Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(neramuole @ 2009 02 23, 18:45)
dalis atrodo minejot su kiausinio baltymu klijuojat?

Visiskai teisingai. Neplaktu kiausinio baltymu mirksiukas.gif

QUOTE(neramuole @ 2009 02 23, 18:45)
kaip jus ta zalsva taip svelniai ant balto ziedo uztepat?


QUOTE(diora @ 2009 02 23, 20:51)
klausimas toks, o kaip tu jas taip padarai, kad gelytes lapeliai butu spalvoti?
na pvz tos Penelopsis, lapeliai tookie ne balti, o matosi gelsvo ir kito atspalvio?


QUOTE(RiMami @ 2009 02 24, 00:31)
O tuos ryškius raudonus kontūrus palei žiedlapių kraštus ir taškiukus - čia grynais dažais teptuku pieši ar kaip 


Ziedus is isores (kai spalva neimaisoma i mases vidu) dazau keliais budais. Visais atvejais dazoma tik pilnai isdziuvusi gele.
1. Sausu budu. Tam tinka bet kokie milteliu pavidalo dazai. Jei reikia, miltelius skiedziu kukuruzu krakmolu ir taip susvelninu spalva; o spalva "ilieti" i gele ir uztvirtint naudoju garus. Zodziu, nesipleciu; jei bus idomu, parasysiu placiau.
2. Slapiu budu.
a ) milteliu pavidalo dazus tirpdau citrinos sultyse ir piesiu gautu "vandeneliu";
b ) "gel paste" konsistencijos dazus, skiestus arba ne,priklausomai nuo spalvos intensyvumo ir norimo efekto. (neskiesti duoda toki aliejiniu pasteliu efekta)



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

QUOTE(aistuzele @ 2009 02 24, 08:54)
Bet... šią cukrinę masę išbrokijo mano vyras, iš tiesų ne visiems ta masė tinka, tą kartą dariau ant medučio, tai dar pakenčiama, bet saldybė neišpasakyta. Dabar ieškau atitikmens, kaip gražiai apdengti tortą, bet tuo pačiu taip nenusaldinti  g.gif Dabar laukia eilėje dvi autorės ( Linda Smith ir Rebecca Baugniet), kurios pateikė kelis receptus, kaip padaryti tas mases, žiūrėsim  g.gif


Kadangi visi tie "fondantai" daromi cukraus pudros pavidalu, tai niekur toli nuo to saldumo nepabegsi. Teoriskai galima butu paeksperimentuoti ir pakeisti didesniaja dali cukraus pudros krakmolu, betgi kastai kaip isaugtu, o ir skoniui vargu ar tai labai padetu doh.gif


Jei norit ne tokios saldzios mases apdengti torta, bet kad pavirsius vis tiek isliktu itin lygus, yra dar tokia alternatyva mastau.gif Zinau, kad bent jau Statuose ir Britanijoje si technologija ieina i konditerijos pamoku kursa. Jos esme -- tortas apdengiamas jusu megstamu sviestiniu kremu. Tik nepulkit iskart purtytis nuo zodzio "sviestinis"! Yra daugybe variantu pagaminti sviestini krema taip, kad nesijaustu jokio riebumo (man, pvz., ypac patinka tokio tipo, kaip Miseles plikytasis sviestinis kremas); be to, siuose kremuose jau turit galimybe reguliuoti cukraus kieki -- taigi saldumas nera nekontroliuojamas, kaip kociojamo "fondanto" atveju.

Kaip tai daroma:

1. Pirmiausia torto krastai aplyginami (kadangi cia bus apdenginejamas keksas, tai jo krastai apipjaustomi). Svarbu, kad neliktu astriu kampu; o kuo nuozulnesni bus krasteliai, tuo rezultate bus graziau.

user posted image

2. Paruosiamas sviestinis kremas (gali buti naudojamas absoliuciai bet koks receptas, svarbu tik viena, kad jis butu ruosiamas ne plaktos grietineles ar baltymu pagrindu). Kremo paruosti reikia daugiau, nei planuojat sunaudoti (geriau tureti didesni kieki, kad isitikinti, jog visi krastai ir kampai graziai padengti).

user posted image

3. Sviestini krema sudeti i plastikini inda (metalinis netinka, nes butu per karsta); tuo tarpu labai placiame puode uzvirinti vandens. Plastikini inda laikant uz krastu virs verdancio puodo, dugna kelis kartus panardinti i vandeni (po kiekvieno panardinimo krema reikia ismaisyti). Sita procedura reikia kartoti tol, kol kremas tampa tinkamos uzpylimui konsistencijos (nardinimu ir maisymu procesas gali uztrukti apie 3 minutes). Svarbu neleisti kremui perkaisti -- jis pradeda atrodyti, kad atsiskyria riebalai (kremas atrodo "aliejuotas"), ji reikia nukelti nuo karsto vandens ir gerai ismaisyti.

4. Kai kremas bus tinkamos konsistencijos uzpylimui, reikia ji uzlieti ant paruosto torto. Tortas tam reikalui turi buti pastatytas ant groteliu, po kuriomis turi buti padeta kepimo skarda ar kitas indas, neleisiantis kremui isteketi.

user posted image

Dirbti reikia greitai. Pirmiausia kremas pilamas ant torto krastu, tada gausiai apipilamas torto viduriukas ir tortas yra stipriai kratomas (kad kremas lygiai nuteketu i visas puses) -- taciau negalima torto vartyti i sonus (tik kratyti).

user posted image

Jei kazkurios vietos liko nepaliestos kremo, jas galima "uztaisyti" mentele (taciau jokiu budu nelieskite torto virsaus, nes bus sugadintas lygus pavirsius).

5. Torta reikia palikti kelias minutes pastoveti; kremas galutinai issilygins ir sukietes. Rezultate pavirsius tampa idealiai lygus ir labai graziai ziurisi. O kremo likucius, nutekejusius i skarda, galima laikyti saldytuve ar netgi uzsaldyti kameroje, tik pries tai reikia isitikinti, kad juose nera trupiniu nuo uzpilto torto.

user posted image

Pasinaudojau cia asmenine nuosavybe tokios merginos is Malaizijos, Yasmin Sanusi; bet gal ji labai nepyks uz nuotraukeliu publikavima, ir siaip... blush2.gif

Cia dar vieno tokiu budu apdengto torto nuotraukele radau.
Atsakyti
Dar galima skystus dažus šiek tiek praskiesti degtine, gausis blizgus atspalvis. Jis tepamas teptuku ant norimo paviršiaus.
Atsakyti
kaip šaunu su tuo kremu,,,, reiks išbandyt, nes gražiai atrodo tikrai thumbup.gif
Atsakyti
kur dingus taip ilgai buvai blink.gif jau kepei kažką įspūdingo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 02 25, 07:51)
Cipciuk, aisku ne man Jums patarinet, bet vistiek ikisiu savo trigrasi, kad paskui blogiau nebutu. Jei kalbat apie sokoladines rozes, is sokolado+medus/gliukoze, tai tos rozes laikosi maksimum 2-3 dienos. Paskui krastiniai lapeliai luzta, bent jau pas mane, nes darau labai plonai. Jos isdziuna ir ko ilgiau laikai, tuo blogiau atrodo. Esu jau isbandziusi kelis kartus. Bent jau man po 4 laikymo dienu is dideles rozes liko tik mazas pumpuras, nes visi krastiniai lapeliai suluzo.


Na aš labai nustebusi unsure.gif , rožįų prisidariau jau prieš mėnesį , kad sustingtų idėjau į šaldytuvą , o pasdui nuėmiau nuo padėkliuko ir sudėjusi į plastmasines dėžutes uždengiau plėvele , laikau šaldymo kameroje , rožės puikios wub.gif , gerai išlaikiusios formą ir be galo skanios .....nei sumažėjo , nei nulūžinėjo schmoll.gif ...o kraštelis ir pas mane be galo plonas tongue.gif
Atsakyti
noriu daryti tokį tortuką. Vidus būtų medutis, o kaip apvalią formą išgauti ir kuo apdengti viršų nesugalvoju g.gif

Kelis postus atgal skaičiau apie padengimą saldainių mase, bet padengus iš vakaro jau negalėčiau dėt į šaldytuvą...labai prašau užveskit ant teisingo kelio.ačiū
piratas
Atsakyti
QUOTE(Wijola @ 2009 02 25, 14:37)
noriu daryti tokį  tortuką. Vidus būtų medutis, o kaip apvalią formą išgauti ir kuo apdengti viršų nesugalvoju g.gif

Kelis postus atgal skaičiau apie padengimą saldainių mase, bet padengus iš vakaro jau negalėčiau dėt į šaldytuvą...labai prašau užveskit ant teisingo kelio.ačiū
piratas

Wijola įeik į www.kulinarijosmenas.visiems.lt aš ten kaip tik aprašinėju kaip piratą padaryti mirksiukas.gif ten rasi forumą ir parašyta Tortas "Linksmasis piratas" mirksiukas.gif
Atsakyti
Tu nori tokio pirato , kaip supratau , kokia problema .....susirask norimo dydžio dubenį , na mišrainę kur dedi kuo apvalesniu išgaubimu , kai iškepsi lakštelius , jie sukietėja , kad būtų minkšti ir elastingi , pideng drėgnu rankšluoščiu , jie suminkštės , tada kloji į ta mišrainine nuo mažiausio iki didžiausio lakštus vis juos pertepdama grietinėle , tegu sau stingsta per dieną , ....tiesa mišrainės indą išklok plėvele ir tik tada daryk tortą , paskui dubenį apversi ir jis iškris be problemų su visa plėvele , nulupk ją , aplygink , aptepk kremu ( nestorai ) , na , o paskui jau deng mase , arba beze . mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū...Cipciukui ir Astuzelei.... thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wijola: 25 vasario 2009 - 15:02
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 25, 15:02)
Na aš labai nustebusi  unsure.gif , rožįų prisidariau jau prieš mėnesį  , kad sustingtų idėjau į šaldytuvą , o pasdui nuėmiau nuo padėkliuko ir sudėjusi į plastmasines dėžutes uždengiau plėvele , laikau šaldymo kameroje , rožės puikios  wub.gif , gerai išlaikiusios formą ir be galo skanios .....nei sumažėjo , nei nulūžinėjo  schmoll.gif ...o kraštelis ir pas mane be galo plonas  tongue.gif


aš irgi laikiau rožes keturias dienas...ne šaldytuve, kad nesusidarytų kondensatas. Išsilaikė labai gerai - kaip niekur nieko.
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 25, 14:02)
Na aš labai nustebusi  unsure.gif , rožįų prisidariau jau prieš mėnesį  , kad sustingtų idėjau į šaldytuvą , o pasdui nuėmiau nuo padėkliuko ir sudėjusi į plastmasines dėžutes uždengiau plėvele , laikau šaldymo kameroje , rožės puikios  wub.gif , gerai išlaikiusios formą ir be galo skanios .....nei sumažėjo , nei nulūžinėjo  schmoll.gif ...o kraštelis ir pas mane be galo plonas  tongue.gif

Tikrai nepagalvojau, kad laikot saldymo kameroje. Jau ten tai nieko ir neatsitiks. As jas laikiau atvirai, virtuveje, del to ir sudziuvo.
Atsakyti
Padariau (pagaliau) tortą MB gimtadieniui:

user posted image

Viduj medutis, masė cipciuko... 4u.gif
Atsakyti