Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėnuo

QUOTE(NikeZ @ 2009 03 08, 18:16)
Mamytes ar primaitinate savo maziukus jau kas ? papasakokit kuom po kiek duodat pradziai ir .t.t na man viskas aktualu as dar nepradejau primaitint bet jau noreciau nes svoris prastai auga ir misinukai mums nelabai  skanus doh.gif

O tai kiek sveriat ir po kiek per men. priaugat, kad jau nusprendet primaitint? ax.gif
Mes irgi be kokiu 5.5-6 men. nesiruosiam pradet primaitinimo, nors irgi
svoris ne kaip auga..
Atsakyti
as tai visgi nusipirkau slyvu tyreles ir jei vaikui uzkietes, duosiu pora sauksteliu, manqu geriau nei vaistukai ax.gif
mes pas daktare eisim 24 d. tai sake tada ir pasnekesim apie primaitinima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2009 03 08, 19:16)
Mamytes ar primaitinate savo maziukus jau kas ? papasakokit kuom po kiek duodat pradziai ir .t.t na man viskas aktualu as dar nepradejau primaitint bet jau noreciau nes svoris prastai auga ir misinukai mums nelabai  skanus doh.gif

as tai dar nezadu greitu laiku pradet primaitint schmoll.gif tai labai neturiu ka patart bet cia kazkada buvau uzsukus i vyresniu leliuku temele paskaitinet ir va ka atsikopijavau ateiciai rolleyes.gif :
1.Lietuvoje augusių vaisių ir uogų tyrės yra žymiai naudingesnės už atvežtinių vaisių, kad ir šviežių, pvz., bananų
2.Kruopų košėmis pradedamas maitinti kūdikis, pripratęs prie daržovių ir vaisių. Pirmosios košės turėtų būti verdamos iš ryžių, grikių, avižų
3.Žindomam kūdikiui iki 6 mėn. neduodama vandens, gliukozės tirpalų, sulčių ir tyrelių, nes MP patenkina ir visus kūdikio skysčių poreikius.
4. neanksciau 4-6 mėn. kūdikio burna būna pasirengusi priimti kietą maistą
5. Tyres galima pradėti maitinti nuo 4 mėn, bet ne amksciau.
6. nepatariama saldinti ir sūdyti maisto kūdikiams, nes druskos perteklius formuoja įprotį sūriai valgyti, o tai ateityje gali nulemti hipertoninės ligos vystymąsi, įprotis saldžiai valgyti - nutukimo, cukrinio diabeto bei dantų ėduonies atsiradimą. Naujausi tyrimai parodė, kad geriant saldžius skysčius išdygsta jau ėduonies pažeisti dantukai.
7. Pagal Pasaulines Sveikatos Organizacijos rekomendacijas pirmoji tyrė, duodama 4-6 mėn., yra kruopų (o ne daržovių, kaip mes esame įpratę).
8. Lietuvoje rekomenduojama pradėti papildomą maitinimą daržovių ar kruopų koše, atsižvelgiant į vaiko sveikatos būklę. Jei kūdikio svoris per mažas, jis linkęs viduriuoti, reikėtų pradėti maitinti kaloringesne kruopų koše, ypač tokiu atveju tiktų ryžiai. Jei kūdikio svoris yra per didelis, jis linkęs į obstipacijas, yra rachito ar anemijos požymių geriau pradžioje duoti mažiau kolorijų ir daugiau skaidulų turinčią daržovių košę

tikuosi bus kas naudingo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2009 03 08, 20:40)

Dėkui, kažkur jau skaityta, bet vis šis tas 4u.gif
Aš jau pora dienų daviau daržovių po pora šaukštelių...
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 08, 20:06)
O tai kiek sveriat ir po kiek per men. priaugat, kad jau nusprendet primaitint?  ax.gif
Mes irgi be kokiu 5.5-6 men. nesiruosiam pradet primaitinimo, nors irgi
svoris ne kaip auga..

siaip vos po 500 g per men gyd rekia kad labai mazai doh.gif man butu visai gerai g.gif na mes su vyru nedidukai kudi abu ax.gif bet va merga buvo streika paskelbus su maistu tai vos per dvi savaites 100 g priaugo schmoll.gif ,o mano gyd biski trenkta tai renku info apie ivairius maistutkus primaitinimus ir t.t.as tai labai nenoriu dar kazko duot na nebent po biskiuka kokios tyreles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2009 03 08, 20:05)
siaip vos po 500 g per men gyd rekia kad labai mazai  doh.gif  man butu visai gerai  g.gif  na mes su vyru nedidukai kudi abu  ax.gif bet va merga buvo streika paskelbus su maistu tai vos per dvi savaites 100 g priaugo  schmoll.gif ,o mano gyd biski trenkta tai renku info apie ivairius maistutkus primaitinimus ir t.t.as tai labai nenoriu dar kazko duot na nebent po biskiuka kokios tyreles  4u.gif

Jei vaikutis linkes po nedaug priaugti-nepades ir koseles duodamos- jos gi ne kaloriju bombos, skaiciau, kad ir kruopu kosem pradeti primaitinti vaikiukai-nepadaugino stebuklingai svorio mirksiukas.gif
Taip kad tai nebutinai iseitis..
Atsakyti
nu bet po 500gr tai as manau tikrai mazai,o kos ugis ir svoris?REEIKIA IR I UGI ATSIZVELGTI.
Atsakyti
QUOTE(Sauluzhe @ 2009 03 08, 19:27)
sorry, nepadesiu kol kas neketinu primaitint... 4u.gif
beto sake, kad cia yra kursai kur mokina kaip gamint leliukams
valgyt,tai reiks nueit, bet tik nuo 6 men... g.gif

nesupratau kur tie kursai vyksta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JURGIDAR @ 2009 03 08, 22:43)
nu bet po 500gr tai as manau tikrai mazai,o kos ugis ir svoris?REEIKIA IR I UGI ATSIZVELGTI.

56 cm
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2009 03 09, 08:45)

O keliu kg gime? maitinat MP ar misinuku, kiek dabar is viso sveria?
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 03 09, 10:02)
O keliu kg gime? maitinat MP ar misinuku, kiek dabar is viso sveria?

gime 3kg ugis 52 cm ,dabar 56 cm o svoris kazkur 5200g
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2009 03 09, 09:10)
gime 3kg ugis 52 cm ,dabar 56 cm o svoris kazkur 5200g

Na sakyciau kolkas este normoje del ugio,bet jei ir toliau taip tai gal ir gausis jau svoriuko trukumas,o misinukai tai tikrai kaloringesni nei MP,ai manau pades issprest sia problemyte. 4u.gif Nesijaudink siuo metu manau est tikrai geram stovyje va dar tui pasizeziu Daniska skale.
Nu va jei berniukas Viskas atitinka vos ne kataloginis,o mergaitetai net dar geriau mirksiukas.gif
Atsakyti