Visur visko pasitaiko, tačiau egzistuoja elementarios taisyklės. Jei jų laikomasi, užsikrėsti tikimybė minimali. Taigi prie jūsų akių paimama sterili adata, laikiklis, dezimfekuojama oda ir t.t. O šiaip, troleibuse užsikrėsti yra daug didesnė tikimybė.
QUOTE(Miglužė @ 2005 08 23, 22:21)
Tiesa pasakius, kodėl AIDS centras nustatęs tokias o ne kitokias kainas nežinau. Tai ne mano duona. Aš tik žinau su kokiais reagentais ir įranga jie dirba. Ir mane tai pilnai tenkina. Pačio tyrimo savikaina nėra didelė, turint gerą įranga ji dar mažėja.
O tuos 25 lt tu sumoki už kraujo paėmimą ir nuvežimą į AIDS centrą (kai kurių centrų praktika).
O tuos 25 lt tu sumoki už kraujo paėmimą ir nuvežimą į AIDS centrą (kai kurių centrų praktika).
Migluže, Jūs atskleidėt vos ne komercinę paslaptį. Jeigu tyrimas vyksta taip kaip Jūs sakot, vadinasi veltui abejojau. Ypač, jeigu pacientui matant išima adatas ir pan.
Šiandien peržiūrėjau visus Jūsu atsakymus. Ir turbūt peršasi išvada, kad iš tikrųjų nėra ko ten baimintis.
Aišku, į tokias vietas nėra didelio malonumo vaikščioti, bet...
Na, laukiu mmm (tikiuosi jos neateis ) ir eisiu darytis tyrimų.
Aišku, į tokias vietas nėra didelio malonumo vaikščioti, bet...
Na, laukiu mmm (tikiuosi jos neateis ) ir eisiu darytis tyrimų.
Žinote, del Aids centre tyrimus darykites drąsiai, nes ten jie dirba su pirstinėm, prie jūsų išima adatas, viską daro saugiai. Ten net ateina su mažais vaikais, pati mačiau. O kad pygiai, tai čia valstybinė įmonė.
QUOTE(Ingutė @ 2005 08 24, 08:28)
Žinote, del Aids centre tyrimus darykites drąsiai, nes ten jie dirba su pirstinėm, prie jūsų išima adatas, viską daro saugiai. Ten net ateina su mažais vaikais, pati mačiau. O kad pygiai, tai čia valstybinė įmonė.
Mažų vaikų nemačiau. Kai tik įėjau iš karto paklausė iš kur aš ir kas esu. Man teko įtikinėti, kad nesu iš rizikos grupės ir t.t. Nekoks įspūdis. Bet gal taip tik man nutiko.
QUOTE(vicky @ 2005 08 24, 09:37)
Mažų vaikų nemačiau. Kai tik įėjau iš karto paklausė iš kur aš ir kas esu. Man teko įtikinėti, kad nesu iš rizikos grupės ir t.t. Nekoks įspūdis. Bet gal taip tik man nutiko.
Jei iš "rizikos grupes" gali padaryt ir nemokamai. Dalis jų siūntymus turi, bet kiek žinau gali prisiprašyt ir taip, valstybė kažkiek tyrimų finansuoja, aišku ne hormonų, bet ŽIV, sifilio ir pan.
QUOTE(mirėja @ 2005 08 24, 08:43)
Jei iš "rizikos grupes" gali padaryt ir nemokamai. Dalis jų siūntymus turi, bet kiek žinau gali prisiprašyt ir taip, valstybė kažkiek tyrimų finansuoja, aišku ne hormonų, bet ŽIV, sifilio ir pan.
Gaila, kad hormonų tyrimų nefinansuoja. Bet man buvo nemalonu.
Man regis, netampykit likimą už ūsų. Kol dar nėra reikalo tai geriau po tokius centrus nevaikščioti. Tai tik mano nuomonė.
Tai vat kad reikia į juos eiti. Į geresnius ar blogesnius, bet reikia.
Nežinau, bet vaizdas ten labai tvarkingas. Sėdi vyras priimamajame ir prieini prie jo, pasakai, kad del tyrimų, be siuntimo ar su siuntimu, pasako kiek moketi, sumoki ir nueini į tau paskirtą kabinetą. Ne visose poliklinikose buna geras vaizdas ir maloni atmosfera. O tie kurie serga Živ ir pan. tai jie juk ir poliklinikose lankosi, tik mes jų nežinome.
QUOTE(esperansa @ 2005 08 24, 13:20)
dar vienas dalykas, penktadieni eisiu darytis: LF, FSH, E2, galvoju kokius cia dar man pasidaryti, merginos gal patartumet , o gal dar ir bakterijas kokias pasiziureti .
man dar darė TTH (nežinau kas tai) ir testosteroną. O bakterijas ne tepinelio metų žiūri?
QUOTE(mirėja @ 2005 08 24, 12:26)
man dar darė TTH (nežinau kas tai) ir testosteroną. O bakterijas ne tepinelio metų žiūri?
TTH - skydliaukės hormonas. O bakterijas tikrinti kraujo tyrimu ?, na nebent jei padidėjęs leukocitų kiekis gali parodyti uždegimą. O tiksliai tai nežinau.