Įkraunama...
Įkraunama...

Diabetas

QUOTE(mickute7 @ 2010 08 13, 20:07)
Ziurejau RIMI, tai radau tik sausainiai Gaidelis be cukraus.

QUOTE(lijana2 @ 2010 08 14, 16:41)
yra saldaines spicelios debetininkams zaliu popieriuku,kaip kupeta formos jos labai tinka cd serganciam

Neneškit tik "Gaidelių", neneškit specialių saldainių - nesureikšminkit ligos, to visai nereikia ax.gif Saldainių, ko gero, geriau jokių nenešti, bet pintinė obuolių, kriaušių ar kitokių vaisių, koks arbūzas, melionas ir pan. tikrai nieko blogo. Cukrinukai gali ir turi valgyti ir gerti viską, tik reikia žinoti, kiek, ko ir kada mirksiukas.gif Sakot, mėgsta saldžiai - išvirkit uogienės be cukraus ar su fruktoze, iškepkit tortą su sumažintu cukraus kiekiu (ar visai be jo), išsunkit naminių natūralių sulčių. Juk svarbiausia ne ką nusinešit, svarbiau - šiluma ir dėmesys mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 14 rugpjūčio 2010 - 17:09
atleiskit ,kad veržuos...bet mama serga diabetu.labai truksta juostelių matuot,gal kam lieka ,per daug būna.mielai 1 dėžutę pigiau nei vaistinej paimtumę blush2.gif
Atsakyti
thumbup.gif
QUOTE(adriu @ 2010 08 16, 14:16)
atleiskit ,kad veržuos...bet mama serga diabetu.labai truksta juostelių matuot,gal kam lieka ,per daug būna.mielai 1 dėžutę pigiau nei vaistinej paimtumę blush2.gif

Kai kuriose firmose, galima nusipirkti juostelių kažkiek pigiau, nei vaistinėse. Būna daromos akcijos, pvz.dabar iki rugsėjo pab. Gintarinėse vaistinėse akcija Bayer contour juostelėms 3+1.
O kokias naudojate?
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2010 08 16, 16:16)

kodel truksta juosteliu,nesuprantu,mano vyrui seimos gydytojas visada israso ju kiek reikia ir gaunam nemokamai,o kartais ir pats gydytojas duoda
Atsakyti
Mano vyrui irgi labai trūksta. Cukrus nestabilus, matuojasi dažnai. 4 dėžučių užtenka 4 savaitėms . Po to tenka pirktis .
Atsakyti
QUOTE(davakta @ 2010 08 17, 10:21)
kodel truksta juosteliu,nesuprantu,mano vyrui seimos gydytojas visada israso ju kiek reikia ir gaunam nemokamai,o kartais ir pats gydytojas duoda

Gydytojas išrašo tiek kiek priklauso, o kadangi žmogus matuojasi dažnai, tai suprantama, kad neužtenka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(davakta @ 2010 08 17, 11:21)
kodel truksta juosteliu,nesuprantu,mano vyrui seimos gydytojas visada israso ju kiek reikia ir gaunam nemokamai.

Išrašo tiek, kiek priklauso, o ne tiek, kiek reikia. Norint normaliai pasekti paros glikemiją, maisto, aktyvumo bei vaistų įtaką organizmui, cukrų reiktų matuotis kas 2 valandas. Tam jau reikia mažiausiai 12 juostelių. Užtikrintiems parodymams gauti tai daryti reikia tenka mažiausiai 2 - 3 dienas. Ką gaunam? Du trečdalius dėžutės doh.gif Gerai, jei cukrai stabilūs ir juostelių pakanka tokiai kontrolei, o jei ne? Jei cukrus žiūrėti tenka kasdien ir ne po kartą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 23 rugpjūčio 2010 - 10:50
Laba diena 4u.gif
kadangi niekur kitur temos neradau paklausiu cia blush2.gif .
Merginos ar diabetas ir hipogliukemija yra tas pats?Tik skiriasi insulino kiekis kasoje ir cukraus kiekis kraujyje?
Gydytoja diagnozavo man Hipogliukemija,liko dar vienas tyrimas tam dalykui patvirtinti arba atmesti.Kadangi priepuolio metu niekada nebuvau istirta gulsiuosi y ligonine triju dienu badui.Ar jums dare toky tyrima?
Tik kiek kalbejausi su gydytoja ji sios ligos niekad neyvardino kaip diabeto,nors internete skaitant raso kad tai diabeto forma.Ar as klystu?
Atsakyti
ANETELE, jei teisingai supratau, nustatė per mažą cukraus kiekį kraujyje?
Mano kaimynė serga diabeto forma, kai cukrus ne per didelis, o per mažas.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2010 08 24, 15:13)
ANETELE, jei teisingai supratau, nustatė per mažą cukraus kiekį kraujyje?
Mano kaimynė serga diabeto forma, kai cukrus ne per didelis, o per mažas.

Taip per mazas pas mane cukrus bet ne pastoviai.
Seip mano cukrus yra mazas bet telpa y normos ribas,bet jis man sokineja tiksliau kritineja tada man uzeina bloga ir laiku negavusi gliukozes ar saldaus krentu.
Atsakyti
QUOTE(ANETELE @ 2010 08 24, 08:42)
Laba diena  4u.gif
kadangi niekur kitur temos neradau paklausiu cia  blush2.gif .
Merginos ar diabetas ir hipogliukemija yra tas pats?Tik skiriasi insulino kiekis kasoje ir cukraus kiekis kraujyje?
Gydytoja diagnozavo man Hipogliukemija,liko dar vienas tyrimas tam dalykui patvirtinti arba atmesti.Kadangi priepuolio metu niekada nebuvau istirta gulsiuosi y ligonine triju dienu badui.Ar jums dare toky tyrima?
Tik kiek kalbejausi su gydytoja ji sios ligos niekad neyvardino kaip diabeto,nors internete skaitant raso kad tai diabeto forma.Ar as klystu?

Tai ne diabeto forma, bet viena iš diabeto pasekmių kai per žemas cukraus kiekis kraujuje .
Atsakyti
Bet, įtariu, tokia forma labai smarkiai per inkstukus turėtų kirst? unsure.gif
Atsakyti