QUOTE(neramuole @ 2009 02 23, 18:45)
dalis atrodo minejot su kiausinio baltymu klijuojat?
Visiskai teisingai. Neplaktu kiausinio baltymu
QUOTE(neramuole @ 2009 02 23, 18:45)
kaip jus ta zalsva taip svelniai ant balto ziedo uztepat?
QUOTE(diora @ 2009 02 23, 20:51)
klausimas toks, o kaip tu jas taip padarai, kad gelytes lapeliai butu spalvoti?
na pvz tos Penelopsis, lapeliai tookie ne balti, o matosi gelsvo ir kito atspalvio?
na pvz tos Penelopsis, lapeliai tookie ne balti, o matosi gelsvo ir kito atspalvio?
QUOTE(RiMami @ 2009 02 24, 00:31)
O tuos ryškius raudonus kontūrus palei žiedlapių kraštus ir taškiukus - čia grynais dažais teptuku pieši ar kaip
Ziedus is isores (kai spalva neimaisoma i mases vidu) dazau keliais budais. Visais atvejais dazoma tik pilnai isdziuvusi gele.
1. Sausu budu. Tam tinka bet kokie milteliu pavidalo dazai. Jei reikia, miltelius skiedziu kukuruzu krakmolu ir taip susvelninu spalva; o spalva "ilieti" i gele ir uztvirtint naudoju garus. Zodziu, nesipleciu; jei bus idomu, parasysiu placiau.
2. Slapiu budu.
a ) milteliu pavidalo dazus tirpdau citrinos sultyse ir piesiu gautu "vandeneliu";
b ) "gel paste" konsistencijos dazus, skiestus arba ne,priklausomai nuo spalvos intensyvumo ir norimo efekto. (neskiesti duoda toki aliejiniu pasteliu efekta)
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
QUOTE(aistuzele @ 2009 02 24, 08:54)
Bet... šią cukrinę masę išbrokijo mano vyras, iš tiesų ne visiems ta masė tinka, tą kartą dariau ant medučio, tai dar pakenčiama, bet saldybė neišpasakyta. Dabar ieškau atitikmens, kaip gražiai apdengti tortą, bet tuo pačiu taip nenusaldinti Dabar laukia eilėje dvi autorės ( Linda Smith ir Rebecca Baugniet), kurios pateikė kelis receptus, kaip padaryti tas mases, žiūrėsim
Kadangi visi tie "fondantai" daromi cukraus pudros pavidalu, tai niekur toli nuo to saldumo nepabegsi. Teoriskai galima butu paeksperimentuoti ir pakeisti didesniaja dali cukraus pudros krakmolu, betgi kastai kaip isaugtu, o ir skoniui vargu ar tai labai padetu
Jei norit ne tokios saldzios mases apdengti torta, bet kad pavirsius vis tiek isliktu itin lygus, yra dar tokia alternatyva Zinau, kad bent jau Statuose ir Britanijoje si technologija ieina i konditerijos pamoku kursa. Jos esme -- tortas apdengiamas jusu megstamu sviestiniu kremu. Tik nepulkit iskart purtytis nuo zodzio "sviestinis"! Yra daugybe variantu pagaminti sviestini krema taip, kad nesijaustu jokio riebumo (man, pvz., ypac patinka tokio tipo, kaip Miseles plikytasis sviestinis kremas); be to, siuose kremuose jau turit galimybe reguliuoti cukraus kieki -- taigi saldumas nera nekontroliuojamas, kaip kociojamo "fondanto" atveju.
Kaip tai daroma:
1. Pirmiausia torto krastai aplyginami (kadangi cia bus apdenginejamas keksas, tai jo krastai apipjaustomi). Svarbu, kad neliktu astriu kampu; o kuo nuozulnesni bus krasteliai, tuo rezultate bus graziau.
2. Paruosiamas sviestinis kremas (gali buti naudojamas absoliuciai bet koks receptas, svarbu tik viena, kad jis butu ruosiamas ne plaktos grietineles ar baltymu pagrindu). Kremo paruosti reikia daugiau, nei planuojat sunaudoti (geriau tureti didesni kieki, kad isitikinti, jog visi krastai ir kampai graziai padengti).
3. Sviestini krema sudeti i plastikini inda (metalinis netinka, nes butu per karsta); tuo tarpu labai placiame puode uzvirinti vandens. Plastikini inda laikant uz krastu virs verdancio puodo, dugna kelis kartus panardinti i vandeni (po kiekvieno panardinimo krema reikia ismaisyti). Sita procedura reikia kartoti tol, kol kremas tampa tinkamos uzpylimui konsistencijos (nardinimu ir maisymu procesas gali uztrukti apie 3 minutes). Svarbu neleisti kremui perkaisti -- jis pradeda atrodyti, kad atsiskyria riebalai (kremas atrodo "aliejuotas"), ji reikia nukelti nuo karsto vandens ir gerai ismaisyti.
4. Kai kremas bus tinkamos konsistencijos uzpylimui, reikia ji uzlieti ant paruosto torto. Tortas tam reikalui turi buti pastatytas ant groteliu, po kuriomis turi buti padeta kepimo skarda ar kitas indas, neleisiantis kremui isteketi.
Dirbti reikia greitai. Pirmiausia kremas pilamas ant torto krastu, tada gausiai apipilamas torto viduriukas ir tortas yra stipriai kratomas (kad kremas lygiai nuteketu i visas puses) -- taciau negalima torto vartyti i sonus (tik kratyti).
Jei kazkurios vietos liko nepaliestos kremo, jas galima "uztaisyti" mentele (taciau jokiu budu nelieskite torto virsaus, nes bus sugadintas lygus pavirsius).
5. Torta reikia palikti kelias minutes pastoveti; kremas galutinai issilygins ir sukietes. Rezultate pavirsius tampa idealiai lygus ir labai graziai ziurisi. O kremo likucius, nutekejusius i skarda, galima laikyti saldytuve ar netgi uzsaldyti kameroje, tik pries tai reikia isitikinti, kad juose nera trupiniu nuo uzpilto torto.
Pasinaudojau cia asmenine nuosavybe tokios merginos is Malaizijos, Yasmin Sanusi; bet gal ji labai nepyks uz nuotraukeliu publikavima, ir siaip...
Cia dar vieno tokiu budu apdengto torto nuotraukele radau.