Labas rytas
Uzmaciau, kad diskutavote kiek apie Mascarpones suri, tai nusprendziau ikist ir savo trigrasi... Esu nemazai su siuo suriu eksperimentavusi. Jis eina kaip pagrindas Tiramisu tortams, o pastarojo esu net ir nuosava recepta "atkalusi", kuris turi istikimu gerbeju rata
... Ir kitiems gaminiams si suri labai megstu naudot, pvz., va sios gulbeles yra su Mascarpones pagrindo idaru.
Paskaiciau jusu diskusija trupuciuka, ir noriu si bei ta apie si suri pasakyt... Pirmas dalykas, jo negalima perplakti
Patys jo gamintojai siausiasi nuo tokios minties. I si suri yra ideta daug darbo, kad jis butu reikiamos konsistencijos, o intensyviai plakant si konsistensija keiciasi, taigi yra sugadinamas taip ilgai siektas balansas (nuosirdziai pasistengus si suri plakant, galima pasiekt tokiu puikiu rezultatu, kad skonis taps kaip kokio sviesto ir grietineles misinio). Idealiu atveju Mascarpone reiketu maisyti saukstu, o jei butinai reikia mikserio, naudoti reiketu tik zemiausia mikserio greiti ir plakti kiek galima trumpiau.
Kitas dalykas, jei tame paciame gaminyje planuojate naudojati ir Mascarpone, ir alkoholi, labai rekomenduociau roma. Geros kokybes tamsu roma
as labai megstu naudoti jamaikietiska "Captain Morgan". Romo skonis tiesiog idealiai dera su sio surio skoniu ir tuo ant liezuvio jauciamu svelnumu...
Bet cia, aisku, as jokiu budu nebandau pasakyti, kad kitokio alkoholio variantai kuo nors negeri -- tai juk visada pirmiausia yra skonio reikalas.
Ir galiausiai... Jei jums nepatinka sio surio skonis, tai, manau, geriau nenaudokite jo, o ne ieskokite, kuo ji "uzmusti"
Mano galva, tai puikus produktas, bet jei jis jums nepatinka, tai maisto gaminimas su juo tampa mazdaug tas pats, kaip lasisos kepimas "vegetos patale" ("kad uzmust zuvies skoni").
Papildyta:
QUOTE(lotute @ 2009 02 20, 00:06)
Vaje, pamaciau tas nuotraukas, ir galvoju -- o, virtuve visai tokia, kaip mano! Ir tik po to "dasuto", kad gi pati sitas nuotraukas ir dariau
O jau norejau sveikinti puikiai issirinkus stalvirsi