Na reikės ir man tą tortą daryt.aš pvz niekad maskarpones turbūt nesu ragavusi o ji nebus riebi?
QUOTE(RiMami @ 2009 02 19, 14:37)
Oi rugiagele, gal jau ir pavėlavau - taip ten VISKĄ MILILITRAIS reikia matuoti, su kokiu matuokliu pasimatuok (šis receptas ar iš danų k. išverstas, o ten dl matavimai, tai kai paverti tai mililitrais gaunasi). O biskvitas šitas tai liuks lygus lygus iškepdavo tik mikseriu kiaušus būtinai ilgai plak apie 8-10 min.
O alkoholio kokio nors būtinai panaudok - laaaabai pagerina skonį. Bananus apsidraudimui visada apšlakstau citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Dar rusų puslapyje skaičiau (bet pati nebandžiau), kad vietoj bananų vyšnias deda irgi labai skanu Viena panelė adriu manęs per a.ž klausinėjo apie šį tortą - tai ji vyšnias alkoholyje pamirkė, o biskvitą sugalvojo atskirais lakštais kept - ir sakė puikiausiai pavyko ir labai skaniai gavosi.
Aš kaip ten recepte parašyta viršui padengti tai niekad nedariau to padengimo - vis būdavo kokiu šokoladu apliedavau viršų, aną kart masę šokoladinę išbandžiau, tai uždengiau. Na čia jau pati ką nors sugalvok, nes susitaupo truputį ant sūrio
Pati vis 26 cm formoj darydavau - tai reikia 1,5 normos produktų. Jei iš vienos porcijos tai net nežinau gal 22-24 cm formą paimt
Su mascarpone tai skanumėlis bet aną kart rašiau prie recepto kaip "prišinkavojau" tai irgi skaniai gavosi Sėkmės. Jei ką tai klausk
O alkoholio kokio nors būtinai panaudok - laaaabai pagerina skonį. Bananus apsidraudimui visada apšlakstau citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Dar rusų puslapyje skaičiau (bet pati nebandžiau), kad vietoj bananų vyšnias deda irgi labai skanu Viena panelė adriu manęs per a.ž klausinėjo apie šį tortą - tai ji vyšnias alkoholyje pamirkė, o biskvitą sugalvojo atskirais lakštais kept - ir sakė puikiausiai pavyko ir labai skaniai gavosi.
Aš kaip ten recepte parašyta viršui padengti tai niekad nedariau to padengimo - vis būdavo kokiu šokoladu apliedavau viršų, aną kart masę šokoladinę išbandžiau, tai uždengiau. Na čia jau pati ką nors sugalvok, nes susitaupo truputį ant sūrio
Pati vis 26 cm formoj darydavau - tai reikia 1,5 normos produktų. Jei iš vienos porcijos tai net nežinau gal 22-24 cm formą paimt
Su mascarpone tai skanumėlis bet aną kart rašiau prie recepto kaip "prišinkavojau" tai irgi skaniai gavosi Sėkmės. Jei ką tai klausk
Aciu uz konsultacija dar nevelu buvo, nes kaip minejau dar neturiu is ko daryt torta as turiu matuokli, tai nebus sunku atmatuot. As pagalvojau, gal galima apdengt torta tieisog grietinele, juk nesipjaus ten nieks. Na bus matyt o as man atrodo kaip tik bananu likerio dar turiu nuo vestuviu (kurios vyko pries 2,5 metu ) islaikytas
QUOTE(zebra @ 2009 02 19, 14:43)
Na reikės ir man tą tortą daryt.aš pvz niekad maskarpones turbūt nesu ragavusi o ji nebus riebi?
aš ragavau, į eklerus purškiau suplakusi su grietinėle, cukrumi ir šiek tiek citrinos rūgštelės, skanu
QUOTE(zebra @ 2009 02 19, 14:43)
Na reikės ir man tą tortą daryt.aš pvz niekad maskarpones turbūt nesu ragavusi o ji nebus riebi?
jei neklystu, tai maskarpone yra 60 proc "liesumo" suris ir grynos jos skonis tai man veu... bet va kai susimaiso su visokiom grietinelem, tai liuks gaunasi.
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 19, 15:10)
jei neklystu, tai maskarpone yra 60 proc "liesumo" suris ir grynos jos skonis tai man veu... bet va kai susimaiso su visokiom grietinelem, tai liuks gaunasi.
oho,kad liesokas,niu bet reikės pabandyt,kad sužinočiau.
100 g energetinė vertė 412 kcal
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 19, 14:10)
jei neklystu, tai maskarpone yra 60 proc "liesumo" suris ir grynos jos skonis tai man veu... bet va kai susimaiso su visokiom grietinelem, tai liuks gaunasi.
Na, tokio "liesumo" nesu maciusi Visi mano naudoti buvo 79 - 82 "liesumo" Tai yra labai labai riebi grietinele is tiesu tas maskarpone
Ideja
labadeina visoms noriu paprasyti pagalbos ,kazkur skaiciau kad gelytes padarytos is tu saldainiu negalima deti ant grietineles kremo nes jos tada tyzta,taiva noriu paklaustio jei pvz puosiu torta beze ar tiks deti tas gelytes is saldainiu marchal ar kaip jos ten vadinasi ar nepasileis man jos
QUOTE(padima @ 2009 02 19, 15:56)
labadeina visoms noriu paprasyti pagalbos ,kazkur skaiciau kad gelytes padarytos is tu saldainiu negalima deti ant grietineles kremo nes jos tada tyzta,taiva noriu paklaustio jei pvz puosiu torta beze ar tiks deti tas gelytes is saldainiu marchal ar kaip jos ten vadinasi ar nepasileis man jos
aš tai gėles iš šių saldainių masės dėjau ant grietinėlės kremo, na man nieko neatsitiko
QUOTE(aistuzele @ 2009 02 19, 17:19)
aš tai gėles iš šių saldainių masės dėjau ant grietinėlės kremo, na man nieko neatsitiko
tai gerai ir as tada meginsiu aisku jeigu dar gausis nes niekad nebandzius lipdyti gelyciu
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 19, 14:44)
o as man atrodo kaip tik bananu likerio dar turiu nuo vestuviu (kurios vyko pries 2,5 metu ) islaikytas
tikrai islaikytas
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 19, 15:10)
jei neklystu, tai maskarpone yra 60 proc "liesumo" suris
Bet tortuose visiskai to riebumo nesijaucia, bent jau man