QUOTE(lialytia @ 2009 02 22, 09:58)
Labai kieta ta masė buvo ir labai sunkiai kočiojosi, todėl gan storokai gavosi... Be to neturėjau jokių normalių plonom sienelėm indukų, kad gražiai išspausti apskritimukus rožytėm, tai gavos tokie nevisai lygiais kraštais tie apskritimai..
Lialytia, stori žiedlapiukai- visų pradedančiųjų požymis. Man irgi pirmieji storoki gavosi, ir atrodė, kad labai sunku kočioti, kad niekaip neišsikočioja plonai, kad masė kieta, ir t.t. Bet tą masę reikia ilgiau pašildyti tarp rankų, ilgiau pamankyti- kuo daugiau ją mankai ir kočioji, tuo ji minkštesnė gaunasi, ir lengviau kočiojama- nes sušyla. Kai kas masę mikrobangėje pašildo labai trumpai (jei ilgai, kaip tik kietėti gali), ir iškart, paviršių apmiltavę kočioja, kad minkštesnė būtų. Bet šiaip- aš pastebėjau, kad jei darai gėlytes- geriau kočiok ne visą gabalą tešlos iš karto, o atsignybk mažiuką gabaliuką, ir jį kočiok- mažą žyyyymiai lengviau plonai iškočioti, o karpytais kraštais rožės dar gražesnės, tikroviškesnės- tai kitur dar daroma taip- padaromas žiedlapiukas, su kokiu indeliu išspaudžiamas, ar pan, toks neplonas, o paskui imamas rutuliukas koks metalinis, ir su juo pavažinėjama per žiedlapio kraštus- tada jie suplonėja labai, ir kai susuki rožytę, atrodo, kad ji labai plonai iškočiota, nes kraštai labai ploni- ir nevisai taisyklinga, o pasibangavusi jų forma dar tikroviškiau ir subtiliau atrodo.
šiaip gražios tavo rožytės- su laiku įgusi vis ploniau ir ploniau iškočiot masę
Man irgi taip buvo, ir kiek pastebiu- forumo merginoms irgi- pradžioje rožytės būdavo gražios, bet storokai iškočiotos, paskui vis plonėjo ir dailėjo
o jei vis tiek labai jau kieta, bandyk sviesto gal daugiau įdėti
Bet šiaip, pagrindinė mintis- kočioti mažus gabaliukus, o ne visą gabalą, tada daug lengviau išsikočioja plonai..