Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(Paūdrė @ 2011 05 09, 08:56)
Atsiprašau, turėjau galvoj forumiečių.
Tai nėra patogu, dviese su sūnum pusę lapų sugrėbtų išnešėm, pakabinau prašymą, kad vyrai susiorganizuotų ir išneštų likusius. Deja...

Jei pas jus bendrija galit per susirinkimą nuspręst pavasarį organizuot talką, kad apsitvarkyti aplinką išsiplauti laiptinių langus, išsikuopti rūsius ir pan., o tiem kas nedalyvauja galit nustatyti mokestį, toks būdas skatina žmonių samoningumą ateit į talką smile.gif, o iš surinktų pinigėlių iš nedalyvavusių talkoje galima pvz. nupirkti smėlio vaikų smėlio dėžei, šiukšlių maišų ir panašiai, na čia jau pagal poreikius.
Atsakyti
Kad didžiajai daliai nereikia. Norėjau, kad susirinkime priimtų tokį sprendimą, bet didžioji dalis nesutiko, o šiaip rinkti pinigų negalima.
Todėl ir citavau šitą - "Mažai šiais laikais durnių rasi kurie už dyką ką nors darytų ."
Atsakyti
viskas priklauso nuo paciu zmoniu - mes bendrijos nariai ziema draugiskai kieme kasam sniega, pavasari-tvarkom teritorija ir pan. susirenka tikrai nemazai zmoniu ir tikrai uz dyka savo gerbuvi tvarko. Todel viskas priklauso tik nuo musu paciu.
Atsakyti
Paaiškinkite man, blondinei, kas nors biggrin.gif
Namas yra bendrija, tačiau priklausom ir butų ūkiui, gauname sąskaitą už šiukšles, apšvietimą, kaupiamąsias lėšas ir pan., bet namo pirmininkė taip pat ima metinį "mokestį" vadinamoms taip pat kaupiamosioms lėšoms, o sugalvojus padaryti kokį darbelį metų eigoje dar renka pinigėlių papildomai. Niekada neduoda jokio pinigų gavimo kvito ar pan, tik pakiša pasirašyti sąsiuvinėlį. Name gyvena beveik pensininkai, su savo įstatymais, todėl bandant kažką aiškintis, numoja ranka, maždaug taip turi būti ir viskas. Tai vat ir galvoju, ar čia viskas teisinga g.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta_ @ 2011 06 24, 11:07)
Paaiškinkite man, blondinei, kas nors  biggrin.gif
Namas yra bendrija, tačiau priklausom ir butų ūkiui, gauname sąskaitą už šiukšles, apšvietimą, kaupiamąsias lėšas ir pan., bet namo pirmininkė taip pat ima metinį "mokestį" vadinamoms taip pat kaupiamosioms lėšoms, o sugalvojus padaryti kokį darbelį metų eigoje dar renka pinigėlių papildomai. Niekada neduoda jokio pinigų gavimo kvito ar pan, tik pakiša pasirašyti sąsiuvinėlį. Name gyvena beveik pensininkai, su savo įstatymais, todėl bandant kažką aiškintis, numoja ranka, maždaug taip turi būti ir viskas. Tai vat ir galvoju, ar čia viskas teisinga  g.gif

Namas nors ir būdamas bendrija turi teisę namo priežiūrą perduot būtų ūkiui čia jeigu pirmininkas neapsiima pats tuo rūpintis, beje iš parašymo nelabai aišku kokias kaupiamąsias renka butų ūkis, gal techninę priežiūrą renka, o ne kaupiamąsias kaip tiksliai jos įvardintos. Kokio dydžio ta pirmininkės renkama metinė suma ar realiai už tą sumą įmanoma tuos darbelius atlikti, gal tai tik pirmininkės alga.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2011 06 24, 12:32)
Namas nors ir būdamas bendrija turi teisę namo priežiūrą perduot būtų ūkiui čia jeigu pirmininkas neapsiima pats tuo rūpintis, beje iš parašymo nelabai aišku kokias kaupiamąsias renka butų ūkis, gal techninę priežiūrą renka, o ne kaupiamąsias kaip tiksliai jos įvardintos. Kokio dydžio ta pirmininkės renkama metinė suma ar realiai už tą sumą įmanoma tuos darbelius atlikti, gal tai tik pirmininkės alga.

Butų ūkio sąskaitoje įvardintos kaupiamosios lėšos, eksplotacinės lėšos, apšvietimas ir visa kita. Atskirai prie kiekvieno punkto tam tikra suma. Bendrai gaunasi +/- 40 lt. Šią sąsk.apmokame butų ūkiui. O pirmininkė renka po 30lt, name 50 butų. (Pvz: dažė laiptinę, tai paprašė pridėti po 5 lt. už darbą dažytojai. Tai buvo metų eigoje). Ir įdomu man (ir ne tik man), ar ji privalo išrašyti kokį popierėlį už paimtus pinigus?
Atsakyti
QUOTE(paprasta_ @ 2011 06 24, 16:31)
Butų ūkio sąskaitoje įvardintos kaupiamosios lėšos, eksplotacinės lėšos, apšvietimas ir visa kita. Atskirai prie kiekvieno punkto tam tikra suma. Bendrai gaunasi +/- 40 lt. Šią sąsk.apmokame butų ūkiui. O pirmininkė renka po 30lt, name 50 butų. (Pvz: dažė laiptinę, tai paprašė pridėti po 5 lt. už darbą dažytojai. Tai buvo metų eigoje). Ir įdomu man (ir ne tik man), ar ji privalo išrašyti kokį popierėlį už paimtus pinigus?

kiekviena situacija labai individuali jūsų namo kaip suprantu irgi, jeigu jūsų pirmininkė sugebėjo išdažyti laiptines už 30+5 lt nuo buto tai čia yra labai pigu. Pas mus pvz. 5 aukštų namas, laiptinėje 15 butų tai mes rinkom po 100 lt nuo buto už darbą dažytojai, pigiau neradom, dažai buvo pirkti iš bendrijos lėšų, jeigu tuos pinigus už darbus būtume rinkę per bendrijos sąskaitą būtume turėję samdyti firmą arba darbuotojus su patentu, tuomet dažymas būtų kainavęs dar brangiau, taigi manau pas jus panaši situacija jeigu samdo kažką iš šalies su kuo reikia atsiskaityti grynais tai ir nerašo jokių popierių nes kitaip turės dokumentaliai parodyti kur juos išleido. O šiaip tai čia jau gyventojų susitarimo reikalas jeigu nori, kad viskas būtų tik su dokumentais tai tuomet reiktų nusiteikt mokėt didesnes sumas. Beje o jūs pirmininkei algą mokate ar ji pas jus tik už ačiū dirba?
Dar vienas dalykas jeigu viską administruoja būtų ūkis tai pirmininkė greičiausiai ir bendrų namo pinigų netvarko, tai greičiausiai tuos 30lt renka neoficialiai ir jie namo buhalterinėje apskaitoje nefigūruoja, kaip ir tai kur jie išleidžiami, čia jau tik gyventojų ir pirmininkės tarpusavio pasitikėjimo reiklas. Na bent aš taip suprantu iš to ką parašėt g.gif
Atsakyti
Idomiu dalyku cia galima pasiskaityti, dziaugiuosi kad radau sita tema:) paaiskinkit merginos ir man blondinei, mes nusipirkom buta, o ten yra bendrija, taciau kaip ir kazkuri panele minejo tai ir is butu ukio ateina lapeliai moketi, taciau man toks klausimas iskilo, as pvz nezinau nei kas per bendrija nei kas valdybos nariai nei kiek namas turi sukaupes lesu ir pan. nes atejom i tokia baisia laiptine kad ne tas zodis, kodines durys yra taciau suluzusios neuzsidaro, laiptine myzalais smirda, zodziu nieks jos neplauna jau gal koki pusmeti sprendziant is siuksliu ant zemes, zodziu viena diena prislapinta buvo prie musu duru, kita diena pris.... zodziu, as pakraupus kas cia darosi, pro balkonus skraido prezervatyvus, aplinkos nieks nevalo ir pan. man idomu ka namo pirmininkas veikia, nes kaimynu paklausus sako jog nieko, tai man gal reiketu kazkoki rasta parasyti ta prasme kokios jos pareigos, gaunamas atlyginimas ir pan? padekit zuikiai man:)patarkit, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zurbiukas @ 2011 07 06, 11:44)
Idomiu dalyku cia galima pasiskaityti, dziaugiuosi kad radau sita tema:) paaiskinkit merginos ir man blondinei, mes nusipirkom buta, o ten yra bendrija, taciau kaip ir kazkuri panele minejo tai ir is butu ukio ateina lapeliai moketi, taciau man toks klausimas iskilo, as pvz nezinau nei kas per bendrija nei kas valdybos nariai nei kiek namas turi sukaupes lesu ir pan. nes atejom i tokia baisia laiptine kad ne tas zodis, kodines durys yra taciau suluzusios neuzsidaro, laiptine myzalais smirda, zodziu nieks jos neplauna jau gal koki pusmeti sprendziant is siuksliu ant zemes, zodziu viena diena prislapinta buvo prie musu duru, kita diena pris.... zodziu, as pakraupus kas cia darosi, pro balkonus skraido prezervatyvus, aplinkos nieks nevalo ir pan. man idomu ka namo pirmininkas veikia, nes kaimynu paklausus sako jog nieko, tai man gal reiketu kazkoki rasta parasyti ta prasme kokios jos pareigos, gaunamas atlyginimas ir pan? padekit zuikiai man:)patarkit, aciu 4u.gif

Pirmiausia gal kreipkis į pirmininką ir parašyk prašymą įstoti į bendriją, o tuo pačiu turėsi progą pasikalbėti su purmininku ir paklausinėti kokia name tvarka kiek už ką moki, kas aplinką tvarko ar netvarko ir kodėl, gal gyventojai nesutiko skirti pinigų aplinkos tvarkymui, tai tuo atveju pirmininkas kaip ir bejiegis nejaugi pats eis šiukšles rinkt. Namo tvarka priklauso ne vien nuo pirmininko, bet ir nuo pačių gyventojų, na jeigu prezervatyvus per langą mėto tai nei savęs nei kaimynų negerbe. Gal pirmininkas jau seniai rankas nuleidęs ir nesitiki, kad gali kažką pakeist. Vien tai, kad namas perduotas butų ūkiui tvarkyt jau rodo, kad pirmininkas praktiškai perleidęs savo darbą kitiems dirbt ir greičiau yra formalus pirmininkas kuris tik esant reikalus parašą padeda, o realiai nieko neveikia, gali būt, kad ir algos už tai negauna. Bet geriausiai į visus šiuos klausimus pats pirmininkas jums ir gali atsakyt, o jeigu turit entuziazmo kažką keist galit pasisiūlyt pirmininkaut ir užsiiimt namo tvarkymu
Va kaip pavyzdį galiu parodyt kaip tvarkosi namas kuris prieš tris metus tapo bedrija. Čia to namo internetinis puslapis: http://dnsb65.weebly.com/index.html
Čia kai atsiranda iniciatyvus žmogus, kuris sugeba ir kitus gyventojus priverst keistis ir kažką daryt. O laiptinėse daug kur praktikuojami laiptinių valymo grafikai, kur kiekvienas butas valo savo aukštą pasikeisdami, jeigu vienam aukšte 3 butai tai pasiskirsto po 10 dienų. Taigi tegu bent kartą į tas 10 dienų bus išvaloma laiptinė ir pilnai užteks.
Na ir prirašiau doh.gif
Atsakyti
Oi didelis dekui semlina tau, saunuole kad viska taip issamiai parasei, o ziurek atsakyk tu man dar blondinei tai kokia forma ta prasyma man reikia rasyti? laisva? kaip idomiai tai ateini gyventi tai dar turi prasyma rasyti stoti i bendrija? bet juk mokesciai ta prasme kaupiamosios lesos vistiek renkamos nepaisant to ar esi bendrijos narys er ne:) beje ar turiu teise prasyti tarkim atsakaitos uz 2010 metus kad pateiktu?
Atsakyti
QUOTE(Zurbiukas @ 2011 07 06, 22:20)
Oi didelis dekui semlina tau, saunuole kad viska taip issamiai parasei, o ziurek atsakyk tu man dar blondinei tai kokia forma ta prasyma man reikia rasyti? laisva? kaip idomiai tai ateini gyventi tai dar turi prasyma rasyti stoti i bendrija? bet juk mokesciai ta prasme kaupiamosios lesos vistiek renkamos nepaisant to ar esi bendrijos narys er ne:) beje ar turiu teise prasyti tarkim atsakaitos uz 2010 metus kad pateiktu?

Prašymą gali rašyt laisva forma arba gali pas pirmininką paprašyt gal duos pavyzdį arba gal turės pasidaręs blanką, na bet čia jau kaip kas tvarkosi.
Matai atsikrausčius į namą gyvent teisiškai dar netampi bendrijos nariu, o mokesčius visus priklauso mokėt vienodai nesvarbu ar esi narys ar ne tik, būdamas bendrijos nariu įgyji balsavimo teisę sprendžiant namo reikalus, kol esi ne narys neturi teisės dalyvauti bendrijos narių susirinkimuose ir negali balsuoti dėl priimamų sprendimų. O vat mokesčius mokėt prievolė visiems vienoda, ką susirinkimas nusprendžia tą visi vykdyt turi.
O dėl ataskaitos už 2010 m., tai ji turėjo būti pateikta metams pasibaigus, bet jeigu jūs tuo metu name dar negyvenot tai gali paprašyt pirmininko, kad parodytų, neabejoju, kad parodys mirksiukas.gif
O šiaip pasiskaityk įstatus, ten yra bendrijos narių ir pareigos ir teisės mirksiukas.gif Tam puspalyje kur nuorodą daviau kiek prisimenu įstatai yra. Na Jūsų name gal jie gali šiek tiek skirtis bet nemanau, kad daug.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2011 07 06, 22:40)
Prašymą gali rašyt laisva forma arba gali pas pirmininką paprašyt gal duos pavyzdį arba gal turės pasidaręs blanką, na bet čia jau kaip kas tvarkosi.
Matai atsikrausčius į namą gyvent teisiškai dar netampi bendrijos nariu, o mokesčius visus priklauso mokėt vienodai nesvarbu ar esi narys ar ne tik, būdamas bendrijos nariu įgyji balsavimo teisę sprendžiant namo reikalus, kol esi ne narys neturi teisės dalyvauti bendrijos narių susirinkimuose ir negali balsuoti dėl priimamų sprendimų. O vat mokesčius mokėt prievolė visiems vienoda, ką susirinkimas nusprendžia tą visi vykdyt turi.
O dėl ataskaitos už 2010 m., tai ji turėjo būti pateikta metams pasibaigus, bet jeigu jūs tuo metu name dar negyvenot tai gali paprašyt pirmininko, kad parodytų, neabejoju, kad parodys mirksiukas.gif
O šiaip pasiskaityk įstatus, ten yra bendrijos narių ir pareigos ir teisės mirksiukas.gif  Tam puspalyje kur nuorodą daviau kiek prisimenu įstatai yra. Na Jūsų name gal jie gali šiek tiek skirtis bet nemanau, kad daug.

be galo as tau dekinga, niekas taip issamiai nepaaiskino kaip tu, 4u.gif buckis 4u.gif
Atsakyti