Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Olesta @ 2009 02 23, 10:18)
oho, neramuole blink.gif  thumbup.gif net MB išsižiojo tokį grožį išvydęs, o kas viduj, papuoštas tai super dailiai wub.gif
spalvą burokėlių sultys padarė, o jos apelsinais kvepia - įpyliau kvapelio ax.gif  tik kitą kartą mažiau cukraus pudros ant stalo pasibersiu, nes ant šviesių gėlių taip nesimatė, o va ant tamsesnių jau ir išlenda brokas blush2.gif šįkart ploninau apvalius lapelius tušinuko galiuku, tai ir ploniau gavos ir lipdyti lengviau buvo ax.gif išmoksiu gal kaip nors blush2.gif

vidui medutis 4u.gif , as tai kai kocioju nebededu cukraus pudros, kocioju ant tw padekliuko, pudros nebereikia schmoll.gif , as sestadieni gavau ilgai lauktas formrlrs tai lipdziau gelytes, siandien vel lipinsiu nes mases dar liko wub.gif
Atsakyti
Daividija, Neramuole-super clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2009 02 23, 09:21)
vidui medutis  4u.gif , as tai kai kocioju nebededu cukraus pudros, kocioju ant tw padekliuko, pudros nebereikia  schmoll.gif , as sestadieni gavau ilgai lauktas formrlrs tai lipdziau gelytes, siandien vel lipinsiu nes mases dar liko  wub.gif

aš irgi ant TW padėkliuko bigsmile.gif vadinasi cukraus pudros per mažai dedu į masę g.gif kai sekantį kartą lipdysiu, pabandysiu kitaip ir kitokią masę bandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 02 23, 11:15)
aš irgi ant TW padėkliuko bigsmile.gif  vadinasi cukraus pudros per mažai dedu į masę g.gif kai sekantį kartą lipdysiu, pabandysiu kitaip ir kitokią masę bandysiu smile.gif

as dedu 5-6 saldainius, plona griezineli sviesto ir 1a.s. citrinos sulciu, viska kisu i mikruske 30s, kisant dar ir dazus ipilu, poto beriu cukraus pudros ir maisau, veliau kai jau galima minkau, kai tesla buna norimo kietumo ji vis limpa prie ranku, jas patepu sviestu ir vel minkau kokias 5min, veliau i maiseli ir val i saldytuva, po valandos pats mieliausias darbas formuot gelytes wub.gif tikiuos suprasit ka cia prirasiau
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2009 02 23, 08:37)
as si savaitgali toki torta nulipdziau  ax.gif

kaip grazu wub.gif wub.gif
Atsakyti
Neramuole, super, super, super gražus tortas wub.gif Pasakyk, kaip taip gražiai pirmo aukšto paviršių padarei (na, tą tokį ornamentą iš beze) blush2.gif

Daividija, panda tavo fainuolė wub.gif

Olesta, labai gražiai gėlytės gavosi thumbup.gif ir spalva labai miela wub.gif
Atsakyti
[quote=RiMami,2009 02 23, 12:47]
Neramuole, super, super, super gražus tortas wub.gif Pasakyk, kaip taip gražiai pirmo aukšto paviršių padarei (na, tą tokį ornamentą iš beze) blush2.gif

turiu tokia dantyma plasmasine mentele, prie torto formos buvo prideta, tai su ja biggrin.gif neturiu ilgo peilio kad galeciau lygu pavirsiu padaryt unsure.gif

mergaites aciu uz pagyras blush2.gif 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(neramuole @ 2009 02 23, 09:21)
vidui medutis  4u.gif , as tai kai kocioju nebededu cukraus pudros, kocioju ant tw padekliuko, pudros nebereikia  schmoll.gif , as sestadieni gavau ilgai lauktas formrlrs tai lipdziau gelytes, siandien vel lipinsiu nes mases dar liko  wub.gif

nu labai gražus tortukas.šaunuolė 4u.gif o iš kur formeles tau atsiuntė blush2.gif ir man reikia topsecret.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2009 02 23, 13:04)
nu labai gražus tortukas.šaunuolė 4u.gif  o iš kur formeles tau atsiuntė blush2.gif ir man reikia topsecret.gif

meian, dare bendra uzsakyma dazu ir formeliu, atrodo is usa uzsakinejo g.gif blush2.gif , tai ir as uzsisakiau, dabar sedziu visa patenkinta ir lipinu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2009 02 23, 09:17)
Labas rytas,

Man ir iskilo klausimas kas tas icingas per zveris? smile.gif

Kaip tik neseniai panasu klausima i AZ buvau gavusi ax.gif

Anglu kalboje zodziais "icing" arba "frosting" (tai reiskia ta pati) gali buti apibudinamas bet koks papuosimams skirtas saldus kremas, i kurio sudeti ieina cukraus pudra (todel jie ir vadina "icing": "ice" reiskia ledas, o tas naturalus cukraus pudros baltumas jiems primena sniegeli).

Siaip ar taip, dazniausiai "icing" vartojamas vienam is dvieju populiariu kremu apibudinti:
1 - stabilizuoto baltymo + cukraus pudra mases kremui (kuris isdziuves labai sukieteja). Kai norima konkreciai pasakyti, kad "icingas" butent baltyminis, jis buna vadinamas "royal icing", kartais dar "meringue icing" ar kt.
2 - krema, kurio pagrindas yra sviestas ir cukraus pudra ("sviestini krema"). Jei kalba eina apie sita, tai dazniausiai buna taip ir nurodyta, "buttercream icing".

Trumpai tariant, "icing" yra ne tiek konkretus terminas, kiek bendrinis zodis toks labiau, reiskiantis cukraus pudros pagrindu gaminama papuosimams skirta krema.
Atsakyti
...Jau kuri laika man nedave ramybes ta mase, skirta tortu apdengimui (fondant). Kazkaip nenormalu atrode, kad visi receptai kokiu nors "izvrasceniju", a la gliukozes sirupo, reikalauja. O tokie pasiulymai, kaip naudoti medu, man nepatinka visai schmoll.gif Visu pirma todel, kad jei medus susyla, jis nebegrizta i pradine konsistencija, o be to, kaip bitininko vaikui, man sirdi skaudetu deti toki vertinga produkta i mase, kurios greiciausiai vis tiek niekas nevalgys doh.gif

Pasidomejau, paeksperimentavau kuri laika, bandydama atidirbti recepta elastingai, gero skonio masei, kuria butu galima pagaminti is zmonisku produktu. Ir, hmm, kazkas pavyko ax.gif

Savaitgali sia mase dengiau pirma eksperimentini tortuka. Mase dar ne ideali (per sausa), taciau tiksliai zinau, ka ir kaip reikia pakeisti, kad butu iki galo liuks. Mases skonis ir siaip geras (tiesiog saldu, ir tiek, jokio pasalinio prieskonio), o dar as jai sugalvojau toki pagerinima, kad prireikus ja galima paverst netgi neatsiejama torto dalim mirksiukas.gif Apdengus torta, padariau dar kelis isbandymus: pirmiausia ikisau nakciai i saldytuva ziuret, ar istraukta "nesuprakaituos", kaip tie marshmallowsai; veliau laikiau salia praviros orkaites, kur neseniai buvo kepta; veziausi torta stipriai besikratancioje masinoje, ir t.t. Mano dideliam dziaugsmui, torto isvaizda nenukentejo ne per plauka smile.gif Galiausiai supjausciau torta buku peiliu ir atradau, kad mase nei perdziuvusi, nei tasi -- tortas pjaustesi tiesiog idealiai.

Kita karta, kai imsiuosi ja daryti, suziuresiu tikslias proporcijas produktu, ir jei bus idomu, galesiu pasidalinti receptu. O kol kas idedu nuotraukeles, kaip tas "eksperimentinis triusis" atrode ax.gif

user posted image

user posted image

Galit pastebet, kad kai kur yra itrukimu ir kitokiu netobulumu. Visa tai del to, kad mase padariau kiek sausoka -- esu tikra, kad kito bandymo metu tai bus nesunkiai istaisyta. mirksiukas.gif

user posted image

Sekanti nuotrauka - specialiai Povilui blush2.gif Buvau zadejusi parodyti, kaip atrodo ta aukso glazura, tad specialiai ant sio torto "uzkoriau" paauksuota rozyte. Tik is karto pasakysiu, cia nuglaistyta tik viena karta (pagal instrukcija, reiketu glaistyt du kartus, bet gaila buvo tongue.gif dariau geltona rozyte ir glaisciau viena karta). Siaip jei noriu tiesiog suteikt blizgesio, as tik viena karta ir teglaistau, o jei noriu tikro aukso ispudzio, glaistau kaip pridera -- du kartus.
user posted image

Beje, mintis aukso glazura apvesti drapiruotes krastelius irgi buvo eksperimentine, paprastai taip nesielgiu, o dabar jau zinau, kad ir ateity nesielgsiu lotuliukas.gif Aiskinti kodel, manau, nereikia -- ta penktokiska terlione kalba pati uz save. mirksiukas.gif

Beje, virs rozytes, auksciau ten, toks saunus bruksnys nubreztas... tai pasiekta nagu pagalba lotuliukas.gif uzejo baisus noras nors kokia savaitele pabut graziai ir ilgesniais nagais, ir stai jums to "grazumo" rezultatai. Na, bet tortas vis tiek juk tik eksperimentinis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 02 23, 14:25)
user posted image

Pasakiškai gražu wub.gif
Atsakyti