QUOTE(Meian @ 2009 02 23, 13:25)
...Jau kuri laika man nedave ramybes ta mase, skirta tortu apdengimui (fondant). Kazkaip nenormalu atrode, kad visi receptai kokiu nors "izvrasceniju", a la gliukozes sirupo, reikalauja. O tokie pasiulymai, kaip naudoti medu, man nepatinka visai Visu pirma todel, kad jei medus susyla, jis nebegrizta i pradine konsistencija, o be to, kaip bitininko vaikui, man sirdi skaudetu deti toki vertinga produkta i mase, kurios greiciausiai vis tiek niekas nevalgys
Pasidomejau, paeksperimentavau kuri laika, bandydama atidirbti recepta elastingai, gero skonio masei, kuria butu galima pagaminti is zmonisku produktu. Ir, hmm, kazkas pavyko
Savaitgali sia mase dengiau pirma eksperimentini tortuka. Mase dar ne ideali (per sausa), taciau tiksliai zinau, ka ir kaip reikia pakeisti, kad butu iki galo liuks. Mases skonis ir siaip geras (tiesiog saldu, ir tiek, jokio pasalinio prieskonio), o dar as jai sugalvojau toki pagerinima, kad prireikus ja galima paverst netgi neatsiejama torto dalim Apdengus torta, padariau dar kelis isbandymus: pirmiausia ikisau nakciai i saldytuva ziuret, ar istraukta "nesuprakaituos", kaip tie marshmallowsai; veliau laikiau salia praviros orkaites, kur neseniai buvo kepta; veziausi torta stipriai besikratancioje masinoje, ir t.t. Mano dideliam dziaugsmui, torto isvaizda nenukentejo ne per plauka Galiausiai supjausciau torta buku peiliu ir atradau, kad mase nei perdziuvusi, nei tasi -- tortas pjaustesi tiesiog idealiai.
Kita karta, kai imsiuosi ja daryti, suziuresiu tikslias proporcijas produktu, ir jei bus idomu, galesiu pasidalinti receptu. O kol kas idedu nuotraukeles, kaip tas "eksperimentinis triusis" atrode
Galit pastebet, kad kai kur yra itrukimu ir kitokiu netobulumu. Visa tai del to, kad mase padariau kiek sausoka -- esu tikra, kad kito bandymo metu tai bus nesunkiai istaisyta.
Sekanti nuotrauka - specialiai Povilui Buvau zadejusi parodyti, kaip atrodo ta aukso glazura, tad specialiai ant sio torto "uzkoriau" paauksuota rozyte. Tik is karto pasakysiu, cia nuglaistyta tik viena karta (pagal instrukcija, reiketu glaistyt du kartus, bet gaila buvo dariau geltona rozyte ir glaisciau viena karta). Siaip jei noriu tiesiog suteikt blizgesio, as tik viena karta ir teglaistau, o jei noriu tikro aukso ispudzio, glaistau kaip pridera -- du kartus.
Beje, mintis aukso glazura apvesti drapiruotes krastelius irgi buvo eksperimentine, paprastai taip nesielgiu, o dabar jau zinau, kad ir ateity nesielgsiu Aiskinti kodel, manau, nereikia -- ta penktokiska terlione kalba pati uz save.
Beje, virs rozytes, auksciau ten, toks saunus bruksnys nubreztas... tai pasiekta nagu pagalba uzejo baisus noras nors kokia savaitele pabut graziai ir ilgesniais nagais, ir stai jums to "grazumo" rezultatai. Na, bet tortas vis tiek juk tik eksperimentinis
Pasidomejau, paeksperimentavau kuri laika, bandydama atidirbti recepta elastingai, gero skonio masei, kuria butu galima pagaminti is zmonisku produktu. Ir, hmm, kazkas pavyko
Savaitgali sia mase dengiau pirma eksperimentini tortuka. Mase dar ne ideali (per sausa), taciau tiksliai zinau, ka ir kaip reikia pakeisti, kad butu iki galo liuks. Mases skonis ir siaip geras (tiesiog saldu, ir tiek, jokio pasalinio prieskonio), o dar as jai sugalvojau toki pagerinima, kad prireikus ja galima paverst netgi neatsiejama torto dalim Apdengus torta, padariau dar kelis isbandymus: pirmiausia ikisau nakciai i saldytuva ziuret, ar istraukta "nesuprakaituos", kaip tie marshmallowsai; veliau laikiau salia praviros orkaites, kur neseniai buvo kepta; veziausi torta stipriai besikratancioje masinoje, ir t.t. Mano dideliam dziaugsmui, torto isvaizda nenukentejo ne per plauka Galiausiai supjausciau torta buku peiliu ir atradau, kad mase nei perdziuvusi, nei tasi -- tortas pjaustesi tiesiog idealiai.
Kita karta, kai imsiuosi ja daryti, suziuresiu tikslias proporcijas produktu, ir jei bus idomu, galesiu pasidalinti receptu. O kol kas idedu nuotraukeles, kaip tas "eksperimentinis triusis" atrode
Galit pastebet, kad kai kur yra itrukimu ir kitokiu netobulumu. Visa tai del to, kad mase padariau kiek sausoka -- esu tikra, kad kito bandymo metu tai bus nesunkiai istaisyta.
Sekanti nuotrauka - specialiai Povilui Buvau zadejusi parodyti, kaip atrodo ta aukso glazura, tad specialiai ant sio torto "uzkoriau" paauksuota rozyte. Tik is karto pasakysiu, cia nuglaistyta tik viena karta (pagal instrukcija, reiketu glaistyt du kartus, bet gaila buvo dariau geltona rozyte ir glaisciau viena karta). Siaip jei noriu tiesiog suteikt blizgesio, as tik viena karta ir teglaistau, o jei noriu tikro aukso ispudzio, glaistau kaip pridera -- du kartus.
Beje, mintis aukso glazura apvesti drapiruotes krastelius irgi buvo eksperimentine, paprastai taip nesielgiu, o dabar jau zinau, kad ir ateity nesielgsiu Aiskinti kodel, manau, nereikia -- ta penktokiska terlione kalba pati uz save.
Beje, virs rozytes, auksciau ten, toks saunus bruksnys nubreztas... tai pasiekta nagu pagalba uzejo baisus noras nors kokia savaitele pabut graziai ir ilgesniais nagais, ir stai jums to "grazumo" rezultatai. Na, bet tortas vis tiek juk tik eksperimentinis
Laba, kai žinosit tikslias proporcijas, būtinai su mumis pasidalinkit? Nes ir aš norėčiau išmokti, o kada eksperimentą kitą darysit?