siusiu vyra i parde thomo philips gal nebus sudetinga rastu tu grozybiu
Zebra, aš kartas nuo karto važiuoju į Vilnių, ta parduotuvė pakeliui, tai jei užsuksiu, galiu paimt jei reikia
QUOTE(Olesta @ 2009 02 24, 14:34)
Zebra, aš kartas nuo karto važiuoju į Vilnių, ta parduotuvė pakeliui, tai jei užsuksiu, galiu paimt jei reikia
Tai kai bus kitas kartas,tai duok žinoti.Norėsiu tokių
QUOTE(Oksiukas @ 2009 02 23, 14:36)
Laba, kai žinosit tikslias proporcijas, būtinai su mumis pasidalinkit? Nes ir aš norėčiau išmokti, o kada eksperimentą kitą darysit?
Meian super
JOLKA999
QUOTE(aistuzele @ 2009 02 24, 18:54)
Aš kuomet dariau apdengimą iš cukrinės masės, tai ją padarius ir palikau taip gal kokias 5 dienas, nedėjau ant torto, kažkaip labai kritiškai iš pradžių į ją pažiūrėjau, ji tokia gan trupanti man gavosi, o po tų 5 dienų, ji truputį patapo kieta, aš ją įkišau į mikruškę čiut čiut, pridėjau dar šiek tiek pudros ir labai smagiai ji man išsikočiavo, netrūko ir pan. Bet... šią cukrinę masę išbrokijo mano vyras, iš tiesų ne visiems ta masė tinka, tą kartą dariau ant medučio, tai dar pakenčiama, bet saldybė neišpasakyta. Dabar ieškau atitikmens, kaip gražiai apdengti tortą, bet tuo pačiu taip nenusaldinti Dabar laukia eilėje dvi autorės ( Linda Smith ir Rebecca Baugniet), kurios pateikė kelis receptus, kaip padaryti tas mases, žiūrėsim
vat vat- aš irgi vis suku galvą, kaip tas mases nesaldžias padaryti- nu didelė saldumo nemėgėja aš- man viskas, kas iš gryno cukraus yra nevalgoma, ir kelia siaubą vien mintis apie dėjimą į burną tokio kiekio gryno cukraus:verysad: Ir mano namiškiams bei pažįstamiems tos cukrinės masės nelabai - nu kur gi čia gali patikti grynas cukrus
Tai irgi vis mąstau kaip čia padarius, kad jos tokios saldžios nebūtų, kuo pakeisti tą cukrų (maršmalousų pagrindą irgi, kiek žinau, cukrus sudaro -irgi be proto saldu). Bet kol kas niekas, apart privarymo dirbtinių aromatų visokių, į galvą neateina. Ir dar daug citrinos rūgšties sausos, kad kiek permuštų saldumą. O daugiau minčių nulis Dar galvoju gal tą marcipaninę kur maksimoj būna pabandyti...gal pamaišyti ją su maršmalowine mase
beje, šiandien pabandžiau daryti rožes iš irisų Ir ką- gaunasi O dar kai į tirpintų irsisų masę įdėjau mažą lašelį raodonų dažų- gavosi toookia tikroviška bordinė spalva, kokia būna tų tradicinių tamsiai raudonų rožių Nu super - taigi, kas neišgauna su dažais tamsiai bordinės spalvos, tai geriau nepilkit pusės buteliuko dažų kad tamsesnė ir natūralesnė būtų, o tiesiog įpilkit mažą lašelį raudonų dažų į rusvą masę- aš pyliau į irisų masę, bet manau, kad ir į pieniško šokolado masę, ar kakavinę -maršmalowinę irgi efektas panašus būtų Tamsiai bordinė spalva su minimumu dažų
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 02 24, 22:24)
vat vat- aš irgi vis suku galvą, kaip tas mases nesaldžias padaryti- nu didelė saldumo nemėgėja aš- man viskas, kas iš gryno cukraus yra nevalgoma, ir kelia siaubą vien mintis apie dėjimą į burną tokio kiekio gryno cukraus:verysad: Ir mano namiškiams bei pažįstamiems tos cukrinės masės nelabai - nu kur gi čia gali patikti grynas cukrus
Tai irgi vis mąstau kaip čia padarius, kad jos tokios saldžios nebūtų, kuo pakeisti tą cukrų (maršmalousų pagrindą irgi, kiek žinau, cukrus sudaro -irgi be proto saldu). Bet kol kas niekas, apart privarymo dirbtinių aromatų visokių, į galvą neateina. Ir dar daug citrinos rūgšties sausos, kad kiek permuštų saldumą. O daugiau minčių nulis Dar galvoju gal tą marcipaninę kur maksimoj būna pabandyti...gal pamaišyti ją su maršmalowine mase
beje, šiandien pabandžiau daryti rožes iš irisų Ir ką- gaunasi O dar kai į tirpintų irsisų masę įdėjau mažą lašelį raodonų dažų- gavosi toookia tikroviška bordinė spalva, kokia būna tų tradicinių tamsiai raudonų rožių Nu super - taigi, kas neišgauna su dažais tamsiai bordinės spalvos, tai geriau nepilkit pusės buteliuko dažų kad tamsesnė ir natūralesnė būtų, o tiesiog įpilkit mažą lašelį raudonų dažų į rusvą masę- aš pyliau į irisų masę, bet manau, kad ir į pieniško šokolado masę, ar kakavinę -maršmalowinę irgi efektas panašus būtų Tamsiai bordinė spalva su minimumu dažų
Tai irgi vis mąstau kaip čia padarius, kad jos tokios saldžios nebūtų, kuo pakeisti tą cukrų (maršmalousų pagrindą irgi, kiek žinau, cukrus sudaro -irgi be proto saldu). Bet kol kas niekas, apart privarymo dirbtinių aromatų visokių, į galvą neateina. Ir dar daug citrinos rūgšties sausos, kad kiek permuštų saldumą. O daugiau minčių nulis Dar galvoju gal tą marcipaninę kur maksimoj būna pabandyti...gal pamaišyti ją su maršmalowine mase
beje, šiandien pabandžiau daryti rožes iš irisų Ir ką- gaunasi O dar kai į tirpintų irsisų masę įdėjau mažą lašelį raodonų dažų- gavosi toookia tikroviška bordinė spalva, kokia būna tų tradicinių tamsiai raudonų rožių Nu super - taigi, kas neišgauna su dažais tamsiai bordinės spalvos, tai geriau nepilkit pusės buteliuko dažų kad tamsesnė ir natūralesnė būtų, o tiesiog įpilkit mažą lašelį raudonų dažų į rusvą masę- aš pyliau į irisų masę, bet manau, kad ir į pieniško šokolado masę, ar kakavinę -maršmalowinę irgi efektas panašus būtų Tamsiai bordinė spalva su minimumu dažų
apie irisus nebuvau pagalvojus paskutiniu metu gėlės dariau iš modeliavimo masės, labai šauniai gaunasi, teks iš irisų pabandyt, nes artėja vėl gimtadienių maratonas tai reikia pagalvot apie įvairovę
Tik kad tie irisai tokie kimbantys prie dantų Aš dariau kaip šokoladinėms rožėms- tik dėjau sviesto šaukštelį, ir medaus šaukštelį ar du į nepamenu kokį kiekį irisų- ir tirpinau mikrobangėj, kai ištirpo pyliau antcelofano tą masę, kol ji dar tąsi, nesukietėjusi, uždengiau kitu celofanu, ir nieko nelaukdama kočiojau per celofaną. kai iškočiojau- nuėmiau celof. nuo viršaus ir pjausčiau žiedlapius, ir lipdžiau vieną prie kito. Tik ką tik nulipdytus reikia dėti į šaldytuvą, ir labai tiesiai ir patogiai kur pastatyti, kad sustingtų, nes neįdėjus į šaldytuvą, kol nučiupinėtos, ir neatšalę, jos deformuojasi- linksta tie lapeliai, ir pan. O kai jau šaldytuve sustingsta- tai jei nečiupinėji jų ir nešildai perdaug, tai laikosi lyg ir normaliai
Koncistencija jų kaip tikrų irisų- tai man valgymui irisai perdaug limpa prie dantų ir tos rožės- ne mažiau limpa, bet spalva tokia irisinė, kitokia nei šokoladų ar cukraus masių. Tik svarbu tą lydytų irisų masę dar karštą ir skystą per celofaną kuo greičiau iškočioti- nes tik tada pavyks plonai- paskui kai jau stings, bus beveik neįmanoma, arba labai sunku.
Man gražu būtų kokia kompozicija, kurią sudarytų juodo šokolado rožės, irisinės spalvos rožės, pieniško šokolado rožės, ir baltojo arba pamaišyti vieną su kita tas mases, išgaunant marmurinio margumo rožę
Koncistencija jų kaip tikrų irisų- tai man valgymui irisai perdaug limpa prie dantų ir tos rožės- ne mažiau limpa, bet spalva tokia irisinė, kitokia nei šokoladų ar cukraus masių. Tik svarbu tą lydytų irisų masę dar karštą ir skystą per celofaną kuo greičiau iškočioti- nes tik tada pavyks plonai- paskui kai jau stings, bus beveik neįmanoma, arba labai sunku.
Man gražu būtų kokia kompozicija, kurią sudarytų juodo šokolado rožės, irisinės spalvos rožės, pieniško šokolado rožės, ir baltojo arba pamaišyti vieną su kita tas mases, išgaunant marmurinio margumo rožę
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 25, 01:01)
Ežerėli , nu bet tavo fantazijoms nėra ribų ...turiu visų šitų spalvų rožių prisidariusi , tik iš šokolado ( net 4 dėžutes ), o vat margų dar nebandžiau , didelis ačiuks už idėją
Cipciuk, aisku ne man Jums patarinet, bet vistiek ikisiu savo trigrasi, kad paskui blogiau nebutu. Jei kalbat apie sokoladines rozes, is sokolado+medus/gliukoze, tai tos rozes laikosi maksimum 2-3 dienos. Paskui krastiniai lapeliai luzta, bent jau pas mane, nes darau labai plonai. Jos isdziuna ir ko ilgiau laikai, tuo blogiau atrodo. Esu jau isbandziusi kelis kartus. Bent jau man po 4 laikymo dienu is dideles rozes liko tik mazas pumpuras, nes visi krastiniai lapeliai suluzo.
QUOTE(Inočka @ 2009 02 25, 08:51)
Cipciuk, aisku ne man Jums patarinet, bet vistiek ikisiu savo trigrasi, kad paskui blogiau nebutu. Jei kalbat apie sokoladines rozes, is sokolado+medus/gliukoze, tai tos rozes laikosi maksimum 2-3 dienos. Paskui krastiniai lapeliai luzta, bent jau pas mane, nes darau labai plonai. Jos isdziuna ir ko ilgiau laikai, tuo blogiau atrodo. Esu jau isbandziusi kelis kartus. Bent jau man po 4 laikymo dienu is dideles rozes liko tik mazas pumpuras, nes visi krastiniai lapeliai suluzo.
man irgi tas pats buvo, nors ir saldytuve laikiau, tai dabar, reikalui esant sokoladines rozes darau pries diena tada viskas liuks gaunas