Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(LLAIMUKAS @ 2005 09 30, 10:43)
tai vadinasi metu pinigus i siuksliu deze. cry.gif

Ne tik pinigai, bet ir jėgos, kraujas...
Atsakyti
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2005 09 30, 10:48)
taip as neismanau bet man taip gydytoja liepe pasidaryt tyrimus kai buvau pas ja konsultacijoj

Pati spręsk. Gal ne taip supratai smile.gif)) Arba dar blogiau..(atspėk pati).
Atsakyti
tai kad ji paklause kelinta sian c.d pasakiau kad 10 ir ji sako pasidaryk sian siuos harmonu tyrimus tai ka as galejau ne taip suprast? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2005 09 30, 10:11)
Skirtingose laboratorijose gali būti skirtingos normos.

Dėl reguliavimo...Pirmiausia reikia išsaiškinti, ar pas tave nevyksta ovuliacija (stebėti reikia echoskopiškai), ar ovuliacija vyksta, bet neužtenka progesterono.

Jei nevyksta ovuliacija, reikia aiškintis kodėl. Ar tyrė prolaktiną? Ar tyrė FSH ir LH hormonus. Ar subręsta dominuojantis folikulas? (tai galima nustatyti tik echoskopiškai). Jei folikulai nebręsta, reikia skatinti vaistais folikulų augimą. Jei folikulai auga, bet neovuliuoja, reikia iššaukti ovuliaciją. Iššaukus ovuliaciją gal ir progesteronas bus normalus (būtina jį išmatuoti kraujo tyrimu).

Jei viskas gerao, t.y. folikulai auga, ovuliacija vyksta, bet progesteronas labai žemas, tuomet iš tirkųjų yra jo nepakankamumas ir norint pastoti ar išlaikyti nėštumą būtina papildomai vartoti progesterono preparatus - populiariausias Diufastonas.

Tai dabar turiu klausimeli g.gif Man auga folikulai, yra dominuojantis, bet nesprogsta. Progesterona mazas, si menesi eisiu jo vel tirtis po clostylbegito+duphastono dozes. Tai reiskia jei geriu duphastona(progesterono pakaitala) tai ir progesteronas bus geras g.gif g.gif Nieko nebesuprantu. Ar reiksmes neturi vaistai hormono tyrimui????
Atsakyti
LLaimukai, as ir dariausi siuos tyrimus, bet daktare liepe grieztai pasidaryti 3-5 c.d Tavo daktare kazka nugrybavo:{
Atsakyti
Philipuks, Diufastonas turėtų įtakoti kraujo tyrimo rezultatą. Jei Diufastono skiriama pakankamai, tarsi ir turėtų užtekti progesterono (teoriškai), nors aš esu girdėjusi nuomonių, kad dirbtinai keliamas progesterono lygis visgi didelės įtakos neturi. Tačiau tikrai nežinau kiek tokia nuomonė pagrįsta. Nors logikos yra - net su papildomu progesteronu sunkiai pastoja moterys, turinčios diagnozę - geltonkūnio fazės nepakankamumas. Greičiausiai visgi suveikia kompleksas priežasčių...nežinau, panos blush2.gif

LLaimuk, tavo gydytojos kompetencija kelia abejonių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2005 09 30, 12:42)
Philipuks, Diufastonas turėtų įtakoti kraujo tyrimo rezultatą. Jei Diufastono skiriama pakankamai, tarsi ir turėtų užtekti progesterono (teoriškai), nors aš esu girdėjusi nuomonių, kad dirbtinai keliamas progesterono lygis visgi didelės įtakos neturi. Tačiau tikrai nežinau kiek tokia nuomonė pagrįsta. Nors logikos yra - net su papildomu progesteronu sunkiai pastoja moterys, turinčios diagnozę - geltonkūnio fazės nepakankamumas. Greičiausiai visgi suveikia kompleksas priežasčių...nežinau, panos blush2.gif

LLaimuk, tavo gydytojos kompetencija kelia abejonių g.gif

Visai susinervavau, tai matyt man yra kazkas, ko niekas neranda del ko neovuliuoja folikulai. Tai su geltonkunio nepakankamumu sunku pastoti???? g.gif g.gif g.gif Dar sios diagnozes man nera, bet nenustebciau. Prie visu ligu puokstes dar viena prisideti verysad.gif
Atsakyti
Philipuks, su tavim iš viso yra kažkokia mistika. Arba tu pati kažko nesupranti, kas iš tikrųjų su tavim darosi (bet gydytoja tai žino) arba gydaisi pas blogą gydytoją. Na nebūna taip, kad užauginti folikulai neovuliuotų suleidus Pregnylį ar Ovidrelį. Taip gali nutikti tik atsitiktinai na vieną, du kartus - jau rašėme su Kolibriuke - kai netinkamai parinkta (per maža) Pregnylio dozė, arba Pregnylis suleistas nelaiku (per vėlai, kai folikulas jau peraugęs).

Aš nežinau, kiek sunku pastoti su nepakankama geltonkūnio faze, aš tik noriu pasakyti, kad nežinia kiek padeda tas papildomas progesteronas, nes pagal logiką tik paskyrus Diufastono moterys su ta diagnoze turėtų pastoti, bet labai dažnai taip nėra. Geriausias įrodymas Natali. Kiek pamenu, jokių kitų diagnozių praktiškai neturėjo, o kiek laukė savo stebuklo...
Atsakyti
merginos aš turiu darytis progesterono ir prolaktino tyrimus, ar turi reikšmės cilo dienos, na darysiu kai jau ciklas eis į pabaigą, beveik prieš mmm.
Atsakyti
QUOTE(:)22 @ 2005 09 30, 13:04)
merginos aš turiu darytis progesterono ir prolaktino tyrimus, ar turi reikšmės cilo dienos, na darysiu kai jau ciklas eis į pabaigą, beveik prieš mmm.

Progesteroną būtina darytis tik kelios dienos po ovuliacijos, o prolaktiną galima bet kada, taigi abu kartu ir pasidaryk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2005 09 30, 12:12)
Progesteroną būtina darytis tik kelios dienos po ovuliacijos, o prolaktiną galima bet kada, taigi abu kartu ir pasidaryk 4u.gif

o geras man gydytoja nieko nesakė blink.gif blink.gif blink.gif , tai kad dabar žinot kada pas mane ta Ouliacija g.gif , dabar gersiu vaistus 10 dienų, tai tik po 10 dienų galėsiu aš juos darytis

manau, kad po O bus praėjus savaitė, gal biški daugiau jai ciklas neišsireguliaves
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo :)22: 30 rugsėjo 2005 - 12:16
Daiva ačiu labai už atsakymą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti