Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(ingriduska @ 2009 03 05, 11:59)
DAr mergaitės noriu jūsų paklausti ar kas radote VILNIUJE vietą kur prekiauja maistiniai dažais , na kaip Kaune po keletą litų už spalvą. Aš negaliu savo retiems kepimams užsakyti labai brangių. AR Kalvarijų, HAlės turguose neužmatėte tokio gėrio.

Cia biski ne i tema,bet galiu parvezt is Airijos maistiniu dazu,25ml- 7lt,spalvos raudona,geltona,zalia,melyna,juoda kol kas tokias radau.parskrendu i Vilniu 03.22d tai va jei ka sudominau rasykit i AZ.
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 05, 22:47)
Citriniuk , pataikiai kaip pirštu į ..... lotuliukas.gif

Ežerėli , aš jų neturiu , aš kalbėjau apie tą spalvą , auksinė ji , aš vakar GAVAU TOKIŲ DAŽŲ clap.gif...TIK ISPAUDI ANT JAU APDENGTO TORTO .

Tai gerai, kad ne akin lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Man jau reikia tokio trafareto, tos gėlytes taip gražiai atrodo, net spalvint nereikia wub.gif

Auksinė gražu, nors man visi metalikai labai labai wub.gif
Atsakyti
Aš tai va šitą labai gundausi nusipirkti :

user posted image

user posted image

Atsakyti
wacko.gif huh.gif mega_shok.gif
Atsakyti
Kol man daėjo, kaip čia taip gražiai pasidaro smile.gif
Atsakyti

o jusu noriu paprasyti pasiulymu kaip ir puosti va toki torta 4u.gif :

user posted image

ta kamuoli tai galvoju iskepsiu is meduolines teslos g.gif
bet gal jus turite kokiu pasiulymu 4u.gif buciau labai dekinga 4u.gif
[/quote]

Aš tai padaryčiau kamuolį iš grietininės ar jogurtinės ar varškinės želė, gal kokios- želė galima ir kelių spalvų sluoksnius, ten sudėti- jei puoši ne bezė, o kokiu kitokius kremu. Man jis toks valgomiausias būtų- paprasčiausiai susirandi mažą dubenėlį daugmaž apvaliai išgaubtu dugnu ir jame padarai želė tokią kokią varškinę, jogurtinę, ar pan., su taip nemažai želatinos, kad pakankamai kietas būtų, ir nesideformuotų, gali dar pripjaustyti biskvitų kubelių į želė masę, ir sustingus išimi- kamuolys gatavas.

Kitas variantas- iš biskvito lakštų- imi kokius tris lakštus, išpjauni tris apskritimus, kurie būtų vienas už kitą vis proporcingai mažesni, prtepi juos kremu, visą kamuolį aptepi kremu.

dar kitas variantas- jei turi mtalinį bliūduką pusapvaliu- na tokiu maždaug pusrutuliniu dugnu- iškočiotą lakštą (jei tai medaus tortas)- tai įklok tešlos lakštą į jį, tada ant to lakšto dėk kokį kitą metalinį indą, išteptą rieblais, ir kepk orkaitėje- išimk tik tada kai atšals- gausi pusrutulinis biskvitinis dubuo, kurio vidų užpildysi kremu, ir bus gatavas kamuolys.

Trečias variantas- imi torto lakštą, imi lėkštę, išpjauni peiliu pagal lėkštės kraštus skritulį, tą skritulį perpjauni pusiau, tada imi likusį biskvitą, gražiai nupjauni jo apatinį kraštą, kad būtų lygus, prie to krašto dedi lėkštės kraštelį- ir apipjauni palei tą kraštelį- kad gautųsi irgi mėnuliukas, kaip anie, kur esi išsipjovusi, tik mažesnis už juos. tada imi tą pačią lėkštę, ir prie biskvito lakšto krašto dedi dar mažesnį lėkštės kraštelį, ir išsipjauni dar žemesnį mėnuliuką. Žodžiu prisipjaustai laipsniškai mažėjančių pusmėnuliukų su ta pačia lėkšte(kaip delčia tokių). Kiekvieno dydžio mėnuliukų turi būti bent po du,arba daugiau. Tada mažiausią mėnuliuką iš vienos pusės aptepi kremu, prie jo klijuoji didesnį, vėl pertepi, ir taip sukljuoji iki didžiausio visus vienas už kitą didesnius mėnuliukus. Bet esi prisipjausčiusi po kelis vienosdo dydžio mėnuliukus, tai imi anų mėnuliukų antrininkus, ir suklijuoji juos, kaip anuos. Gautas dvi kamuolio dalis suklijuoji kremu į vieną, aptepi visą kamuolį, papildomai kremu, ir puoši mirksiukas.gif
Na trumpai tariant tu tą kamuolį pagamini iš lakštų ir kremo kaip ir visą tortą, tik įsivaizduok, kad lakštai turi būti dedami ne horizontaliai vienas ant kito, kaip tradiciniame torte, bet vertikaliai klijuojami vienas prie kito mirksiukas.gif

Arba perpjauni per pusę tikrą plastikinį kamuolį, įtiesi į jį maistinės plėvelės, ir darai želė iš grietinėlės lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet jei apvaliu dugnu indo neturi, imk paprasčiausią gielsnį dubenėlį mažą, ir į jį daryk želė - o kai kamuolį puoši, pareguliuosi papuošimais, viršuj padarysi storesnį papuošimų sluoksnį, kad viršus nebūtų paplotas kaip dubens dugnas ax.gif

Viskas priklauso nuo to, kokio dydžio kamuolio tau reikia- jei mažo- užteks iš želė ir jogurto ar grietinėlės padaryti, jei didelis- iš biskvito lakštų, supertepimais, kaip ir tortą ax.gif Ir dar priklauso ar naudosi bezė, nes bezė želatinos netoleruoja.

Tai man tokie valgomiausi variantai- o grynas meduolis taigi kietas bus- pjauti nepatogus, ir sausas- kažin ar kas valgys- nebent jį supjaustysi laštais ir pertpsi kremu. mirksiukas.gif

Papildyta:
Dar vienas variantas- nusipirk parduotuvėje nedidelį gabaliuką paprasto nepuošto, bet pertepto sluoksniais , sveriamo pyrago, kurio sudėtis panaši į tavo torto- ir iš jo išsipjauk pusrutulį- pradžioje išsipjauk mini tortuką- na cilindriuką- tada briaunas apipjauk arba tiesiog rankomis apiplok, ir bus tau gatavas kamuolys mirksiukas.gif Aptepk kremu jį, ir puošk..
Atsakyti
[quote=svytejimas ezero dugne,2009 03 06, 03:12]
o jusu noriu paprasyti pasiulymu kaip ir puosti va toki torta 4u.gif :

user posted image

ta kamuoli tai galvoju iskepsiu is meduolines teslos g.gif
bet gal jus turite kokiu pasiulymu 4u.gif buciau labai dekinga 4u.gif
[/quote]

[/quote]

[quote=Cipciukas,2009 03 05, 21:41]
Une .......labai fainas tovo tortukas su varliuku wub.gif ......ar galiu tau patarti ???? ax.gif ......tu nebijok tos masės patempti , kai dengi ir klijuoji ją prie šono - temk ją kuo tokiau nuo torto su viena ranka , o su kita klijuok ją , tada nebus tokių klosčių .....nu tiesiog nemoku paaiškinti ....va tu ją klijuoji , klijuoji prie šono ir jau matai , kad darosi klostė ...tada toj vietoj ( tą klostę ) temk kuo toliau , ir ištempusi vėl priklijuok .

O DĖL TO KITO SU KAMUOLIU , jis puoštas sviestiniu kremu , kamuoly aš dariusi , tortas buvo vidui , bet dabar daryčiau kitaip , iš tos masės gėlėm ( pudra ir želatina ) aš iškočiočiau plonai apvalų blynelį , ir džiovinčiau jį uždėjusi ant kažko apvalaus ( pusrutulio ) , kai išdžiūtų , tada uždėčiau ant torto ir puoščiau kamuolį smile.gif
[/quote]

O tas sviestinis kremas , cia kuris g.gif , tas kur maisytas su kondensuotu pieniu g.gif ? Ar laiko formas toks kremas g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 06 kovo 2009 - 08:32
QUOTE(Citriniukas @ 2009 03 06, 01:03)
Kol man daėjo, kaip čia taip gražiai pasidaro  smile.gif

Man nedeajo blush2.gif 'daveskit' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 03 06, 00:10)
Aš tai šitų labai noriu- dydžiai- nuo penkių cm iki vieno cm berods ax.gif
user posted image

sveikos,as [COLOR=yellow]tundru tundra [COLOR=yellow]nerandu tu formeliu am puslapi doh.gif ar as visko neperejau,reiks kiekviena eit is naujo,nes vakra ieskojau ir mazius pabudo,tai ir liko nerasta verysad.gif bet jei dar yra laiko,sake.yg kita sav pasakys iki kad smile.gif
Atsakyti
[quote=amorosa,2009 03 06, 08:31]
[/quote]

O tas sviestinis kremas , cia kuris g.gif , tas kur maisytas su kondensuotu pieniu g.gif ? Ar laiko formas toks kremas g.gif ?
[/quote]

Visas tortas juo puoštas , tuo pačiu ir kamuolys .
Aš nežinau koks jis tiksliai , ar sviesras cukrus , tryniai , ar tas su kondencuotu , ar tas iš pakelių .........ir kai kur jis padažytas ( spalva ) o gal ir natųrali tokia išgauta , visas pagrindas gali būti su RUDUDU , o kamuolys gal šokolado įdėta .

Visi sviestiniai ir beze kremai labai garai laiko formą , vat jei aš tokį daryčiau tai su beze mirksiukas.gif

Muska
, tu apie tuos ispaudus ????..iškočioji mase ir su jais įspaudi ornamentą , o tas kitas , tai išspaustas ornamentas ir priklijuotas ant apdengto torto .
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 06, 10:39)
Muska[/size] , tu apie tuos ispaudus ????..iškočioji mase ir su jais įspaudi ornamentą , o tas kitas , tai išspaustas ornamentas ir priklijuotas ant apdengto torto .

Taip Cipciuk, as apie ta baltaji torta. Labai jau graziai ir prabangiai atrodo. Dekui uz 'apsvietima' 4u.gif
Atsakyti
QUOTE([SIZE=7)
kersiene[/SIZE],2009 03 06, 09:34]
sveikos,as [COLOR=yellow]tundru tundra [COLOR=yellow]nerandu tu formeliu am puslapi  doh.gif ar as visko neperejau,reiks kiekviena eit is naujo,nes vakra ieskojau ir mazius pabudo,tai ir liko nerasta  verysad.gif bet jei dar yra laiko,sake.yg kita sav pasakys iki kad smile.gif

SAVAITĖ APSIŽIŪRĖJIMUI , O PASKUI DAR SAVAITĖ UŽSAKYMAM , LAIKO TURI mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 06 kovo 2009 - 10:07