Įkraunama...
Įkraunama...

sėdynine pirmeiga

Mano pilve irgi žmogutis sėdi, o ne aukštyn kojom apsivertęs. Dabar jau 31 sav. Buvau labai išsigandusi schmoll.gif net verkiau kelias dienas unsure.gif O paskiau nusprendžiau pasidomėti apie tą sėdmeninę pirmeigą iš esmės. Ir ką, dabar jau nusiraminau biggrin.gif

Visų pirma, pasirodo, sėdmeninė pirmeiga nieko ypatingo - natūrali vaisiaus padėtis, tik retesnė. Tiesa, turbūt dėl tos priežasties niekas tiksliai neaprašo, kada tas vaikutis turėtų į teisingą padėtį gult (nes ji ir taip teisinga). Ar 32 sav., ar 36, ar 38, ar likus kelioms valandoms iki gimdymo. Niekas nežino, dėl kokių priežasčių jie (tie trys proc. sėdmeninių vaikiukų) to nedaro. Yra tiks spėliojimai įvairūs. g.gif

Rekomenduojami pratimai nuo 30 sav.:
1. Nuo šono ant šono pasivartyti kas 10 min.
2. Pagulėti ant nugaros (jei neskauda) apie 15 min. Po užpaliuku ir nugaryte pasidėkite pagalvę. Žodžiu, apatinė kūno dalis turi būti apie 30 cm. aukščiau nei galva. Man šis pratimas labaiusiai padeda atpalaiduoti pilvą, tada lelius jaučiu kaip plaukioja.
3. Katės poza. Stojat keturpėsčios ant sulenktų rankų. Galvą remiate į pagalvę (bus lengviau laikytis), o užpakaliuką keliat aukštyn ir riečiat nugarą į viršų, kaip pykstanti katė. Pabūnat tokioj padėtį apie 1 min. Pailsit ir vėl kartojat.

Beje, mano vaikutis buvo apsivertęs, jaučiau po vieno tokio seanso, bet vieną naktį ėmė ir vėl persivertė. Tai reiškia, kad maniškiui dar užtenka vietos laisvai judėti.

Jei kartais liktų sėdmeninė pirmeiga - nieko tokio. Tiesiog reikia žinoti, kad yra padidinta galimybė daryti cezariją. Bet nebūtinai. Kaip man aiškimo akušerė: Gydytojai lauks, kol prasidės natūralus gimdymas - sąrėmiai. Tada žiūrės, stebės, ar telpa užpakaliukas pro gimdymo takus, jei ne, tai tada skubiai cezaris.

Sakė, kad labai dažnai moterys pačios pagimdo tuos "pirmašikniukus". Tiesa, yra vos vos didesnė tikimybė dėl klubo sąnarių traumos.

Be to, pradėjau klausinėti žmonių, ką jie žino apie tai. Pasirodo, mano pažįstamų tarpe atsirado net 3 gimę natūraliai užpakaliuku į priekį tongue.gif drinks_cheers.gif

Taip kad ramybės mums visoms nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
nedarykit pratimukų savarankiškai, be gydytojo žinios. mano 2.gif sėdi, echoskopija rodo, kad virkštelė netoli kakliuko, todėl jokių pratimų daryti NEGALIMA. neprisižaiskit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 07 11, 19:08)
nedarykit pratimukų savarankiškai, be gydytojo žinios. mano  2.gif sėdi, echoskopija rodo, kad virkštelė netoli kakliuko, todėl jokių pratimų daryti NEGALIMA. neprisižaiskit  4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
man buvo 38 sav. kai lelius sedejo,tai dariau pratimus:

atsiguli tusciu skrandiu ant nugaros,sulenki kojas,subuoji lengvai i sonus, tada opa ir atistoji ant ketriu , na kaip suniukas smile.gif. ir tada vel guliesi ant nugaros, bet visad daryk toki rata versdamasi. paksui i kita puse.
taip man ir apsiverte,norsjau keli gyd. sake,kad jau cezaris gresia, bet apsiverte,tai jos labai nustebo smile.gif
Atsakyti
mano irgi sedi ir sake daktare jokio gimdymo negali but nebent jau buciau turejus gimdymu o jei pirmas waikas nerizikuoja ir cezari daro
Atsakyti
Vakar kaip tik buvau pas gine, tai sake, kad vaikiukas vis sekmingai sedi. Apziurejusi mane atidziau echoskopu pasake, kad mano gimdos forma ne iprastine, tai gali buti, kad vaikiukas ir liks sedeti. Na ziuresim, laiko dar yra... o dar jeigu ka bandysim pratimuku padaryti, tai gal mazius apsivers galvyte zemyn.
Bet jei liks sedeti, tai kalbejom apie Cezari, nenorint rizikuoti vaikucio sveikata ir mano...
Na kaip bus taip-sutiksiu su viskuo, kad tik viskas butu gerai.

Atsakyti
Mano mergicka sedejo, dariau pratimus, bet taip ir neapsiverte. schmoll.gif Kai padare planini cezari, tai daktarai pasake, kad virkstele buvo 2 kartus apsisukus, ir kad labai gerai, kad paciai neleido gimdyt, nes galejo liudnai baigtis. Ir kad tokiu atveju ir pratimu daryti negalima. Gal per tuos mano pratimus ta virkstele ir apsisuko taip unsure.gif
Atsakyti
Tik nepulkite dabar manes, bet as skaiciau, kad nera jokiu moksliniu irodymu, kad pratimai padeda apsiversti vaikuciui ("Akuserijos ir ginekologijos praktikos vadovas, 2008).
Taciau yra procedura, vadinama isoriniu vaisiaus apgrezimu, atliekama po 37 nestumo savaites. Gydytojai, kurie nemoka jos atlikti, gali teigti kad tai archajiskas metodas, bet is tikruju taip nera. Atliekant sia procedura gali buti komplikaciju, bet ju pasitaiko maziau nei 1 procentas. Vaisiu pavyksta apgrezti apie 65 procentus atveju, kiti lieka sedyninej pirmeigoj.
Atsakyti
QUOTE(liavamba @ 2008 05 22, 09:03)
Mano mergicka sedejo, dariau pratimus, bet taip ir neapsiverte. schmoll.gif  Kai padare planini cezari, tai daktarai pasake, kad virkstele buvo 2 kartus apsisukus, ir kad labai gerai, kad paciai neleido gimdyt, nes galejo liudnai baigtis. Ir kad tokiu atveju ir pratimu daryti negalima. Gal per tuos mano pratimus ta virkstele ir apsisuko taip  unsure.gif

Man tas pats buvo, mano gimdos forma tokia, kad vaikiukas ir nebutu apsivertes, o man daktare sake daryti pratimus, kai gime pasirodo virkstele buvo apsisukusi, tai gerai, ad viskas laimingai. daugiau jokiu pratimu schmoll.gif
Atsakyti
o gal kas susidurete su mechaniniu vaiko apgrezimu??? siandien paaiskejo, kad manasis jau buvo apsivertes galva zemyn, bet kazkodel po savaites eme ir atsisedo..... gydytojai aiskina, kad nera jokiu pratimu tai pakeisti. vienintelis kas imanoma- persukimas rankomis. ar kas susidurete su tuo? man penktadieni suks ta vaiki..........
Atsakyti
Tai yra procedura, kai is isores bandoma apgrezti vaikuti - galvute ranka stumiama zemyn, o sedyne keliama aukstyn. Pavyksta apie 65 procentus atveju. Mamai procedura yra nemaloni, bet jei tik uzsinoresi, gali bet kada ja nutraukti.

Isorinis vaisiaus apgrezimas turi buti atliekamas tik tokioj ligoninej, kur nedelsiant gali buti atliktas Cezario pjuvis, nes maziau nei 1 procenta atveju kyla komplikaciju ir tada reikia skubiai operuoti. Pries procedura ir po jos ivertinama vaisiaus bukle, uzrasoma KTG, paziurima ultragarsu. Daznai pries apgrezima duodama tokolitiku, kad atsipalaiduotu gimda.
Kartais apgrezimas gali paankstinti gimdyma.
Atsakyti
Nu nezinau, mamos, man tai su tuo vaikelio apvertimu tai nelabai kaip. Mano dukryte irgi sedejo, tai dare cezari. Dabar nestuke.gif antro vaikelio, jau 36 sav. prasidejo, o vaikelis neapsivertes ir vel sedi. Taigi nusimato vel cezaris.
Apie priverstini apvertima is viso net negalvoju. Tikrai nesileisiu. Bijau rizikuoti, juolab, kad rizikuojama vaikelio gerove.
Atsakyti