Įkraunama...
Įkraunama...

Diabetas

sveiki 4u.gif

mano mociutei nustate 2 tipo diabeta verysad.gif tai dabar renku ivairia informacija, kaip su ta liga gyventi smile.gif

niekur nerandu tokiu straipsniu, kur butu rasoma konkreciai apie tai, kokio maisto galima valgyt ir kokio negalima... g.gif arba kokiu nors specialiu patiekalu ir receptu... g.gif

gal kas zino, kur panasiu straipsniu butu galima rast.. buciau labai dekinga uz informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blumchen @ 2009 10 09, 14:28)
4u.gif  4u.gif  4u.gif aciu
pas mus seimoj daug diabetininku ir mano tevas ir vyrui pries 2 m nustate, tai kazkaip jau nusistacius blogiausiam, nes gime jis pas mane 4, 600kg jau tada seseles ir gydytojos itarinejo ir sake pastoviai stebekit krauja ir pati save stebekit  verysad.gif

esu nustebus - pirma karta girdziu, kad vaika, gimusiam didelio svorio, reik stebet del diabeto... blink.gif kad seimoj daug serganciu, tai del to suprantu, bet del svorio gimus, nemanau... g.gif
na, bet betkokiu atveju linkiu Jums, kad isvengtumet sitos ligos!!! thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(*Karina* @ 2009 10 12, 19:06)
sveiki  4u.gif

mano mociutei nustate 2 tipo diabeta  verysad.gif tai dabar renku ivairia informacija, kaip su ta liga gyventi smile.gif

niekur nerandu tokiu straipsniu, kur butu rasoma konkreciai apie tai, kokio maisto galima valgyt ir kokio negalima... g.gif arba kokiu nors specialiu patiekalu ir receptu... g.gif

gal kas zino, kur panasiu straipsniu butu galima rast.. buciau labai dekinga uz informacija 4u.gif

sveika, mano tetai neseniai nustate 2 tipo diabeta... del valgymo, tai valgyt gali viska, tik reikia normuoti, derinti, skaiciuoti... aisku, saldumynai jau turetu bent pradziai isnykti is meniu saraso... o siaip, kaip dabar reiktu maitintis, turejo dietologe sudaryt meniu... kai susitvarkys cukraus kiekis iki normalaus, tada bus galima ir patiems pasiskaiciuoti ka valgyti, o ko nea...

bendros info rasite ir internete, o smulkesniu straipsniu sita tema, tai labai sunku rast - daugiausia knygose apie diabeta rasoma - ju reiktu ieskot knygynuose... yra netgi receptu knyga sergant diabetu, tik dabar nepamenu autoriaus. Man labai patiko ta knyga - visi receptai pateikti vienai porcijai ir suskaiciuoti visi anglevandeniai, baltymai ir riebalai. Labai lengva pagal ja gaminti...
Atsakyti
QUOTE(wiiddaa @ 2009 10 12, 19:30)
esu nustebus - pirma karta girdziu, kad vaika, gimusiam didelio svorio, reik stebet del diabeto... blink.gif  kad seimoj daug serganciu, tai del to suprantu, bet del svorio gimus, nemanau... g.gif

Taip, gydytojai klausė, kokio svorio gimė sūnus. Jo svoris buvo virš 4kg. Sakė, kad tai kažkokiu būdu įtakoja tolimesnes ligas
Atsakyti
QUOTE(*Miurielė* @ 2009 10 12, 19:35)
Taip, gydytojai klausė, kokio svorio gimė sūnus. Jo svoris buvo virš 4kg. Sakė, kad tai kažkokiu būdu įtakoja tolimesnes ligas

nu nesigincysiu - nesu girdejus apie tai, o gydytojai vis del to gal geriau zino...
Atsakyti
QUOTE(*Miurielė* @ 2009 10 12, 20:35)

TAIP IR MAN GYDITOJAI SAKE NEKREIPIAU DEMESIO O STAI IR PATI SUSIRGAU DIABETU IR VAIKUI JAUNIAUSIAM JAU ITARE .O VISI SESI VAIKAI GIME PO 4 KLG, GINEKOLOGE MAN SAKE JEI VAIKAI GIMSTA DIDELIU SVORIU GALITE SUSIRGTI DIABETU ,TAIP IR BUVO.
Atsakyti
Paskaitykit čia smile.gif suteikia daug vilties mirksiukas.gif

http://sveikatossalt...ma-liga-20.html

Papildyta:
O tai reikia turėt favorituose kiekvienam kam rūpi kova su savo liga smile.gif
http://www.pasveik.l...u-diabetu/24433
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Perkūnas: 09 lapkričio 2009 - 11:45
Nuo gimimo svorio, deja, diabetas priklauso. Štai tik viena studija tuo klausimu:
http://www.bmj.com/c...ull/326/7379/19

Bet didesnį įtako veisknį sudaro motinos svoris ir pačios motinos sirgimas diabetu, o ne naujagimio svoris.
Atsakyti
QUOTE(xenu @ 2009 11 09, 13:20)
Nuo gimimo svorio, deja, diabetas priklauso. Štai tik viena studija tuo klausimu:
http://www.bmj.com/c...ull/326/7379/19

Bet didesnį įtako veisknį sudaro motinos svoris ir pačios motinos sirgimas diabetu, o ne naujagimio svoris.

Na, čia tik vienas iš veiksnių.. Nemažai yra tokių mamų, kurios pačios neserga ir neturi problemų su antsvoriu
Koks bebūtų naujagimio svoris, juk nieko nepakeisi, jei genuose užkoduota greičiausiai liga deja bus neišvengiama unsure.gif
Atsakyti
sveiki, 4u.gif
literatūroje rašo, kad žmones sergantys šia liga jaučia troškulį. Sakykit, kaip tas troškulys jaučiamas? ištisai ar atsigėrus kūrį laiką nesinori gerti?
susirūpinau savimi, nes jaučiu labai didelį troškulį ir tas troškulys toks, kad nejaučiamas tik tada, kada geriu vandenį, likusį laiką jaučiu, kad "džiūsta burna", kartais net vandenį laikau burnoje. g.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Erdene @ 2009 12 15, 08:53)
sveiki,  4u.gif
literatūroje rašo, kad žmones sergantys šia liga jaučia troškulį. Sakykit, kaip tas troškulys jaučiamas? ištisai ar atsigėrus kūrį laiką nesinori gerti?
susirūpinau savimi, nes jaučiu labai didelį troškulį ir tas troškulys toks, kad nejaučiamas tik tada, kada geriu vandenį, likusį laiką jaučiu, kad "džiūsta burna", kartais net vandenį laikau burnoje.  g.gif  cray.gif

Troškulys sergantiesiems jaučiamas, jei yra padidėjęs cukraus kiekis kraujyje, bet jau taip mano sūnui būna, kad jį pradeda tokiu atveju troškinti.
Gal reiktų jums padaryti kraujo tyrimus, patikrinti cukrų. Tuomet bus aiškiau
Atsakyti
QUOTE(Erdene @ 2009 12 15, 09:53)
sveiki,  4u.gif
susirūpinau savimi, nes jaučiu labai didelį troškulį ir tas troškulys toks, kad nejaučiamas tik tada, kada geriu vandenį, likusį laiką jaučiu, kad "džiūsta burna", kartais net vandenį laikau burnoje.  g.gif  cray.gif

Jums tikrai reikėtų pasidaryti gliukozės tyrimą. Tas troškulys pasireiškia nevienodai kitus labiau troškina naktį, kitus dieną. O šiaip ar ištisai norisi gerti ar ne, tai ir nevienodai.
Papildyta:
QUOTE(cadra @ 2009 10 12, 19:54)
TAIP IR MAN GYDITOJAI SAKE NEKREIPIAU DEMESIO O STAI IR PATI SUSIRGAU DIABETU IR VAIKUI JAUNIAUSIAM JAU ITARE .O VISI SESI VAIKAI GIME PO 4 KLG, GINEKOLOGE MAN SAKE JEI VAIKAI GIMSTA DIDELIU SVORIU GALITE SUSIRGTI DIABETU ,TAIP IR BUVO.

Šiaip tai vaikučius dėl diabeto tiria, kurie gimsta virš 5 kg.
Atsakyti
QUOTE(*Miurielė* @ 2009 12 15, 10:07)
Troškulys sergantiesiems jaučiamas, jei yra padidėjęs cukraus kiekis kraujyje, bet jau taip mano sūnui būna, kad jį pradeda tokiu atveju troškinti.
Gal reiktų jums padaryti kraujo tyrimus, patikrinti cukrų. Tuomet bus aiškiau

QUOTE(sausė @ 2009 12 15, 11:19)
Jums tikrai reikėtų pasidaryti gliukozės tyrimą. Tas troškulys pasireiškia nevienodai kitus labiau troškina naktį, kitus dieną. O šiaip ar ištisai norisi gerti ar ne, tai ir nevienodai.

neperseniausiai buvo darę kraujo tyrimus, tai sakė kaip tik nukritęs cukraus kiekis kraujuje, bet dar normos ribose. smile.gif bet reikės dar kartą nueiti, kad padarytu tyrimus, nes jei nukrito kaip niekur nieko, tai gal gali ir pakilti taip pat doh.gif g.gif Dėkui 4u.gif (bet man šiek tiek keistoka, nes nei tėvai nei giminės nėra sirgę šia liga)
Atsakyti