QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 26, 09:19)
*Šaunuolė. Ne pirmininkės reikalas kas gauna, kas ne.
**Tikrai negali reikalauti, nebent paprašyti paaiškinti kas kaip, jei butas parduodamas su skolom. Pirkimo -pardavimo sutartis yra konfidenciali.
Jūs turite informuoti pirmininkę per 10 dienų nuo nuosavybės įteisinimo, kad esate savininkai ir parodyti, tik parodyti, iš registrų centro gautą nuosavybės dokumentą, bei duoti telefonus kaip jus rasti. Viskas.
Jei jai reikia savininkų sarašo, tegul kreipiasi į registrų centrą su prašymu ir užsisako visų butų savininkų išrašą. Tai jau ne Jūsų galvos skausmas. Nepernešu tokių nupezusių pirmininkų. Gal ir aš tokia patapsiu, bet manau, kad jauni žmonės turi pirmininkauti, tik, deja, tingi.
Ačiū, tokia ir šaunuolė, tiesiog stengiuosi kovoti, kad nebūtų pažeistas mano privatumas ir teisės, tai va ir lendu vis pas jus su klausimais, kad būčiau tikra, ar esu teisi.
Skolų jokių nėra. Dviejų savaičių bėgyje, manau, kad jau turėsiu visus nuosavybės dokumentus, tuomet užeisiu pas buhalterę
parodyti nuosavybės dokumentą, kad persirašytų mano vardą ir pavardę (?) kuriuos jau seniai žino, kad galėtų savo žurnaluose pakeisti savininką. Jau matau jos jos nepatenkintą veidą, ir kad prašys dar kažkokių dokumentų papildomai net neabejoju. O jei neprašys, tai po dienos ar dviejų atsibels abi su pirmininke draskyt akių
O jei tikrai niekur nereiks pristatyti mano nuosavybės dokumento jokioms įstaigoms?
Nes kai padaviau pirmąją pažymą dėl kompensacijų, tai ji čia kelias įstaigas aplėkė klykdama, kad ji negali gauti kompensacijų, juk butas ne jos, neturi pirkimo pardavimo sutarties
QUOTE(semlina @ 2013 06 26, 10:04)
Registrų centro išduotoje pažymoje jokios jau tokios labai konfidensialios informacijos nėra, galima kopiją duoti pirmininkui, kad jam nereikėtų iš registrų centro išsiiminėti ir dar registrų centrui papildomai pinigus mokėti (beje realiai iš visų gyventojų kišenės), o jau pirkimo sutarties tai pirmininkui tikrai nereikia ir negalima duoti, čia jau tik savininkų reikalas sutaries sąlygos ir kaina. Iš tiesų yra problema kai gyventojai neinformuoja pirmininko kai pasikeičia savininkai, juk nuo to priklauso ir bendrijos narių skaičius ir susirinkimuose dalyvaujančių kvorumas ir panašiai. Nes pardavęs automatiškai tampa ne nariu, o va naujas gyventojas, kad nariu taptų turi prašymą rašyti, kad priimtų į bendriją.
Tai aš parodysiu jai tą pažymą, bet apie bendrai gyvenančius asmenis nežadu jai nieko rodyti
taip ir maniau, kad ne jos reikalas, jeigu aš visus mokesčius moku.
Pas mus už bendro naudojimo elektrą mokama nuo žmogaus, eksploatacinis mokestis po 1 lt už kvadratą ir dar ūkio išlaidas turim apie 20 kas mėnesį
Va tiek visko mokam, o kad elektrą laiptinėj sutvarkytų, nes mūsų aukšte nedega, tai niekam neįdomu
patys tvarkykitės.
Kas tik galėčiau, tai aš tapčiau nenariu bendrijos
tikrai mielai neturėčiau jokių reikalų su tom nupezusiom davatkom.
QUOTE(dangus giedras @ 2013 06 26, 11:49)
Skaitau skaitau ir nelabai suprantu - koks kieno reikalas, kiek pas mane bute gyvena zmoniu? Visus mokescius mokame pagal buto plota. Kaip tik buvo namo susirinkimas ir tiek bendrijos pirmininkas, tiek namo igaliotinis aiskiai pasake - pagal civilini kodeksa mokesciai renkami pagal buto plota - nustatytas tam tikras mokestis uz kvadrata.
Kaip speju, namo pirmininke nori viska kontroliuoti ir zinoti Kokiame istatyme yra parasyta, kad namo igaliotinis / pirmininkas privalo tureti pazymas is registru centro? Ir kodel ta pirmininke reikalauja registracijos / gyvenamosios vietos deklaravimo, jeigu nori tureti balso teise susirinkime? O jeigu as pasirasiusi ilgalaike nuomos sutarti? Nuomoju buta, ten gyvenu, bet esu registruota kitur? Tai jau neturiu jokios teises pasakyti savo nuomones bendrame susirinkime?
Ir koks skirtumas pirmininkei - gauna zmogus kompensacija ar ne? Gi savivaldybe tai tvarko. Nereikia is namo pinigu ar pacios pirmininkes kisenes moketi...
Tai va man ir daug klausimų kyla, tai ir lendu su protingesniais pasikonsultuoti, kad nesiginčyčiau neįsitikinus savo teisumu.
Pas mus ir pirmininkė ir buhalterė labai nori viską žinoti ir kontroliuoti, jei tik leisčiau, tai ir ateitų pažiūrėti ar lova paklota ir indai išplauti.
ir patikėkit neperdedu
ji atėjus paskambina skambutį ir iškart eina vidun
man buvo šokas, o gal aš nuoga vaikštau
tai dabar visada užsirakinus būnu