o jusu noriu paprasyti pasiulymu kaip ir puosti va toki torta
:
ta kamuoli tai galvoju iskepsiu is meduolines teslos
bet gal jus turite kokiu pasiulymu
buciau labai dekinga
[/quote]
Aš tai padaryčiau kamuolį iš grietininės ar jogurtinės ar varškinės želė, gal kokios- želė galima ir kelių spalvų sluoksnius, ten sudėti- jei puoši ne bezė, o kokiu kitokius kremu. Man jis toks valgomiausias būtų- paprasčiausiai susirandi mažą dubenėlį daugmaž apvaliai išgaubtu dugnu ir jame padarai želė tokią kokią varškinę, jogurtinę, ar pan., su taip nemažai želatinos, kad pakankamai kietas būtų, ir nesideformuotų, gali dar pripjaustyti biskvitų kubelių į želė masę, ir sustingus išimi- kamuolys gatavas.
Kitas variantas- iš biskvito lakštų- imi kokius tris lakštus, išpjauni tris apskritimus, kurie būtų vienas už kitą vis proporcingai mažesni, prtepi juos kremu, visą kamuolį aptepi kremu.
dar kitas variantas- jei turi mtalinį bliūduką pusapvaliu- na tokiu maždaug pusrutuliniu dugnu- iškočiotą lakštą (jei tai medaus tortas)- tai įklok tešlos lakštą į jį, tada ant to lakšto dėk kokį kitą metalinį indą, išteptą rieblais, ir kepk orkaitėje- išimk tik tada kai atšals- gausi pusrutulinis biskvitinis dubuo, kurio vidų užpildysi kremu, ir bus gatavas kamuolys.
Trečias variantas- imi torto lakštą, imi lėkštę, išpjauni peiliu pagal lėkštės kraštus skritulį, tą skritulį perpjauni pusiau, tada imi likusį biskvitą, gražiai nupjauni jo apatinį kraštą, kad būtų lygus, prie to krašto dedi lėkštės kraštelį- ir apipjauni palei tą kraštelį- kad gautųsi irgi mėnuliukas, kaip anie, kur esi išsipjovusi, tik mažesnis už juos. tada imi tą pačią lėkštę, ir prie biskvito lakšto krašto dedi dar mažesnį lėkštės kraštelį, ir išsipjauni dar žemesnį mėnuliuką. Žodžiu prisipjaustai laipsniškai mažėjančių pusmėnuliukų su ta pačia lėkšte(kaip delčia tokių). Kiekvieno dydžio mėnuliukų turi būti bent po du,arba daugiau. Tada mažiausią mėnuliuką iš vienos pusės aptepi kremu, prie jo klijuoji didesnį, vėl pertepi, ir taip sukljuoji iki didžiausio visus vienas už kitą didesnius mėnuliukus. Bet esi prisipjausčiusi po kelis vienosdo dydžio mėnuliukus, tai imi anų mėnuliukų antrininkus, ir suklijuoji juos, kaip anuos. Gautas dvi kamuolio dalis suklijuoji kremu į vieną, aptepi visą kamuolį, papildomai kremu, ir puoši
Na trumpai tariant tu tą kamuolį pagamini iš lakštų ir kremo kaip ir visą tortą, tik įsivaizduok, kad lakštai turi būti dedami ne horizontaliai vienas ant kito, kaip tradiciniame torte, bet vertikaliai klijuojami vienas prie kito
Arba perpjauni per pusę tikrą plastikinį kamuolį, įtiesi į jį maistinės plėvelės, ir darai želė iš grietinėlės
Bet jei apvaliu dugnu indo neturi, imk paprasčiausią gielsnį dubenėlį mažą, ir į jį daryk želė - o kai kamuolį puoši, pareguliuosi papuošimais, viršuj padarysi storesnį papuošimų sluoksnį, kad viršus nebūtų paplotas kaip dubens dugnas
Viskas priklauso nuo to, kokio dydžio kamuolio tau reikia- jei mažo- užteks iš želė ir jogurto ar grietinėlės padaryti, jei didelis- iš biskvito lakštų, supertepimais, kaip ir tortą
Ir dar priklauso ar naudosi bezė, nes bezė želatinos netoleruoja.
Tai man tokie valgomiausi variantai- o grynas meduolis taigi kietas bus- pjauti nepatogus, ir sausas- kažin ar kas valgys- nebent jį supjaustysi laštais ir pertpsi kremu.
Papildyta:
Dar vienas variantas- nusipirk parduotuvėje nedidelį gabaliuką paprasto nepuošto, bet pertepto sluoksniais , sveriamo pyrago, kurio sudėtis panaši į tavo torto- ir iš jo išsipjauk pusrutulį- pradžioje išsipjauk mini tortuką- na cilindriuką- tada briaunas apipjauk arba tiesiog rankomis apiplok, ir bus tau gatavas kamuolys
Aptepk kremu jį, ir puošk..