QUOTE(Mėlyna♥ @ 2013 05 29, 08:17)
Aš maniau, kad savo bute ką aš noriu tą darau, žinoma įstatymų ribose ir nepakenkiant kaimynams.
Tam, kad taip elgtis, turite žinoti daugybę įstatymų. Jūsų asmeninė nuosavybė daugiabutyje yra tik tai, ką galite išsinešti. Jei namas blokinis, tai galite šeimininkauti tik san.mazge, daugiau viskas yra bendra dalinė nuosavybė tokiomis dalimis kaip patvirtinta bendro naudojimo objektų apraše.
QUOTE(semlina @ 2013 05 29, 08:31)
Taip labai dažnai galima išvengti daugumos konfliktų civilizuotai bendraujant.
QUOTE(semlina @ 2013 05 31, 09:15)
ne jos reikalas kiek bute žmonių realiai gyvena,
Teisiškai taip, natūroj kiek kitaip. Man pavyzdžiui irgi labai pikta, kai vieno kambario bute gyvena po n žmonių, o moka tai centus, nora daugiausia tai jaunos šeimos, kurių vaikai ir šiukšlina, ir sienas niokoja ir t.t. Viską suprantu, bet gyvenimo realybė tokia, todėl ir pyksta vyresnieji.
O problemų dėl piktumo tai kaip tik savo name su jaunesniais turiu - jie viskuo nepatenkinti. Pagrindinė frazė - ką noriu savo bute tą darau, o kas už durų, man nusispjauti.
Dėl triukšmo, tai jį reglamentuoja įstatymas, kuris pakankamai griežtas ir vidaus tvarkos taisyklės. Vėlai vakare negalite ir garsiai kalbėti ir teliko žiūrėti. Pas vokiečius kai buvau dar ir pietų poilsis yra, garsiai laiptinėj pašnekėsi ir pabėgiosi - bauda.