Įkraunama...
Įkraunama...

Diabetas

Sveiki, ir aš noriu prisijungti.
Mano sūnui 5m. Susirgo būdamas metukų. Mūsų glikuoti visada geri, net per geri, kaip daktarai sako. Bet siaip cukrus šokinėja. Ojei dar susileidžia į guzą doh.gif (kartą net aparačiukas nerodė, virš 33). Aišku gyvenam praktiškai be bazinio insulino, kas tas naktinis Protofanas, dieną jis nebeveikia.
Per 5m. gimtadienį sulaukėm skambučio iš Diabites, kompensuoja pompą, bet pasakiau, kad pagalvosim dar per vasarą. Kolkas sūnus nė į kalbas nesileidžia, nenori baisiausiai. Badytis nebijo, tik užsimano ko skanaus - durk blink.gif
Be to yra baisiai pasiutęs, mėgsta dūkt bigsmile.gif . Bijau - nusiplėš jis tą pompą.
Iš pažįstamos diabetikės prisiklausiau, kaip jai blogai buvo su ta pompa. Ir užkrešėdavo adata ir siaip ji jautėsi su ja nepatogiai. Sako, kai nusiėmiau, tai kaip akmuo nusirito. Atseit mažiems vaikams ypač dažnai užkreša ar užsilenkia adatos.
Net nezinau, kaip daryt. Manau vistiek reiks tos pompos, mokykla gi ne už kalnų blink.gif Pats turbūt 7m. dar nesusileis insulino verysad.gif ..............
Atsiliepkit, kas turi panašios patirties rolleyes.gif
Atsakyti
sveiki,

gal kas galėtų pasakyti ar gliukozės kiekis kraujyje 6,2 iš ryto 12 val. nevalgius jau diabetas? schmoll.gif ir troškina naktimis stipriai g.gif
Atsakyti
[QUOTE]
gal kas galėtų pasakyti ar gliukozės kiekis kraujyje 6,2 iš ryto 12 val. nevalgius jau diabetas? ir troškina naktimis stipriai

Neprošal būtų pasitikrint, gal pasidaryt glikuoto hemoglobino tyrimą. Bet, tvirtint kad pagal šiuos požymius jau yra tikrai diabetas, tikrai negalima. smile.gif
Atsakyti
Labas rytas, patirties nesiojant pompą dar daug neturime, bet pakolkas džiaugiamės. Aisku visko būna ir su ja. As irgi buvau prisiklausiusi ir daktare sakė, kad prie didesnių cukriukų greitai acetonas gali pakilti, na bet mums dėl to kaip ir nera ko nerimauti. Su pompa galima irgi ismokti gyventi visai puikiai.
Jūs rašote, kad greitai vaikas eis į mokyklą ir pats nemokės susileisti vaistukų.Cia gal nuo kiekvieno individualiai priklauso. Mano sūnus pradėjo pats leistis nuo 6 metukų. Aisku kai galėdavau tai visada leisdavau as ( mama).
Atsakyti
Ačiū už atsakymą.
Dar noriu paklaust, ar iki pompos naudojimo glikuoti buvo geri? Ar pagerėjo įsidėjus pompą? rolleyes.gif
Atsakyti
Mild, mes su pompa nuo gruodzio, is pradziu sunkiai sekesi, labai, bet ir be jos jau kontrole buvo sunkiai valdoma unsure.gif dabar net neisivaizduoju, kaip be jos gyventume, nes labai patogus daigciukas rolleyes.gif esme, kad mums padejo sureguliuoti baze, labiau ismokom skaiciuot anglevandenius, tai manau ir glikuotas butu geresnis, nes kolkas bijojau daryti, gliukomatis rodydavo 9-10 vidurki, o dabar jau 7 thumbup.gif mums tai pasiekimas, tikuosi ir toliau taip bus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mild @ 2008 05 15, 14:59)

Net nezinau, kaip daryt. Manau vistiek reiks tos pompos, mokykla gi ne už kalnų  blink.gif Pats turbūt 7m. dar nesusileis insulino verysad.gif ..............
Atsiliepkit, kas turi panašios patirties rolleyes.gif

O kodel tau nepaprasius, kad mokyklos sesele suleistu g.gif Galu gale ir pati vaikucio mokytoja gali unsure.gif Pas mane ir sese ir brolis ta liga serga, jie yra vyresni uz mane....sesuo nuo 13 metu susirgo, o tai buvo seniai, kai dar net vienkartiniu svirkstu nebudavo,o apie kitokia aparatura, tai net pasvajot nebuvo imanoma..... o leistis vaistus reikedavo 5 kartus i diena ir dar pries kiekviena leidima , svirkstus virindavo. Tai mokykloje mama buvo susitarus, kad medicinos sesele isvirintu ir suleistu unsure.gif Dabar viskas paprasciau....o ta pompa, jei ne pats vaikas, tai draugai gali nuplest bezaidziant unsure.gif
Atsakyti
nuo nelaimiu niekas neapsaugotas schmoll.gif ir penas gali iskristi is ranku bei suduzti. Mums pompos niekas nera dar nupleses, nors sunus kieme duodasi kap vilkiukas rolleyes.gif o su pompa susileisti vieni juokai, vaikai dabar su kompiuteriais geriau sutaria nei tevai, zinau kad net darzelyje kiti vaikai susileidzia. O maniskis is su penais nuo 5 metu pats leisdavosi ir matuodavosi - tik susiskambindavom koks cukrus, ir ka valgo.
Atsakyti
QUOTE(meskute_gauruota @ 2008 05 18, 17:43)
nuo nelaimiu niekas neapsaugotas  schmoll.gif ir penas gali iskristi is ranku bei suduzti. Mums pompos niekas nera dar nupleses, nors sunus kieme duodasi kap vilkiukas  rolleyes.gif o su pompa susileisti vieni juokai, vaikai dabar su kompiuteriais geriau sutaria nei tevai, zinau kad net darzelyje kiti vaikai susileidzia. O maniskis is su penais nuo 5 metu pats leisdavosi ir matuodavosi - tik susiskambindavom koks cukrus, ir ka valgo.

Pritariu šiai nuomonei thumbup.gif . Man irgi atrodo, kad vaikui su pompa daug paprasčiau susileisti reikiamą insulino kiekį. Dabar kai sūnus su pompa, tai ir valgo mokykloje, nes is pradžių dar kai neturėjome jos, tai net nenorėdavo priešpiečiauti, kad tik nereiktų leistis su penu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Miurielė* @ 2008 05 18, 20:52)
Pritariu šiai nuomonei thumbup.gif . Man irgi atrodo, kad vaikui su pompa daug paprasčiau susileisti reikiamą insulino kiekį. Dabar kai sūnus su pompa, tai ir valgo mokykloje, nes is pradžių dar kai neturėjome jos, tai net nenorėdavo priešpiečiauti, kad tik nereiktų leistis su penu doh.gif

atsimenu tas dienas, kai jis verkdavo kad nebenori leistis verysad.gif tai budavo i viena vieta pastoviai duria, tai su guzais vaiksciodavom, bei insulinas blogai isisavindavo unsure.gif taip kad visur keblumai - ar penai ar poma.. geriausia butu isvis nesirgti... verysad.gif
Atsakyti
mes pompą įsivedėm irgi panasiai gruodžio mėnesį. Kadangi sirgimo stažas pas mano vaiką nemažas ( apie 17 m.) tai jau paskutiniu metu gliukuotas buvo ziaurus 10. Pradėjus nešioti pompą 8.5, bet tik kai įsivedėm pompą 2 savaites užgriuvo ausies pūlingas uždegimas tai cukrų nalabai sekėsi pagauti.Todėl as manau, kad gal gliukuotas būtų dar buvęs geresnis.
Nežinau dabar jis norėtų vasarai ją atsijungti iki rudens sako vasarą bus nepatogu. Tai nežinau bandau įkalbinėti, kad nešiotų ir vasrą.
Atsakyti
QUOTE(ibrazinskiene @ 2008 05 19, 09:41)
... sako vasarą bus nepatogu. Tai nežinau bandau įkalbinėti, kad nešiotų ir vasrą.

tai gal pavyks ikalbeti? g.gif dazniausiai vyresni vaikai nenori pompos tik del to, kad kiti nespoksotu ir neuzdavinetu klausimu "kas cia?", nes jiems nemalonu kaskarta aiskinti ir pasakoti. Ypac jaunimui, kai priesingos lyties atstovas (-ė) pradeda dometis, buna labai nemalonu...tiesiog gedijasi unsure.gif o ziema paprasciau, rubu daug, kaip svogunai prisirenge vaikstom, tai lengviau paslepti rolleyes.gif ir as stengiuos ilgesni rubeli aprengti, nes man nepatinka kai is po trumpu rubu pompos kateteris kiso, tada jau lengviau ji kur uzkabinti, ypac kai vaikas visur karstosi doh.gif
Atsakyti