Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Nomra @ 2005 09 29, 16:09)
Idomu kiek teks laukti kol viskas susinormalizuos.

Na taip, merginos ilgokai jį geria, ir kiekvienos organizmas reaguoja individualiai. Kai kurioms po kelių mėnesių nutraukus vaistus jis būna normalus, kitoms - vėl užkyla.
Teisingai tau gydytoja pasakė, kelis mėnesius reikės laukt.
Atsakyti
Carramele, kaip gali buti 25 jei pas mane nurodyta virsutine riba 21, neko nesuprantu g.gif ... O del matavimo vienetu, taip pas mane jie ng/ml.
O tai kaip ta progestrona reguliuoti? blush2.gif Ir kiek tai uztrunka. Didelis ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sakura @ 2005 09 29, 16:39)
Carramele, kaip gali buti 25 jei pas mane nurodyta virsutine riba 21, neko nesuprantu g.gif ... O del matavimo vienetu, taip pas mane jie ng/ml.
O tai kaip ta progestrona reguliuoti?  blush2.gif Ir kiek tai uztrunka. Didelis ACIU  4u.gif

Matai - pagal mano matavimo vienetus viršutinė riba - 86.
Jei ovuliacija vyksta - progesteroną padidint padeda duphastonas.
Atsakyti
QUOTE(Sakura @ 2005 09 29, 17:39)
O tai kaip ta progestrona reguliuoti?  blush2.gif Ir kiek tai uztrunka. Didelis ACIU  4u.gif

Skirtingose laboratorijose gali būti skirtingos normos.

Dėl reguliavimo...Pirmiausia reikia išsaiškinti, ar pas tave nevyksta ovuliacija (stebėti reikia echoskopiškai), ar ovuliacija vyksta, bet neužtenka progesterono.

Jei nevyksta ovuliacija, reikia aiškintis kodėl. Ar tyrė prolaktiną? Ar tyrė FSH ir LH hormonus. Ar subręsta dominuojantis folikulas? (tai galima nustatyti tik echoskopiškai). Jei folikulai nebręsta, reikia skatinti vaistais folikulų augimą. Jei folikulai auga, bet neovuliuoja, reikia iššaukti ovuliaciją. Iššaukus ovuliaciją gal ir progesteronas bus normalus (būtina jį išmatuoti kraujo tyrimu).

Jei viskas gerao, t.y. folikulai auga, ovuliacija vyksta, bet progesteronas labai žemas, tuomet iš tirkųjų yra jo nepakankamumas ir norint pastoti ar išlaikyti nėštumą būtina papildomai vartoti progesterono preparatus - populiariausias Diufastonas.
Atsakyti
laba diena na gal ir man kas nors papasakos apie mano harmonus.
FSH- 2.65 IU/I
LH- 16.64 IU/I
stimuliavausi clostilbegyt iskart po gerimo kontraceptiniu.wub.gif
Atsakyti
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2005 09 30, 11:13)
laba diena na gal ir man kas nors papasakos apie mano harmonus.
FSH- 2.65 IU/I
LH-  16.64 IU/I
stimuliavausi clostilbegyt iskart po gerimo kontraceptiniu.wub.gif

Na, pagal šituos skaičius pas tave turėtų būti gana stipriai išreikštos policistinės kiaušidės. Nelabai supratau, kodėl parašei apie stimuliaciją, nes tai nelabai ką bendro turi su šitų hormonų parodymais. Tyrimas turėjo būti daromas 2-3 ciklo dieną, taip?
Atsakyti
ne man juos dare 10 c.d
o parasiau kad stimuliavausi nes maniau kad kazkas yra bendro, na istikruju nieko nenusimanau apie tuos harmonus. Dar vienas klausimas o jei buna tokios kiausides ar sunku pastot g.gif
Atsakyti
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2005 09 30, 11:25)
ne man juos dare 10 c.d

Tada nėra prasmės juos kaip nors vertinti. 10 ciklo dieną šitas tyrimas nedaromas. Lygiai kaip nedaromas stimuliacijos metu.
Atsakyti
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2005 09 30, 10:25)
ne man juos dare 10 c.d

Nu viršūnė, nu kaip taip skiria tyrimus, reikia 3-5 c.d. FSH/LH tirtis, 10 c.d. nieko verti tie parodymai.
Atsakyti
tai vadinasi metu pinigus i siuksliu deze. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2005 09 30, 10:25)
ne man juos dare 10 c.d
o parasiau kad stimuliavausi nes maniau kad kazkas yra bendro, na istikruju nieko nenusimanau apie tuos harmonus. Dar vienas klausimas o jei buna tokios kiausides ar sunku pastot g.gif

Pinigai į orą...10 ciklos diena šiems tyrimams netinka. Matosi, kad neišmanai smile.gif
Atsakyti
taip as neismanau bet man taip gydytoja liepe pasidaryt tyrimus kai buvau pas ja konsultacijoj
Atsakyti