Dar pora pavyzdžių, su nuotraukom ieškojau, bet neradau
Knyga
Knyga
Ačiū labai labai už pastangas man pagelbėti o sakykit dar tokį dalyką: cukrinė masė ant torto, jinai kai pastovi, sukietėja, ar būna įkandama ir ar lengva atpjauti tortą tada, nelūžinėja jinai gabaliukais pjaustant? Nes galvoju jei žodžius vienoj pusėj rašyti, tai lengviausia tai tikriausiai būtų padaryti ant cukrinės masės, kita vertus ar pasiduos jinai tada puslapių linijų įspaudus padaryti arba išbraižyti bent jau nes papuošimus turbūt lengviausiai prie jos ir dzibukus visokiausius daryti, na ta prasme manau, kad turėtų būti pats nelepiausias padengimas juk musėt netirpsta nuo kokios tarkim grietinėlės, ar kitų kremų, nu va kokių kvailų klausimų prisimąsčiau
RiMami, prasau pasakyk, siam recepte reikia butent 150 ml cukraus, ir 150 ml miltu? Ne gramu? ar cia tas pats Ir kokioj mazdaug formoj man kept biskvita? na is tu produktu...
O MAMICY, tu puosei ta mase, kaip ir nurodyta?
Oij, apie torto dudi jau radau komentare...
Is kur as ta recepta nusikopinus, kad is SM idareas vienoks, pas mane uzrasuose siek tiek kitoks
Is kur as ta recepta nusikopinus, kad is SM idareas vienoks, pas mane uzrasuose siek tiek kitoks
QUOTE(Olesta @ 2009 02 19, 10:27)
Ačiū labai labai už pastangas man pagelbėti o sakykit dar tokį dalyką: cukrinė masė ant torto, jinai kai pastovi, sukietėja, ar būna įkandama ir ar lengva atpjauti tortą tada, nelūžinėja jinai gabaliukais pjaustant? Nes galvoju jei žodžius vienoj pusėj rašyti, tai lengviausia tai tikriausiai būtų padaryti ant cukrinės masės, kita vertus ar pasiduos jinai tada puslapių linijų įspaudus padaryti arba išbraižyti bent jau nes papuošimus turbūt lengviausiai prie jos ir dzibukus visokiausius daryti, na ta prasme manau, kad turėtų būti pats nelepiausias padengimas juk musėt netirpsta nuo kokios tarkim grietinėlės, ar kitų kremų, nu va kokių kvailų klausimų prisimąsčiau
aš kaip tik dabar kuriu svetainę, kur bus visi patarimai ir nurodymai, kaip geriausia daryt tokius dalykus ir bus viena nuoroda, kaip pasidaryti knygą tortą su jos apipavidalinimu Galėsit pažiūrėt, jei, žinoma, bus įdomu Šį vakarą turėčiau sudėt, nes dabar verčiu viską iš rusų kalbos
nekantriai laukiu, šaunuolė kokia aš kiek spėju su savo pypliais, tai pati pasieiškinėju, bet kai du vaikai ant galvos lipa, o mažius dar ir sirguliuoja, tai labai patogu viską gaut ant auksinio padėkliuko
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 19, 12:06)
as dariau viska kaip rimami liepe tik alkoholio nedejau ne kart... ir jokiu razinu nedejau... visa kita kaip liepta
pirma kart dariau su maskarpone, poto taupiau ir dariau su creme bonjour, dar poto su kazkokiu "cream cheese", tai skaniausia man buvo su mascarpone... (galetu jau kas nors kokia akcija maskarponei ismesti )
ir beje as nelaistau niekuo bananu. nulupu is sudedu... tai jie pajuoduoja tik ties pjuviu... t.y. tiek kiek lieciasi su oru... (kazkur buvau pjuvi idejus)
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 19, 12:51)
as dariau viska kaip rimami liepe tik alkoholio nedejau ne kart... ir jokiu razinu nedejau... visa kita kaip liepta
pirma kart dariau su maskarpone, poto taupiau ir dariau su creme bonjour, dar poto su kazkokiu "cream cheese", tai skaniausia man buvo su mascarpone... (galetu jau kas nors kokia akcija maskarponei ismesti )
ir beje as nelaistau niekuo bananu. nulupu is sudedu... tai jie pajuoduoja tik ties pjuviu... t.y. tiek kiek lieciasi su oru... (kazkur buvau pjuvi idejus)
Na kad suriui akcija galetu padaryti, tai tikrai, nes dabar 500 g turbut 13 lt kakzur?
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 19, 13:34)
Na kad suriui akcija galetu padaryti, tai tikrai, nes dabar 500 g turbut 13 lt kakzur?
man atrodo maskarpone 500 g ~ 14 lt
creme bonjour 180 g ~ 4 lt (bet vistiek dedavau tik 2 indelius, nes tik namie pamaciau kad jie ne po 250 g)
o tas kitas kazkoks cream cheese gal ~3 lt indelis... (bet ji tik xxx maximoj maciau ir niekaip neatsimenu kaip vadinasi)
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 19, 13:52)
man atrodo maskarpone 500 g ~ 14 lt
creme bonjour 180 g ~ 4 lt (bet vistiek dedavau tik 2 indelius, nes tik namie pamaciau kad jie ne po 250 g)
o tas kitas kazkoks cream cheese gal ~3 lt indelis... (bet ji tik xxx maximoj maciau ir niekaip neatsimenu kaip vadinasi)
Bet gal vistik skaniausia su mascarpone
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 19, 13:55)
Bet gal vistik skaniausia su mascarpone
nu man maskarpone yra maskarpone... o tie kiti, tai tokio lyg surumo turi... bet ir su tais labai gerai suejo...
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 19, 12:06)
RiMami, prasau pasakyk, siam recepte reikia butent 150 ml cukraus, ir 150 ml miltu? Ne gramu? ar cia tas pats Ir kokioj mazdaug formoj man kept biskvita? na is tu produktu...
Oi rugiagele, gal jau ir pavėlavau - taip ten VISKĄ MILILITRAIS reikia matuoti, su kokiu matuokliu pasimatuok (šis receptas ar iš danų k. išverstas, o ten dl matavimai, tai kai paverti tai mililitrais gaunasi). O biskvitas šitas tai liuks lygus lygus iškepdavo tik mikseriu kiaušus būtinai ilgai plak apie 8-10 min.
O alkoholio kokio nors būtinai panaudok - laaaabai pagerina skonį. Bananus apsidraudimui visada apšlakstau citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Dar rusų puslapyje skaičiau (bet pati nebandžiau), kad vietoj bananų vyšnias deda irgi labai skanu Viena panelė adriu manęs per a.ž klausinėjo apie šį tortą - tai ji vyšnias alkoholyje pamirkė, o biskvitą sugalvojo atskirais lakštais kept - ir sakė puikiausiai pavyko ir labai skaniai gavosi.
Aš kaip ten recepte parašyta viršui padengti tai niekad nedariau to padengimo - vis būdavo kokiu šokoladu apliedavau viršų, aną kart masę šokoladinę išbandžiau, tai uždengiau. Na čia jau pati ką nors sugalvok, nes susitaupo truputį ant sūrio
Pati vis 26 cm formoj darydavau - tai reikia 1,5 normos produktų. Jei iš vienos porcijos tai net nežinau gal 22-24 cm formą paimt
Su mascarpone tai skanumėlis bet aną kart rašiau prie recepto kaip "prišinkavojau" tai irgi skaniai gavosi Sėkmės. Jei ką tai klausk
as kai dariau ta dviauksti, tai ten 28 apacia ir 17 cm virsus, tai dviguba norma dariau... kadangi biskvito iskepti taip kad pjautusi i tris dalis nemoku, tai man dar reikejo papildomai 1 normos, kad iskepti po 3-ia biskvita abiems aukstams... nors teoriskai tai turetu uztekti tos dvigubos normos