Įkraunama...
Įkraunama...

sėdynine pirmeiga

QUOTE(rimka @ 2006 11 25, 11:34)
Gal kam dare apgrezima gal turit tokiu pazystamu ar paciom taip buvo kokia po sios proceduros bukle vaikelio ir pacios nescios?As darau spec.pratimus bet vaisius niekaip nenori apsisukt,greiciausiai apgrezimo neisvengsim.Ko labiausiai ir bijau.

Sveikutės,
mano lelius sedėjo,todėl gydytoja sumąstė apsukti,nemaloni procedūra schmoll.gif lelis apsisuko,bet geriau nuo to neliko,turbūt vistiek geriau jau neliesti,nebent pats apsisuks. kai prasidėjo sarėmiai,tęsėsi 17val.gimda jau seniai atsidarius, stumimo nėra ir išveža daryti cezario.poto gydytoja sakė geriau jau butumėm nesukę,nes turėjo vaikiukas ir problemyčių,bet dabar viskas susitvarkė,vaikutis sveikas.tai ir dabar mano leius antras sėdi,bet jau apsukti tikrai neleisiu schmoll.gif ,nebent pats apsisuks.
Atsakyti
kiek kalbejau su gydytojais profesionalais tai sake siais laikais niekas nebeapvertineja leliuku, nes didele traumu tikimybe..
puiki iseitis cezaris ir nieko cia blogo.. tikrai nerizikuokit apvertinet, juk leliukas isitaiso taip kaip jam duota gamtos! o viskas kas dirbtina gali buti organizmo atmetama..
mano leliukas buvo istrizinej padety atrodo kazkur iki 34 savaiteles.. jei neklystu..
bet lankaiu manksta nestukiu baseine, nestukiu manksta sporto saleje, kur daugybe pratimu kurie puikiai padeda vaikui viduj artsiversti taip kaip geriausia..
dabar pas mus 37 savaiciu galvyte jau puikiai isistacius..
zinoma ne visi isgali ar nori vaiksciot i uzsiemimus, bet kazkur internete maciau info apie pratimukus kuriuos kasdien galima daryti ir namuose.. klupejimas ant keturiu, vertimasis ir t.t. na zodziu reikia paieskot ir pasiskaityt..
bet buna leliukai apsivercia ir pries pat gimdyma, tad kas nesulaukiat linkiu sulaukti nors ir paskutine minute 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 26 lapkričio 2006 - 19:08
QUOTE(Z.Lina @ 2006 11 26, 11:30)
Sveikutės,
mano lelius sedėjo,todėl gydytoja sumąstė apsukti,nemaloni procedūra schmoll.gif lelis apsisuko,bet geriau nuo to neliko,turbūt vistiek geriau jau neliesti,nebent pats apsisuks. kai prasidėjo sarėmiai,tęsėsi 17val.gimda jau seniai atsidarius, stumimo nėra ir išveža daryti cezario.poto gydytoja sakė geriau jau butumėm nesukę,nes turėjo vaikiukas ir problemyčių,bet dabar viskas susitvarkė,vaikutis sveikas.tai ir dabar mano leius antras sėdi,bet jau apsukti tikrai neleisiu schmoll.gif ,nebent pats apsisuks.

O kelinta sav.tau dare apsukima?Man dabar 35 sav.gydytojai nori daryt apsukima net nesiklausia ar as noriu.Kas atsitiko kai apsuko nes rasai kad geriau nebuvo ar po to pasukimo ir pagimdei?Buk gerute prasau arasyk kas nutiko po apsukimo vaikiukui man tai labai svarbu,ar ta procedura skausminga?
Isivaizduoju kad sukant spaudzia stipriai ji ir gali sulauzyt raktikauli,jei svelniai trinant pilvuka nuo striju yra negerai tai spaudziant turetu buti dar baisiau.
Parasyk issamiau kaip ten viskas vyksta.Gal reikes prasyt siuntimo pas kita gydytoja ir neleisti apsukti.
Aciu tau uz pasidalinima savo patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(rimka @ 2006 11 27, 11:56)
O kelinta sav.tau dare apsukima?Man dabar 35 sav.gydytojai nori daryt apsukima net nesiklausia ar as noriu.Kas atsitiko kai apsuko nes rasai kad geriau nebuvo ar po to pasukimo ir pagimdei?Buk gerute prasau arasyk kas nutiko po apsukimo vaikiukui man tai labai svarbu,ar ta procedura skausminga?
Isivaizduoju kad sukant spaudzia stipriai ji ir gali sulauzyt raktikauli,jei svelniai trinant pilvuka nuo striju yra negerai tai spaudziant turetu buti dar baisiau.
Parasyk issamiau kaip ten viskas vyksta.Gal reikes prasyt siuntimo pas kita gydytoja ir neleisti apsukti.

niekada nieko negirdejau, kad tepliojantis kremais nuo striju kazkaip galima pakenkti vaikeliui g.gif juk ji saugo vaisiaus vandenys ir tikrai nepakenksi jei trinsiesi aliejuku ar kremu pilva wink.gif
Atsakyti
Sveikos, nors man dar anksti apie tai kalbėt (dar tik 13 sav.) bet skaičiau knygoje "Neščios moters vadovas", kad leliukas apsiverčia paskutini mėnesį, t.y. prieš tai jis sėdi, ir tik paskutinį mėnesį apsiverčia - taip pakeisdamas mamos pilvuko padėtį. (Neskubėkit, jei dar tik 35-36 savaitė).
Jei dubuo siauras (tą nustatio gydytojas), tai nėra leliui kur įstatyti galvytę ir tokiu atveju geriau gimdyti darant cezario pjūvį, nes nebus naudos apsukus - visvien didelė tikimybė, kad "neišspaus" vaikiuko (gali jį sužaloti arba pačiai gimdyvei klubas išnirti).

Mano draugė (smulkutė) gimdė cezariu (viakiukas sėdėjo) ir sakė, kad kitaip nė nemano gimdyti antrojo, nors jis ir bus galvyte į apačią. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimka @ 2006 11 27, 11:56)

man apsuko prieš galą,tiksliai nepamenu gal 38-39sav. buvo,o apsukimas tikrai nemalonus tarsi viduj plyštu kažkas,tikrai neleisčiau daugiau taip daryti schmoll.gif juk čia kažkas teisingai rašo,kad apsukimo pasekmės-dažniausiai trauma vaikeliui verysad.gif o man taip ir buvo mėnesio laiko vaikelis pradėjo dusti nekviepuoti,galvojau,kad iš proto išeisim su vyru,iškart išvežė į santariškes,nes pasirodo vaikeliui buvo labai padidėjęs raumenų tonusas ir buvo išsisukęs į vieną pusę(kaip mėnulis ( va taip maždaug).o pasekmės dėl to kad apsuko,truko kakliuke kažkokia gyslelė,todėl vaikiukas pradėjo dusti.mėnesį nešiojom ortopedinį įtvarą ir santariškėse daug padėjo,ten mano kūma dirba tai iškart sulėkė daug gydytojų ir viską ištyrė.ačiū dievui kad spėjom laiku ir vaikelis po poros mėnesiu pasveiko ir dabar nėra buvę problemų.todėl mano nuomonė aš vaikelio neleisčiau sukti,juk išnešioji sveika,o besukant gali traumuoti.tai jau tegu cezarį daro-nieko baisaus savarbu vaikelis sveikas,o randas užgis,pas mane jo beveik nesimato 4u.gif tad daryk kaip tau geriau,juk gali nueiti ir pasiklausti kitos gydytojos nuomones.aš tai iškart pasakiau gydytojai,kad nerizikuosiu,jinai sakė ir gerai nepergyvenk padarysim cezarį 4u.gif

o dėl kremo tai trink ir nebijok,vaikelis tikrai viduj apsaugotas ir jo nepažeisi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Z.Lina: 27 lapkričio 2006 - 15:09
draugei 36 savaiciu dukryte sedejo, jau kalbejos del cezario ir pati savaime apsisuko...pas mane galva apacioj gal nuo 25 sav... bet mazai vandenu ir visa pilva uzima vaikas. o jei daug vandenu ir ,,tuscios vietos" - apsisuks, arba cezaris bus wink.gif nesukinekit vaiku - pavojus kyla jiem - bent jau nestumo biblijoj taip raso...
Atsakyti
maniskis irgi jau buvo apsivertes galva zemyn, bet po 1,5 sav. kai dare echo jau gulejo istrizai, taigi dar sukinejasi jis pas mane, tikiuosi, kad paskutini menesi isitaisys aukstyn galva ir nenores vartaliotis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 11 27, 18:21)
maniskis irgi jau buvo apsivertes galva zemyn, bet po 1,5 sav. kai dare echo jau gulejo istrizai, taigi dar sukinejasi jis pas mane, tikiuosi, kad paskutini menesi isitaisys aukstyn galva ir nenores vartaliotis ax.gif

zemyn galva wink.gif
Atsakyti
Klausykit hebra fear.gif, o kas sprendžia daryt ar nedaryt tą apvertimą? blink.gif
Prižiūrinti ginekologė ar gimdymo namuose jau gydytojai?

fear.gif beje, o jei aš kategoriškai atsisakau, tada kas? Jie gi manęs nesuriš ir nepadarys to per prievartą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 27 lapkričio 2006 - 22:32
QUOTE(Nanuk @ 2006 11 27, 23:31)
Klausykit hebra fear.gif, o kas sprendžia daryt ar nedaryt tą apvertimą?  blink.gif
Prižiūrinti ginekologė ar gimdymo namuose jau gydytojai?

fear.gif beje, o jei aš kategoriškai atsisakau, tada kas? Jie gi manęs nesuriš ir nepadarys to per prievartą?

man tai GN darė prižiūrinti gydytoja,žinoma tavo lelius tu ir sprendi kaip daryti,tik gal gali tekti pasirinkti kitą gydytoja,jei ana prieštaraus tavo nuomonei.čia mano nuomonė ax.gif
Atsakyti
Maniske gydytoja uzciciklinusi kad reikia daryt mano nuomones net neklausia.Ryt eisiu i apziura ir greiciausia teks rimtai pyktis irodinejant savo teisybe.mano vaikas vadinas as turiu ir nuspresti kas man ir vaikui geriausia.pakalbejom su vyru paskaitem jusu zinutes tai vyras nusprende eiti i apziura kartu ir kategoriskai uzdrausti ta apgrezima.
Baisu pagalvoti apie ji.Net naktim sapnuoju ta nelemta procedura.Jei bus lemta apsisukti manau ir apsisuks.
Aciu jums uz zinutes deka jusu pasijutau stipresne.
Kovosiu kol savo pasieksiu. ax.gif
Atsakyti