Įkraunama...
Įkraunama...

Diabetas

Sveikos, merginos.
Ir aš noriu jūsų tarpe žinių pasirankiot smile.gif Pati aš nesergu, bet turiu pora artimųjų , kamuojamųjų šitos ligos.
tai, jei jūs ne prieš, aš su jumis 4u.gif

Atsakyti
Aš irgi norėčiau prisijungti, nes mano draugė serga, tai visai įdomu pasiskaitinėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(corolla @ 2009 01 13, 23:23)
Aš irgi norėčiau prisijungti, nes mano draugė serga, tai visai įdomu pasiskaitinėti smile.gif

Labas, o kurio tipo diabetu tavo draugė serga? rolleyes.gif
Atsakyti
2 tipo. Vargšelė, neseniai sužinojo, todėl dabar dar ir depresija užpuolusi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(corolla @ 2009 01 14, 18:16)
2 tipo. Vargšelė, neseniai sužinojo, todėl dabar dar ir depresija užpuolusi sad.gif

Gaila draugės unsure.gif , su antruoju tipu esu mažai susidūrusi, mano sūnus serga 1tipu, jie lab skiriasi, bet gal jai čia tik ligos pradžia, gal galima viską dar atitaisyti. Ta prasme, gal tik cukraus kiekis padidėjęs, gal sakau užtektų pasikoreaguot mitybą g.gif . Ką gydytojai jai sako?
Atsakyti
Kol kas jai gydytojai liepė koreguoti mitybą ir išrašė vaistų. Kiek žinau, insulino jai nereikia. Bent jau kol kas.
Atsakyti
QUOTE(corolla @ 2009 01 15, 14:46)
Kol kas jai gydytojai liepė koreguoti mitybą ir išrašė vaistų. Kiek žinau, insulino jai nereikia. Bent jau kol kas.

Na, tegul pasistengia susitvarkyti savo mitybą, tegul tik nenuleidžia rankų ir nepuola panikuoti! Šiame etape ji dar gali sau padėti, juk insulino nesileidžia g.gif
Atsakyti
žinau, kad dar gali padėti. Tiesiog liūdesiai ją kamuoja... Stengiuosi būti su ja ir nepalikti vienišos, domėtis daugiau už ją, nes ji kol kas be jokios motyvacijos, o tai juk ne pasaulio pabaiga.
Jūs gal viską žinot, bet įmesiu nuorodėlę apie cukrinį diabetą http://www.pasveik.l...s-diabetas/4406
Atsakyti
QUOTE(corolla @ 2009 01 16, 16:19)
žinau, kad dar gali padėti. Tiesiog liūdesiai ją kamuoja... Stengiuosi būti su ja ir nepalikti vienišos, domėtis daugiau už ją, nes ji kol kas be jokios motyvacijos, o tai juk ne pasaulio pabaiga.
Jūs gal viską žinot, bet įmesiu nuorodėlę apie cukrinį diabetą http://www.pasveik.l...s-diabetas/4406

Na, yra žmonių, kuriuos žinia apie ligą kaip reikiant "supurto" ir jie rimtai pradeda kovoti su ja, o yra ir tokių, kurie nekreipia į tai dėmesio ar tiesiog neatranda motyvacijos ir pan. Turiu ir aš pati pažįstamą moterį, kuriai nėra ir 40m., jai prieš metus pasakė apie padidėjusį cukraus kiekį ir perspėjo, kad jei taip savęs neprisižiūrės ir taip ir toliau netinkamai maitinsis, ateityje bus prastai. Visus metus ji tikrindavosi, bet tyrimų ats. visad būdavo "ant ribos". Na ir ką, ji man sako: nesiruošiu keistis, tikrai nemesiu rūkyti, o tuo labiau atsisakyti man skanaus maisto doh.gif. Pasakiau, kad ji tiesiog per mažai žino apie ligos komplikacijas unsure.gif
Gal ir tavo draugė nežino visų galimų pasekmių, juk dabar dar galima viską pristabdyti, kad paskui nereikėtų gailėtis g.gif Bet visą tai, ji turi įsisąmoninti pati, kitaip nieko nebus..
Atsakyti
Jo, suprantu. Su artimųjų pagalba, manau , įsivažiuos. Kiek žinau, užsirašė pas psichologą, nes panašu į depresiją visi jos liūdesiai. Jis gal irgi padės. Ir tada moteris susiims.
Atsakyti
QUOTE(corolla @ 2009 01 17, 17:59)
Jo, suprantu. Su artimųjų pagalba, manau , įsivažiuos. Kiek žinau, užsirašė pas psichologą, nes panašu į depresiją visi jos liūdesiai. Jis gal irgi padės. Ir tada moteris susiims.

Įdomu bus vėliau sužinoti, kaip tavo draugei sakasi, ar padėjo psichologas g.gif
Atsakyti
radau internetinę knygą , apie antro tipo diabetą, gal jums pravers:
http://www.pasveik.l...u-diabetu/24433
Atsakyti