Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(Nemura @ 2013 06 05, 10:48)
Sveiki  4u.gif

Susidūriau su tokia preblemėle. Paprašiau bendrijos pirmininko, kad sudarytu sutartį su Viena sąskaitą. Ten net gi ne sutartis o tik prašymas itraukti į tiekėjų sąrašą. Pirmininkas gražia forma mane pasiuntė tipo tau reikia tu ir susidarinėk sutartis su ta Viena sąskaita, arba vos ne,  jei tai Vienai sąskaitai reikia tegu man paskambina...
Ką tokiu atveju daryti?

Gal bandykite su buhaltere kalbėt ir paaiškint, kad bendrijai tai nieko papildomai nekainuos. Vis vien buhalterė viską skaičiuoja, o ir duomenis vienai sąskaitai ji turėtų pateikti. O jau buhalterė tada pirmininkui paaiškins aišku jei ji norės atskirai vienai sąskaitai duomenis pateikinėti. Visokių žmonių pasitaiko, dažniausiai baidomasi to ko nesupranta.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 06 05, 11:34)
Gal bandykite su buhaltere kalbėt ir paaiškint, kad bendrijai tai nieko papildomai nekainuos. Vis vien buhalterė viską skaičiuoja, o ir duomenis vienai sąskaitai ji turėtų pateikti. O jau buhalterė tada pirmininkui paaiškins aišku jei ji norės atskirai vienai sąskaitai duomenis pateikinėti. Visokių žmonių pasitaiko, dažniausiai baidomasi to ko nesupranta.

Kalbėjau ir su buhaltere, ji sako čia pirmininkas turi tvarkyti... Suprantu, kad gal nežino, nesusidūrė su tuo, bet užgauna tas toks nesiskaitymas. Sakytu pasidomėsiu, ar pažiūrėsim ką galim padaryti, o dabar tau reikia tu ir rūpinkis....Nenoriu aš ten su jais kaip turgaus boba bartis ir ginčytis. Galėtu būti kokia institucija, kuriai būtu galima apskūsti tokius "viršininkus" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nemura @ 2013 06 05, 12:08)
Kalbėjau ir su buhaltere, ji sako čia pirmininkas turi tvarkyti... Suprantu, kad gal nežino, nesusidūrė su tuo, bet užgauna tas toks nesiskaitymas. Sakytu pasidomėsiu, ar pažiūrėsim ką galim padaryti, o dabar tau reikia tu ir rūpinkis....Nenoriu aš ten su jais kaip turgaus boba bartis ir ginčytis. Galėtu būti kokia institucija, kuriai būtu galima apskūsti tokius "viršininkus"  smile.gif

Oi kaip norėčiau tokios institucijos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 06 05, 10:34)

Buhalterė nieko negalės padėti, nebent tik pirmininką įkalbinti pasirašyti sutartį. Viskas gerai su ta Vienasąskaita. mano name tik 2 žmonės per ją moka. Bet kodėl žmogui nesudaryti galimybės rinktis? (retorinis)
Atsakyti
QUOTE(jovana @ 2013 06 05, 13:49)
Buhalterė nieko negalės padėti, nebent tik pirmininką įkalbinti pasirašyti sutartį. Viskas gerai su ta Vienasąskaita. mano name tik 2 žmonės per ją moka. Bet kodėl žmogui nesudaryti galimybės rinktis? (retorinis)

Va būtent tai ji ir gali padaryti smile.gif
Pas mane irgi tik trys moka per vieną sąskaitą, bet man nesunku buvo užpildyti tą prašymą ir pirmininkui pakišti pasirašyti, kad gyventojams sudaryti sąlygas mokėti taip kaip jiems patogiau. Pati susiderinau ir jiems duomenis pateikiu ir pirmininkui dėl to galvos nesuku.
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 05, 12:23)
Oi kaip norėčiau tokios institucijos  biggrin.gif

Ji yra - miesto savivaldybės administracija. Pirmininkui gali skirti pakartotinę baudą net iki 2000Lt. Bet ar Jūs pati nenorite pabūti pirmininke? Tiesiog truputį kitaip viskas pradeda atrodyti kai pamatai virtuvę.

QUOTE(semlina @ 2013 06 05, 15:32)
bet man nesunku buvo užpildyti tą prašymą ir pirmininkui pakišti pasirašyti,
Pati susiderinau ir jiems duomenis pateikiu ir pirmininkui dėl to galvos nesuku.

Tokiu atveju bet kuris pirmininkas pasirašys drinks_cheers.gif thumbup.gif .
Kaip mano žmonės prisvaigo, kad reikia stogą išnuomoti, o kai bus kokių problemų, labai greitai pamirš kas tai pasiūlė ir bus kaltas pirmininkas.
Papildyta:
QUOTE(semlina @ 2013 06 05, 15:32)
kad gyventojams sudaryti sąlygas mokėti taip kaip jiems patogiau. 

O ką gyventojai laimi? Aš kiek žiūrėjau, tai nėra pigu.
Papildyta:
QUOTE(Nemura @ 2013 06 05, 12:08)
o dabar tau reikia tu ir rūpinkis...

Labai logiškai skamba g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paūdrė: 05 birželio 2013 - 14:46
QUOTE(Paūdrė @ 2013 06 05, 15:52)
O ką gyventojai laimi? Aš kiek žiūrėjau, tai nėra pigu.

Pati nemoku per vieną sąskaitą, bet kaip suprantu tie 0,55 lt kurie kainuoja pridėti papildomą įmoką prie vienos sąskaitos gyventojui kainuoja pigiau kažkeliais centais biggrin.gif negu kvituko apmokėjimas pašte, spaudos kioske ar kitoj įmokas priimančioj įstaigoj. Na gal dar ir laiko sutaupoma apmokant vieną sąskaitą vietoj kelių. g.gif Nors prisipažinsiu nežinau kiek tai kainuoja nes pati savo mokesčius moku internetu. ax.gif
Papildyta:
Bet ar Jūs pati nenorite pabūti pirmininke? Tiesiog truputį kitaip viskas pradeda atrodyti kai pamatai virtuvę.

drinks_cheers.gif visiems kurie nepatenkinti pirmininko darbu linkiu jį išbandyt ir padaryt viską geriau mirksiukas.gif tik kažkodėl tų norinčių dažniausiai net su žiburiu nerasi.
Ir vieną kartą sutikęs pirmininkauti beveik kaip apsiženija su bendrija biggrin.gif nes pakeisti norinčių dažniausiai nebūna. Žinau nemažai namų kur norėtų steigti bendrijas, bet name nesuranda žmogaus sutinkančio būti pirmininku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 05 birželio 2013 - 15:32
Ji yra - miesto savivaldybės administracija. Pirmininkui gali skirti pakartotinę baudą net iki 2000Lt. Bet ar Jūs pati nenorite pabūti pirmininke? Tiesiog truputį kitaip viskas pradeda atrodyti kai pamatai virtuvę.

Oi nea schmoll.gif biggrin.gif aš būčiau visom keturiom pereiti į komunalininkų priežiūrą thumbup.gif bet gi staugia čia visos bobulytės, kad paskutinius triusikus numaus blink.gif irnesakyk.gif nauja čia pirmininkė, bjaurybė. Prieš tai buvo normalus kalbantis, o ne įsakinėjantis ir rėkiantis žmogus, jokių nesusipratimų nebuvo... bet ir jai atsibodo būt pešiojamai bobučių ir metė viską. Tai dabar karaliauja raganos.
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 05, 15:58)
Oi nea  schmoll.gif  biggrin.gif  aš būčiau visom keturiom pereiti į komunalininkų priežiūrą  thumbup.gif 

Ir uz visus darbus moketi kosmines kainas? g.gif Konkretus pavyzdys: vandens stovu keitimas. Bendrija keite visus namo salto ir karsto vandens stovus. Ir daugiabuciu administratoriaus administruojamam namui pateikta preliminari stovu keitimo kaina. Palyginau, tai skyresi lygiai tris kartus unsure.gif Nes darbus atlieka ta firma, kuria sumano/parenka administratorius.
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2013 06 05, 20:46)
Ir uz visus darbus moketi kosmines kainas? g.gif  Konkretus pavyzdys: vandens stovu keitimas. Bendrija keite visus namo salto ir karsto vandens stovus. Ir daugiabuciu administratoriaus administruojamam namui pateikta preliminari stovu keitimo kaina. Palyginau, tai skyresi lygiai tris kartus unsure.gif  Nes darbus atlieka ta firma, kuria sumano/parenka administratorius.

drinks_cheers.gif mes bendriją vien todėl ir kūrėm, kad už orą pinigų mokėt nereikėtų komunalininkams, nes techninės priežiūros pinigai realiai buvo mokami už nieką. Už juos tik kanalizaciją pravalydavo jei prireikdavo, o jeigu jau kažką daugiau darydavo tai visiems į sąskaitą įtraukdavo. Mums stogą siūlė už ~54000 uždengti mes atsisakėm įsteigėm bendriją ir už 35000 užsidengėm su 8 metų garantija kai jie būtų tik 5 metų garantiją davę. Taigi nelabai suprantu kame gerumas tų komunalininkų g.gif na nebent tame, kad jiems niekas nerūpi kas name vyksta ir tada kas ką nori tas tą daro, kas elektrą vagia, kas radijatorius belekokius susideda, sienas išsigriauna, antenų belekokių ant stogo prisistato ir panašiai va šitoj vietoj tai jo visiška laisvė biggrin.gif tik sakyčiau brangokai visa tai kainuoja g.gif
Atsakyti
Ir uz visus darbus moketi kosmines kainas? g.gif  Konkretus pavyzdys: vandens stovu keitimas. Bendrija keite visus namo salto ir karsto vandens stovus. Ir daugiabuciu administratoriaus administruojamam namui pateikta preliminari stovu keitimo kaina. Palyginau, tai skyresi lygiai tris kartus unsure.gif  Nes darbus atlieka ta firma, kuria sumano/parenka administratorius.

Gerai, kai bendrija normali, tada niekuo prieš. Bet jei tokia kaip mano, tai sutikčiau mokėti daugiau, kad tik nebūčiau jos dalis doh.gif Nors realiai, man tereikia išmokti nekreipti dėmesio, įprasiu irnesakyk.gif
Nemanau, kad labai jau didelis skirtumas būtų g.gif ir taip kas mėnesį mokam nuo kvadratūros rinkliavą...
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 06 05, 16:31)
Ir vieną kartą sutikęs pirmininkauti beveik kaip apsiženija su bendrija  biggrin.gif  nes pakeisti norinčių dažniausiai nebūna.

Tikrai taip, jau buvau nusispjovusi ir sušaukiau rinkimus, tai toliau pirmininkausiu, nes tik vienas pensininkas sutiko "pabūti " lotuliukas.gif blink.gif metus.

QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 05, 16:58)
bet gi staugia čia visos bobulytės, kad paskutinius triusikus numaus  blink.gif  irnesakyk.gif nauja čia pirmininkė, bjaurybė.
Tai dabar karaliauja raganos.

Labai protingos bobulytės thumbup.gif .
Pagal Jūsų pasisakymus sprendžiu, kad suraganėtumėt dar daugiau pabuvusi pirmininke vos kelis mėnesius.

Nes darbus atlieka ta firma, kuria sumano/parenka administratorius.

Ir tikrai ne gyventojų naudai.

QUOTE(semlina @ 2013 06 05, 22:14)
na nebent tame, kad jiems niekas nerūpi kas name vyksta ir tada kas ką nori tas tą daro, kas elektrą vagia, kas radijatorius belekokius susideda, sienas išsigriauna, antenų belekokių ant stogo prisistato ir panašiai va šitoj vietoj tai jo visiška laisvė  biggrin.gif

Bandau antrus metus tai išgyvendinti, oi kaip sunku tai padaryti. Rėkia vyresnieji, kad komunalininkai jiems viską už dyką daro, kiti - mano butas ir man daugiau viskas dzin, ką noriu tą darau.

QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 06 05, 23:27)
Nors realiai, man tereikia išmokti nekreipti dėmesio, įprasiu irnesakyk.gif
Nemanau, kad labai jau didelis skirtumas būtų  g.gif 

O gal kaip tik pateikti kažkokių protingų pasiūlymų, jei tokių turite? Jei pati nuėjusi pradedate šaukti, tai ir pirmininkė atgal puola.
Skirtumas yra didžiulis, apie 3 kartus mažiausiai. Atsisakiau komunalininkų šiluminio punkto priežiūros, tai vietoj 550, mokam 180 už 75 butų namą. Ir darbų kokybė žymiai geresnė.
Už vieną darbą komunalininkai prašė 56 tūkst., pasidariau su garantija už 13 tūkst. Jei Jums tai atrodo smulkmena, tai ką aš žinau g.gif . Gal jau čia užgautos ambicijos, o ne sveikas protas ima viršų g.gif .
Atsakyti