Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(carramele @ 2005 08 19, 21:34)
Mirėja, man panašiai sad.gif

Man irgi policistinės būvo nustatytos operacijos metų, net prapjovė... O hormonai kiek suprantu visai į kitą pusę... g.gif
Atsakyti
dėkui visoms, rašiusioms apie Aids centro Vytenio/Kauno operatyvumą.
aš jau atsipalaidavau dėl PRL. prieš porą mėn buvo 93, o dabar lygiai 5 (4,9-40,0) taip kad bandysiu ramiai darytis lialką. nenoriu nervuotis, bet... ar sunku papulti pas gerbiamą Klimą? kažkodėl nuojauta sako, kad be medikų neapsieisiu

beje, mėnesinės vis viena vėluoja jau 3ią savaitė. vakar vos paėjau nuo skausmo dešinėje kiaušidėje. labai tikėjausi, kad vis dėlto pramuš natūraliai. tačiau ne sad.gif gal patartumėte ką nors? gal vitamino C pavartoti ar pan.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sil: 20 rugpjūčio 2005 - 11:56
QUOTE(Sil @ 2005 08 20, 12:55)
dėkui visoms, rašiusioms apie Aids centro Vytenio/Kauno operatyvumą.
aš jau atsipalaidavau dėl PRL. prieš porą mėn buvo 93, o dabar lygiai 5 (4,9-40,0) taip kad bandysiu ramiai darytis lialką. nenoriu nervuotis, bet... ar sunku papulti pas gerbiamą Klimą? kažkodėl nuojauta sako, kad be medikų neapsieisiu

beje, mėnesinės vis viena vėluoja jau 3ią savaitė. vakar vos paėjau nuo skausmo dešinėje kiaušidėje. labai tikėjausi, kad vis dėlto pramuš natūraliai. tačiau ne sad.gif gal patartumėte ką nors? gal vitamino C pavartoti ar pan.?

Vitaminas C ir pvz citrina, atitolina kaip tik mėnesines, o vynas raudonas pagreitina, nors ne visoms.
Atsakyti
Mirėja, palauk Kolibriukės komentaro. Viskas pas tave ne taip jau blogai. "Teisingas" santykis tarp LH ir FSH turi būti 1,5-2 (tik nebepamenu ar dalint vieną iš kito reikia ar atimti).

"Liuteinizuojantis hormonas (sutrumpintai LH) – tai vienas iš gonadotropinių hormonų, kurį gamina priekinė hipofizės dalis (adenohipofizė). Tiek vyro, tiek ir moters organizme šis hormonas skatina lytinių liaukų hormonų (lytinių steroidų) sekreciją: pas vyrą stimuliuojama testosterono gamyba, pas moterį – androgenų ir estrogenų. Be to, pas moterį maždaug mėnesinių ciklo viduryje LH labai pagausėja ir tai skatina ovuliaciją. Šis hormonas po ovuliacijos skatina folikulo pavirtimą geltonkūniu, kuris gamina progesteroną."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 20 rugpjūčio 2005 - 16:50

Mergaitės,

normalus LH/FSH santykis yra apie 1, iki 1,5. Jau jeigu yra virš 1,5, tai rodo policistozę. Nu bet ir vėl, nepradėkit vien tik laboratoriniais tyrimais remtis. Policistinės kiaušidės yra nustatomos pagal ciklo pobūdį, echoskopinį vaizdą ir tik tada atkreipiamas dėmesys į laboratorinius tyrimus. O dabar tai toks vaizdas, kad pasiimam tyrimus ir gąsdinam viena kitą.

Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 08 20, 20:30)
Mergaitės,

normalus LH/FSH santykis yra apie 1, iki 1,5. Jau jeigu yra virš 1,5, tai rodo policistozę. Nu bet ir vėl, nepradėkit vien tik laboratoriniais tyrimais remtis. Policistinės kiaušidės yra nustatomos pagal ciklo pobūdį, echoskopinį vaizdą ir tik tada atkreipiamas dėmesys į laboratorinius tyrimus. O dabar tai toks vaizdas, kad pasiimam tyrimus ir gąsdinam viena kitą.

O ką reiškia jei tas santykis 0,4? O visi kiti požymai policistinių vietoj? Ta prasmė, tikrai jos policistinės, operavo ir matė..
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2005 08 20, 20:30)
normalus LH/FSH santykis yra apie 1, iki 1,5.

Aš kažkur skaičiau, kad 1-as būna tik mergaitėms iki mmm - nežinau kiek tiesos...O vyresnėm tipo norma iki 2-jų.
Atsakyti
Pas mane 0,8 maždaug ohmy.gif
Atsakyti
Kolibriuke, nežinau, kur Jūs skaitėt apie 1-1,5...tačiau "policistinės" fiksuojamos, kai LH/FSH=2,5.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2005 08 20, 20:10)
Pas mane 0,8 maždaug ohmy.gif

Šiek tiek mažiau negu norma; LH<FSH.
Atsakyti
QUOTE(vicky @ 2005 08 20, 21:14)
Kolibriuke, nežinau, kur Jūs skaitėt apie 1-1,5...tačiau "policistinės" fiksuojamos, kai LH/FSH=2,5.

Apie santykį

Nemaišykit dviejų dalykų - turėti polinkį ir būti diagnozuojamam.

O dėl to santykio, kad negali būti lygu vienam - mano hormonai absoliučiai tokių pačių koncentracijų buvo. Apie 5,3, kai dariausi 4 c.d. Policistinių kiaušidžių neturiu, hormoninis fonas mano geras. Taip, kad......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kolibriukė: 20 rugpjūčio 2005 - 20:22
Ir dar
Atsakyti