Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

smile.gif+2005 10 28, 09:35-->
QUOTE(tiesiog ašsmile.gif @ 2005 10 28, 09:35)
Mergaitės noriu paklausti, jei aš šiandien išgersiu ketvirtadalį colstybeigito tabletės, o ryt darysiu LH ir FHS hormonų tyrimus, ar iškraipys šio vaisto vartojimas hormonų rezultatus, nes esu šiek tiek pasimetusi tame reikale, nežianu ką daryti doh.gif

Man rodos, clost įtakoja šiuos hormonus. Bet tikrai nežinau, ar vienas ketvirtis tab stipriai įtakotų. Visgi tavo vietoje dėl šventos ramybės pasidaryčiau tuos tyrimus šiandien. Ir pabandyčiau paklausti gydytojos, kaip daryti. Juk ji turėtų geriau žinoti. Ir skyrė tau tokią nestandartinę dozę.
Atsakyti
Agali, jei jau mėnesinės dinginėja keliems mėnesiams, tai akivaizdu, kad kažkas organizme negerai, todėl kategoriškai nesutinku su nuomone, kad reikėtų dar laukti su tyrimais ir gydymu. Bet jau pas gydytoją ruošiesi, tai ir yra labai gerai 4u.gif

BT visai naudingas dalykas sveikai moteriai ar bent jau tai, pas kurią BT kreivė visada kaip iš vadovėlio. Aš turėjau vieną nėštumą, kurį "išprievartavau iš likimo" būtent pagal BT grafiką - deja, negimdinį...O diagnostiniais tikslais (be kitų patikimų metodų) pasikliauti vien BT netgi kvaila sakyčiau....
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2005 10 28, 11:42)
Agali, jei jau mėnesinės dinginėja keliems mėnesiams, tai akivaizdu, kad kažkas organizme negerai, todėl kategoriškai nesutinku su nuomone, kad reikėtų dar laukti su tyrimais ir gydymu. Bet jau pas gydytoją ruošiesi, tai ir yra labai gerai 4u.gif

BT visai naudingas dalykas sveikai moteriai ar bent jau tai, pas kurią BT kreivė visada kaip iš vadovėlio. Aš turėjau vieną nėštumą, kurį "išprievartavau iš likimo" būtent pagal BT grafiką - deja, negimdinį...O diagnostiniais tikslais (be kitų patikimų metodų) pasikliauti vien BT netgi kvaila sakyčiau....

Ciklas jau kokie keturi menesiai kaip susitvarke, kadangi susitvarke hormonai. Bet pagal temperatura atrodo nesu visai sveika, nes ji pas mane labai nestabili, sokineja nuo 36.0 iki 36.6 pirmoje ciklo fazeje, todel sunku nustatyti BT. Panasu, kad reiks mesti ta reikala su temperatura, nes kaip Philipuks sake, tik nuotaika sugadina ir tiek naudos....
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
prisiskaičiau apie toksiplozmozę ir citomegalą, ir taip baisu pasidarė fear.gif
Nors kačių neturim, bet žalią faršą dažnai paragauju kotletus kepdama (man skanu blush2.gif ), chirurginių intervencijų taip pat nesu turėjusi (gal tik kai anginą vaikystėj operavo)
Ar prasminga pasidaryt šituos tyrimus? Ir kokius reikia daryt - IgG, IgM (dar yra IgA)?
Šiaip jokių simptomų nejaučiu, bet kaip suprantu, jų ir neturi būti g.gif
Vyras pastoviai skundžiaisi, kad jam tokia "durna" temperatūra laikosi, 37 - ar jį prasminga ištirti dėl šitų virusų?
kaip suprantu, jie yra negydomi, tai kaip tada su jais "tvarkytis", norint pastoti?
Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2005 10 28, 12:03)
Sveikutės 4u.gif
prisiskaičiau apie toksiplozmozę ir citomegalą, ir taip baisu pasidarė fear.gif
Nors kačių neturim, bet žalią faršą dažnai paragauju kotletus kepdama (man skanu blush2.gif ), chirurginių intervencijų taip pat nesu turėjusi (gal tik kai anginą vaikystėj operavo)
Ar prasminga pasidaryt šituos tyrimus? Ir kokius reikia daryt - IgG, IgM (dar yra IgA)?
Šiaip jokių simptomų nejaučiu, bet kaip suprantu, jų ir neturi būti g.gif
Vyras pastoviai skundžiaisi, kad jam tokia "durna" temperatūra laikosi, 37 - ar jį prasminga ištirti dėl šitų virusų?
kaip suprantu, jie yra negydomi, tai kaip tada su jais "tvarkytis", norint pastoti?
Ačiū už atsakymus 4u.gif

Turejau as citomegalo virusa. Taip jo man negyde, nes nuo viruso tai dabar tik patys naujausi vaistai taikomi, kurie kainuoja virs tusktancio. Tai man ju neskyre, bet liepe gerti imunine sistema sitprinancius vitaminus. Kai imuno sistema pagerejo, tai tas virusas tapo nebeaktuvus ir mano organizmas tiesiog eme ji toleruoti. Bet kiek zinau, tai po to viruso 2 metus negalima bandyti pastoti. Reikia palaukti.
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2005 10 28, 13:13)
Turejau as citomegalo virusa. Taip jo man negyde, nes nuo viruso tai dabar tik patys naujausi vaistai taikomi, kurie kainuoja virs tusktancio. Tai man ju neskyre, bet liepe gerti imunine sistema sitprinancius vitaminus. Kai imuno sistema pagerejo, tai tas virusas tapo nebeaktuvus ir mano organizmas tiesiog eme ji toleruoti. Bet kiek zinau, tai po to viruso 2 metus negalima bandyti pastoti. Reikia palaukti.

O sakyk, ar tu kokius nors simptomus jautei? kodėl nusprendai išsitirti?
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2005 10 28, 12:15)
O sakyk, ar tu kokius nors simptomus jautei? kodėl nusprendai išsitirti?

Jo, pamenu buvau labai nusilpusi. Rytais negaledavau stoveti, pasidarydavo labai silna, turedavau pasedeti, kad praeitu. O viena karta nebesugebejau uzlipti i sesta auksta, tada nusprendziau pasidaryti kraujo tyrimus. Ir kraujyje rado nerealiai daug negyvu leukocitu. Is pradziu galvojo, kad leukemija, bet tada butu buve jauni leukocitai. Paskui atrado man citomegala.
Atsakyti

Merginos,

jeigu nebaigsit trydaliot, niekada nieko daugiau nepasakosiu. Reiks man matyt kokią sutartėlę su laboratorijom padaryt. Aš prigąsdinu, jūs nelekiat į laboratoriją vieną ar kitą tyrimą pasidaryt, o mes su laboratorijom pinigus pasidalinam.

Nustokit tryzniot....

CMV yra tiriamas visais neaiškaus karščiavimo atvejais, radus padidėjusias kepenis, blužnį ar limfmazgius. Jis įeina į tyrimų algoritmą prieš IVF, prieš organų transplantacijas. Yra ir kitų specifinių indikacijų, kai reikia tirti. Nenoriu smulkintis.

Nesąmonė, kad reikia po CMV nustatymo laukti 2 metus ir nebandyti pastoti. Svarbu ne laikas, o viruso būsena tuo metu, kai laukiatės. Jei jis neaktyvus ir turit tik IgG - vaikas dėl to gims sveikas sveikiausias. Jeigu virusas nėštumo metu suaktyvėja, tada jau prasčiau. Jeigu susergat ūmia infekcija nėštumo metu - dar prasčiau.
Gydymas nuo CMV tikrai yra, tik kainuoja olialia pinigėlių. Dažniausiai aktyvus gydymas priešvirusiniais vaistais nerekomenduojamas, tiesiog siekiama sustiprinti imunitetetą, kad virusas liktų imunininėje sistemoje neaktyvioje būklėje. Arba galit nieko nedaryti ir jeigu imuninė sistema stipri, ji pati susitvarkys, jeigu imuninė sistema "parėjusi" - tada reikia ją stiprinti. Kito kelio nėr.

Nu bet baikit tryzniot....negaliu pernešt, kai viską sau prisitaikot. Gal visos staiga varykit dėl ŽIV išsitirt, nes ir tam būdingi netgi laaaaabai panašūs simptomai. Nu jau kaip sunervinot.....

Ir išvis - prie ko čia hormoninių tyrimų tema........jau man nervai nelaiko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2005 10 28, 13:22)
Jo, pamenu buvau labai nusilpusi. Rytais negaledavau stoveti, pasidarydavo labai silna, turedavau pasedeti, kad praeitu. O viena karta nebesugebejau uzlipti i sesta auksta, tada nusprendziau pasidaryti kraujo tyrimus. Ir kraujyje rado nerealiai daug negyvu leukocitu. Is pradziu galvojo, kad leukemija, bet tada butu buve jauni leukocitai. Paskui atrado man citomegala.

Tai kaip suprantu, esant šitiems virusams, bendrame kraujo tyrime turėtų matytis didelis uždegimas? g.gif
Pas vyrą kraujas visada būna pavyzdinis (Hemoglobinas 16, nusėdimas 1), kad ir kaip jis dažnai bando simuliuoti ir vaidinti ligonį biggrin.gif turi visą termometrų kolekciją po namus išmėtytą, net mano BT kur matuoju pastoviai skolinasi blush2.gif Gal taip meilės ir dėmesio reikalauja? mirksiukas.gif
Atsakyti
žinok, Kolibriuke, tyriausi aš ir nuo ŽIV blush2.gif Ir nuo Hepatito, nes irgi baisiai prisiskaičiau, kad gali sirgti ir nejausti, o virusas ėda tavo kepenis pamažu doh.gif (aišku neigiami abu tyrimai blush2.gif )
Bet ką galvoti, kai visuose saituose rašo, kad šitie virusai (daugelis LPL, toksp. ir citomegalas) jokių simptomų nesukelia, o yra labai paplitę?
dar klausimas - kad nustatytum, ar yra makšty kokių bakterijų (ta prasme ne LPL, o šiaip, grybų, kokų) reikia daryti tepinėlį, ar pasėlį?
Nepyk, Kolibriuke, tu esi auksas, kad gaišti savo laiką, eikvoji pilkąsias nervų lasteles, bet vis tiek viską paaiškini 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2005 10 28, 12:24)
Tai kaip suprantu, esant šitiems virusams, bendrame kraujo tyrime turėtų matytis didelis uždegimas? g.gif
Pas vyrą kraujas visada būna pavyzdinis (Hemoglobinas 16, nusėdimas 1), kad ir kaip jis dažnai bando simuliuoti ir vaidinti ligonį biggrin.gif  turi visą termometrų kolekciją po namus išmėtytą, net mano BT kur matuoju pastoviai skolinasi blush2.gif  Gal taip meilės ir dėmesio reikalauja? mirksiukas.gif

Kraujo tyrimas tikrai parodys, kad yra CMV, todel kaip kalibriuke sako, tikrai neverta del to nerimauti.
O del to, kad 2 metus pastoti nerekomenduoja tai skaiciau internete apie CMV ir gyd. Martinkute patare. Kaip is tikro nezinau, as ne daktare...smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2005 10 28, 12:30)
Kraujo tyrimas tikrai parodys, kad yra CMV, todel kaip kalibriuke sako, tikrai neverta del to nerimauti.
O del to, kad 2 metus pastoti nerekomenduoja tai skaiciau internete apie CMV ir gyd. Martinkute patare. Kaip is tikro nezinau, as ne daktare...smile.gif)

Paprastas kraujo tyrimas nepasakys nieko - parodys nespecifinius pakitimus. Nu bliamba - nu neklaidinkit žmonių.....ir išvis dažniau CMV būdingas sumažėjęs leukocitų kiekis, su padidėjusiu limfocitų kiekiu, kartais gali būti pakitusių limfocitų. Bet jau jokių negyvėlių ten nėra.
Norint nustatyti CMV reikia atlikti specifinius kraujo tyrimus - ištirti antikūnius IgM ir IgG prieš CMV. Galima atlikti dar specifiškesnius tyrimus ir nustatyti kruajuje patį virusą, ojo DNR, o ne jau pasigaminusius antikūnius.

Jau man ragai iš piktumo pradeda dygti doh.gif
Atsakyti