Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Ingutė @ 2005 09 20, 15:16)
Aš tai irgi savo gydytojos nesuprantu, aš norėjau, kad man ištirtų progestironą, o ji pasakė, kad pagal BT jo trūksta, tai nereikia veltui leisti pinigų. Nors praeitą mėnesi echoskopijos metu matė, kad buvo ovuliacija. Nes kaip skaičiau forume, tai pastoja su BT, net jei ji nekyla iki 37, 0.

Keisk gydytoją.....BT tik "apgraibinis" tyrimas. Jau apie progesterono koncentaciją iš BT spręsti tikrai negalima. Įvykusi ovuliacija taip pat neparodo, ar progesterono yra pakankamai. REalią progesterono koncnetraciją parodo tik jo tyrimas, o ne būrimas ir spėlionės.
Atsakyti
Pas mane padidėjęs prolaktinas 1.5-2 kartus.
Nuo vakar geriu Bromocriptin-richter po 0.5 tabletės vakare.
Informacijos lapelyje parašyta, kad alkoholis mažina šių vaistų toleravimą. Ar galima su šiais vaistai vartoti alkoholį ( nedidelį kiekį)? Nors girdėjau su šiais vaistais iš viso negalima vartoti alkoholio.
Ir dar parašyta, kad pastojusi moteris šio vaisto vartojimą reikia nutraukti, kad persileidimų nepastebėta, bet jeigu prolaktinas padidėjęs, o vaistą staigiai nutrauki ar jis vėl neužkils?
Ar galėtumėte kas nors man atskayti į šiuos klausimus? 4u.gif
Atsakyti
Kozete tiksliai viską pasako gydytojas.
Man sakė ir pastojus tektų jį vartot.
O gėrimų neatsisakiau juos gerdama.
Atsakyti
Sveikutės,
Aš kai gėriau bromokriptina, tai irgi neatsisakiau alkoholio (aišku, saikingai biggrin.gif ), tik vat gali truputi daugiau galva svaigti ar net labiau papykinti...
Atsakyti
Sveikos, mergaites,
Prasau ir as jusu pagalbos.. blush2.gif Pasidariau pakartotini progesterono tyrima VK, tik sikart normos tos nenormalios, kaip ir pas tyliuke, tai nesuprantu koks cia tas rezultatas, ar geras ar ne.
Mano ciklas 28 d. Dariau tyrima 21d. Rezultatas 5.7, kai normos yra 0.95-21.
KAip suprantu ovuliacija pas mane nevyksta? cry.gif
Atsakyti
Sakura, negalima spręsti apie ovuliaciją vien tiktai pagal progesterono tyrimą, patikimai apie ovuliaciją galima pasakyti stebint echoskopiškai. Gal tau tiesiog trūksta progesterono, bet to gal jis žemas dėl to, kad neįvyko apvaisinimas.
Atsakyti
Man tai gydytoja sakė,kad ovuliacija buvo, bet pagal BT matosi, kad trūksta progestirono. Ar taip gali būti? Ačiu už atsakymą. Ar reikia man pačiai pasidaryti progestirono tyrimą, kaip manot? Iki. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingutė @ 2005 09 29, 11:38)
Man tai gydytoja sakė,kad ovuliacija buvo, bet pagal BT matosi, kad trūksta progestirono. Ar taip gali būti? Ačiu už atsakymą. Ar reikia man pačiai pasidaryti progestirono tyrimą, kaip manot? Iki.  g.gif

Na taip, BT reaguoja būtent į progesterono koncentracijos padidėjimą, tačiau visgi spręsti apie progesteroną vien pagal BT - labai neprofesionalu.
Atsakyti
Aciu, Daiva! Bet kaip suprantu su tokiu progesteronu tiketis pasiekti rezultatu , tai be sansu... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sakura @ 2005 09 29, 09:25)
Sveikos, mergaites,
Prasau ir as jusu pagalbos.. blush2.gif  Pasidariau pakartotini progesterono tyrima VK, tik sikart normos tos nenormalios, kaip ir pas tyliuke, tai nesuprantu koks cia tas rezultatas, ar geras ar ne.
Mano ciklas 28 d. Dariau tyrima 21d. Rezultatas 5.7, kai normos yra 0.95-21.
KAip suprantu ovuliacija pas mane nevyksta? cry.gif

Sveika, pas mane irgi rez. buvo kazkokiais kitais vienetais 20 c.d buvo 16.06 kai norma duoda iki 27 (ng/ml, atrodo). Sake, kad mazoka... unsure.gif
Atsakyti
Pas mane 23,4 nmol/l (5,3 - 86). Panašu, kad irgi ne per daugiausia g.gif
Kažkur kažkas rašė, kad lyg 25-ių kaip minimum reikia?
Atsakyti
Sveikos merginos,
Pas mane padidejes prolaktino kiekis. kazkur 970. Gydytoja sake, kad reiktu numusti iki kokiu 500, tai butu neblogai. pradejau gerti vaistukus (bromokriptina).

Per kiek laiko ji pavyksta sumazinti? Nuo kiek iki kiek? Kokiomis vaisto dozemis.
Man paskyre pirma savite gerti 1/4 tabletes, o paskui kas savaite didinti po 1/4.
Dabar jau trecia savaite pradejau.

Idomu kiek teks laukti kol viskas susinormalizuos.

Gydytoja sake kad 4 men. kaip minimum reiks gerti net, jei ir per pirma men. kiekis sunormaletu. "kad uzfiksuoti tinkama jo kieki"
ar tikrai ???????????????
Atsakyti