Įkraunama...
Įkraunama...

Diabetas

QUOTE(Asciuke @ 2008 01 15, 01:24)
Sveikos mamytės  4u.gif  turiu tokį klausimą, šiandien pasidariau ketonų tyrimą, jis 0,1mmol/l ar tai gali pakenkti krūtimi maitinamam kūdikiui?

Labukas 4u.gif siuo klausimu negaliu patarti, nes serga mano mazylis, taciau cia idedu tau nuoroda, kur bendrauja mamytes sergancios CD, maitinancios mazus lialiukus, pasiklausk butinai mirksiukas.gif
tiesa, gali buti, kad taves paprasys registracijos, bet juk tai uztruks tik kelias minutes cool.gif Cia nuoroda:

http://www.dia.lt/fo...c...p;sk=t&sd=a
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskute_gauruota: 24 sausio 2008 - 14:24
Labas visiems,
Kaip žaibas iš giedro dangaus diagnozė vyrui - cukrinis diabetas 2. Dabar į ligoninę paguldė. Kreipėsi į polikliniką, nes jokie saviveiklos vaistai negelbėjo nuo priepuolinio skausmo galūnėse. Taigi. 3 mėn. tyrimai - 13 (kaip ten jie mol?), kasos darbas -4. didelis kiekis cholesterolio kraujyje.
Kas per 4? Paaiškinimų sulaukti sudėtinga verysad.gif
Gal kas mergaitės ir berniukai žinote kaip iššifruoti kasos tyrimo rezultatą -4?
Jam skiria gydymą tabletėmis "Metfomin", dar nuo cholesterolio , lyg šendien dar kažką...Girdėjau, kad tabletės labai kenkia organams, blogai įsisavinamos, nesustabdo komplikacijų vystymosi...
Ką mano patyrę žmogeliukai?
P.s. Prieš kelias dienas ir insuliną bandė Novorapid ir Protophan. Nuo jo, o gal ne nuo jo, bet pirma taip nebuvo, jam galvą ir pilvą skaudėjo, kažkoks apsinęšęs darėsi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nmergyte: 05 vasario 2008 - 13:51
Labutis, noriu ir aš prie jūsų prisijungti. Man 33 metai, prieš metus susirgau. verysad.gif Nustatė pirmąjį tipą. Mokausi kovoti su šia liga. Gal kas žinote geros literatūros apie diabetą; mityba sergant diabetu. Jei vis didinu insulino kiekį ar organizmas pripranta prie jo ir reikalauja daugiau? Jei galit atsakykit mirksiukas.gif Kiek laiko galima išgyventi be komplikacijų. Aš jų taip bijau. Jau dauguma dabar jas košmare įsivaizduoju....
Atsakyti
Norejau paklausti,
kokia tikimybe musu vaikuciui susirgti CD, jei vyras visai netiketai susirgo I tipo CD budamas 21 m.? O kodel susirgo, priezasciu niekas nezino... Giminej jo irgi visi sveiki...
Ar galime susilaukti sveiko mazylio? Labai baisu... blink.gif
Atsakyti
gal žinot kaip ar kur gauti pigiau freeStyle juostelių Šiaulių apskrityje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(inguška @ 2008 02 29, 17:59)
- Jei vis didinu insulino kiekį ar organizmas pripranta prie jo ir reikalauja daugiau?
- Kiek laiko galima išgyventi be komplikacijų.

- Labai įdomu, kokia to "vis didinimo" priežastis? g.gif
- Diabetikai, kurie tinkamai kontroliuoja ligą, išvengia rimtų komplikacijų - aklumo, galūnių amputacijos ir t.t. - ir gyvena visavertį gyvenimą.
QUOTE(Fregata @ 2008 02 29, 18:45)
Ar galime susilaukti sveiko mazylio? Labai baisu...  blink.gif

Visų pirma, nusiramink. Daug žmonių neretai mano, kad sergančiųjų cukriniu diabetu vaikai taip pat sirgs šia liga. Iš tikrųjų, jei vienas iš tėvų serga 1 tipo cukriniu diabetu, tikimybė, kad šia liga sirgs ir vaikas– tik 5 procentai. Jei liga tinkamai kontroliuojama, procentas dar mažesnis (kaip ir nesergančių). Apsigimimų tikimybė- lygiai tokia pati, kai abu tėveliai sveiki. Taip kad mėgaukitės gyvenimu, vienas kitu ir susilaukit gražių mažylių mirksiukas.gif
gal žinot kaip ar kur gauti pigiau freeStyle juostelių Šiaulių apskrityje? g.gif

Tik accu- cheg go arba active
Atsakyti
Ačiū už padrąsinimą, už viltį. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(inguška @ 2008 03 01, 16:07)
Ačiū už padrąsinimą, už viltį. rolleyes.gif

liaba, eik i www.dia.lt foruma, ten labai daug rasi informacijos mirksiukas.gif
Atsakyti
Siandien mano vyrui surado diabeta verysad.gif 17 cukraus kiekis kraujyje, jam 29 m. Kai pagimdziau sunu apie 5 kg, tai gydytojos pradejo klausineti gal vyras diabetikas ar as, pasakiau, kad nesergam, o istikruju klydau, dabar ziuresim kaip suneliui bus, siaubas nervai nelaiko, kai mano tevui diagnozavo pries 10m diabeta, tai galvojau isprotesiu, nes sios ligos pasekoj prasidejo sirdies ligos, o kaimyne nuo 16 m sirgo, tai isvis baisu amputuotos buvo kojos, jai buvo tik 27m, o ja sia ziema palaidojom, kai salia tokie baisus pavyzdziai, tai galvoji dabar kiek vyras pratems, vede mes tik 2m verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(EVO @ 2008 03 04, 19:22)
Siandien mano vyrui surado diabeta verysad.gif  17 cukraus kiekis kraujyje, jam 29 m. Kai pagimdziau sunu apie 5 kg, tai gydytojos pradejo klausineti gal vyras diabetikas ar as, pasakiau, kad nesergam, o istikruju klydau, dabar ziuresim kaip suneliui bus, siaubas nervai nelaiko, kai mano tevui diagnozavo pries 10m diabeta, tai galvojau isprotesiu, nes sios ligos pasekoj prasidejo sirdies ligos, o kaimyne nuo 16 m sirgo, tai isvis baisu amputuotos buvo kojos,  jai buvo tik 27m, o ja sia ziema palaidojom, kai salia tokie baisus pavyzdziai, tai galvoji dabar kiek vyras pratems, vede mes tik 2m  verysad.gif

Laikykis 4u.gif
Maniskis irgi serga, o mes dar tik planuojam seima ir vaikucius.... blush2.gif Taip baisu pagalvojus...
Bet as manau, kad jei viska kontroliuosim, galima puikiai gyvent ir su sia liga.

Laikomes visos kartu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz palaikyma 4u.gif
Norejau dar paklaust, ar vyras gales vairuot, jo darbas toks, visa diena uz vairo, gydytoja pasake kategoriskai negalima, ar tiesa
Atsakyti
Mergicos, baikit pačios panikuot ir kietiems siaubą kelt doh.gif Diabetas- netgi ne liga, sakyčiau, tai gyvenimo būdas. Reikia išmokti gyventi su juo, susidraugauti. Valdoma ir kontroliuojama liga nesukelia baisių komplikacijų, žmonės gyvena ilgai ir laimingai.

EVO, netikiu, kad tėčio ligų priežastis- diabetas schmoll.gif Taip, tiesa, gal jis kiek pagreitino ligų "išlindimą", bet tikrai nebuvo jų priežastimi. Be abejo, kalbu apie variantą, jei liga buvo kontroliuojama ir žmogus save prižiūrėjo.
Apie vairavimą- TB tikrai gali vairuoti ir dirbti, milijonai žmonių pasaulyje gyvena PILNAVERTĮ gyvenimą. Šiuo metu, kol sureguliuos insulinus, cukrus, kol išmoks kontroliuoti ligą, įsiklausyti į savo organizmą, gal ir geriau būtų pasisaugoti- kad nepasidarytų negera kelyje dėl hiper-/ hipoglikemijos (neduok, die, dar avarija kokia), bet paskui nematau problemų dėl to schmoll.gif Jei gydytoja kategoriškai teigia atvirkščiai- keiskit nekompetetingą pasenusių pažiūrų gydytoją cool.gif
Bet as manau, kad jei viska kontroliuosim, galima puikiai gyvent ir su sia liga.

drinks_cheers.gif
Atsakyti