QUOTE(ajuka @ 2010 07 15, 16:58)
idomiausia, kad pasiskaiciau, kad tie pratimai gali ne tik padeti, bet ir pakenkti, jeigu virkstele apsisukus .. nezinau, pasiskaicius nusprendziau, akd neverta rizikuoti, jei bus imanoma, atsiguls kaip reikia ir taip ...
Visiska teisybe
QUOTE(korete @ 2011 01 04, 18:23)
teko girdeti, kad toms kuriu leliukai sedi, anksciau nubega vandenys ir retai tenka laukti iki pat 40 sav. idomu suzinoti ar tikrai yra daug tokiu atveju
Pirmasis sedejo ir gime per CP 1 para pries termina, nubegus vandenims.
QUOTE(Linutas @ 2011 05 19, 11:05)
Eisiu jau penkta karta daryti pratumukus, bet lelius kaip ikaltas sedi ir dar kaip gine sake gana zemai nusileides
As tai labai pergevenu, kad teks daryti cezari, as visa laik svajojau apie naturalu gimdyma kaip kad tam tikra ritualiska virsma is moters motina. o cezaris tai tik ciakst ciakst nei man pajusti perejima, nei leliukui brutaliai isluptam is isciu
[color=yellow]Kazkaip bijau, kad gali neatsirasti tas motinystes instinktas
Na, atleiskit man, bet gryni kliedesiai...Turbut Semetos kursus lankete ar siaip kas gerai uzpudrino. Is kur tos visur dabar plintancios sapaliones, kad CP itakoja motinu-vaiku rysi??? O nuo ko tada priklauso teciu-vaiku rysys
QUOTE(Linutas @ 2011 05 19, 21:06)
Kalbejausi su akusere. pas mus LT, pirmagimio sedmenuko niekas neleistu gimdyti paciai, nes didele rizika ir nera prognozes kuo viskas gali baigtis. skaito, antra vaikuti galeciau, nes ,,takai praminti", bet pirmagimiui tik CP.
Pirmaji gimdziau 2005, bet jau ir tada buvo manes atsiklausta gyd konsiliume- CP ar noriu bandyti pati. Veiksmas Kauno Mazylio GN.
QUOTE(Juracka @ 2011 05 20, 09:22)
Motinystes instinktas manau mums jau ir lelius benesiojant atsirades. O kai ji dar pamatysi ant savo krutines - visai fantastika, nebepaisant kuriais keliais jis atkeliavo.
Noretusi, kad daugiau ant svieto butu tokiu blaivaus proto moteru, nes kuo toliau, tuo daugiau busimu mamu pasiruose rizikuoti viskuo, kad tik patirtu ta "stebuklinga" jausma...
QUOTE(Tiesta @ 2011 05 26, 18:36)
*Leliuko mamytei ant krutines nepadeda, bet Siauliu ligonineje teciui gali padeti ant krutines.
QUOTE(vikutuke @ 2011 05 20, 12:17)
*Tai va , kad pas mus po cezario niekas leliuko mamai ant pilvo nededa, atneša jau vėliau į palatą, ir tai jeigu tik su vietiniu nuskausminimu darė
**Mane mama pagimdė pirmagimę, 4350 kg, sėdiminę pirmeiga - natūraliai, bet čia buvo prieš trisdešimt metų,tai smarkiai su mano svorių daktarai apsiriko, todėl ir leido pačiai gimdyti. Aišku pasekmės atitinkamos - skersai-išilgai suplyšusi mama, ir visą gyvenimą mane kamuojančios kairio klubo problemos, dėl kurio dar tiksliai nežinau ar pati galėsiu gimdyti natūraliai.
*Man pirmagimis buvo padetas ant krutines iskart po CP ir gulejo, kol mane susiuvo
![ax.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/ax.gif)
**Mano mamai taip pat teko gimdyti panasiu metu, panasaus sudejimo sedinti broli. Iki siol dekoja Dievui, kad anas nespejo uzdusti...
O pasekmes priklijuociau prie komentaro Linutui- taip, pagimde vikutuke mama pati, bet kokia kaina? Taip pat ir apie Ragany sveikata reiketu pasiskaityti toms, kas bet kokiais budais nori pagimdyti naturaliai.
QUOTE(Hacone @ 2011 05 24, 11:21)
beje kai gimde mano kaimyne, jau gimdymo metu gydytoja inde ikiso ranka ir apsuko leliuka. jausmas, sake, nelabai koks. bet pagimde pati, naturaliai
Kiek teko skaityti, pasekmes taip pat gali laukti liudnos- gimdos kaklelio ar pacios gimdos plysimas, apie nukraujavima tuo metu net nesneku.