QUOTE(Zurbiukas @ 2011 07 06, 11:44)
Idomiu dalyku cia galima pasiskaityti, dziaugiuosi kad radau sita tema:) paaiskinkit merginos ir man blondinei, mes nusipirkom buta, o ten yra bendrija, taciau kaip ir kazkuri panele minejo tai ir is butu ukio ateina lapeliai moketi, taciau man toks klausimas iskilo, as pvz nezinau nei kas per bendrija nei kas valdybos nariai nei kiek namas turi sukaupes lesu ir pan. nes atejom i tokia baisia laiptine kad ne tas zodis, kodines durys yra taciau suluzusios neuzsidaro, laiptine myzalais smirda, zodziu nieks jos neplauna jau gal koki pusmeti sprendziant is siuksliu ant zemes, zodziu viena diena prislapinta buvo prie musu duru, kita diena pris.... zodziu, as pakraupus kas cia darosi, pro balkonus skraido prezervatyvus, aplinkos nieks nevalo ir pan. man idomu ka namo pirmininkas veikia, nes kaimynu paklausus sako jog nieko, tai man gal reiketu kazkoki rasta parasyti ta prasme kokios jos pareigos, gaunamas atlyginimas ir pan? padekit zuikiai man:)patarkit, aciu
Pirmiausia gal kreipkis į pirmininką ir parašyk prašymą įstoti į bendriją, o tuo pačiu turėsi progą pasikalbėti su purmininku ir paklausinėti kokia name tvarka kiek už ką moki, kas aplinką tvarko ar netvarko ir kodėl, gal gyventojai nesutiko skirti pinigų aplinkos tvarkymui, tai tuo atveju pirmininkas kaip ir bejiegis nejaugi pats eis šiukšles rinkt. Namo tvarka priklauso ne vien nuo pirmininko, bet ir nuo pačių gyventojų, na jeigu prezervatyvus per langą mėto tai nei savęs nei kaimynų negerbe. Gal pirmininkas jau seniai rankas nuleidęs ir nesitiki, kad gali kažką pakeist. Vien tai, kad namas perduotas butų ūkiui tvarkyt jau rodo, kad pirmininkas praktiškai perleidęs savo darbą kitiems dirbt ir greičiau yra formalus pirmininkas kuris tik esant reikalus parašą padeda, o realiai nieko neveikia, gali būt, kad ir algos už tai negauna. Bet geriausiai į visus šiuos klausimus pats pirmininkas jums ir gali atsakyt, o jeigu turit entuziazmo kažką keist galit pasisiūlyt pirmininkaut ir užsiiimt namo tvarkymu
Va kaip pavyzdį galiu parodyt kaip tvarkosi namas kuris prieš tris metus tapo bedrija. Čia to namo internetinis puslapis:
http://dnsb65.weebly.com/index.html
Čia kai atsiranda iniciatyvus žmogus, kuris sugeba ir kitus gyventojus priverst keistis ir kažką daryt. O laiptinėse daug kur praktikuojami laiptinių valymo grafikai, kur kiekvienas butas valo savo aukštą pasikeisdami, jeigu vienam aukšte 3 butai tai pasiskirsto po 10 dienų. Taigi tegu bent kartą į tas 10 dienų bus išvaloma laiptinė ir pilnai užteks.
Na ir prirašiau