Įkraunama...
Įkraunama...

Diabetas

Na nuo ko mano dukryte susirgo mes nezinom schmoll.gif ir turbut jau nesuzinosim, as dabar galvoju kad jos kasa buvo nuo kudikystes silpnoka, jai labai daznai staiga sutrikdavo virskinimas ir sokdavo acetonas organizme, bet cia tik mano teorija, skiepai jos paveikt negalejo, manyciau, nes ji jau senokai skiepyta susirgo 6 metuku.
Apie endikrinologus as dar neturiu ka pasakyt, mums dabar dar "medaus menuo" ir bukle labai stabili. Ir insulina leidziames dvigubo veikimo, tik 2 kart per diena. Is tikruju as dar "zalia" visame kame. Ka darau tai tik stengiuosi reguliuot mityba, kas gan sunkiai sekasi, nes labai jau kapryzus rodo, nesipuola ji saldainiu bet siaip atsisako valgyt sotesni maista iskyrus visokius niekniekius, tipo, sausainius, dribsnius, vaisius. Tai ir uzkandziauja nuo ryto iki vakaro po biski o as bandau kad nebutu per daug. O su sportais ir ne kas gaunasi, nes ji leto budo labai, jai daug mieliau knygutes skaityt, nei su dviraciu pavazinet, deja....
Atsakyti
QUOTE(kunigunda @ 2006 07 12, 13:06)
Na nuo ko mano dukryte susirgo mes nezinom schmoll.gif ir turbut jau nesuzinosim, as dabar galvoju kad jos kasa buvo nuo kudikystes silpnoka, jai labai daznai staiga sutrikdavo virskinimas ir sokdavo acetonas organizme, bet cia tik mano teorija, skiepai jos paveikt negalejo, manyciau, nes ji jau senokai skiepyta susirgo 6 metuku.
Apie endikrinologus as dar neturiu ka pasakyt, mums dabar dar "medaus menuo" ir bukle labai stabili. Ir insulina leidziames dvigubo veikimo, tik 2 kart per diena. Is tikruju as dar "zalia" visame kame. Ka darau tai tik stengiuosi reguliuot mityba, kas gan sunkiai sekasi, nes labai jau kapryzus rodo, nesipuola ji saldainiu bet siaip atsisako valgyt sotesni maista iskyrus visokius niekniekius, tipo, sausainius, dribsnius, vaisius. Tai ir uzkandziauja nuo ryto iki vakaro po biski o as bandau kad nebutu per daug. O su sportais ir ne kas gaunasi, nes ji leto budo labai, jai daug mieliau knygutes skaityt, nei su dviraciu pavazinet, deja....

na tikrai butu gerai reguliuoti mityba,nes nuo jos labai prikaluso cukraus kiekis kraujyje.na manau reikia ismokti maitintis.as pries susergant labai mazai valgydavau,nes nenorejau,bet kai pradejau leistis insulina labai didelis noras atsirado valgyti ir as niekaip jo neatsikratau,norisi valgyti saldziai ir daznai,todel labai auga svoris doh.gif verysad.gif reikia ismokti maitintis,kad ateityje neturetum problemu del sveikatos ir antsvorio ax.gif
Atsakyti
Sveikos, prisijungsiu ir as prie jusu...matau kaip jus cia dalinates patirtimi ir noriu paklausti Jusu patarimo. Jei mano vyro mama serga sukriniu debetu, o mano vyras ne-ar musu busimas vaikiukas gali paveldeti ta liga? (vyro 3 vaikai is pirmos santuokos CD neserga)
Atsakyti
Naujausiais duomenimis, HbA1c daugiau 10% per 10 metų pakelia riziką susirgti Alzheimerio liga 78 proc. Taip, kad diabetas sukelia pasekmes ne tik akims ir inkstams, bet ir smegenims smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurat @ 2006 07 18, 18:14)
Sveikos, prisijungsiu ir as prie jusu...matau kaip jus cia dalinates patirtimi ir noriu paklausti Jusu patarimo. Jei mano vyro mama serga sukriniu debetu, o mano vyras ne-ar musu busimas vaikiukas gali paveldeti ta liga? (vyro 3 vaikai is pirmos santuokos CD neserga)

nenoriu liudinti ar gasdinti,bet tikimybe yr... verysad.gif taciau kaip matot kiti vaikuciai sveiki,tad ir jusu vaikelis gali buti sveikas tik patarciau nuolat stebeti ji,imunine sistema...
Atsakyti
huh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurat @ 2006 07 20, 20:39)

tik nereikia taip issigasti schmoll.gif as pazistu ne viena moteri,kurios sirgdamos diabetu susilkaukia sveiku vaikuciu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurat @ 2006 07 18, 17:14)
Jei mano vyro mama serga sukriniu debetu, o mano vyras ne-ar musu busimas vaikiukas gali paveldeti ta liga? (vyro 3 vaikai is pirmos santuokos CD neserga)

Taip, gali. Paprastai CD perduodamas į kas antrą kartą
bet kai pradejau leistis insulina labai didelis noras atsirado valgyti ir as niekaip jo neatsikratau,norisi valgyti saldziai ir daznai,todel labai auga svoris doh.gif

Pakoreguok insulino dozes, manau yra insulino perdozavimas. Sumažinsi insuliną, sureguliuosi cukrus, automatiškai susireguliuos mityba ir svorio augimas mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif
mano mama serga diabetu, ji leidžiasi insuliną, bet cikrus vsio ravno laaaaaaabai aukštas..., žodžiu, jai jo niekaip negali normaliai pakoreguoti, beja, labai bijojau, kad tik man nebūtų šios ligos..., bet kiek kartų tikrinausi, vis cukraus kiekis būna mažesnis už normą... mama prigąsdino, kad gali būti "necukrinis" diabetas doh.gif niu, kolkas lyg viskas čiki... o ir kai buvau nėščia niekas nieko nesakė, tikiuos, akd viskas gerai ir bus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetolanka @ 2006 07 28, 16:26)
mano mama serga diabetu, ji leidžiasi insuliną, bet cikrus vsio ravno laaaaaaabai aukštas..., žodžiu, jai jo niekaip negali normaliai pakoreguoti

Tai ko nesikoreguoja? Kai yra diabeto kompensacija, tai ilgainiui insulino poreikis sumazeja, tik reikia nebijoti dedkompensacijos metu leistis pakankamai. O dekompensacija gali buti del ivairiu priezasciu: streso, kitu ligu ir pan.

Tarkime, man buvo vienu metu, kad leisdavausi po 10-20 vnt. 3x per diena, o paskui susinormalizavo iki 3-4 3x per diena.

VBienzo, jeigu organizmas reikalauja daugiau insulino, tai ir reikia ji duoti, nes nezinom del kokiu priezasciu jam to reikia (sakiau, stresas ar kitos ligos).

Kitas variantas, per daug leidziamasi.
Atsakyti
mano puskė serganti diabetu mano mažajam 1m3men pamatavo cukraus kiekį ir rezultatas 8,3 verysad.gif aišku jis buvo net tuo metu su kąsniu burnoj ir prieš tai nuolat valgė. kaip manot, ar čia man jau sunerimti
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2006 07 31, 21:18)
mano puskė serganti diabetu mano mažajam 1m3men pamatavo cukraus kiekį ir rezultatas 8,3 verysad.gif  aišku jis buvo net tuo metu su kąsniu burnoj ir prieš tai nuolat valgė. kaip manot, ar čia man jau sunerimti

na jei neklystu sveiko zmogau cukraus kiekis nepavalgius iki 6,pavalgius iki 8,bet tiksliai nezinau.manau reiketu jums pasikonsultuoti su gydytoju endokrinologu bei padaryti tyrimus.
Atsakyti