Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Kolibriukė @ 2005 08 20, 20:18)
Apie santykį

Nemaišykit dviejų dalykų - turėti polinkį ir būti diagnozuojamam.

O dėl to santykio, kad negali būti lygu vienam - mano formonai absoliučiai tokių pačių koncentracijų buvo. Apie 5,3, kai dariausi 4 c.d. Policistinių kiaušidžių neturiu, hormoninis fonas mano geras. Taip, kad......

Atleiskit, aš nemedikė, bet "policistinės" arba yra arba nėra. Kita vertus, Jūs geriau išmanot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vicky: 20 rugpjūčio 2005 - 20:24
QUOTE(vicky @ 2005 08 20, 21:23)
Atleiskit, aš nemedikė, bet "policistinės" arba yra arba nėra. Kita vertus, Jūs geriau išmanot.

Labai siūlyčiau nusipirkti knygyne, jei dar yra tokią knygutę:

V.Klimas, J. Ališauskas "Lėtinės anovuliacijos sindromas" ir tada diskusija įgys prasmę. Dabar net nesiruošiu pradėt gilintis, yra policistinės ar nėra. Pasaulyje gyvena masė moterų su echoskopiniu ir laparoskopiniu policistinių kiaušidžių vaizdu. Ir turi vaikų, normalius hormonus. Taip kad.....
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 08 20, 20:28)
Labai siūlyčiau nusipirkti knygyne, jei dar yra tokią knygutę:

V.Klimas, J. Ališauskas "Lėtinės anovuliacijos sindromas" ir tada diskusija įgys prasmę. Dabar net nesiruošiu pradėt gilintis, yra policistinės ar nėra. Pasaulyje gyvena masė moterų su echoskopiniu ir laparoskopiniu policistinių kiaušidžių vaizdu. Ir turi vaikų, normalius hormonus. Taip kad.....

Supratau, matyt, labai diskutuotinas klausimas:) Remiausi šia informacija:

ЛГ
Второй гормон гипофиза, отвечающий за деятельность половых желез. Стимулирует выработку половых гормонов: у женщин - прогестерона, у мужчин - тестостерона. У мужчин, как и ФСГ, выделяется постоянно на одном уровне, у женщин - циклически, увеличиваясь во время овуляции и во вторую фазу менструального цикла.

Повышение:

- недостаточность функции половых желез

- синдром поликистозных яичников (ЛГ/ФСГ=2,5)

- опухоль гипофиза

- стресс

Снижение:

- гипофункция гипофиза или гипоталамуса

- генетические синдромы (синдром Кальмана)

- нервная анорексия

Atsakyti
Vicky, Klimas apie policistines daug aiškino KT temoje. Policistinis kiaušydžių vaizdas dar nereiškia kad jos funkcionuoja taip, kaip yra būdinga policistinem ir gali nekelt jokių problemų. Jei jos problemų sukelia (neregulirus ciklas, ovuliacijos nebūvimas...) diagnozuojamas Lėtinės anovuliacijos sindromas.
Atsakyti
QUOTE(mirėja @ 2005 08 20, 21:43)
Vicky, Klimas apie policistines daug aiškino KT temoje. Policistinis kiaušydžių vaizdas dar nereiškia kad jos funkcionuoja taip, kaip yra būdinga policistinem ir gali nekelt jokių problemų. Jei jos problemų sukelia (neregulirus ciklas, ovuliacijos nebūvimas...) diagnozuojamas Lėtinės anovuliacijos sindromas.

Būtent smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mirėja @ 2005 08 20, 20:43)

Tikra tiesa smile.gif).
Atsakyti
Jeigu ateis mmm (o tikiuosi netaeis biggrin.gif ), tai eisiu darytis hormonų tyrimų. Kaip suprantu pigiausia, t.y. 15Lt. yra AIDS centre.
Dar noriu pasitikslinti jis yra:
Vytenio 59-37, Vilnius
tel. 2337925 darbo laikas 8-16
Negi jie nedirba ilgiau arba pvz. nuo anksčiau?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 08 23, 14:28)
Jeigu ateis mmm (o tikiuosi netaeis biggrin.gif ), tai eisiu darytis hormonų tyrimų. Kaip suprantu pigiausia, t.y. 15Lt. yra AIDS centre.
Dar noriu pasitikslinti jis yra:
Vytenio 59-37, Vilnius
tel. 2337925 darbo laikas 8-16
Negi jie nedirba ilgiau arba pvz. nuo anksčiau?

aš dariausi tyrimus penktadienį po pietų, tai atsakymas tik vakar buvo.Dar skaičiau, kad kraują priima iki 15val.
Jis yra vytenio 59/kauno 37, įėjimas iš kiemo pusės, vytenio g.
dirba nuo 8 iki 16val
Atsakyti
Tai reiškiasi, jeigu 8:00 būsiu vietoje, tai paims iš manęs kraują. biggrin.gif
Ir ten tuos tyrimus reikia eiti 2-3c.d. Tai ir būtinai tomis dienomis ir eiti?
Man reikia 4 hormonus tirtis, tai už kiekvieną po 15Lt. ar už viską?
Ir du reikia tirtis pirmomis ciklo dienomis, o du bet kada. Tai ar galėsiu visus iš karto oirmomis ciklo dienomis ar reikės kelis kartus važiuoti?
Ar būna ten eilės?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 08 23, 14:45)
Tai reiškiasi, jeigu 8:00 būsiu vietoje, tai paims iš manęs kraują. biggrin.gif
Ir ten tuos tyrimus reikia eiti 2-3c.d. Tai ir būtinai tomis dienomis ir eiti?
Man reikia 4 hormonus tirtis, tai už kiekvieną po 15Lt. ar už viską?
Ir du reikia tirtis pirmomis ciklo dienomis, o du bet kada. Tai ar galėsiu visus iš karto oirmomis ciklo dienomis ar reikės kelis kartus važiuoti?
Ar būna ten eilės?

kiekvienas po 15Lt
LH, FSH daromas 3-5ciklo dieną
Prolaktinas bet kurią
Progesteronas 21-23c.d

Taigi visų iškarto negalėsi pasidaryti, nes Progesteronas daromas vėliau

Eilių beveik nebūna, vienas kitas žmogelis
Atsakyti
Labas Kozete, aš asmeniškai irgi norėjau darytis hormonų tyrimus AIDS centre. Atėjau, pakalbėjau, paklausiau. Taip, 15 Lt už vieną hormoną plius dar 3 Lt už kraujo paėmimą. Būdama ten pamačiau, kas ateina į tą centrą ir kokius tyrimus daro. Po tokių įspūdžių nusprendžiau sumokėti daugiau, bet ten neeiti. O kraują ima iki trečios valandos, atsakymas po 2 dienų.
Atsakyti
O kas ten buvo?
Atsakyti