QUOTE(Asta SC @ 2009 02 25, 21:19)
Siandien mane gydytoja bare del neteisingo maitinimo. Ale reikia rezimo, kas 3 valandas, o pas mane gaunasi 1,5-2val. rytiniuose ir vakariniuose maitinimuose. Sake priaugam per daug ir t.t. Bandysiu ilginti tarpus iki 2,5val jei pavyks.
Patarkit merginos, ar jus kazkokio daug maz rezimo laikotes? Ar pagal pareikalavima?
3 menesiai suejo, bet pilvuka mums dar pucia, ypac pavakarinio maitinimo metu 16-18-19 val. Valgymai kartais buna tragiski:
valgo, meta kruti, suka galva, verkti pradeda, paskui vel iesko papulio ir taip tesiasi pusvalandi-valanda. Vakar tai tesesi iki 2 valandu, verke ir vaikas ir mama. Siaubas. Dazniausia priezastis to buna: nori atsirugti ar pilvuka skauda iki kol neatsirugsta ar neissipurpsi. Tad ir toliau geriame Sab Simplex bei Bifolac.
Iš tiesų manau, kad reikia vaikučiui duoti valgyti MP tiek kiek jis nori ir kada nori, bet kai yra šioks toks režimas tai geriau ir mamytei ir vaikučiui. Juk visur rašoma, kad kai yra aiški vaiko dienotvarkė, tai jis ir jaučiasi geriau, nes pats žino kada ir kas jo laukia.
Man gal šiek tiek pasiseke, mano dukryte nuo pat gimimo nusistatė valgymo režimą, kas dvi valandas. Ji miegodavo po dvi valandas, o po to norėdavo valgyti. Pradžioj valandų kai po tokių, kad va valgom 10 val. nebuvo, tiesiog buvo, kad valgom kas dvi valandas, priklausydavo nuo to, kada atsikeldavo ir t.t. Vėliau atsirado režimas kad valgydavome 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 4-5 val. Ir taip mes maitinomės iki 2 mėn. Bet po to pastebėjau, kad ji normaliai pavalgo tik kas antrą maitinimą. Vienas maitinimas tampa tiesiog raitymųsi: mesdavo krūtį, pradėdavo verkt, po to lyg vėl ieškodavo, bet vėl verkdavo. Aš ilgai nekankindavau ir per prievartą nekišdavau. Po tokio beveik nevalgymo, sekantis valgymas būdavo jau geras. Tuomet supratau, kad tikriausiai per dažnai maitinu ir pasitarusi su gydytoja prailginau maitinimą iki 2,5val. Ir viskas susitvarkė. Dabar valgom 8, 10.30, 13, 15.30,18, 20.30, 23, 3-4-5val. Bet aišku tas maitinimas gali nukrypti +-pusę val. O kai kur kitur išvažiuojam, tai išvis tas mūsų grafikas subyra
, bet tada maitinu, kas 2,5val. maždaug.
Man rodos, kai tau pradeda vaikas zirzaliot prie papuko, tai tu jo nekankink, geriau po pusvalandžio duok, gal jis dar tuo metu neišalkęs.