Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(dangus giedras @ 2013 06 19, 09:12)
Apskritai, namas nelabai nori kazkam duoti pinigu  doh.gif  Keli kaimynai pasitare, kad reik laiptineje remonta daryti... Vis tik 20 metu nieko ten normaliau nedaryta, tai itariu, kad kokie 10 butu is 36 sutiks  doh.gif

Suprantu jus, labai sunku kažką keisti kai kiti abejingi ir nieko nenori. Bet su žmonėmis reikia kalbėti, motyvuoti, paaiškinti, kad netik patiems maloniau bus kasdien gražia laiptine vaikščioti, bet ir į svečius ateinantiems įspūdis geresnis, o ir buto vertė auga kai laiptinė tvarkinga. Dažnai tai suveikia.
Galėtumėt pasitart ir tarkim iš gaunamų 2 procentų pirkti dažus, o iš gyventojų susirinkti tik už darbą, po mažiau reikia rinkti ir kai mato, kad dar dalį kaip už dyką gauna motyvacija geresnė būna.
Atsakyti
Ar bendrijos pirmininkė, buhalterė, privalo turėti visų gyventojų pažymas, kad jie būtent čia registruoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 21, 18:49)
Ar bendrijos pirmininkė, buhalterė, privalo turėti visų gyventojų pažymas, kad jie būtent čia registruoti?  g.gif

Manau, kad ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 06 22, 23:03)
Manau, kad ne g.gif

Ji reikalauja manęs kito kartu gyvenančio asmens pažymos, kad jis čia registruotas. Palausta kam, ji atsakė, kad ji turėti turėti kažkokiam tai žurnale. mastau.gif ir taip ir taip galvoju, kam jai gali būti būtina tai turėti g.gif dėl mokesčių? aš ir taip moku viską sąžiningai smile.gif

Kitos pirmininkės biggrin.gif Ar renkat tokias visų gyventojų pažymas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 23, 01:09)
Ji reikalauja manęs kito kartu gyvenančio asmens pažymos, kad jis čia registruotas. Palausta kam, ji atsakė, kad ji turėti turėti kažkokiam tai žurnale. mastau.gif ir taip ir taip galvoju, kam jai gali būti būtina tai turėti  g.gif  dėl mokesčių? aš ir taip moku viską sąžiningai  smile.gif

Kitos pirmininkės biggrin.gif  Ar renkat tokias visų gyventojų pažymas?  g.gif

Pas mus name tikrai niekas tokių pažymų nerenka.
O jūs pasakykit, kad tas žmogus pas jus bute neregistruotas ir viskas nereikės jokios pažymos, o kad pas jus gyvena tai koks kieno reikalas, gal ilgalaikis svečias biggrin.gif Ne tarybiniai laikai kai visų registracija privaloma buvo, dabar žmogus ir prie savivaldybės gali savo gyvenamąją vietą deklaruoti. Manau persistengia su savo žurnalais. Butų savininkų žurnalą tai turi vesti, bet tikrai ne visų gyventojų. Bent jau aš tokio reikalavimo jokiame įstatyme nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 06 23, 23:11)
Pas mus name tikrai niekas tokių pažymų nerenka.
O jūs pasakykit, kad tas žmogus pas jus bute neregistruotas ir viskas nereikės jokios pažymos, o kad pas jus gyvena tai koks kieno reikalas, gal ilgalaikis svečias  biggrin.gif  Ne tarybiniai laikai kai visų registracija privaloma buvo, dabar žmogus ir prie savivaldybės gali savo gyvenamąją vietą deklaruoti. Manau persistengia su savo žurnalais. Butų savininkų žurnalą tai turi vesti, bet tikrai ne visų gyventojų. Bent jau aš tokio reikalavimo jokiame įstatyme nemačiau.

Tiesa pasakius,mes vien dėl to dėl ir prisiregistravom, kad atsiknistų doh.gif nes kai renka mokesčius, ar būna susirinkimai, dažniausiai ten eina MB, aš neinu kad nesuvalgytų biggrin.gif jis drąsesnis paklausti apie mokesčius, ar dar ką biggrin.gif tai jį pirmininkė puldavo, kad "koks tavo reikalas, tu čia išvis neregistruotas" biggrin.gif tai tam tikslui prisiregistravo, kad "turėtų balsą" ir būtų išgirstas.
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 24, 07:55)
nes kai renka mokesčius, ar būna susirinkimai, dažniausiai ten eina MB, aš neinu kad nesuvalgytų  biggrin.gif 

Gal pas jus yra kokie mokesčiai nuo priregistruotų žmonių skaičiaus?
Paprastai aš nežiūriu ar žmogus registruotas ar ne, bet pas mane yra butų, kuriuose nėra registruotų žmonių, vadinasi, ir mokesčių nemoka, manau, kad taip nesąžininga.
Pirmininkas privalo turėti kiekvieno buto savininko kontaktus, bet ar registruotas ar ne, tai nemačiau įstatymo tokio.
Dėl mokesčių, jei pas jus buhalterė viską tvarko, rašote prašymą, kad būtų paaiškinta kokie mokesčiai ir už ką renkami ir per 10 dienų jums privalo atsakyti - viskas, niekas nieko nevalgo.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 25, 08:16)
Gal pas jus yra kokie mokesčiai nuo priregistruotų žmonių skaičiaus?
Paprastai aš nežiūriu ar žmogus registruotas ar ne, bet pas mane yra butų, kuriuose nėra registruotų žmonių, vadinasi, ir mokesčių nemoka, manau, kad taip nesąžininga.
Pirmininkas privalo turėti kiekvieno buto savininko kontaktus, bet ar registruotas ar ne, tai nemačiau įstatymo tokio.
Dėl mokesčių, jei pas jus buhalterė viską tvarko, rašote prašymą, kad būtų paaiškinta kokie mokesčiai ir už ką renkami ir per 10 dienų jums privalo atsakyti - viskas, niekas nieko nevalgo.

Kiemo valytojai mokame nuo žmogaus, bet tai aš nieko nesakau unsure.gif viską moku sąžiningai, jokių ginčų niekada nekėliau.
Aš pati tokią pažymą nešiau jai, kai susitvarkiau kompensaciją už šildymą, tuomet ji iš manęs prašė ir buto pirkimo pardavimo sutarties kopijos ir kad čia registruota ir t.t. Tuomet aš jai aiškinau, kad butas dar man nepriklauso, todėl jokios sutarties aš dar ir neturiu. Tai išsireikalavo tos pažymos. Nes ji buvo labai nepatenkinta, kad gavau kompensaciją, pagal ją " butas nemano, visur figūruoja ankstesnio savininko vardas, tai kaip aš galiu gauti kompensaciją. Aš sakiau, jei savivaldybė davė, tai reiškia galiu. Nu žodžiu... norėjo ji man neleisti, manė, kad gali biggrin.gif
Tuomet dabar kitas klausimas dar smile.gif Butą greitu laiku persirašysiu, ar iš tiesų turiu jei duoti pirkimo pardavimo sutartį? mastau.gif aš visai nenoriu, kad ji matytų visą informaciją apie mane, už kiek pirkau ir t.t. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 25, 11:23)
Aš sakiau, jei savivaldybė davė, tai reiškia galiu. Nu žodžiu... norėjo ji man neleisti, manė, kad gali  biggrin.gif
Tuomet dabar kitas klausimas dar smile.gif Butą greitu laiku persirašysiu, ar iš tiesų turiu jei duoti pirkimo pardavimo sutartį?

*Šaunuolė. Ne pirmininkės reikalas kas gauna, kas ne.
**Tikrai negali reikalauti, nebent paprašyti paaiškinti kas kaip, jei butas parduodamas su skolom. Pirkimo -pardavimo sutartis yra konfidenciali.
Jūs turite informuoti pirmininkę per 10 dienų nuo nuosavybės įteisinimo, kad esate savininkai ir parodyti, tik parodyti, iš registrų centro gautą nuosavybės dokumentą, bei duoti telefonus kaip jus rasti. Viskas.
Jei jai reikia savininkų sarašo, tegul kreipiasi į registrų centrą su prašymu ir užsisako visų butų savininkų išrašą. Tai jau ne Jūsų galvos skausmas. Nepernešu tokių nupezusių pirmininkų. Gal ir aš tokia patapsiu, bet manau, kad jauni žmonės turi pirmininkauti, tik, deja, tingi.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 26, 09:19)
**Tikrai negali reikalauti, nebent paprašyti paaiškinti kas kaip, jei butas parduodamas su skolom. Pirkimo -pardavimo sutartis yra konfidenciali.
Jūs turite informuoti pirmininkę per 10 dienų nuo nuosavybės įteisinimo, kad esate savininkai ir parodyti, tik parodyti, iš registrų centro gautą nuosavybės dokumentą, bei duoti telefonus kaip jus rasti. Viskas.
Jei jai reikia savininkų sarašo, tegul kreipiasi į registrų centrą su prašymu ir užsisako visų butų savininkų išrašą. Tai jau ne Jūsų galvos skausmas. Nepernešu tokių nupezusių pirmininkų. Gal ir aš tokia patapsiu, bet manau, kad jauni žmonės turi pirmininkauti, tik, deja, tingi.

Registrų centro išduotoje pažymoje jokios jau tokios labai konfidensialios informacijos nėra, galima kopiją duoti pirmininkui, kad jam nereikėtų iš registrų centro išsiiminėti ir dar registrų centrui papildomai pinigus mokėti (beje realiai iš visų gyventojų kišenės), o jau pirkimo sutarties tai pirmininkui tikrai nereikia ir negalima duoti, čia jau tik savininkų reikalas sutaries sąlygos ir kaina. Iš tiesų yra problema kai gyventojai neinformuoja pirmininko kai pasikeičia savininkai, juk nuo to priklauso ir bendrijos narių skaičius ir susirinkimuose dalyvaujančių kvorumas ir panašiai. Nes pardavęs automatiškai tampa ne nariu, o va naujas gyventojas, kad nariu taptų turi prašymą rašyti, kad priimtų į bendriją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 26 birželio 2013 - 09:05
Skaitau skaitau ir nelabai suprantu - koks kieno reikalas, kiek pas mane bute gyvena zmoniu? g.gif Visus mokescius mokame pagal buto plota. Kaip tik buvo namo susirinkimas ir tiek bendrijos pirmininkas, tiek namo igaliotinis aiskiai pasake - pagal civilini kodeksa mokesciai renkami pagal buto plota - nustatytas tam tikras mokestis uz kvadrata.

Kaip speju, namo pirmininke nori viska kontroliuoti ir zinoti g.gif Kokiame istatyme yra parasyta, kad namo igaliotinis / pirmininkas privalo tureti pazymas is registru centro? Ir kodel ta pirmininke reikalauja registracijos / gyvenamosios vietos deklaravimo, jeigu nori tureti balso teise susirinkime? O jeigu as pasirasiusi ilgalaike nuomos sutarti? Nuomoju buta, ten gyvenu, bet esu registruota kitur? Tai jau neturiu jokios teises pasakyti savo nuomones bendrame susirinkime? g.gif

Ir koks skirtumas pirmininkei - gauna zmogus kompensacija ar ne? Gi savivaldybe tai tvarko. Nereikia is namo pinigu ar pacios pirmininkes kisenes moketi...
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 26, 09:19)
*Šaunuolė. Ne pirmininkės reikalas kas gauna, kas ne.

Ačiū, tokia ir šaunuolė, tiesiog stengiuosi kovoti, kad nebūtų pažeistas mano privatumas ir teisės, tai va ir lendu vis pas jus su klausimais, kad būčiau tikra, ar esu teisi.

Skolų jokių nėra. Dviejų savaičių bėgyje, manau, kad jau turėsiu visus nuosavybės dokumentus, tuomet užeisiu pas buhalterę mellow.gif parodyti nuosavybės dokumentą, kad persirašytų mano vardą ir pavardę (?) kuriuos jau seniai žino, kad galėtų savo žurnaluose pakeisti savininką. Jau matau jos jos nepatenkintą veidą, ir kad prašys dar kažkokių dokumentų papildomai net neabejoju. O jei neprašys, tai po dienos ar dviejų atsibels abi su pirmininke draskyt akių doh.gif

O jei tikrai niekur nereiks pristatyti mano nuosavybės dokumento jokioms įstaigoms? blush2.gif

Nes kai padaviau pirmąją pažymą dėl kompensacijų, tai ji čia kelias įstaigas aplėkė klykdama, kad ji negali gauti kompensacijų, juk butas ne jos, neturi pirkimo pardavimo sutarties doh.gif

QUOTE(semlina @ 2013 06 26, 10:04)
Registrų centro išduotoje pažymoje jokios jau tokios labai konfidensialios informacijos nėra, galima kopiją duoti pirmininkui, kad jam nereikėtų iš registrų centro išsiiminėti ir dar registrų centrui papildomai pinigus mokėti (beje realiai iš visų gyventojų kišenės), o jau pirkimo sutarties tai pirmininkui tikrai nereikia ir negalima duoti, čia jau tik savininkų reikalas sutaries sąlygos ir kaina. Iš tiesų yra problema kai gyventojai neinformuoja pirmininko kai pasikeičia savininkai, juk nuo to priklauso ir bendrijos narių skaičius ir susirinkimuose dalyvaujančių kvorumas ir panašiai. Nes pardavęs automatiškai tampa ne nariu, o va naujas gyventojas, kad nariu taptų turi prašymą rašyti, kad priimtų į bendriją.

Tai aš parodysiu jai tą pažymą, bet apie bendrai gyvenančius asmenis nežadu jai nieko rodyti schmoll.gif taip ir maniau, kad ne jos reikalas, jeigu aš visus mokesčius moku.

Pas mus už bendro naudojimo elektrą mokama nuo žmogaus, eksploatacinis mokestis po 1 lt už kvadratą ir dar ūkio išlaidas turim apie 20 kas mėnesį biggrin.gif Va tiek visko mokam, o kad elektrą laiptinėj sutvarkytų, nes mūsų aukšte nedega, tai niekam neįdomu sad.gif patys tvarkykitės.

Kas tik galėčiau, tai aš tapčiau nenariu bendrijos biggrin.gif tikrai mielai neturėčiau jokių reikalų su tom nupezusiom davatkom.

QUOTE(dangus giedras @ 2013 06 26, 11:49)
Skaitau skaitau ir nelabai suprantu - koks kieno reikalas, kiek pas mane bute gyvena zmoniu?    Visus mokescius mokame pagal buto plota. Kaip tik buvo namo susirinkimas ir tiek bendrijos pirmininkas, tiek namo igaliotinis aiskiai pasake - pagal civilini kodeksa mokesciai renkami pagal buto plota - nustatytas tam tikras mokestis uz kvadrata.

Kaip speju, namo pirmininke nori viska kontroliuoti ir zinoti  Kokiame istatyme yra parasyta, kad namo igaliotinis / pirmininkas privalo tureti pazymas is registru centro? Ir kodel ta pirmininke reikalauja registracijos / gyvenamosios vietos deklaravimo, jeigu nori tureti balso teise susirinkime? O jeigu as pasirasiusi ilgalaike nuomos sutarti? Nuomoju buta, ten gyvenu, bet esu registruota kitur?  Tai jau neturiu jokios teises pasakyti savo nuomones bendrame susirinkime? 

Ir koks skirtumas pirmininkei - gauna zmogus kompensacija ar ne? Gi savivaldybe tai tvarko. Nereikia is namo pinigu ar pacios pirmininkes kisenes moketi...

Tai va man ir daug klausimų kyla, tai ir lendu su protingesniais pasikonsultuoti, kad nesiginčyčiau neįsitikinus savo teisumu.

Pas mus ir pirmininkė ir buhalterė labai nori viską žinoti ir kontroliuoti, jei tik leisčiau, tai ir ateitų pažiūrėti ar lova paklota ir indai išplauti. lotuliukas.gif ir patikėkit neperdedu schmoll.gif ji atėjus paskambina skambutį ir iškart eina vidun blink.gif man buvo šokas, o gal aš nuoga vaikštau biggrin.gif tai dabar visada užsirakinus būnu triniti.gif
Atsakyti