Ačiū už atsakymus
Kiek išsiaiškinau, policistinėms kiaušidėms būdingas LH/FSH santykis >1,5, o pas mane jis kaip tik į kitą pusę ar ne taip supratau? VK pasakė, kad čia viskas normalu - norėčiau tuo tikėti...
Kantriai laukiu Kolibriukės komentarų.
QUOTE(taliuke @ 2005 08 12, 10:01)
Nežinau Bet geriau tikėk tuo, ką sakė gydytojai, juolab kad jų pasakymas geras
QUOTE(taliuke @ 2005 08 12, 09:01)
Kiek išsiaiškinau, policistinėms kiaušidėms būdingas LH/FSH santykis >1,5, o pas mane jis kaip tik į kitą pusę :
mano LH ir FSH santykis panašus į tavo, tiksliai neatsimenu, bet atrodo FSH kažkur 7,5, o LH 4,5. Tikrai manau, kad su policistinėm nieko bendro, nes pas mane folikulai bręsta iki dominuojančių ir per iUI, IVF gerai kiaušidės stimuliuojasi.
Dar nei vienas gydytojas nepaaiškino ką tai reiškia.
QUOTE(taliuke @ 2005 08 12, 09:12)
22 c.d. (arba 7 d. po ovuliacijos)
PRL <0,5 ng/mL (norma 4,9-40)
PGN 25,8 ng/mL (norma 0,95-21)
manau cia viskas nuo matavimo vienetu priklauso, ir jei telpi i normas pagal ju matavimus, tai , mat pas mane kt vienetais visai kt skaiciai, pvz: PG 57,7nmol/l(norma 5,3 - 86) 22c/d.
Panos, o šitas vaistas - Bromocriptin-richter ir Bromocriptin tas pats ar ne???
Taliuke,
FSH/LH santykis 3 c.d. toks kaip tavo nereiškia nieko blogo. Pasidarytum 4 c.d. jis būtų mažesnis, o 5 c.d. dar mažesnis. Svarbu, kad LH nėra žymiai didesnis už FSH. Tada būtų įtariamos policistinės kiaušidės.
Dėl žemo prolaktino....Pasiskaityti čia
Man dar nerimą kelia labai žemas FT4. Tai pagrindinis skydliaukės hormonas. kodėl jis toks žemas? Tą reikia išsiaiškinti. Ar niekada neturėjai bėdų su skydliauke, o gal geri kokius vaistus?
Dėl vos didesnio progesterono.....siūlyčiau nesvaigti, kad greičiausiai yra nėštumas. Tai puikiausiai atitinka poovuliaicnį progesteroną. Prolaktinas nėštumo metu irgi ženkliai didėja. Taip kad.....
Apie progesteroną
FSH/LH santykis 3 c.d. toks kaip tavo nereiškia nieko blogo. Pasidarytum 4 c.d. jis būtų mažesnis, o 5 c.d. dar mažesnis. Svarbu, kad LH nėra žymiai didesnis už FSH. Tada būtų įtariamos policistinės kiaušidės.
Dėl žemo prolaktino....Pasiskaityti čia
Man dar nerimą kelia labai žemas FT4. Tai pagrindinis skydliaukės hormonas. kodėl jis toks žemas? Tą reikia išsiaiškinti. Ar niekada neturėjai bėdų su skydliauke, o gal geri kokius vaistus?
Dėl vos didesnio progesterono.....siūlyčiau nesvaigti, kad greičiausiai yra nėštumas. Tai puikiausiai atitinka poovuliaicnį progesteroną. Prolaktinas nėštumo metu irgi ženkliai didėja. Taip kad.....
Apie progesteroną
QUOTE(Aga @ 2005 08 12, 21:26)
Panos, o šitas vaistas - Bromocriptin-richter ir Bromocriptin tas pats ar ne???
Aga, svarbu dozė ir cheminis, o ne firminis pavadinimas.
Merginos, jei koks nors klausimukas ypatingai rūpi ir trypiat nekantraujat atsakymo, parašykit man AŽ. Tada tikrai greičiau sureaguosiu.
Ačiū, Kolibriuke, už atsakymus
Vis tiek nelabai supratau, ką reiškia sumažėjęs prolaktinas. Chirurginis hipofizės pašalinimas, spindulinė hipofizės terapija, gydymas bromokriptinu, sutrikusi laktacija po gimdymo - nė vienas iš šių, sakyčiau (manyčiau), man netinka..... Gal reikėtų ciklo pradžioje pakartoti tyrimą?
Niekada bėdų su skydliauke neturėjau. Prieš kelis metus tyriausi - irgi buvo neaukštas FT4 (bet normos ribose), tai specialaus gydymo neskyrė... Jokių vaistų nevartoju.
Gerai, kad nors progesteronas normalus. Kolibriuke, tu teisi - tikrai nėštumo nėra...
Vis tiek nelabai supratau, ką reiškia sumažėjęs prolaktinas. Chirurginis hipofizės pašalinimas, spindulinė hipofizės terapija, gydymas bromokriptinu, sutrikusi laktacija po gimdymo - nė vienas iš šių, sakyčiau (manyčiau), man netinka..... Gal reikėtų ciklo pradžioje pakartoti tyrimą?
Niekada bėdų su skydliauke neturėjau. Prieš kelis metus tyriausi - irgi buvo neaukštas FT4 (bet normos ribose), tai specialaus gydymo neskyrė... Jokių vaistų nevartoju.
Gerai, kad nors progesteronas normalus. Kolibriuke, tu teisi - tikrai nėštumo nėra...
Ką tik pasiskambinau į VK, tai nudžiugino, nes nebereiks eiti vėl kraują imti šiandien, nes progesteronas 21 c.d. buvo 64,80 Aną mėnesį 20 c.d. tebuvo tik 15..Bet gerai aš čia išaiškinau gydytojai, kad mano ciklas ilgas ir ovuliacija vėliau vyksta
Aga, nuostabios žinios, ovuliacija vyksta
Aha, reikškias tik prolaktiną dabar teks gerokai mažinti