sveiki
mano mociutei nustate 2 tipo diabeta tai dabar renku ivairia informacija, kaip su ta liga gyventi
niekur nerandu tokiu straipsniu, kur butu rasoma konkreciai apie tai, kokio maisto galima valgyt ir kokio negalima... arba kokiu nors specialiu patiekalu ir receptu...
gal kas zino, kur panasiu straipsniu butu galima rast.. buciau labai dekinga uz informacija
QUOTE(blumchen @ 2009 10 09, 14:28)
aciu
pas mus seimoj daug diabetininku ir mano tevas ir vyrui pries 2 m nustate, tai kazkaip jau nusistacius blogiausiam, nes gime jis pas mane 4, 600kg jau tada seseles ir gydytojos itarinejo ir sake pastoviai stebekit krauja ir pati save stebekit
pas mus seimoj daug diabetininku ir mano tevas ir vyrui pries 2 m nustate, tai kazkaip jau nusistacius blogiausiam, nes gime jis pas mane 4, 600kg jau tada seseles ir gydytojos itarinejo ir sake pastoviai stebekit krauja ir pati save stebekit
esu nustebus - pirma karta girdziu, kad vaika, gimusiam didelio svorio, reik stebet del diabeto... kad seimoj daug serganciu, tai del to suprantu, bet del svorio gimus, nemanau...
na, bet betkokiu atveju linkiu Jums, kad isvengtumet sitos ligos!!!
Papildyta:
QUOTE(*Karina* @ 2009 10 12, 19:06)
sveiki
mano mociutei nustate 2 tipo diabeta tai dabar renku ivairia informacija, kaip su ta liga gyventi
niekur nerandu tokiu straipsniu, kur butu rasoma konkreciai apie tai, kokio maisto galima valgyt ir kokio negalima... arba kokiu nors specialiu patiekalu ir receptu...
gal kas zino, kur panasiu straipsniu butu galima rast.. buciau labai dekinga uz informacija
sveika, mano tetai neseniai nustate 2 tipo diabeta... del valgymo, tai valgyt gali viska, tik reikia normuoti, derinti, skaiciuoti... aisku, saldumynai jau turetu bent pradziai isnykti is meniu saraso... o siaip, kaip dabar reiktu maitintis, turejo dietologe sudaryt meniu... kai susitvarkys cukraus kiekis iki normalaus, tada bus galima ir patiems pasiskaiciuoti ka valgyti, o ko nea...
bendros info rasite ir internete, o smulkesniu straipsniu sita tema, tai labai sunku rast - daugiausia knygose apie diabeta rasoma - ju reiktu ieskot knygynuose... yra netgi receptu knyga sergant diabetu, tik dabar nepamenu autoriaus. Man labai patiko ta knyga - visi receptai pateikti vienai porcijai ir suskaiciuoti visi anglevandeniai, baltymai ir riebalai. Labai lengva pagal ja gaminti...
QUOTE(wiiddaa @ 2009 10 12, 19:30)
esu nustebus - pirma karta girdziu, kad vaika, gimusiam didelio svorio, reik stebet del diabeto... kad seimoj daug serganciu, tai del to suprantu, bet del svorio gimus, nemanau...
Taip, gydytojai klausė, kokio svorio gimė sūnus. Jo svoris buvo virš 4kg. Sakė, kad tai kažkokiu būdu įtakoja tolimesnes ligas
QUOTE(*Miurielė* @ 2009 10 12, 19:35)
Taip, gydytojai klausė, kokio svorio gimė sūnus. Jo svoris buvo virš 4kg. Sakė, kad tai kažkokiu būdu įtakoja tolimesnes ligas
nu nesigincysiu - nesu girdejus apie tai, o gydytojai vis del to gal geriau zino...
QUOTE(*Miurielė* @ 2009 10 12, 20:35)
TAIP IR MAN GYDITOJAI SAKE NEKREIPIAU DEMESIO O STAI IR PATI SUSIRGAU DIABETU IR VAIKUI JAUNIAUSIAM JAU ITARE .O VISI SESI VAIKAI GIME PO 4 KLG, GINEKOLOGE MAN SAKE JEI VAIKAI GIMSTA DIDELIU SVORIU GALITE SUSIRGTI DIABETU ,TAIP IR BUVO.
Paskaitykit čia suteikia daug vilties
http://sveikatossalt...ma-liga-20.html
Papildyta:
O tai reikia turėt favorituose kiekvienam kam rūpi kova su savo liga
http://www.pasveik.l...u-diabetu/24433
http://sveikatossalt...ma-liga-20.html
Papildyta:
O tai reikia turėt favorituose kiekvienam kam rūpi kova su savo liga
http://www.pasveik.l...u-diabetu/24433
Nuo gimimo svorio, deja, diabetas priklauso. Štai tik viena studija tuo klausimu:
http://www.bmj.com/c...ull/326/7379/19
Bet didesnį įtako veisknį sudaro motinos svoris ir pačios motinos sirgimas diabetu, o ne naujagimio svoris.
Bet didesnį įtako veisknį sudaro motinos svoris ir pačios motinos sirgimas diabetu, o ne naujagimio svoris.
QUOTE(xenu @ 2009 11 09, 13:20)
Nuo gimimo svorio, deja, diabetas priklauso. Štai tik viena studija tuo klausimu:
Na, čia tik vienas iš veiksnių.. Nemažai yra tokių mamų, kurios pačios neserga ir neturi problemų su antsvoriu
Koks bebūtų naujagimio svoris, juk nieko nepakeisi, jei genuose užkoduota greičiausiai liga deja bus neišvengiama
sveiki,
literatūroje rašo, kad žmones sergantys šia liga jaučia troškulį. Sakykit, kaip tas troškulys jaučiamas? ištisai ar atsigėrus kūrį laiką nesinori gerti?
susirūpinau savimi, nes jaučiu labai didelį troškulį ir tas troškulys toks, kad nejaučiamas tik tada, kada geriu vandenį, likusį laiką jaučiu, kad "džiūsta burna", kartais net vandenį laikau burnoje.
literatūroje rašo, kad žmones sergantys šia liga jaučia troškulį. Sakykit, kaip tas troškulys jaučiamas? ištisai ar atsigėrus kūrį laiką nesinori gerti?
susirūpinau savimi, nes jaučiu labai didelį troškulį ir tas troškulys toks, kad nejaučiamas tik tada, kada geriu vandenį, likusį laiką jaučiu, kad "džiūsta burna", kartais net vandenį laikau burnoje.
QUOTE(Erdene @ 2009 12 15, 08:53)
sveiki,
Troškulys sergantiesiems jaučiamas, jei yra padidėjęs cukraus kiekis kraujyje, bet jau taip mano sūnui būna, kad jį pradeda tokiu atveju troškinti.
Gal reiktų jums padaryti kraujo tyrimus, patikrinti cukrų. Tuomet bus aiškiau
QUOTE(Erdene @ 2009 12 15, 09:53)
sveiki,
Jums tikrai reikėtų pasidaryti gliukozės tyrimą. Tas troškulys pasireiškia nevienodai kitus labiau troškina naktį, kitus dieną. O šiaip ar ištisai norisi gerti ar ne, tai ir nevienodai.
Papildyta:
QUOTE(cadra @ 2009 10 12, 19:54)
TAIP IR MAN GYDITOJAI SAKE NEKREIPIAU DEMESIO O STAI IR PATI SUSIRGAU DIABETU IR VAIKUI JAUNIAUSIAM JAU ITARE .O VISI SESI VAIKAI GIME PO 4 KLG, GINEKOLOGE MAN SAKE JEI VAIKAI GIMSTA DIDELIU SVORIU GALITE SUSIRGTI DIABETU ,TAIP IR BUVO.
Šiaip tai vaikučius dėl diabeto tiria, kurie gimsta virš 5 kg.
QUOTE(*Miurielė* @ 2009 12 15, 10:07)
Troškulys sergantiesiems jaučiamas, jei yra padidėjęs cukraus kiekis kraujyje, bet jau taip mano sūnui būna, kad jį pradeda tokiu atveju troškinti.
QUOTE(sausė @ 2009 12 15, 11:19)
Jums tikrai reikėtų pasidaryti gliukozės tyrimą. Tas troškulys pasireiškia nevienodai kitus labiau troškina naktį, kitus dieną. O šiaip ar ištisai norisi gerti ar ne, tai ir nevienodai.
neperseniausiai buvo darę kraujo tyrimus, tai sakė kaip tik nukritęs cukraus kiekis kraujuje, bet dar normos ribose. bet reikės dar kartą nueiti, kad padarytu tyrimus, nes jei nukrito kaip niekur nieko, tai gal gali ir pakilti taip pat Dėkui (bet man šiek tiek keistoka, nes nei tėvai nei giminės nėra sirgę šia liga)