Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Aga @ 2005 08 16, 09:56)
Aha, reikškias tik prolaktiną dabar teks gerokai mažinti ax.gif

Tarp kitko, šį ciklą, nors mano prolaktinas ties viršutine riba, t.y. dar telpa į normą, gyd. Klimo patarta padidinau jo dozę nuo pusės tabletės iki visos (2,5 mg). Gal tai galėjo "padėti" mano ovuliacijai?
Atsakyti
Mano prolaktinas aną mėn. 2300, šį 1800 sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2005 08 16, 00:21)
Mano prolaktinas aną mėn. 2300, šį 1800 sad.gif

Agut, ne liūdėti reik, o džiaugtis. Mano prieš 2 mėn buvo 1224, o šį 841. Nesinervink ir tikėkis geriausio. mirksiukas.gif
Atsakyti
labutis visoms. pagaliau ir aš prisiruošiu pabendrauti forume.
situacija gana prasta. birželio mėn švytėjau "įsivaizduojamu" (kaip vėliau pasirodė) nėštumu. tačiau echoskopas vaisiaus nefiksavo. prolaktino tyrimas parodė 93. gydytoja sakė, kad gali tekti gydytis. dabar vėl mėnesinės vėluoja 2savaites ir šiandien ruošiuosi daryti prolaktino tyrimą.
ar tas mano buvęs 93 skaičius labai jau baisu??
Atsakyti
Prolaktino normos yra tokios:
Norma
· suaugę
moterys 72 – 511 mU/L

nėštumas
1-as trimestras 190 – 4050 mU/L
2-as trimestras 950 - 5640 mU/L
3-as trimestras 1100 - 7400 mU/L
Atsakyti
QUOTE(Sil @ 2005 08 16, 16:13)
situacija gana prasta. birželio mėn švytėjau "įsivaizduojamu" (kaip vėliau pasirodė) nėštumu. tačiau echoskopas vaisiaus nefiksavo. prolaktino tyrimas parodė 93. gydytoja sakė, kad gali tekti gydytis. dabar vėl mėnesinės vėluoja 2savaites ir šiandien ruošiuosi daryti prolaktino tyrimą.

Jei matavimo vienetais tais pačiais, tai 93 yra norma, tačiau jeigu nėštumo metu - jau per mažas.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2005 08 16, 05:19)
Jei matavimo vienetais tais pačiais, tai 93 yra norma, tačiau jeigu nėštumo metu - jau per mažas.

Tai kad dar kitokiais vienetais skaičiuoja, tik aš neprisimenu kokiais. Ten jau narma mažesnė.
Atsakyti
taigi kad nėštumo nebuvo. pasak ginekologės - su tokiu prolaktino lygiu jau neturėtų vykti ovuliacija. štai ir dabar vėl mėnesinės vėluoja porą savaičių ir antrasis testas neigiamas - dariau šįryt. dėl visa ko nulėkiau kraują prolaktinui patikrinti pridaviau. man kažkodėl sakė, kad prolaktinas padidėja daugeliu atvejų dėl streso ir gali natūraliai sumažėti. kiek tame tiesos? kas susidūrėte su panašia rekomendacija, kad nieko nereikia daryti ir prolaktinas nukris natūraliai?
jau visai užsiparinau. šiandien net žliumbiau skaitydama forumą
Atsakyti
Taip, prolaktinas nuo streso gali padėt, gali net momentiškai, pvz. jei bijai kraujo ėmimo ar pan. tuo metu ir užkilti gali labai. Reiktų pasidaryti bent porą kartų, kad įsitikinti, jog tikrai didelis.
Pas mane labai didelis prolaktinas, bet neimu labai į galvą, kad tik tokia problema būtų, tai manau nesunkiai įveikiama. Eisiu 22d. pas gydytoją ir išrašis bromokriptiną pagert. Bet pas mane jis buvo 2300 ir 1800...
Atsakyti
QUOTE(Sil @ 2005 08 16, 15:13)

Nesinervink tu labai, nukris tas prolaktinas, tik vat reikės gerti vaistukus. O dėl normų tai tikrai labai įdomu - man buvo 57 ir buvo virš normos, o po to 11, tai jau norma. NEsuprasi, tikrai kiekviena laboratorija savaip matuoja. TIkriausiai kiekvienu atveju reikia klausti, ar norma, ar ne.
Atsakyti
Bet juk paprastai yra salia normos parasytos...
Bent as visada kai darausi, gaunu atsakymo lapa, kur parasyta kokia norma, koks mano prolaktinas ir pazymeta, ar jis telpa ar ne i ribas.
Kad pats susireguliuotu, nezinau... As jau metus geriu vaistus, kuri laika buvau nutraukusi, tai prolaktinas stipriai soktelejo...
Atsakyti
rytoj vakare sužinosiu rezultatus, o poryt iš pat ryto lėksiu pas ginekologę. reikia imtis rimtų priemonių.

tiesą sakant, važiuoja stogas. ir labai žiauriai. nesu iš silpnųjų, tačiau... et gyvenimas. o dar prieš porą savaičių mačiau eiles darytis aborto... nėra tiesos... kartais man taip atrodo
Atsakyti