Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėnuo

QUOTE(sanele @ 2009 02 26, 13:09)
mamytes,as norejau pasitarti su jumis 4u.gif
mums vakar daktaryte liepe jau primaitinti leliuka savo obuoliuku,ka manot? g.gif

Jei maitini savo pienu ir vaikas gerai auga, iki puses metu, pagal naujausias rekomendacijas, nera reikalo visiskai niekuo primaitinti, nes net lietuviskas,ekologiskas obuoliukas neprilygs mamytes pienui. Nebent pati labai nori pabandyti, paziureti kaip vaikiukas reaguoja i nauja maista. Bent jau as tai neduosiu dar tikrai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sanele @ 2009 02 26, 13:09)
mamytes,as norejau pasitarti su jumis 4u.gif
mums vakar daktaryte liepe jau primaitinti leliuka savo obuoliuku,ka manot? g.gif

As tai irgi pritariu toms, kurios rase, kad dar tikrai anksti, ir manau, kad iki minimum 4 men MP maitinamam kudikeliui jo pilnai pakanka. Kartais kai paskaitau, ka tos gydytojos prirekomenduoja ir, netgi, kartais, kaip jusu atveju, LIEPIA, tai doh.gif Kaip galima LIEPTI daryti tiokius dalykus??? blink.gif Kaip bebutu, mes pacios esam atsakingos uz savo vaikus ir pacios turim daryt sprendimus, kaip mums atrodo geriausia.. O MP yra daug daugiau naudingu medziagu nei bet kokiam obuoly..
Atsakyti
Pasiskaičiau ir aš daugiau šia tema. Tai kaip ir man daktarė patarė, kad iki 6 mėnesių nereikia primaitint, jei tik svoris gerai auga. Be to, nebūtinai tik MP maitinant, taip pat ir mišinuko užtenka iki 6 mėnesių rolleyes.gif Aš taip pat nesiruošiu primaitint. Kam skubėti? Spės dar mažučiai visko išragauti ax.gif
Atsakyti
Mielos mamyte, galiu pasakyt tik tiek, kad europos standartuose, sakoma, kad vaikelius reikia pradetii maitinti kosytem ir pan. nuo 6 men, todel dauguma dabartiniu gydytoju taip ir rekomenduoja, bet paziurekit kaip mes uzaugom, jau nuo 3 men kimsdavom kosytes. Ryziu ir kitokius klijukus(taip vadinamus), kai kurie net nuo gimimo valgydavo kieno mamytes pienuko neturejo, ir uzaugom visi sveiki, ir normalus, o musu tevai paziurekit, kaip mano mociute sako, su karves pienu uzaugo, ir taip pat viskas gerai. As saviskei pradejau duoti kosytes darzoviu (namines) su jautiena ar vistiena, kai buvo likus viena savaite iki triju men, taip pat manu, ryziu, aviziniu dibsniu kosytes, kasdien vis kitokia gauna. tai pat ir obuolika duodu, banano nevalgo, o va dar uz savaiteles jau zadu ir morku sulciu duoti ragaut.
arbateliu jokiu is parduotuviu neperk, tisiog i vandeni ispaudziu citrinos trputi, cukriko, ir pirmyn, arba namines ogienes sirupo. tai va kaip mes augam.Beje jau nuo dvieju su puse men duodavau palaizyti vynuoges, mandarino, braskes, avietes.
na zinoma as nekalbu apie tas mamytes kurios maitina MP, tas pienelis geriausia kuudikiui, bet as negalejau maitint nuo 3 sav, taigi, misineli paivairint pradejom anksti.
na bet aisku, as cia tik apie savo klecka, kiekviena is musu zino kas musu zuikiam ggeriasia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa27 @ 2009 02 26, 19:40)
Mielos mamyte, galiu pasakyt tik tiek, kad europos standartuose, sakoma, kad vaikelius reikia pradetii maitinti kosytem ir pan. nuo 6 men, todel dauguma dabartiniu gydytoju taip ir rekomenduoja, bet paziurekit kaip mes uzaugom, jau nuo 3 men kimsdavom kosytes. Ryziu ir kitokius klijukus(taip vadinamus), kai kurie net nuo gimimo valgydavo kieno mamytes pienuko neturejo, ir uzaugom visi sveiki, ir normalus, o musu tevai paziurekit, kaip mano mociute sako, su karves pienu uzaugo, ir taip pat viskas gerai. As saviskei pradejau duoti kosytes darzoviu (namines) su jautiena ar vistiena, kai buvo likus viena savaite iki triju men, taip pat manu, ryziu, aviziniu dibsniu kosytes, kasdien vis kitokia gauna. tai pat ir obuolika duodu, banano nevalgo, o va dar uz savaiteles jau zadu ir morku sulciu duoti ragaut.
arbateliu jokiu is parduotuviu neperk, tisiog i vandeni ispaudziu citrinos trputi, cukriko, ir pirmyn, arba namines ogienes sirupo. tai va kaip mes augam.Beje jau nuo dvieju su puse men duodavau palaizyti vynuoges, mandarino, braskes, avietes.
na zinoma as nekalbu apie tas mamytes kurios maitina MP, tas pienelis geriausia kuudikiui, bet as negalejau maitint nuo 3 sav, taigi, misineli paivairint pradejom anksti.
na bet aisku, as cia tik apie savo klecka, kiekviena is musu zino kas musu zuikiam ggeriasia mirksiukas.gif

Truputį esu šokiruota tavo maitinimu 4u.gif bet aišku niekada nežinosi, kas iš tiesų yra gerai, o kas blogai. Prieš 20 metų mokė vaikus augint vienaip, o dabar jau kitaip. Gal po 20 metų vėl viskas pasikeis. Tik kažkaip man atrodo, kad labai jau drąsiai pasielgei duodama nuo 3mėn.košių ir dar su mėsa blink.gif Kažkaip nesitiki, kad jau vaikučio virškinimo sistema pasiruošusi... Na bet linkiu augti sveikiems ir drūtiems mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belacka: 26 vasario 2009 - 20:48
QUOTE(Asta SC @ 2009 02 25, 21:19)
Siandien mane gydytoja bare del neteisingo maitinimo. Ale reikia rezimo, kas 3 valandas, o pas mane gaunasi 1,5-2val. rytiniuose ir vakariniuose maitinimuose. Sake priaugam per daug ir t.t. Bandysiu ilginti tarpus iki 2,5val jei pavyks. Patarkit merginos, ar jus kazkokio daug maz rezimo laikotes? Ar pagal pareikalavima? smile.gif

3 menesiai suejo, bet pilvuka mums dar pucia, ypac pavakarinio maitinimo metu 16-18-19 val. Valgymai kartais buna tragiski: valgo, meta kruti, suka galva, verkti pradeda, paskui vel iesko papulio ir taip tesiasi pusvalandi-valanda. Vakar tai tesesi iki 2 valandu, verke ir vaikas ir mama. Siaubas. Dazniausia priezastis to buna: nori atsirugti ar pilvuka skauda iki kol neatsirugsta ar neissipurpsi. Tad ir toliau geriame Sab Simplex bei Bifolac.

Iš tiesų manau, kad reikia vaikučiui duoti valgyti MP tiek kiek jis nori ir kada nori, bet kai yra šioks toks režimas tai geriau ir mamytei ir vaikučiui. Juk visur rašoma, kad kai yra aiški vaiko dienotvarkė, tai jis ir jaučiasi geriau, nes pats žino kada ir kas jo laukia.
Man gal šiek tiek pasiseke, mano dukryte nuo pat gimimo nusistatė valgymo režimą, kas dvi valandas. Ji miegodavo po dvi valandas, o po to norėdavo valgyti. Pradžioj valandų kai po tokių, kad va valgom 10 val. nebuvo, tiesiog buvo, kad valgom kas dvi valandas, priklausydavo nuo to, kada atsikeldavo ir t.t. Vėliau atsirado režimas kad valgydavome 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 4-5 val. Ir taip mes maitinomės iki 2 mėn. Bet po to pastebėjau, kad ji normaliai pavalgo tik kas antrą maitinimą. Vienas maitinimas tampa tiesiog raitymųsi: mesdavo krūtį, pradėdavo verkt, po to lyg vėl ieškodavo, bet vėl verkdavo. Aš ilgai nekankindavau ir per prievartą nekišdavau. Po tokio beveik nevalgymo, sekantis valgymas būdavo jau geras. Tuomet supratau, kad tikriausiai per dažnai maitinu ir pasitarusi su gydytoja prailginau maitinimą iki 2,5val. Ir viskas susitvarkė. Dabar valgom 8, 10.30, 13, 15.30,18, 20.30, 23, 3-4-5val. Bet aišku tas maitinimas gali nukrypti +-pusę val. O kai kur kitur išvažiuojam, tai išvis tas mūsų grafikas subyra mirksiukas.gif , bet tada maitinu, kas 2,5val. maždaug.
Man rodos, kai tau pradeda vaikas zirzaliot prie papuko, tai tu jo nekankink, geriau po pusvalandžio duok, gal jis dar tuo metu neišalkęs.

Atsakyti
Del vaiku maitinimo tai net nezinau ar "pacios mamos zino kas geriausia ju vaikams". Reiktu ne tik nuojauta pasikliaut. Nemanau, kad turim vadovautis senesniais laikais, juk viskas zengia i prieki, atliekami iv. tyrimai. Viskas tobuleja, progresuoja ir tada padaromos isvados. Tikrai iki 3 men. vaikas negali normaliai suvirskinti tirsto maisto. O sveiki tai mes tikrai neuzaugome, kokiomis ivairiomis ir sunkiomis ligomis serga jauni zmones net nenoriu kalbeti. Atsiprasau, jei ir grieztokas mano pasisakymas atrodys smile.gif
Atsakyti
mesos nuo 3 menesiu? doh.gif nezinau ar pasiryzciau tokiems eksperimentams
su skranduku vaikucio...juk jie dar tik vystosi...kosytes dar suprasciau, bet mesos,
atsiprasau, bet tikrai nesuprantu... g.gif
bet cia aisku, kiekvienos musu reikalas wink.gif
Atsakyti
aisku labai norisi kazko duoti paskanauti, bet stengsiuosi jei ne iki 6 tai bent iki 5 men nieko neduoti, mp yra sveikiausia ir geriausia ka mama gali duoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(orintukass @ 2009 02 27, 00:33)
aisku labai norisi kazko duoti paskanauti, bet stengsiuosi jei ne iki 6 tai bent iki 5 men nieko neduoti, mp yra sveikiausia ir geriausia ka mama gali duoti  ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mėsos tokiam mažučiui? doh.gif Ir dar cukraus? swoon.gif Juk jų visa virškinimo sistema tik vystosi. Jau labai drąsi mama turi būti... Aš taip pat niekada nepasiryščiau tokio maisto duoti...
Papildyta:
sigeika, matau mūsų vaikučiai tą pačią dieną gimę 4u.gif friends.gif
Atsakyti
QUOTE(JURGIDAR @ 2009 02 16, 14:51)
Labas mamytes,zinokit mano sunelis jau rankytem keleniukus pradejo ciupineti kaip fainiai wub.gif
Beje katik gryzom is daktaro gavom skiepiuka 3 menesiuku,leido i abidvi  slaunis,laselis kraujuko isbego apsiverke dabar miega,laukiu kada pabus tikiuos nesukils tempa. g.gif Mat vakar kaip tycia pradejo sluogoti,nors temperaturos nera,sisip liulis mazyliui bega,vis traukiu ir traukiu,siandien jau maziau bigsmile.gif  wub.gif

Triejų mėnesiukų reikia skiepyti g.gif kaip aš skaičiau kad trečią nereikia nuo ko skiepija g.gif Mana mažyliui dar trūksta pora dienelių iki triejų mėnesiukų bet kuo puikiausiai kalbina mama mamą, labai mėgsta ne tik savo pirštukus apžiurėti, bet ir mano nagrinėti, bet jau ant pilvo pagulėti tai jam labai jau miela thumbup.gif
Atsakyti