Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

[quote=Meian,2009 02 23, 18:40]
Kadangi sis savaitgalis laisvesnis buvo, dar istaikiau laiko tokiu egzotisku orchideju susni prigamint. Pasizvalgiau internete, kokiu ju buna, ir ivairiausiu ziedu "privariau". Jos bus naudojamos tokiam labai egzotiniam tortui su vaisiu + geliu papuosimais. Mano sena svajone toki iskept buvo -- gaivu torta, puosta orchidejomis ir vaisiais, o cia kaip tik ideali proga bus.... Nors dar nelabai greit ax.gif

meian, nuostabu thumbup.gif ziedai tokie naturalus atrodo bigsmile.gif dalis atrodo minejot su kiausinio baltymu klijuojat? g.gif ar klystu as blush2.gif

kaip jus ta zalsva taip svelniai ant balto ziedo uztepat? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neramuole: 23 vasario 2009 - 17:47
O Pana švenčiausioji, kas čia per stebuklingi grožiai, ne nu viskas, akys išvarvėjo bežiūrint. Tobulybė wub.gif wub.gif wub.gif first.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 02 23, 14:45)
Apie sito sutverimo egzistavima tikrai nezinojau  drinks_cheers.gif Gana keista tada, kodel ji vadina icingu (kaip konditerijos terminas, sis zodis netgi reikalauja, kad konsistencija butu "creamy" g.gif )

Bet, kita vertus, pats pavadinimas "fondant" irgi juk dazniausiai naudojamas apibudinti kociojama mase tortui dengti, kai tuo tarpu konditerijos terminologijoje tai yra tas virtas prancuziskas dalykas  doh.gif

Tai va, ir suprask zmogau kad nori doh.gif
QUOTE(Meian @ 2009 02 23, 16:40)
Kadangi sis savaitgalis laisvesnis buvo, dar istaikiau laiko tokiu egzotisku orchideju susni prigamint. Pasizvalgiau internete, kokiu ju buna, ir ivairiausiu ziedu "privariau". Jos bus naudojamos tokiam labai egzotiniam tortui su vaisiu + geliu papuosimais. Mano sena svajone toki iskept buvo -- gaivu torta, puosta  orchidejomis ir vaisiais, o cia kaip tik ideali proga bus.... Nors dar nelabai greit  ax.gif

Oj, Mejan, talentas, ne kitaip thumbup.gif Ir tortukas labai grazus, kur anksciau idejus buvai wub.gif
Atsakyti
As pritrukau zodziu susizavejimui isreiksti wub.gif g.gif
Atsakyti
meian tavo orchidejos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif truksta zodziu
Atsakyti
Meian, orchidejos wub.gif wub.gif wub.gif

klausimas toks, o kaip tu jas taip padarai, kad gelytes lapeliai butu spalvoti?
na pvz tos Penelopsis, lapeliai tookie ne balti, o matosi gelsvo ir kito atspalvio?
cia su teptuku padirbeta? ar kaip? 4u.gif
Atsakyti
blink.gif akiduobes tuscios paliko po tokiu vaizdu tik ka matytu.. ot meniskos sielos mergaiciu turim wub.gif

as tik kopijuot moku, tiksliau net nemoku, o bandau hihihi.gif

zaviuos as Jumis mergaites 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muske: 23 vasario 2009 - 20:21
QUOTE(diora @ 2009 02 24, 06:51)
Meian, orchidejos  wub.gif  wub.gif  wub.gif

klausimas toks, o kaip tu jas taip padarai, kad gelytes lapeliai butu spalvoti?
na pvz tos Penelopsis, lapeliai tookie ne balti, o matosi gelsvo ir kito atspalvio?
cia su teptuku padirbeta? ar kaip?  4u.gif

Na, kaip aš suprantu, tai ji gal su teptuku padažo dažais. Nu bet lai pati atsako mirksiukas.gif Tikrai labai gražios orchidėjos, meian thumbup.gif

Merginos, o kodėl jūs nepabandote sumaišyti kelių spalvų masių toms gėlėms- taip, kad jos gautųsi tigriniai ar pan. raštai? Man tai labai smagiai atrodo, ir labai natūraliai- kaip būna, pvz, kokie vilkdagiai kur margumas toks, kelis spalvos taip susimaišę, arba kaip būna rožės margos- melanžinės tokios bigsmile.gif Aš pabandžiau- man labai patiko efektas- nufotkinsiu, kai netingėsiu savo bandymą bigsmile.gif man iš viso atrodo, kad reikia skaityti rankdarbiuose modelino temą- tan toookių raštų bigsmile.gif bigsmile.gif parodyta kaip išgauti- aš manau, kad su tomis masėmis galima išgauti laabai panašius, nes modelinas kaip plastilinas, ir šios masės panašios, tai ten parodyta kaip visokius sukinius, kitus raštus , melanžą, tigrą išgauti thumbup.gif jaučia stulbinančių gėlių galima tokius principu pagaminti- ir marmurinį raštą kočiojamoms padengimo masėms thumbup.gif Įspūdingai turėtų atrodyti- bet aš esu bandžiusi su cukrinėmis masėmis taip maišyti spalvas, tai cukrinės man tam netiko, trupėjo, neelastingos, o var maršmalowinė tešla tam super drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 23 vasario 2009 - 21:06
QUOTE(Oksiukas @ 2009 02 24, 02:14)
Norėjau paklausti, o ta masė tortų apdengimui, tinka ant bet kokio torto? ax.gif ir kažin kuri geresnė(su kuria lengviau dirbti) ar iš saldainių, ar iš cukraus? smile.gif gal galit patart su kuria bandyti? g.gif

Tik iš saldainių mirksiukas.gif Čia mano požiūris. Aš pirmą kartą pabandžiau su cukrine mase padengti tortą- nu košmaras buvo- plyšo, lipo prie kočėlo, dadėjus pudros trupėjo- ir vos nevos apiplyšusią, storą storą, pavyko užvanoti- kadangi plona trupėjo - košmaras ne darbas buvo- ir taip kelis kartus, o rezultatas nekaip atrodydavo ir dargi neskanu, sukaulėja ta masė per kelias dienas- man cukrinės masės tikrai nepatiko- jokios, gal tiesiog neperpratau jų.

Kai pabandžiau maršmalowinę masę- jokios kitos net nenoriu bandyti, nes elastingumas jos nerealus- aš aplamai neįsivaizduoju, kaip įmanoma cukrine mase gražiai padengti- žodžiu man susidarė įspūdis, kad pradedančioms tortus tik saldainine dengti, o ir šiaip, nesuprantu ir neperprantu aš tos cukrinės- man ji daug prastesnė visom prasmėm, ir neatogi dirbti, ir rezultatas netoks lygus.

Tik reik turėti minty, kad maršmalowinė masė pagaminti reikalauja fizinės jėgos truputuką, todėl minkymo ir kočiojimo procesas nėra malonus- svarbiausia į ją peranksti nesukišti rankų- nes labai limpa, ir nepasiduoti pagundai krauti kalną cukraus pudros, kad neliptų atseit- pradžioje ji ir turi lipti prie šaukšto ar rankų (ją geriau maišyti su šaukštu, nors maišysis sunkiai, nes ji kaip guma- bet jei rankomis maišysi- tai visa ji liks ant rankų, ir reiks pagalbos nukrapštyti, o ir masės daug perniek nueis). Tai vat maišai maišai, nors ir atvėsusi maišosi labai sunkiai ir nemaloniai, kaip guma tąsosi, bet šaukštu maišai, o tada, kai apstingsta, gabalą lengvai paploji, apcukruoji pudra, ir bandai kočiot- pudros dedi tiek, kad neliptų prie kočėlo ir stalo- kočiojimas irgi nelengvas procesas fiziškai, nes reik ilgai ir nuobodžiai kočiot, kad iškočiot išties plonai, o ir kočiot reik stipriai, nes masė kaip guma, standi tokia, ir kurį laiką atrodo, kad ploniau neišeis, bat tai klaida taip manyti, nes kuo daugiau ją kočioji ir lieti, tuo labiau ji sušyla ir suminkštėja, ir ploniau išsikočioja. Tas užtrunka, ir nėra labai malonus procesas. Bet vat kai iškočioji- dirbti su ja grynas malonumas- nedžiūsta, netrupa, neplyšta, thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif nereikia skubėti ar drėkinti, nes rankose minkšta ir elastinga tampa, kai sušyla.

Aš siūlau tik ją- bet manau, kad forume bus ir kitokių nuomonių- taigi, pasirinkti tau mirksiukas.gif Aš tai sakyčiau, kad cukrines mases reikia bandyti ne pirmą kartą darant, nes kai aš bandžiau iš cukrinių pirmąkart ir keletą kitų kartų dengti tortą- galvojau kad jau padėsiu tašką toms padengimo masėms, nes man buvo labai sunku dirbti su ja, ir labai negražiai bei neskaniai gaudavosi- manau joms reikia daugiau įgūdžių nei maršmalowinei..
Atsakyti
Meian - orchidėjos ir lelijos nuostabios wub.gif wub.gif wub.gif Apšalau nuo tokio grožio karsta.gif negaliu atsižiūrėt wub.gif wub.gif wub.gif Tas lengvas žalsvumas ant lelijų tikrai tokio natūralumo suteikia t. p. ir ant phalaenopsio tie tokie šilti spalvų tonai wub.gif labai gražu wub.gif O tuos ryškius raudonus kontūrus palei žiedlapių kraštus ir taškiukus - čia grynais dažais teptuku pieši ar kaip g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 23 vasario 2009 - 23:39
user posted image
Atsakyti
Jolka, laaaabai dailutis tortukas wub.gif wub.gif wub.gif Tu nors pora žodžių parašyk kas jo viduje gyvena lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti