Įkraunama...
Įkraunama...

Diabetas

QUOTE(Erdene @ 2009 12 15, 11:28)
neperseniausiai buvo darę kraujo tyrimus, tai sakė kaip tik nukritęs cukraus kiekis kraujuje, bet dar normos ribose.  smile.gif  bet reikės dar kartą nueiti, kad padarytu tyrimus, nes jei nukrito kaip niekur nieko, tai gal gali ir pakilti taip pat  doh.gif  g.gif  Dėkui  4u.gif  (bet man šiek tiek keistoka, nes nei tėvai nei giminės nėra sirgę šia liga)

Būtinai pasidaryk, nes jei nukritęs jei ir negerai, juk būna ir diabetininkam nukrenta. aš negasdinu, tiesiog atsarga gėdos nedaro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erdene @ 2009 12 15, 12:28)
neperseniausiai buvo darę kraujo tyrimus, tai sakė kaip tik nukritęs cukraus kiekis kraujuje, bet dar normos ribose.  smile.gif  bet reikės dar kartą nueiti, kad padarytu tyrimus, nes jei nukrito kaip niekur nieko, tai gal gali ir pakilti taip pat  doh.gif  g.gif  Dėkui  4u.gif  (bet man šiek tiek keistoka, nes nei tėvai nei giminės nėra sirgę šia liga)

si liga nebutinai yra paveldima. Net jei niekas nesirges gimineje, tai dar, deja, nereiskia, kad ir tu nesusirgsi....
Atsakyti
sveikos,
mano mamai yra II tipo diabetas. per pastaraji pusmeti numete daug svorio (nuo 75 kg iki 65 kg, ugis 160). tuo metu buvo apleidusi mityba, cukraus lygis buvo pakiles. dabar cukru atstato i ribas (zinoma, lygiagreciai geria vaistus) taciau svoris vis dar krenta. ar tai gali buti susije su diabetu, ar reikia kazko kitko ieskoti? svorio kritimo pradzioje, tiesa, buvo itemptas periodas... gal nuo nervu?
gal kas esat susidure ... ech, nerimauju g.gif
Atsakyti
Labas, mamytes
Mano dukrele serga diabetu jau 7 metus. Gime taip pat virs 4 kg. Bet svoris - tai ne priezastis. Nors pagal tyrimus - vaiko didesnis svoris didina rizika - del to ir buvo patarta stebeti, bet tai nieko dar nereiskia rolleyes.gif Daugiau itakoja mityba. Ka vaikas valgo, nes konservantai tikrai daro savo neigiama itaka. Dar infekcijos, stresai ir t.t. Musu diabeto klube vaiku per paskutinius metus labai padaugejo. Jei Jums prireiks pagalbos - Jus visada galite kreiptis pagalbos I Vaiku diabeto Kluba smile.gif Jei Jums per nestuma pasake, kad reikia kontrolioti cukraus kieki - Jus visada galite ir matuokli gauti nemokamai ir juosteles isigiti pigiau - tik kad isvengtum tos bedos. Dabar pas mus viksta pora akciju - zinau kad Bayer firmos matuokli galima gauti nemokamai, o juosteles per kluba kainuoja apie 45 Lt (50 vnt). Juos labai paprastai nauduoti - nereikia jokiu kodavimu - idejai, min kraujo, 5 sek ir atsakymas. Tik prieziurekyte saves ir savo vaika smile.gif Sekmes
P.S. Kreipkites, jei galesiu padeti - visada padesiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(marselis @ 2009 12 16, 02:11)
ar tai gali buti susije su diabetu, ar reikia kazko kitko ieskoti?

Taip, gali. Ypač dažnai svoris krinta tik susirgus ar nekontroliuojant ligos, kai cukrus aukštas. Tada žmogus mažiau nori valgyti, nes gliukozės kraujyje ir taip pakanka.
QUOTE(jom @ 2009 12 17, 13:34)
Dabar pas mus viksta pora akciju

Turiu juostelių padavimui, accu check active, po 50lt.
Atsakyti
Gal kas matet kur galima isigyti skysto saldiklio, naudojamo maisto gamyboj vietoj cukraus? Kazkada buvom pirke nemaza buteli IKI parduotuvej, bet dabar nebera.... g.gif
Atsakyti
Mačiau Maximoj anąkart. Toj pačioj lentynoj, kur cukraus pudra ir gabalinis cukrus.
Atsakyti
Tada žmogus mažiau nori valgyti, nes gliukozės kraujyje ir taip pakanka.

Visiska nesamone. Gal pasiklauskit endokrinologo, kad jums papasakotu apie insulino ir gliukozes pasisavinimo procesa organizme, pries cia rasydama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auroriux: 14 kovo 2010 - 12:29
4u.gif sveikutes, norejau padekot visoms uz patarimus, kurie buvo iskile atsiradus diabetui. Siuo metu mums sekasi gerai ax.gif ir diabeto problema pasirode klaidinga. Kiek dabar tikranames neberodo didelio kiekio cukraus, tai esam tikrai laimingi.
Stiprybes visoms! Nenuleiskit ranku!
Atsakyti
labai noreciau prikelti tema,nes man tai aktualu,bet tai rodo kad ne daug kas ir turi sia problema(dziaugiuosi)

sergu sia liga tik metai..susitaikiau su ja,tik truksta informacijos ir palaikymo.
jei tik yra zmoniu noritciu kalbeti ir pasakoti apie sia liga susitikime cia,sioje,temoje butu malonu.
Atsakyti
Sveika.Malonu,kad prisijungei.Kai kazkas palaiko ir liga atrodo lengvesne tampa.Mano aplinkoj nemazai serganciu sia liga,ir kas baisiausia,kad susirgimu daugeja,o ypac baisu,kad daug vaikuciu ja serga!Norejau paklaust vieno dalyko,sergant CD,visi zino,kad reikia priziuret mityba,sportuot,gerai pailseti,bet va pastebiu toki dalyka,kaip viena mano zinoma moteris,reguliavo maista,sportavo,neruke,bet po 2metu prasidejo komplikacijos,o kita zinau seneli-serga 20m,valgo lasinius,geria,ruko ir...jokiu komplikaciju!?Na gal cia lankosi kokia gyd,gales man atsakyt?Va sito as nesuprantu niekaip.
Atsakyti
QUOTE(aramelle @ 2010 03 25, 11:48)
Sveika.Malonu,kad prisijungei.Kai kazkas palaiko ir liga atrodo lengvesne tampa.Mano aplinkoj nemazai serganciu sia liga,ir kas baisiausia,kad susirgimu daugeja,o ypac baisu,kad daug vaikuciu ja serga!Norejau paklaust vieno dalyko,sergant CD,visi zino,kad reikia priziuret mityba,sportuot,gerai pailseti,bet va pastebiu toki dalyka,kaip viena mano zinoma moteris,reguliavo maista,sportavo,neruke,bet po 2metu prasidejo komplikacijos,o kita zinau seneli-serga 20m,valgo lasinius,geria,ruko ir...jokiu komplikaciju!?Na gal cia lankosi kokia gyd,gales man atsakyt?Va sito as nesuprantu niekaip.

Kiekvieno organizmas skirtingas.Skirtinga reakcija į ligą ir tt.Čia taip pat individualu,kaip tai,kad vieni žmonės lengviau karščiavimą perneša,kiti sunkiau ir tt.
Atsakyti