Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(dangus giedras @ 2012 08 22, 16:10)
is ko as turiu gauti leidimus, sutikimus buto remontui, radiatoriu keitimui?  g.gif

Jei tai paprastas remontas, mano žiniomis, jokių leidimų nereikia.
Jei radiatoriai pagal projektą - taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2012 08 22, 16:14)
Jei tai paprastas remontas, mano žiniomis, jokių leidimų nereikia.
Jei radiatoriai pagal projektą - taip pat.

Sienu griovimas - ne paprastas remontas...

O keiciant radiatorius, neturiu gauti primininko pritarimo? Tiesiog turiu projekta ir keiciu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2012 08 22, 16:16)
Sienu griovimas - ne paprastas remontas...

O keiciant radiatorius, neturiu gauti primininko pritarimo? Tiesiog turiu projekta ir keiciu?  g.gif

Tada tai rekonstrukcija ir jau reikia gauti leidimą savivaldybėje, joks pirmininkas negali nuspręsti ar galima Jūsų bute griauti sienas. Inete kažkur buvau radusi visą eigą kaip tai vyksta. Ir dar, kiek tada skaičiau, kiekvienam mieste skirtingai.
Mano name taip. Jei turite projektą butui, susimokate už termofikacinį vandenį šilumos tinklams ir susitvarkote, mano name tai būtų 2 varijantai - su savo meistru ar butų ūkio. Prieš šildymo sezoną ar pradžioje, iki pirmo mokėjimo, inventorizuoju visus butus kasmet. Jei prisikrovėte daugiau - mokate daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2012 08 22, 16:45)
Tada tai rekonstrukcija ir jau reikia gauti leidimą savivaldybėje, joks pirmininkas negali nuspręsti ar galima Jūsų bute griauti sienas. Inete kažkur buvau radusi visą eigą kaip tai vyksta. Ir dar, kiek tada skaičiau, kiekvienam mieste skirtingai.
Mano name taip. Jei turite projektą butui, susimokate už termofikacinį vandenį šilumos tinklams ir susitvarkote, mano name tai būtų 2 varijantai - su savo meistru ar butų ūkio. Prieš šildymo sezoną ar pradžioje, iki pirmo mokėjimo,  inventorizuoju visus butus kasmet. Jei prisikrovėte daugiau - mokate daugiau.

Del griovimo... As apie leidimus ir projektus viska zinau... Bet surinkus gyventoju parasus, reikia dar ir bendrijos pirmininko paraso... Bet itariu, kad jeigu nera pirmininko, apseisim ir be jo paraso...

Jusu name tai as suprantu, kad yra tvarka ir pan. Pas mus tos tvarkos nera. Del to man ir kyla klausimas, ar privalau su kazkuo derinti padaryta radiatoriu keitimo projekta ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangus giedras: 22 rugpjūčio 2012 - 15:55
QUOTE(zivile.as @ 2012 08 22, 13:09)
Sveiki, norejau jusu pasiteirauti, gal kas konkreciai zinot kokios pareigos priklauso namo bendrijos elektrikui? tokia nemalonia situacija turejau, dingo name elektra, jis kazka patvarke, bet musu skaiciukas nesisuko, vel skambinau jam jis atejo kazka patvarke ir paprase 30 lt, nesutikau moketi, nes mes kiekviena medesi mokam bendrijai uz darbuotojus. poto pradejau galvoti kas cia ka bande apgauti? g.gif

?
Atsakyti
QUOTE(zivile.as @ 2012 08 31, 09:27)

kad šis klausimas kaip ir atsakytas jau buvo. Namo elektrikas turi prižiūrėt bendro naudojimo elektros tinklus t.y. laiptinių ir rūsių šviestuvus, laidus ir bendrą namo elektros skydinę, bei automatinius išjungėjus kurie yra iki butų skaitiklių, visi kiti laidai ir automatukai kurie jau po skaitiklio priklauso butams ir yra buto savininkų reikalas, o namo elektrikui nepriklauso. Tai jeigu namo elektrikas sutvarkė jums kažką bute tai naturalu, kad paprašė už tai pinigų, nes į jo pareigas tai neįeina. 4u.gif Nebent būsų bendrijoje yra kaip nors kitaip sutarta kuo labai abejoju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 31 rugpjūčio 2012 - 08:41
QUOTE(semlina @ 2012 08 31, 09:37)
kad šis klausimas kaip ir atsakytas jau buvo. Namo elektrikas turi prižiūrėt bendro naudojimo elektros tinklus t.y. laiptinių ir rūsių šviestuvus, laidus ir bendrą namo elektros skydinę, bei automatinius išjungėjus kurie yra iki butų skaitiklių, visi kiti laidai ir automatukai kurie jau po skaitiklio priklauso butams ir yra buto savininkų reikalas, o namo elektrikui nepriklauso.  Tai jeigu namo elektrikas sutvarkė jums kažką bute tai naturalu, kad paprašė už tai pinigų, nes į jo pareigas tai neįeina. 4u.gif  Nebent būsų bendrijoje yra kaip nors kitaip sutarta kuo labai abejoju g.gif

Kad bute esantys el. laidai ir visa kas susije su tuo yra seimininko reikalas ta puikiai suprantu.
Na viskas aisku, reiskia pasipinigauti norejo. Abejojiu kad yra kokia kita sutartis, jei tai legaliai butu buve imami pinigai butu kvituka israses.
Kitam kartui jau zinosiu smile.gif aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(zivile.as @ 2012 08 31, 15:23)
Kad bute esantys el. laidai

Ne bute, o laiptinėje. Kai yra elektros skydas, panašiai pusė jo priklauso butui. Dažniausiai kvitelį rašo, kai paprašai, šiaip tai ne toks dažnas atvejis. Tuo pačiu tada tikrai išsiaiškinsite ar reikėjo mokėti ar ne.

Atsakyti
QUOTE(zivile.as @ 2012 08 31, 15:23)
Kad bute esantys el. laidai ir visa kas susije su tuo yra seimininko reikalas ta puikiai suprantu.
Na viskas aisku, reiskia pasipinigauti norejo. Abejojiu kad yra kokia kita sutartis, jei tai legaliai butu buve imami pinigai butu kvituka israses.
Kitam kartui jau zinosiu smile.gif aciu uz atsakyma

Jūsų buto skaitiklis ir iš jo išeinantys laidai jau nebepriklauso bendrijai, bendrijai priklauso tik laidai kuriais ateina srovė iki skaitiklio.
Taigi nežinia kokia ten buvo problema, jei vistik pačiame skaitiklyje tai čia jau jūsų valdos, o ne bendrijos.
O dėl kvituko tai manau, kad jis neturi įgaliojimų jį rašyt bendrijos vardu, o jeigu asmeniškai padarė jums paslaugą ir paprašė susimokėt tai už tai jokio kvituko jums neparašys jei neturi įsiregistravęs individualios veiklos. Taigi manau kitą kartą kai turėsit bėdų jis paprasčiausiai pasiūlys jums susirasti firmą kuri jums elektrą sutvarkytų, žinoma jei tai bus jau jūsų nuosavybės ribose mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 31 rugpjūčio 2012 - 15:17
kur reikia kreiptis, norint atlikti auditą bendrijoje?
Atsakyti
Sodininku bendriju istatymas
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2012 08 31, 16:16)
Jūsų buto skaitiklis ir iš jo išeinantys laidai jau nebepriklauso bendrijai, bendrijai priklauso tik laidai kuriais ateina srovė iki skaitiklio.
Taigi nežinia kokia ten buvo problema, jei vistik pačiame skaitiklyje tai čia jau jūsų valdos, o ne bendrijos.
O dėl kvituko tai manau, kad jis neturi įgaliojimų jį rašyt bendrijos vardu, o jeigu asmeniškai padarė jums paslaugą ir paprašė susimokėt tai už tai jokio kvituko jums neparašys jei neturi įsiregistravęs individualios veiklos. Taigi manau kitą kartą kai turėsit bėdų jis paprasčiausiai pasiūlys jums susirasti firmą kuri jums elektrą sutvarkytų, žinoma jei tai bus jau jūsų nuosavybės ribose  mirksiukas.gif

Kiek man žinoma - skaitliukai tai jau lesto reikalas, jei ten kažkas negerai tai jie važiuoja?!
Atsakyti