Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 05 28, 16:17)
Aišku, ačiū sad.gif reiškia niekur nedingsiu sad.gif jau gailiuosi, kad šiam name butą pirkau  doh.gif

Ką taip prastai bendrija administruoja, kad gailitės?
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 05 28, 16:27)
Ką taip prastai bendrija administruoja, kad gailitės?

Atsikraustėme jauna pora į namą, kurio didžioji dalis gyventojų gyvena jau kokių 30 m, jei ne daugiau. Siaubingai pirmininkė kišasi į mūsų remontus. Gal pavydi mastau.gif pvz pasikvietėm santechnikus, kad pakeistų radiatorius į naujus, gavome san.mazgo raktą, kad nuleisti sistemoje vandenį iki mūsų aukšto... na viską kaip reikia padarė santechnikai. Tai ji persiuto, kokią mes teisę turime lysti į san. mazgą, kodėl jos neatsiklausėme. Nors mes jai tai sakėm prieš pora savaičių, juk tada ir sužinojom kur san.mazgo raktą gauti. Dabar ji reikalauja įleisti ją su jos santehniku į mūsų namus, kad jos santechnikas pažiūrėtų ar mes gerai pasikeitėm, ar taip kaip reikia, ar niekas nevarva.. blink.gif ar ji turi teisę lysti į mūsų namus?
Kita bobulytė, jos draugė, namo buhalterė, baisiai nepatenkinta kad mes gaunam kompensacijas.. Ji mato mūsų pajamas, juk nešu jai pažymas iš soc.par.skyriaus. verysad.gif Žinoma, šiuo klausimu padaryti nieko negali, bet nuolat kabinėjasi, tai jai mašina ne ten pastatyta, tai dar kokių nesąmonių...
Žodžiu jaučiamės kaip gyventume nuolatinėj priežiūroj. Labai nemalonu. Įtampa nuolatinė.

Išvis, kokias teises turi namo pirmininkė kiekvieno buto atžvilgiu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mėlyna♥: 28 gegužės 2013 - 15:44
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 05 28, 16:37)
Atsikraustėme jauna pora į namą, kurio didžioji dalis gyventojų gyvena jau kokių 30 m, jei ne daugiau. Siaubingai pirmininkė kišasi į mūsų remontus. Gal pavydi mastau.gif pvz pasikvietėm santechnikus, kad pakeistų radiatorius į naujus, gavome san.mazgo raktą, kad nuleisti sistemoje vandenį iki mūsų aukšto... na viską kaip reikia padarė santechnikai. Tai ji persiuto, kokią mes teisę turime lysti į san. mazgą, kodėl jos neatsiklausėme. Nors mes jai tai sakėm prieš pora savaičių, juk tada ir sužinojom kur san.mazgo raktą gauti.  Dabar ji reikalauja įleisti ją su jos santehniku į mūsų namus, kad jos santechnikas pažiūrėtų ar mes gerai pasikeitėm, ar taip kaip reikia, ar niekas nevarva..  blink.gif  ar ji turi teisę lysti į mūsų namus?
Kita bobulytė, jos draugė, namo buhalterė, baisiai nepatenkinta kad mes gaunam kompensacijas.. Ji mato mūsų pajamas, juk nešu jai pažymas iš soc.par.skyriaus.  verysad.gif  Žinoma, šiuo klausimu padaryti nieko negali, bet nuolat kabinėjasi, tai jai mašina ne ten pastatyta, tai dar kokių nesąmonių...
Žodžiu jaučiamės kaip gyventume nuolatinėj priežiūroj. Labai nemalonu. Įtampa nuolatinė.

Išvis, kokias teises turi namo pirmininkė kiekvieno buto atžvilgiu?

Na tiesa sakant pirmininkė atsako už viso namo priežiūrą ir ji teisi reikalaudama, kad leistumėte apžiūrėti radiatorius, nes jeigu jūs pasistatėt netinkamus radiatorius ir jie išderins sistemą kiti kaimynai dėl jūsų kaltės žiemą šals. Jeigu dėl kitų kaimynų kaltės jūs šaltumėte tuomet tikriausiai kreiptumėtės į pirmininkę ir reikalautumėte, kad ji tvarką darytų mirksiukas.gif Manau ji tiesiog dirba jai paskirtą darbą. Ir kaip suprantu tai daro gerai, nes jeigu leistų visiems daryti kas ką nori būtų betvarkė. Ir į mazgą jūs taip pat neturėjot teisės eiti be atsakingo asmens.
Butų atžvilgiu pirmininkė neturi teisių kol tai neliečia bendrų inžinerinių tinklų. Viskas kas yra namo bendra nuosavybė priklauso pirmininkės priežiūrai ir deje su ja turit tokius dalykus derint, nes ji turi namo techninę dokumentaciją ir atsako už namo techninę priežiūrą.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 05 28, 16:09)
Na tiesa sakant pirmininkė atsako už viso namo priežiūrą ir ji teisi reikalaudama, kad leistumėte apžiūrėti radiatorius, nes jeigu jūs pasistatėt netinkamus radiatorius ir jie išderins sistemą kiti kaimynai dėl jūsų kaltės žiemą šals. Jeigu dėl kitų kaimynų kaltės jūs šaltumėte tuomet tikriausiai kreiptumėtės į pirmininkę ir reikalautumėte, kad ji tvarką darytų mirksiukas.gif  Manau ji tiesiog dirba jai paskirtą darbą. Ir kaip suprantu tai daro gerai, nes jeigu leistų visiems daryti kas ką nori būtų betvarkė. Ir į mazgą jūs taip pat neturėjot teisės eiti be atsakingo asmens.
Butų atžvilgiu pirmininkė neturi teisių kol tai neliečia bendrų inžinerinių tinklų. Viskas kas yra namo bendra nuosavybė priklauso pirmininkės priežiūrai ir deje su ja turit tokius dalykus derint, nes ji turi namo techninę dokumentaciją ir atsako už namo techninę priežiūrą.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 05 28, 17:09)
Na tiesa sakant pirmininkė atsako už viso namo priežiūrą ir ji teisi reikalaudama, kad leistumėte apžiūrėti radiatorius, nes jeigu jūs pasistatėt netinkamus radiatorius ir jie išderins sistemą kiti kaimynai dėl jūsų kaltės žiemą šals. Jeigu dėl kitų kaimynų kaltės jūs šaltumėte tuomet tikriausiai kreiptumėtės į pirmininkę ir reikalautumėte, kad ji tvarką darytų mirksiukas.gif  Manau ji tiesiog dirba jai paskirtą darbą. Ir kaip suprantu tai daro gerai, nes jeigu leistų visiems daryti kas ką nori būtų betvarkė. Ir į mazgą jūs taip pat neturėjot teisės eiti be atsakingo asmens.

Ačiū už atsakymą 4u.gif jei ji man būtų taip paaiškinus kaip jūs, nebūtų kilę ginčų, bet ji tokiu tonu išrėkė, kad "gal mūsų santechnikai neaiškios kilmės" ir pan.. tai ir kilo konfliktas. Aš maniau, kad savo bute ką aš noriu tą darau, žinoma įstatymų ribose ir nepakenkiant kaimynams.
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 05 29, 08:17)
Ačiū už atsakymą  4u.gif  jei ji man būtų taip paaiškinus kaip jūs, nebūtų kilę ginčų, bet ji tokiu tonu išrėkė, kad "gal mūsų santechnikai neaiškios kilmės"  ir pan.. tai ir kilo konfliktas. Aš maniau, kad savo bute ką aš noriu tą darau, žinoma įstatymų ribose ir nepakenkiant kaimynams.

Taip labai dažnai galima išvengti daugumos konfliktų civilizuotai bendraujant. Deje, bet kuo toliau tuo labiau visi darosi pikti ir pradeda ne nuo paaiškinimo, o nuo puolimo. O dėl "santechnikų neaiškios kilmės" tai tikrai tokių pasitaiko. Pasitaiko, kad trieigį visai išmeta ar netinkamo diametro vamzdeliais pajungia, patikėkit visokių stebūklų pridaro ir jūsų pirmininkė ko gero jau visko mačius dėl to taip ir kalba.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 05 29, 08:31)
Taip labai dažnai galima išvengti daugumos konfliktų civilizuotai bendraujant. Deje, bet kuo toliau tuo labiau visi darosi pikti ir pradeda ne nuo paaiškinimo, o nuo puolimo. O dėl "santechnikų neaiškios kilmės" tai tikrai tokių pasitaiko. Pasitaiko, kad trieigį visai išmeta ar netinkamo diametro vamzdeliais pajungia, patikėkit visokių stebūklų pridaro ir jūsų pirmininkė ko gero jau visko mačius dėl to taip ir kalba.

drinks_cheers.gif tai va, kažkodėl tie pensininkai darosi vis piktesnis, viskas jiems kliūna.. Nuo pat atsikraustymo dienos ir šuo blogas ir namie per garsiai kalbam blink.gif irnesakyk.gif
Sutinku, kad pasitaiko santechnikų doh.gif Bet galėjo gražiai pasiteirauti, ar tikrai santechnikai patikimi... Nes mes samdėm iš normalios privačios firmos, o ne šiaip kokį santechnikėlį alc.gif: kad būtų pigiau.. Nebesiplėskim 4u.gif Ačiū už komentarus 4u.gif Jei dar kils kokių neaiškumų kreipsiuosi blush2.gif
Atsakyti
Ar pirmininkė turi turėti visų gyventojų pažymas, kad jie čia registruoti? Ar turi teisę skaityt moralus neregistruotiems asmenims, kad jie čia "net negyvena"?
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 05 31, 08:42)
Ar pirmininkė turi turėti visų gyventojų pažymas, kad jie čia registruoti? Ar turi teisę skaityt moralus neregistruotiems asmenims, kad jie čia "net negyvena"?

Panašu, kad persistengia biggrin.gif ne jos reikalas kiek bute žmonių realiai gyvena, nebent jūs kažkokius mokesčius bendrijai mokate ne pagal kvadratūrą, o pagal žmonių skaičių tada, gal ir svarbu faktiškai gyvenančių skaičius. Bent jau pas mus bendrijoj viskas skaičiuojama nuo kvadratūros tai niekas nesuka sau galvos kiek žmonių kokiam bute gyvena
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 05 31, 09:15)
Panašu, kad persistengia  biggrin.gif ne jos reikalas kiek bute žmonių realiai gyvena, nebent jūs kažkokius mokesčius bendrijai mokate ne pagal kvadratūrą, o pagal žmonių skaičių tada, gal ir svarbu faktiškai gyvenančių skaičius. Bent jau pas mus bendrijoj viskas skaičiuojama nuo kvadratūros tai niekas nesuka sau galvos kiek žmonių kokiam bute gyvena

doh.gif ne tas žodis doh.gif aš sakau, ji jaučiasi namo šeimininkė, o mes visi kaip nuomininkai lotuliukas.gif
Nemokam jokių mokesčių nuo žmogaus, tik nuo kvadratūros.
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 05 29, 08:17)
Aš maniau, kad savo bute ką aš noriu tą darau, žinoma įstatymų ribose ir nepakenkiant kaimynams.

Tam, kad taip elgtis, turite žinoti daugybę įstatymų. Jūsų asmeninė nuosavybė daugiabutyje yra tik tai, ką galite išsinešti. Jei namas blokinis, tai galite šeimininkauti tik san.mazge, daugiau viskas yra bendra dalinė nuosavybė tokiomis dalimis kaip patvirtinta bendro naudojimo objektų apraše.

QUOTE(semlina @ 2013 05 29, 08:31)
Taip labai dažnai galima išvengti daugumos konfliktų civilizuotai bendraujant.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(semlina @ 2013 05 31, 09:15)
ne jos reikalas kiek bute žmonių realiai gyvena,

Teisiškai taip, natūroj kiek kitaip. Man pavyzdžiui irgi labai pikta, kai vieno kambario bute gyvena po n žmonių, o moka tai centus, nora daugiausia tai jaunos šeimos, kurių vaikai ir šiukšlina, ir sienas niokoja ir t.t. Viską suprantu, bet gyvenimo realybė tokia, todėl ir pyksta vyresnieji.
O problemų dėl piktumo tai kaip tik savo name su jaunesniais turiu - jie viskuo nepatenkinti. Pagrindinė frazė - ką noriu savo bute tą darau, o kas už durų, man nusispjauti.
Dėl triukšmo, tai jį reglamentuoja įstatymas, kuris pakankamai griežtas ir vidaus tvarkos taisyklės. Vėlai vakare negalite ir garsiai kalbėti ir teliko žiūrėti. Pas vokiečius kai buvau dar ir pietų poilsis yra, garsiai laiptinėj pašnekėsi ir pabėgiosi - bauda.

Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Susidūriau su tokia preblemėle. Paprašiau bendrijos pirmininko, kad sudarytu sutartį su Viena sąskaitą. Ten net gi ne sutartis o tik prašymas itraukti į tiekėjų sąrašą. Pirmininkas gražia forma mane pasiuntė tipo tau reikia tu ir susidarinėk sutartis su ta Viena sąskaita, arba vos ne, jei tai Vienai sąskaitai reikia tegu man paskambina...
Ką tokiu atveju daryti?
Atsakyti