QUOTE(rimka @ 2006 11 27, 11:56)
O kelinta sav.tau dare apsukima?Man dabar 35 sav.gydytojai nori daryt apsukima net nesiklausia ar as noriu.Kas atsitiko kai apsuko nes rasai kad geriau nebuvo ar po to pasukimo ir pagimdei?Buk gerute prasau arasyk kas nutiko po apsukimo vaikiukui man tai labai svarbu,ar ta procedura skausminga?
Isivaizduoju kad sukant spaudzia stipriai ji ir gali sulauzyt raktikauli,jei svelniai trinant pilvuka nuo striju yra negerai tai spaudziant turetu buti dar baisiau.
Parasyk issamiau kaip ten viskas vyksta.Gal reikes prasyt siuntimo pas kita gydytoja ir neleisti apsukti.
Aciu tau uz pasidalinima savo patirtimi.
man apsuko prieš galą,tiksliai nepamenu gal 38-39sav. buvo,o apsukimas tikrai nemalonus tarsi viduj plyštu kažkas,tikrai neleisčiau daugiau taip daryti
juk čia kažkas teisingai rašo,kad apsukimo pasekmės-dažniausiai trauma vaikeliui
o man taip ir buvo mėnesio laiko vaikelis pradėjo dusti nekviepuoti,galvojau,kad iš proto išeisim su vyru,iškart išvežė į santariškes,nes pasirodo vaikeliui buvo labai padidėjęs raumenų tonusas ir buvo išsisukęs į vieną pusę(kaip mėnulis ( va taip maždaug).o pasekmės dėl to kad apsuko,truko kakliuke kažkokia gyslelė,todėl vaikiukas pradėjo dusti.mėnesį nešiojom ortopedinį įtvarą ir santariškėse daug padėjo,ten mano kūma dirba tai iškart sulėkė daug gydytojų ir viską ištyrė.ačiū dievui kad spėjom laiku ir vaikelis po poros mėnesiu pasveiko ir dabar nėra buvę problemų.todėl mano nuomonė aš vaikelio neleisčiau sukti,juk išnešioji sveika,o besukant gali traumuoti.tai jau tegu cezarį daro-nieko baisaus savarbu vaikelis sveikas,o randas užgis,pas mane jo beveik nesimato
tad daryk kaip tau geriau,juk gali nueiti ir pasiklausti kitos gydytojos nuomones.aš tai iškart pasakiau gydytojai,kad nerizikuosiu,jinai sakė ir gerai nepergyvenk padarysim cezarį
o dėl kremo tai trink ir nebijok,vaikelis tikrai viduj apsaugotas ir jo nepažeisi