Saulyte, o tai kuo jus leidziate insulina savo suneliui? Nes mums tai taip pat didziule nuolatine problema. Gal dabar po keturiu menesiu nuo ligos pradzios siek tiek lengviau leidziasi, bet vis tiek labai vargstam. O kas buvo iki tol, tai baisu prisiminti, trise laikydavom, kad suleisti. Tai maniau isprotesiu, toks buvo nuolatinis stresas. Aisku, jis islieka ir dabar. O pompa vaikui taip pat nepatiko, nors mate ja tik ant stalo padeta. Dabar esame is Abovitos paeme beadatini insulino injektoriu pabandymui, taciau vaikas bijo ir sito, nes jis garsiai sauna, tai jam kaip "pistoletas" . Taigi, si liga sunki yra ne tik del nuolatinio maisto reguliavimo, bet ir del visu siu techniniu dalyku. Labai man neramu buna naktimis, kai negali suprasti kas darosi vaikui, o ismatuoti kraujuko taip pat istisai negali. Buvau radusi ir hipo, ir hiper. Svajoju apie toki aparata, kuris nuolat rodytu gliukozes svyravimus. O del maisto, tai mes kol kas labai prisiziurime, skaiciuoju angliavandenius, nors jau nesu tokia isitempusi.
[/QUOTE]
Lijanuska, net neisivaizduoju, kaip jums pavyko leisti dukryte i darzeli... Juk ten niekas nei gliukozes nepamatuoja, nei maisto nesureguliuoja... Kita vertus, nedirbti taip pat negali... Tai irgi didziule problema... Man dar kol kas mano tevai padeda, tai kelioms valandoms istrukstu i darba, ir vel lekiu namo.
[QUOTE]
Siap pagal mitybos principus makaronai, kaip ir bet koks kitas krakmolingi ngliavandeniai tinka diabetu sergantiems zmonems, tik juos reikia skaiciuoti. Juk vaiko raciona turi sudaryti apie 60 proc. angliavandeniai, taigi jis turi valgyti grikius, makaronus bei duona. Bent jau taip maitinames mes, ir pagal tai reguliuojame insulina.
Sekmes visoms mamytems kovojant su sia nelemta liga!
Papildyta:
p.s. atsiprasau uz spausdinimo klaidas, mat labai skubejau, o labai norejau issisakyti
Sveikos,
gal galite parašyti pavardes gerų endokrinologų Vilniuje? Iš privačių spec. buvome tik pas Grigonį.
gal galite parašyti pavardes gerų endokrinologų Vilniuje? Iš privačių spec. buvome tik pas Grigonį.
Sveikos, cukrinukų mamos . Norėčiau ir aš prie jūsų prisidėti - mano 9 metų dukrai CD diagnozavo prieš du mėnesius Mes irgi patiriam panašias problemas, kaip jūs aprašėte... Tik dar mes labai vargstam su pasirinkimu, ką valgyti... Mano pana jau ir prieš susirgdama buvo išranki, tai dabar nenori nei juodos duonos, nei kruopų, nei virtų bulvių. Tai ieškom visokių alternatyvų - bandom duoniukus, tamsias bandeles... Neseniai "Rimi" parduotuvėje atradom grikių makaronus - vaizdas, kaip šokoladinių makaronų, o ir skonis maniškei visai patiko , be to, nepastebėjau, kad staigiai keltų cukrų. Gal mamos turi kokių nors dar idėjų, kaip iškepti blynus ar kokį pyragą, kuris nepakeltų cukraus į aukštumas? Ligoninėje seselės minėjo, kad išradingos mamos sugalvoja tokių dalykų, tik detaliau, deja, negalėjo papasakoti ...
[quote=rimule,2006 11 18, 13:29]
Dabar esame is Abovitos paeme beadatini insulino injektoriu pabandymui, taciau vaikas bijo ir sito, nes jis garsiai sauna, tai jam kaip "pistoletas" . Taigi, si liga sunki yra ne tik del nuolatinio maisto reguliavimo, bet ir del visu siu techniniu dalyku. Labai man neramu buna naktimis, kai negali suprasti kas darosi vaikui, o ismatuoti kraujuko taip pat istisai negali. Buvau radusi ir hipo, ir hiper. Svajoju apie toki aparata, kuris nuolat rodytu gliukozes svyravimus. O del maisto, tai mes kol kas labai prisiziurime, skaiciuoju angliavandenius, nors jau nesu tokia isitempusi.
Rimule, o kas ten per pistoletas? Ar jis nuomojamas, ar perkamas? Kokia kaina?
[quote=rimule,2006 11 18, 13:29]
Dabar esame is Abovitos paeme beadatini insulino injektoriu pabandymui, taciau vaikas bijo ir sito, nes jis garsiai sauna, tai jam kaip "pistoletas" . Taigi, si liga sunki yra ne tik del nuolatinio maisto reguliavimo, bet ir del visu siu techniniu dalyku. Labai man neramu buna naktimis, kai negali suprasti kas darosi vaikui, o ismatuoti kraujuko taip pat istisai negali. Buvau radusi ir hipo, ir hiper. Svajoju apie toki aparata, kuris nuolat rodytu gliukozes svyravimus. O del maisto, tai mes kol kas labai prisiziurime, skaiciuoju angliavandenius, nors jau nesu tokia isitempusi.
Rimule, o kas ten per pistoletas? Ar jis nuomojamas, ar perkamas? Kokia kaina?
Sveiki , gal kas nors iš sergančiųjų cukriniu diabetu domėjotės Glikemojos indekso dieta? Kaip supratau, ši dieta turėtų būti ypatingai tinkama diabetikams, kadangi produktai su mažu GI lėtai didina cukraus kiekį kraujuje. Gal kas nors turite patirties ? Ačiū
metai kaip sergu diabetu, bet nesu girdejusi apie tokia dieta...
Sveikos, mano 4 m. sunus serga cukriniu diabetu. As esu nusipirkusi dvi knygeles apie GI dieta. GI dieta yra pagrista sveikos mitybos principais bei diabetu sergancio zmogaus mitybos principais. Visuose patiekaluose naudojama mazai riebalu, nenaudojama cukraus (tiesa, jie siulo vartoti dirbtinius saldiklius, geriau be ju, mano nuomone), vartojama liesa mesa bei zuvis. Kartais pasinaudoju siulomais receptais, kai kas labai skanu. O angliavandenius vis tiek reikia skaiciuoti valgant bet kuri maista
Vaida, tas "pistoletas" vadinasi beadatinis insulino injektorius. Jis kazkaip tai slegio pagalba suleidzia insulina i paodi be adatos. Siaip, atrodo, skausmo ten tiek pat, kaip ir su adatele, tik psichologiskai gal kai kam tai labiau priimtina. Mums Abovitoje dave menesiui pabandyti, o siaip jis kainuoja apie 1000 Lt. Be to, reikia dar pirkti kai kurias keiciamas dalis, kurios taip pat kainuoja. Buciau mokejusi tuos pinigus, jei tai mano vaikui padetu nugaleti baime, bet, kaip sakiau, mums nelabai tiko. Zinau, kad Vilniuje vienas berniukas juo naudojasi ir jam taip yra geriau. Taip kad kreipkites i Abovita, jei norite isbandyti, ten labai nuosirdus zmones dirba, tikrai pades
QUOTE(rimule @ 2006 11 26, 12:59)
Sveikos, mano 4 m. sunus serga cukriniu diabetu. As esu nusipirkusi dvi knygeles apie GI dieta. GI dieta yra pagrista sveikos mitybos principais bei diabetu sergancio zmogaus mitybos principais. Visuose patiekaluose naudojama mazai riebalu, nenaudojama cukraus (tiesa, jie siulo vartoti dirbtinius saldiklius, geriau be ju, mano nuomone), vartojama liesa mesa bei zuvis. Kartais pasinaudoju siulomais receptais, kai kas labai skanu. O angliavandenius vis tiek reikia skaiciuoti valgant bet kuri maista
Rimule, suprantama, be angliavandenių skaičiavimo neapsieisime, o ką skanaus esi išbandžius - dėkui
labukas visoms
rimule, mes ir buvome paėmę šitą prietaisą, sūnui jis šeip sau , nelabai patiko ir mums, nes nevisada pilnai suleidžia insuliną. Be to mažo kiekio nesuleisi kaip pvz.: 0,5 vnt. Na, bet pabandėm, dabar žinom, kad netinka mums.
Dėl insulino leidimo, kažkaip aš su sesutėm ir gyd. ligoninėj išaiškinom, kad tai būtina leistis vaistukus, nes tai gyvybės klausimas, o be to dar su jumoru pasakiau, nors širdis tai verkė, kad tu mano mažuti turi būt stipresnis už ligą ir su ja kovot insulino pagalba, o aš sakau tau pradžioj padėsiu tą daryt. Tai va, bet dar iki šiol problema, kad susileistų pats, o aš leidžiu dabar jau ramiai, nebebijau, buvo labai sunku. Po truputį jau įkalbu, kad galėčiau suleist vaistukus į pilvuką, nes rankos jau subadytos, kojas skauda, užpakliuką badom ilgo veikimo insulinu Lantusu tai guzuotas vargstam vienu žodžiu, bet gyvenam kaip mokam.
valgome beveik viską, tik viską skaičiuojam. kepu miltinius blynus su fruktoze, gaunas liuks, jau dabar maždaug žinau kiek insulino an mano keptų blynų reikia. uogienių nemėgsta, bet man rodos 1 arbat.š. uogienės -1 vnt insulino ( mes naudojam NovoRapid grieto veikimo insuliną); valgom manų košę u fruktoze ir cinamonu (cinamonas mažina cukrų kraujyje), nes sūnui ji patinka, lietinius blynus kepu ir visur naudoju fruktoze. kažkaip dabar jau žinau kiek kokiam maistui insulino reik. na žinoma, viską reik numatyt, nes vaikai neprognozuojami, tai sėdi žaidžia, tai laksto žaidžia, vat ir žinok kiek ko reik suleist ar pavalgydint
O iš patiekalų sugalvot daug ką galima, tik svarbu vaikas valgytų ir jam skanu būtų. sėkmės visoms kovoje su CD
Papildyta:
rimule aš leidžiu insuliną su Flex-penu, kuriuo galime atmatuot net po 0,5 vnt. insulino
http://www.novonordi...nt/novopen3.asp
šioje nuorodoje yra parodytas panašus injektorius kuriuo mes leidžiame insuliną. Tik čia pavaizduotas kur nustatoma 1 vnt., o mums ši firma "NovoNordisk", padovanojo pena kur nusistato 0,5 vnt. Nes mums visad kažkodėl pritrūksta to 0,5 vnt. tai todėl ir padovanojo.
rimule, mes ir buvome paėmę šitą prietaisą, sūnui jis šeip sau , nelabai patiko ir mums, nes nevisada pilnai suleidžia insuliną. Be to mažo kiekio nesuleisi kaip pvz.: 0,5 vnt. Na, bet pabandėm, dabar žinom, kad netinka mums.
Dėl insulino leidimo, kažkaip aš su sesutėm ir gyd. ligoninėj išaiškinom, kad tai būtina leistis vaistukus, nes tai gyvybės klausimas, o be to dar su jumoru pasakiau, nors širdis tai verkė, kad tu mano mažuti turi būt stipresnis už ligą ir su ja kovot insulino pagalba, o aš sakau tau pradžioj padėsiu tą daryt. Tai va, bet dar iki šiol problema, kad susileistų pats, o aš leidžiu dabar jau ramiai, nebebijau, buvo labai sunku. Po truputį jau įkalbu, kad galėčiau suleist vaistukus į pilvuką, nes rankos jau subadytos, kojas skauda, užpakliuką badom ilgo veikimo insulinu Lantusu tai guzuotas vargstam vienu žodžiu, bet gyvenam kaip mokam.
valgome beveik viską, tik viską skaičiuojam. kepu miltinius blynus su fruktoze, gaunas liuks, jau dabar maždaug žinau kiek insulino an mano keptų blynų reikia. uogienių nemėgsta, bet man rodos 1 arbat.š. uogienės -1 vnt insulino ( mes naudojam NovoRapid grieto veikimo insuliną); valgom manų košę u fruktoze ir cinamonu (cinamonas mažina cukrų kraujyje), nes sūnui ji patinka, lietinius blynus kepu ir visur naudoju fruktoze. kažkaip dabar jau žinau kiek kokiam maistui insulino reik. na žinoma, viską reik numatyt, nes vaikai neprognozuojami, tai sėdi žaidžia, tai laksto žaidžia, vat ir žinok kiek ko reik suleist ar pavalgydint
O iš patiekalų sugalvot daug ką galima, tik svarbu vaikas valgytų ir jam skanu būtų. sėkmės visoms kovoje su CD
Papildyta:
rimule aš leidžiu insuliną su Flex-penu, kuriuo galime atmatuot net po 0,5 vnt. insulino
http://www.novonordi...nt/novopen3.asp
šioje nuorodoje yra parodytas panašus injektorius kuriuo mes leidžiame insuliną. Tik čia pavaizduotas kur nustatoma 1 vnt., o mums ši firma "NovoNordisk", padovanojo pena kur nusistato 0,5 vnt. Nes mums visad kažkodėl pritrūksta to 0,5 vnt. tai todėl ir padovanojo.
Aciu, Saulyte, musu situacija panasi. Kaip sakiau, mums taip pat netiko beadatinis injektorius, irgi leidziames su flexpenu. Aciu dievui, sunelis jau nebijo taip paniskai kaip buvo ansciau, tai bent cia nereikia tiek nervu. Nes ir taip tos itampos nuolat pakanka O dabar vis galvoju apie sventes. Arteja Kaledos, Naujieji metai... Kazin, kaip musu vaikuciams sureguliuoti insulinus taip, kad jie nesijaustu nuskriausti ir galetu su visais pasedeti uz vaisiu stalo?
sveikos.man reikia patarimo, nes visai neismanau nieko apie tuos cukrus ir etc..
tai va.vakar i pavakare pasimatavau cukraus kieki sejp ant bajerio (pas drauge)..is ryto niek nebuvau valgiu, na tik obuliu, o pries matavima koki pusvalandi valgiau grikiu, misraines dazroviu, mandarina, ir 5 gabaliukus shogeten sokolado.. ir paskui pasimatavau -ir rode 8.00!!!! ar man jau dabar pradeti bijoti??? ar normalu, kad pavalgius siek tiek saldumynu cukrus pasidaro sitoks?? ar pas sveika zmogu net ir saldziai pavalgius jis turi buti normos ribose?? atsakykit..
tai va.vakar i pavakare pasimatavau cukraus kieki sejp ant bajerio (pas drauge)..is ryto niek nebuvau valgiu, na tik obuliu, o pries matavima koki pusvalandi valgiau grikiu, misraines dazroviu, mandarina, ir 5 gabaliukus shogeten sokolado.. ir paskui pasimatavau -ir rode 8.00!!!! ar man jau dabar pradeti bijoti??? ar normalu, kad pavalgius siek tiek saldumynu cukrus pasidaro sitoks?? ar pas sveika zmogu net ir saldziai pavalgius jis turi buti normos ribose?? atsakykit..