per metus. Ir kuo kitos puses butu, kurie moka uz tiek zmoniu, kiek realiai gyvena, savininkai kvailesni - nesuprantu g.gif Pvz. jiems gaunasi didesne bendros el. dalis zmogui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2013 06 26, 20:56)
Skaitau Jusu zinites ir nelabai suprantu...
Bendra elektra ir kiemo tvarkymas turetu buti apie 5 Lt zmogui. Tai jeigu name puseje butu gyvens zmones, kuriems tie mokesciai neskaiciuojami - ne tokia maza suma gausis per metus. Ir kuo kitos puses butu, kurie moka uz tiek zmoniu, kiek realiai gyvena, savininkai kvailesni - nesuprantu g.gif Pvz. jiems gaunasi didesne bendros el. dalis zmogui unsure.gif

Nu ar sakiau, kad aš nemoku tiek kiek reikia doh.gif perskaitykit visas mano žinutes wink.gif dėl mokesčių neturiu jokių pretenzijų, kiek priklauso tiek moku. Ta prasme, kiek žmonių gyvena, už tiek ir moku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mėlyna♥: 26 birželio 2013 - 20:02
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 26, 20:00)
Nu ar sakiau, kad aš nemoku tiek kiek reikia  doh.gif  perskaitykit visas mano žinutes wink.gif dėl mokesčių neturiu jokių pretenzijų, kiek priklauso tiek moku. Ta prasme, kiek žmonių gyvena, už tiek ir moku.

Tikrai nenorejau izeist...
Gal name yra/buvo butu, kur gyvena keliese, o moka uz viena g.gif Tai buhaltere ir nori tokius "isgaudyt". Pvz. musu bendrija ant lapuko uzraso, kiek bute yra gyventoju. Nebutinai registruotu. Ir patys gyventojai informuoja, kai skaicius pakinta. Toks susitarimas bendrijoj buvo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2013 06 26, 21:16)
Tikrai nenorejau izeist...
Gal name yra/buvo butu, kur gyvena keliese, o moka uz viena g.gif Tai buhaltere ir nori tokius "isgaudyt". Pvz. musu bendrija ant lapuko uzraso, kiek bute yra gyventoju. Nebutinai registruotu. Ir patys gyventojai informuoja, kai skaicius pakinta. Toks susitarimas bendrijoj buvo rolleyes.gif

Viskas gerai mirksiukas.gif
Nemanau, kad tokių yra g.gif nedaug butų čia, visi vieni kitus puikiai žino smile.gif tik trys butai, kuriuose gyventojai gyvena kelis metus, visi kiti jau daug daug metų biggrin.gif
Ir jei kiltų klausimų, juk galėtų ateiti ir informuoti, kad toks ir toks mokestis yra mokamas nuo žmonių skaičiaus, kiek žmonių pas jus gyvena paklaustų.. o ne reikalautų pažymos, kad čia registruotas.

Aš tik dabar sužinojau, kad aš ir balso bendrijoj neturiu biggrin.gif nelabai man ir rūpi, tyliu aš čia kaip pelė po šluota biggrin.gif Tik dabar suvedu galus, kad ir pirmininkė nežino lotuliukas.gif , kad nuomininkai neturi balso biggrin.gif MB gražiai buvo pasiteiravęs prieš metus, kaip būtų galima sutvarkyta mūsų aukšto apšvietimą, tai jam pirmininkė tokiu galingu tonu mandagiai atsakė , kad tu čia net neregistruotas ir neturi teisės klausinėt biggrin.gif Tegul .... (mano vardas) eina ir klausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mėlyna♥: 26 birželio 2013 - 20:35
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 26, 20:29)
...  MB gražiai buvo pasiteiravęs prieš metus, kaip būtų galima sutvarkyta mūsų aukšto apšvietimą, tai jam pirmininkė tokiu galingu tonu mandagiai atsakė , kad tu čia net neregistruotas ir neturi teisės klausinėt  biggrin.gif ...

Tai dar padekot turetu, nes pati neapsiziurejo ir nesutvarke rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 06 26, 18:28)

QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 26, 19:16)
Aha  g.gif  tai dabar įdomu, ar gaunant kompensaciją, reikia pateikti bendrijos buhalterei visų bute registruotų žmonių pažymas...

Bent jau aš nereikalauju jokių dokumentų apie gyvenančius ar registruotus žmones, nes visus duomenis atsiunčia soc.skyriuus, kur nurodyta, kiek gyvena, kokios pajamos ir t.t.t. ir tai yra pagrindas skaičiuoti kompensaciją.

QUOTE(rsc @ 2013 06 26, 20:16)
Pvz. musu bendrija ant lapuko uzraso, kiek bute yra gyventoju. Nebutinai registruotu. Ir patys gyventojai informuoja, kai skaicius pakinta. Toks susitarimas bendrijoj buvo rolleyes.gif

gali būt neregistruotas nė vienas, o moka už 4.. pirmininkas bendrauja su gyventojais, žino, kur kiek, ir kaip smile.gif
Atsakyti