Sveikos merginos
labai reikia greto patarimo noriu tortą puošt sviestiniu kremu kad galėtų su švirkštu raityt bangeles Ieškojau, skaičiau ne vieną jūsų temelę bet kažko konkretaus neradau... ik rusiškam puslapį radau tokį receptą:
200g sviesto
6 šaukštai kondencuoto pieno (arba 9 š. cukraus pudros)
ir sukti iki purumo
Tai gal galit patart ar čia tikrai taip ir gausis viskas, ar su pudra daryt geriau na neturiu laiko eksperimentam, reik kad gautusi iš kart
Dėkui
QUOTE(uzniukas @ 2009 03 05, 12:20)
Sveikos merginos
labai reikia greto patarimo noriu tortą puošt sviestiniu kremu kad galėtų su švirkštu raityt bangeles Ieškojau, skaičiau ne vieną jūsų temelę bet kažko konkretaus neradau... ik rusiškam puslapį radau tokį receptą:
200g sviesto
ir sukti iki purumo
Tai gal galit patart ar čia tikrai taip ir gausis viskas, ar su pudra daryt geriau na neturiu laiko eksperimentam, reik kad gautusi iš kart
Dėkui
200g sviesto
ir sukti iki purumo
Dėkui
Aš nesu čia jokia profė, bet tikrai pavyksta su kremais iš pokelių arba su sviesto kondensuoto, grietinėlės šokolado- ganašo.
Čia nuorodą įdėsiu iš mano MOKYTOJOS CIPCIUKO puslapio
http://www.supermama...;#entry24278304
QUOTE(ingriduska @ 2009 03 05, 11:30)
Meian
mano močiutėlė darydavo iš kiaušinio baltymo ir cukraus pudros masę iš kurios lipdydavo, viščiukus, braškes, kaštonus ir ežiukus. Iškepdavo rutuliukus kaip sausainius, ar meduolius pirktinius apipjaudavo reikiama forma. Tuomet iš kiaušinio baltymo plakto ir cukraus pudros, valgomų dažų padarydavo minkomą masę ir aplipdydavo ja ,tarkim ežiukus padarydavo.
tai gal žinai kuomet reikia berti cukraus pudrą...??
MAno močiutėlė man jau negali atsakyti, jos su mumis nėra, o kai buvo man tai nerūpėjo...
mano močiutėlė darydavo iš kiaušinio baltymo ir cukraus pudros masę iš kurios lipdydavo, viščiukus, braškes, kaštonus ir ežiukus. Iškepdavo rutuliukus kaip sausainius, ar meduolius pirktinius apipjaudavo reikiama forma. Tuomet iš kiaušinio baltymo plakto ir cukraus pudros, valgomų dažų padarydavo minkomą masę ir aplipdydavo ja ,tarkim ežiukus padarydavo.
tai gal žinai kuomet reikia berti cukraus pudrą...??
MAno močiutėlė man jau negali atsakyti, jos su mumis nėra, o kai buvo man tai nerūpėjo...
Manau, cukraus pudra krauti siuo atveju reiketu kiek paplakus baltyma. Kadangi cia oras baltyme nevaidina jokios roles, tai ir plakt iki putu nematyciau butinybes...
QUOTE(uzniukas @ 2009 03 05, 12:20)
Sveikos merginos
200g sviesto
ir sukti iki purumo
Dėkui
200g sviesto
ir sukti iki purumo
Dėkui
Labiausiai rekomenduociau apsilankyt temoje "Miseles kepiniai" (ar kazkaip panasiai ji pavadinta). Ten RiMami yra isvertusi Miseles plikyto sviestinio kremo recepta. Liuksinis kremas: patvarus, lengvai dengiamas, o svarbiausia -- ne tik skanus, bet ir nesijaus to "sviestisko" riebumo ji valgant.
sveikutes,
Mergytes Jus as jau nebespeju i savo faila daryt copy - paste Nezinau,kad asesiu tiek grozybiu ir skanumynu pamegint pasigamint nebent kaip spokiukai dar paaugs,dabar tik tik sugebu per ju pietu miegeli kaa iskept,o puost nebelieka laiko.O Jusu tortai tiesiog fantastika.
As kitam savaitgaliu pazadejau broliu iskept tortuka,kazko gaivaus noretu,o tai nuziurejau nepaprastai grazu Meian tortuka su sampano usliniu,o kaip papasakojai,koks jo vidus noreciau ir as toki ismegint,bet neradu,kad butum receptuka idejus,gal nenori jo sakyt?jei nesunku gal parasytum Dekinga is anksto
Mergytes Jus as jau nebespeju i savo faila daryt copy - paste Nezinau,kad asesiu tiek grozybiu ir skanumynu pamegint pasigamint nebent kaip spokiukai dar paaugs,dabar tik tik sugebu per ju pietu miegeli kaa iskept,o puost nebelieka laiko.O Jusu tortai tiesiog fantastika.
As kitam savaitgaliu pazadejau broliu iskept tortuka,kazko gaivaus noretu,o tai nuziurejau nepaprastai grazu Meian tortuka su sampano usliniu,o kaip papasakojai,koks jo vidus noreciau ir as toki ismegint,bet neradu,kad butum receptuka idejus,gal nenori jo sakyt?jei nesunku gal parasytum Dekinga is anksto
rugiagele26 tavo gelytes kaip noreciau tokiu formyciu
jauciu ir as jungsiuos i si pirkima dar reiks pagalvot, nes griztu i darba, tai kazi ar bus kada laiko uzsiimt kepiniais, nors labai noriu formeliu
jauciu ir as jungsiuos i si pirkima dar reiks pagalvot, nes griztu i darba, tai kazi ar bus kada laiko uzsiimt kepiniais, nors labai noriu formeliu
QUOTE(kersiene @ 2009 03 05, 13:33)
sveikutes,
nežinau, kaip Meian darė, bet rusiškame puslapyje radau panašų gaminį ta prasme su butaforine skyle viduryje jei įdomu užeik čia www.kulinarijosmenas.visiems.lt tortas vadinasi "Laimės šulinys"
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 05, 03:31)
O sakykit, jau pradarytus dazus reikia saldytuve laikyt, ar ne? Nes as tai laikau kambary
Tiesa, gelytes darytos is cukrines mases pagal Cipciuka RECEPTAS
Tiesa, gelytes darytos is cukrines mases pagal Cipciuka RECEPTAS
QUOTE(zebra @ 2009 03 05, 03:43)
kaip aš noriu tokių formyčių
QUOTE(rasixe @ 2009 03 06, 01:18)
rugiagele26 tavo gelytes kaip noreciau tokiu formyciu
Nu ir aš labai jau seniai svajoju api šias formeles Kad taip jas rasčiay Meian puslapuky, tai tikrai prisijungčiau prie pirkimo
sveikos noriu labai padekoti visoms, kurios negailite patarimu kiek daug suzinojau
sestadieniui pasiryzus iskepti torta svarbiam mano vyrams ivykiui. vakar pasidariau pabandyma kepiau cipciuko "meduti" , o puosti palikau vaikams-pagal ju pageidavima pridariau saldainines mases spalvu ir zaide jie puse dienos. tortas melynas melynas
pabandysiu ideti nuotrauka veliau ...
o jusu noriu paprasyti pasiulymu kaip ir puosti va toki torta :
ta kamuoli tai galvoju iskepsiu is meduolines teslos
bet gal jus turite kokiu pasiulymu buciau labai dekinga
sestadieniui pasiryzus iskepti torta svarbiam mano vyrams ivykiui. vakar pasidariau pabandyma kepiau cipciuko "meduti" , o puosti palikau vaikams-pagal ju pageidavima pridariau saldainines mases spalvu ir zaide jie puse dienos. tortas melynas melynas
pabandysiu ideti nuotrauka veliau ...
o jusu noriu paprasyti pasiulymu kaip ir puosti va toki torta :
ta kamuoli tai galvoju iskepsiu is meduolines teslos
bet gal jus turite kokiu pasiulymu buciau labai dekinga
svytejimas ezero dugne, tikrai mačiau tam puslapiuke, pati noriu, tuoj paieškosiu
va cia tos akcijinės... o čia kokie grožiai
va cia tos akcijinės... o čia kokie grožiai
QUOTE(Citriniukas @ 2009 03 05, 19:49)
svytejimas ezero dugne, tikrai mačiau tam puslapiuke, pati noriu, tuoj paieškosiu
ten yra ir akcijinių, tik neužmačiau iki kurio laiko, einu ir aš pastudijuoti
na stai mano berniuku torciukas as apdengiau , o jie lipde...
(siaip visai patiko patiko ta mase, bet dar labai noriu pabandyti ir cukrine )
pirmine ju ideja buvo-ezeriukas su varlytem, gulbem, lelijom...
bedarant pavargo/nusibodo, tai isejo tik viena varlyte (bet sake karuna net su rubinu ) ir daaaaug leliju
(siaip visai patiko patiko ta mase, bet dar labai noriu pabandyti ir cukrine )
pirmine ju ideja buvo-ezeriukas su varlytem, gulbem, lelijom...
bedarant pavargo/nusibodo, tai isejo tik viena varlyte (bet sake karuna net su rubinu ) ir daaaaug leliju