[quote=Meian,2009 02 23, 18:40]
Kadangi sis savaitgalis laisvesnis buvo, dar istaikiau laiko tokiu egzotisku orchideju susni prigamint. Pasizvalgiau internete, kokiu ju buna, ir ivairiausiu ziedu "privariau". Jos bus naudojamos tokiam labai egzotiniam tortui su vaisiu + geliu papuosimais. Mano sena svajone toki iskept buvo -- gaivu torta, puosta orchidejomis ir vaisiais, o cia kaip tik ideali proga bus.... Nors dar nelabai greit
meian, nuostabu ziedai tokie naturalus atrodo dalis atrodo minejot su kiausinio baltymu klijuojat? ar klystu as
kaip jus ta zalsva taip svelniai ant balto ziedo uztepat?
O Pana švenčiausioji, kas čia per stebuklingi grožiai, ne nu viskas, akys išvarvėjo bežiūrint. Tobulybė
QUOTE(Meian @ 2009 02 23, 14:45)
Apie sito sutverimo egzistavima tikrai nezinojau Gana keista tada, kodel ji vadina icingu (kaip konditerijos terminas, sis zodis netgi reikalauja, kad konsistencija butu "creamy" )
Bet, kita vertus, pats pavadinimas "fondant" irgi juk dazniausiai naudojamas apibudinti kociojama mase tortui dengti, kai tuo tarpu konditerijos terminologijoje tai yra tas virtas prancuziskas dalykas
Bet, kita vertus, pats pavadinimas "fondant" irgi juk dazniausiai naudojamas apibudinti kociojama mase tortui dengti, kai tuo tarpu konditerijos terminologijoje tai yra tas virtas prancuziskas dalykas
Tai va, ir suprask zmogau kad nori
QUOTE(Meian @ 2009 02 23, 16:40)
Kadangi sis savaitgalis laisvesnis buvo, dar istaikiau laiko tokiu egzotisku orchideju susni prigamint. Pasizvalgiau internete, kokiu ju buna, ir ivairiausiu ziedu "privariau". Jos bus naudojamos tokiam labai egzotiniam tortui su vaisiu + geliu papuosimais. Mano sena svajone toki iskept buvo -- gaivu torta, puosta orchidejomis ir vaisiais, o cia kaip tik ideali proga bus.... Nors dar nelabai greit
Oj, Mejan, talentas, ne kitaip Ir tortukas labai grazus, kur anksciau idejus buvai
As pritrukau zodziu susizavejimui isreiksti
meian tavo orchidejos truksta zodziu
Meian, orchidejos
klausimas toks, o kaip tu jas taip padarai, kad gelytes lapeliai butu spalvoti?
na pvz tos Penelopsis, lapeliai tookie ne balti, o matosi gelsvo ir kito atspalvio?
cia su teptuku padirbeta? ar kaip?
na pvz tos Penelopsis, lapeliai tookie ne balti, o matosi gelsvo ir kito atspalvio?
akiduobes tuscios paliko po tokiu vaizdu tik ka matytu.. ot meniskos sielos mergaiciu turim
as tik kopijuot moku, tiksliau net nemoku, o bandau
zaviuos as Jumis mergaites
as tik kopijuot moku, tiksliau net nemoku, o bandau
zaviuos as Jumis mergaites
QUOTE(diora @ 2009 02 24, 06:51)
Meian, orchidejos
Na, kaip aš suprantu, tai ji gal su teptuku padažo dažais. Nu bet lai pati atsako Tikrai labai gražios orchidėjos, meian
Merginos, o kodėl jūs nepabandote sumaišyti kelių spalvų masių toms gėlėms- taip, kad jos gautųsi tigriniai ar pan. raštai? Man tai labai smagiai atrodo, ir labai natūraliai- kaip būna, pvz, kokie vilkdagiai kur margumas toks, kelis spalvos taip susimaišę, arba kaip būna rožės margos- melanžinės tokios Aš pabandžiau- man labai patiko efektas- nufotkinsiu, kai netingėsiu savo bandymą man iš viso atrodo, kad reikia skaityti rankdarbiuose modelino temą- tan toookių raštų parodyta kaip išgauti- aš manau, kad su tomis masėmis galima išgauti laabai panašius, nes modelinas kaip plastilinas, ir šios masės panašios, tai ten parodyta kaip visokius sukinius, kitus raštus , melanžą, tigrą išgauti jaučia stulbinančių gėlių galima tokius principu pagaminti- ir marmurinį raštą kočiojamoms padengimo masėms Įspūdingai turėtų atrodyti- bet aš esu bandžiusi su cukrinėmis masėmis taip maišyti spalvas, tai cukrinės man tam netiko, trupėjo, neelastingos, o var maršmalowinė tešla tam super
QUOTE(Oksiukas @ 2009 02 24, 02:14)
Norėjau paklausti, o ta masė tortų apdengimui, tinka ant bet kokio torto? ir kažin kuri geresnė(su kuria lengviau dirbti) ar iš saldainių, ar iš cukraus? gal galit patart su kuria bandyti?
Tik iš saldainių Čia mano požiūris. Aš pirmą kartą pabandžiau su cukrine mase padengti tortą- nu košmaras buvo- plyšo, lipo prie kočėlo, dadėjus pudros trupėjo- ir vos nevos apiplyšusią, storą storą, pavyko užvanoti- kadangi plona trupėjo - košmaras ne darbas buvo- ir taip kelis kartus, o rezultatas nekaip atrodydavo ir dargi neskanu, sukaulėja ta masė per kelias dienas- man cukrinės masės tikrai nepatiko- jokios, gal tiesiog neperpratau jų.
Kai pabandžiau maršmalowinę masę- jokios kitos net nenoriu bandyti, nes elastingumas jos nerealus- aš aplamai neįsivaizduoju, kaip įmanoma cukrine mase gražiai padengti- žodžiu man susidarė įspūdis, kad pradedančioms tortus tik saldainine dengti, o ir šiaip, nesuprantu ir neperprantu aš tos cukrinės- man ji daug prastesnė visom prasmėm, ir neatogi dirbti, ir rezultatas netoks lygus.
Tik reik turėti minty, kad maršmalowinė masė pagaminti reikalauja fizinės jėgos truputuką, todėl minkymo ir kočiojimo procesas nėra malonus- svarbiausia į ją peranksti nesukišti rankų- nes labai limpa, ir nepasiduoti pagundai krauti kalną cukraus pudros, kad neliptų atseit- pradžioje ji ir turi lipti prie šaukšto ar rankų (ją geriau maišyti su šaukštu, nors maišysis sunkiai, nes ji kaip guma- bet jei rankomis maišysi- tai visa ji liks ant rankų, ir reiks pagalbos nukrapštyti, o ir masės daug perniek nueis). Tai vat maišai maišai, nors ir atvėsusi maišosi labai sunkiai ir nemaloniai, kaip guma tąsosi, bet šaukštu maišai, o tada, kai apstingsta, gabalą lengvai paploji, apcukruoji pudra, ir bandai kočiot- pudros dedi tiek, kad neliptų prie kočėlo ir stalo- kočiojimas irgi nelengvas procesas fiziškai, nes reik ilgai ir nuobodžiai kočiot, kad iškočiot išties plonai, o ir kočiot reik stipriai, nes masė kaip guma, standi tokia, ir kurį laiką atrodo, kad ploniau neišeis, bat tai klaida taip manyti, nes kuo daugiau ją kočioji ir lieti, tuo labiau ji sušyla ir suminkštėja, ir ploniau išsikočioja. Tas užtrunka, ir nėra labai malonus procesas. Bet vat kai iškočioji- dirbti su ja grynas malonumas- nedžiūsta, netrupa, neplyšta, nereikia skubėti ar drėkinti, nes rankose minkšta ir elastinga tampa, kai sušyla.
Aš siūlau tik ją- bet manau, kad forume bus ir kitokių nuomonių- taigi, pasirinkti tau Aš tai sakyčiau, kad cukrines mases reikia bandyti ne pirmą kartą darant, nes kai aš bandžiau iš cukrinių pirmąkart ir keletą kitų kartų dengti tortą- galvojau kad jau padėsiu tašką toms padengimo masėms, nes man buvo labai sunku dirbti su ja, ir labai negražiai bei neskaniai gaudavosi- manau joms reikia daugiau įgūdžių nei maršmalowinei..
Meian - orchidėjos ir lelijos nuostabios Apšalau nuo tokio grožio negaliu atsižiūrėt Tas lengvas žalsvumas ant lelijų tikrai tokio natūralumo suteikia t. p. ir ant phalaenopsio tie tokie šilti spalvų tonai labai gražu O tuos ryškius raudonus kontūrus palei žiedlapių kraštus ir taškiukus - čia grynais dažais teptuku pieši ar kaip
Jolka, laaaabai dailutis tortukas Tu nors pora žodžių parašyk kas jo viduje gyvena