Įkraunama...
Įkraunama...

Diabetas

Nesipykite 4u.gif
kiekviena iš mūsų savaip teisi. Bent jau aš pastebėjau, kad MB tikrai sunku kontroliuoti CD, nes vis nuolat kažkas atsitinka. Kaip jis pats sako - man nevisada pavyksta kiekvieną kartą atsikelti tuo pačiu metu ir kasdieną veikti lygiai tą patį, valgyti lygiai tą patį, neturėti jokių stresų ir t.t.... Tad, aš būčiau linkusi sutikti, kad tie bėrimai, niežėjimai yra susiję su DN.
Atsakyti
Sveiki dar karta 4u.gif
na ka gryzau su tyrmais:diagnoze 2 tipo CD.
Tik kazkaip keista kad jokio gydymo ir t.t. nepaskyre.Tiesa gavau griesta mitybos rezima ir kas 2 men. ambulatoriskai stebeti cukraus kieky kraujyje.
Ar buvo kam nors taip? Ar iskarto jau rimciau susirgote?
Atsakyti
QUOTE(ANETELE @ 2010 09 22, 10:25)
Sveiki dar karta  4u.gif
na ka gryzau su tyrmais:diagnoze 2 tipo CD.
Tik kazkaip keista kad jokio gydymo ir t.t. nepaskyre.Tiesa gavau griesta mitybos rezima ir kas 2 men. ambulatoriskai stebeti cukraus kieky kraujyje.
Ar buvo kam nors taip? Ar iskarto jau rimciau susirgote?

Diabetas nepagydomas. Visas gydymas - dieta ir vaistai. Liga kol kas toli nepažengė tai kitko ir neskyrė . O ką jums skyrė - Maninilą ar insuliną?
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2010 09 22, 08:40)
Diabetas nepagydomas. Visas gydymas -  dieta ir vaistai. Liga kol kas toli nepažengė tai kitko ir neskyrė . O ką jums skyrė - Maninilą ar insuliną?

Vaistu isvis jokiu nepaskyre man uztat ir sakau kad gydymo nepaskyre isskyrus mitybos rezima,ir cukraus stebejima.
Atsakyti
Sveiki, jungiuosi ir aš į jūsų būrelį 4u.gif
Penktadieni sužynojom, kad mano vyras 1 tipo cukriniu diabetu serga doh.gif
Mūsų istorija, kažkokia paslaptinga. Vyras turėjo ligonlapį pusantros savaitės šlaunikaulio uždegimas, kadangi jo kortelėje yra tik yrašai : angina, ir sanario problema gydytoja liepė šeip sau pasidaryti kraujo tyrimą. Vyras jokių ligos požymių nepastebėjo, na tik prieš kokį mėn. jam cukrus pasirodė per saldus. Saldumynų nemėgėjas, netroškina, valgo kada gali, nes dirba vairuotoju. Na žodžiu rado kraujije 9,83 mol., pavalgius po 2 val. 14,87mol. taigi nuo šeštadienio darosi insulino injekcijas.
Sunku išgirst būnant 33 m. amžiaus, sveriant 72 kg. kad esi vos ne invalidas... sunkiai mes dar su tuo taikomės. Giminėj nieko neturim su šia liga, taigi ieškomės info patys. Klausimų begalė...
Gyditoja nesame patenkinti, labai mykia o konkretumo jokio...Iškart pasakė vien minusus : sunkvežimio nevairuosi, komplikacijos - koma ir t. t. Invalidumą gali tvarkytis tik po komplikacijų doh.gif
Gal galite man suteikti informacijos, nesakau kad nepaskaitynėsių šios temukės, bet gal kas nesenai esate taip pat susidūrę su šia liga.
Būčiau dėkinga smile.gif
Atsakyti
Kas būtent domina?
Atsakyti
ziuriu daug kas patenka i beviltiska situacija butent del gydytoju . man endokrinologe kalbedama telefonu su kazkuo irase i ligos istorija II tipo CD , visa dar kalbedama igrudo i rankas brosiurele apie CD ir parode i duris ... nu vat ir kaip gyvent biggrin.gif
nei ka valgyt , nei kada ir kiek tikrntis, ka galima, ko negalima .. nu zodz...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamushka: 27 rugsėjo 2010 - 14:24
Tokiais atvejais belieka prašytis į Endokrinologinį skyrių arba į mokyklėlę . Na dar susirasti savo mieste diabeto klubą
Atsakyti
tai surasti viska galima. as nesuprantu gydytoju , teskia tokia diagnoze i kakta kaip niekur nieko, ir sau toliau ramiai dirba.
Atsakyti
O ko jiems nerimauti? Juk ne jiems ta liga. Tokių pacientų ne vienas ir ne du praeina , čia mums tai sukrečianti naujiena o jiems tik įprasta rutina
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2010 09 27, 16:14)
O ko jiems nerimauti? Juk ne jiems ta liga. Tokių pacientų ne vienas ir ne du praeina , čia mums tai sukrečianti naujiena o jiems tik įprasta rutina

Tikrai net lašo supratimo nepamačiau gydytojos akyse, aš jos klausiu ji atsako ir tai vis mykdama, ir primindama gal turėtu visada su savim valgyt. tą tai aš jau žinau. Gražiausia buvo kai paklausiau kuriam laikui mum insulino išrašė, nes tik vieną švirkštą ( ar kaip jį pavadinus, super daikčiukas), rodau receptą pakanka iki 12-27, sako o jatau kaži ar savaitei jo jums pakaks, palaukit jei niekur neskubat 30 min vaistinėj tegu pataiso, nes aš nebesuprasiu kaip jum rašyt doh.gif
Žodžiu planuoju privačiai nueit, gal kažką naujo papasakos.
Dėl to maisto saugojimosi ir vakcinų nėra taip baisu, žinoma baisios komplikacijos. Labiausiai nerimas dėl darbo, vyrui perka valdžia sunkvežimį, o pagal gydytojus jis gali tik lengvają vairuot, tai reiškia pasisakysi valdžiai - liksi be darbo. Namie dar turiu sūnų bronhine astmą turim doh.gif
Atsakyti
Dabar galvą laužau dėl mitybos doh.gif Sriubų mes nesame mėgėjai, daržovių neperdaugiausiai, mėsa - kiauliena. Na žodžiu visai šeimai reikia kažkaip derintis unsure.gif

kokius dar tyrimus atlieka nustatant CD, ne jau nereikia šlapimo tyrimo, kasos echoskopo (ar kažkokio tyrimo susijusio su kasos darbu). Idomu jei dabar pradėjome leistis insuliną ir norime keletos gydytojų nuomonės ar imanoma darytis tyrimus (man atrodo tektu nutraukt insuliną, bet gal tai būtų pavojinga). Kaip minėjau vyras jokių nusiskundimų neturėjo, po pirmos injekcijos buvo labai negera: išbalo, išpylė prakaitas, rankos drebėjo lyg aguonas sėtų, pradėjo lūpos džiūt, sako jausmas lyg būtų stiprios pagirios. Bet suvalgė 4 saldainius, ir po poros valandų jam praėjo. gal tai tik pirma reakcija į insuliną, paskui tai nepasikartojo.
Kaip jus jautėtės po pirmos dozės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oksy: 27 rugsėjo 2010 - 16:31