Merginos,
jeigu nebaigsit trydaliot, niekada nieko daugiau nepasakosiu. Reiks man matyt kokią sutartėlę su laboratorijom padaryt. Aš prigąsdinu, jūs nelekiat į laboratoriją vieną ar kitą tyrimą pasidaryt, o mes su laboratorijom pinigus pasidalinam.
Nustokit tryzniot....
CMV yra tiriamas visais neaiškaus karščiavimo atvejais, radus padidėjusias kepenis, blužnį ar limfmazgius. Jis įeina į tyrimų algoritmą prieš IVF, prieš organų transplantacijas. Yra ir kitų specifinių indikacijų, kai reikia tirti. Nenoriu smulkintis.
Nesąmonė, kad reikia po CMV nustatymo laukti 2 metus ir nebandyti pastoti. Svarbu ne laikas, o viruso būsena tuo metu, kai laukiatės. Jei jis neaktyvus ir turit tik IgG - vaikas dėl to gims sveikas sveikiausias. Jeigu virusas nėštumo metu suaktyvėja, tada jau prasčiau. Jeigu susergat ūmia infekcija nėštumo metu - dar prasčiau.
Gydymas nuo CMV tikrai yra, tik kainuoja olialia pinigėlių. Dažniausiai aktyvus gydymas priešvirusiniais vaistais nerekomenduojamas, tiesiog siekiama sustiprinti imunitetetą, kad virusas liktų imunininėje sistemoje neaktyvioje būklėje. Arba galit nieko nedaryti ir jeigu imuninė sistema stipri, ji pati susitvarkys, jeigu imuninė sistema "parėjusi" - tada reikia ją stiprinti. Kito kelio nėr.
Nu bet baikit tryzniot....negaliu pernešt, kai viską sau prisitaikot. Gal visos staiga varykit dėl ŽIV išsitirt, nes ir tam būdingi netgi laaaaabai panašūs simptomai. Nu jau kaip sunervinot.....
Ir išvis - prie ko čia hormoninių tyrimų tema........jau man nervai nelaiko