aha, ir as jau laukiu kada vartysis
QUOTE(vaidosius @ 2009 02 25, 17:58)
tai va... degsim siandien jau tris zvakutes
tiesa, niekaip nesulaukiu apsivertimo nuo pilvo ant nugaros...
Sveikinam su gimtadieniu
QUOTE(Sauluzhe @ 2009 02 25, 18:38)
aha, ir as jau laukiu kada vartysis
Mano mažius tai jau vartos Oi kiek jam džiaugsmo buvo, kai apsivertė pats nuo nugaros ant pilvo, tai net krykštavo Ir sustot negalėjo.
O dabar nesuprantu kodėl, bet nelabai jis praktikuoja savo naują įgūdį, nebent kai išalksta
QUOTE(Sauluzhe @ 2009 02 25, 15:29)
paprastai ciulptukai buna trims menesiams mes irgi jau pasikeitem
nu blemb as tai turiu nupirkus NUK-paprasta toki ir parasyta kad nuo 0 iki 6men.
QUOTE(vaidosius @ 2009 02 25, 16:58)
SMALIZIUKE o kaip jus uzsidejot savo vaiko nuotrauka prie slapyvardzio? man tai niekaip neiseina, ten tik tuos maziukus paveikslelius duoda pasirinkt...
pasiekimai:
laikom galvyte
trumpai prilaikomi pastovim
barskinam barskucius ir mokam kartais perimti juos is vienos rankos i kita
graziai ir protingai guguojam ivairiom temom
sypsomes ir juokiames
ispuciam akis kai pamatom nauja zmogu
nardom baseine
ir kiti pasiekimai
pasiekimai:
laikom galvyte
trumpai prilaikomi pastovim
barskinam barskucius ir mokam kartais perimti juos is vienos rankos i kita
graziai ir protingai guguojam ivairiom temom
sypsomes ir juokiames
ispuciam akis kai pamatom nauja zmogu
nardom baseine
ir kiti pasiekimai
QUOTE(ZifkuteB @ 2009 02 25, 15:59)
Jeigu vaikutis verkia ir bega asarytes -normalu , jeigu verkia ir be asaryciu -irgi normalu - cia toks pykcio protrukis . bet jeigu tiesiog dienos metu pastebit, kad akyte asaroja, tai tada reikia sunerimti.. Arba dar geriau pastebti ryte - ar netraiskanoja akyte. Jeigu ne, tai tikrai viskas gerai ir nereikai nerimauti .
Maniskiui nuo pat gimimo traiskanojo, asarodavo. 3 men lasinau lasiukus, nepadejo, todel ir reikejo valyti.
Maniskiui nuo pat gimimo traiskanojo, asarodavo. 3 men lasinau lasiukus, nepadejo, todel ir reikejo valyti.
Sutinku su auksciau nurodytais simptomais, nors manajai traiskanyciu niekada nebuvo. Jai daznai asaroja akytes, nepriklausomai nuo to verkia ji ar ne. Vis pastebiu nubegusias asarytes, o kita karta net susilaiko akytese asaros (gydytoja komentavo, kad asara turi lengvai nubegti)... Net odyte isberta prie akyciu. Jei jusu vaikuciams tik kartais paasaroja, tai nieko baisaus, nepergyvenkt. Jei butu kas negerai, pastebetumet is karto
QUOTE(Belty @ 2009 02 25, 21:52)
buna ir tokiu, mes irgi turim...as turejau omeny,kad kas menesi nebuna tokiu
Sveiki,
Jungiuosi ir as prie jusu. Mums siandien 3 menesiai ir 3 dienos. Tai kaip suprantu man siame skyrelyje ir reikia rasyti.
Mes gimeme 38 savaite, svoris=3570g, ugis=52
1 menuo, svoris = 5180 (+1610g), ugis = 57 (+5cm)
2 menuo, svoris = 6950 (+1770g), ugis = 63 (+6cm)
3 menuo, svoris = 8300 (+1350g), ugis = 65 (+2cm)
Maitinu MP. Valgo labai daznai. Per para 7-8 maitinimai.
Du naktiniai maitinimai: 2-3 val ir 5-6 val (kartais sio maitinimo nebuna)
Trys maitinimai iki pietu miego (~7val, ~9val, ~11val).
3 valandas miegame per pietus lauke (dazniausiai nuo 13 iki 16 val).
Trys maitinimai iki nakties miego (~16val, 18val, 20-21val).
Siandien mane gydytoja bare del neteisingo maitinimo. Ale reikia rezimo, kas 3 valandas, o pas mane gaunasi 1,5-2val. rytiniuose ir vakariniuose maitinimuose. Sake priaugam per daug ir t.t. Bandysiu ilginti tarpus iki 2,5val jei pavyks. Patarkit merginos, ar jus kazkokio daug maz rezimo laikotes? Ar pagal pareikalavima?
Uzmiegam apie 21val. Rytiniuose ir vakariniuose maitinimuose pavalge kartais dar pamiegame nuo 15min iki 30min.
Megstame valgyti ilgai (iskyrus naktinius maitinimus, tada valgo tik 5-10 min): nuo 30 min iki 1 valandos, ypac pries pietu miega. Tada valgome net 1,5 val. Aisku valgome snuduriuodami. Bandziau keisti tokia valgymo maniera: zadinau, judinau uz petuku, ausyciu, bet mano mazius pyksta, rankomis pasitranko, suzirzia, tada paciulpia aktyviai 5 kartus ir vel snuduriuoja. Po 5 min pramerkia aki ir vel valgo
Labai daug sysioja. I para sunaudojame apie 8 sauskelnes. Keiciu net nakti, nes maziaus uzpakaliukas buna auksciau nei galva nuo prisisiojimo
Kaku kaku darome 1 karta i para, paryciais - sunkausiu man laiku 5-6-7 ryto. Nes tada jis stena koki pusvalandi-valanda, verksena, tai tenka jam pilvuka masazuoti.
Musu pasiekimai:
- Nesiojant stacia, galvyte laiko tvirtai. Jin pradeda svyruoti retai, kai mazius buna pavarges ir nori miegucio
- Gulėdamas ant pilvo išlaiko galvą pakelta gan labai ilgai
- Gulėdamas ant pilvo išlaiko krutine pakelta apie 4 min, paskui pavargsta, krutine nuleidzia ir laiko tik galva.
- Gulėdamas ant pilvo bando keltis ant kumstuku, na ale plastaku.
- Dar nesivartome.
- Kartais guledamas nuogas ant pilvuko, kai kojoms suteikiu atrama, pasistumia link zaisliuko. Kai buna su drabuzeliais ta sunkiau padaryti.
- Prilaikomas bando pastoveti
- Bando sestis. Negaliu daryti ranku mankstyciu, nes kai tik jas paimu, tai jis galvyte pritraukia prie kunelio ir kelia galva. Beje, galva pats pakelia. O tada toliau jau as keliu link sedimosios dalies
- Daug sypsosi, kalba
- Juokiasi garsu, dazniausiai akka arba ekkeee
- Kai pamato mane ar teti, reaguoja: pradeda rankom ir kojom mojuoti ir visas muistytis.
- Kai su juo kalbu, ziuri idemiai ir kartais kartoja mano garsus: aaa, eeeeee, uuuuu, aiiii, ouuuuuu
- Kai pradeda noreti valgyti, kalba greitai ir piktai , tada, dazniausi garsai, bbb, ppp, mmmm ar kazkas panasaus
- Jei rankose nera barskucio, tai kumstukai visada burnoje
- Atsirado seiletekis pries 2-3 savaites. Kai guli ant pilvuko, visada seile teka. Kai nesioju, seile maziau teka Kad maziau bertu, kai keiciu sauskelnes visada pavalau veiduka, bei rankas isplaunu su muiliuku.
- Megsta apziurineti savo rankas, viena ranka ima i kita
- Ciupineja savo veiduka, akis, ausis, kelis kartus maciau liete savo galvyte arba jos plaukiukus
- Megsta mamos rankytes ciupineti ir apziurineti, ypac kai darome pertrauka maitinimo metu
- Valgant megsta savo ranka uzdeti mamai ant veido ir ciupineti veiduka, plaukus
- Patinka ziureti per veidrodi i save, i mane, i teti. Dazniausiai labai buna laimingas, visokias mimikas rodo.
- Jau samoningai paima barskuti, kuri pries jo akis parodau. Istiesa rankute ir paima
- Tiesia rankas link besisukanciu zaisliuku lovyteje, bet dar nespeja ju pagriebti.
- Labai daznai razosi, ypac pavalgius
- Vienas ilgai nemegsta buti, max 15 min, paskui pradeda verkslenti
- Stripriai sumazejo atpylinejimai
- Stipriai sumazejo uzspringimai bevalgant del stipraus pieno tekejimo. Dabar mazius pradejo greitai ryti arba jei nespeja, tai paleidzia papuli.
- Siek tiek sumazejo zagsejimai, dabar dienoje zagsime tik 0-1-2 kartus
- Maziau prisiryjame oro, tad maziau reikia atsirugti. Anksciau kiekvieno maitinimo metu keldavau po kelis kartus kad atsirugtu. Dabar tik dienomis atsirugineja, naktimis jau nenesioju ir nekeliu.
- Maudytis megstame, bet vis dar kazkokie susijaudine buname. Dideleje vonioje mazylis kazkokis issigandes buna.
- Soskutes nelabai moka ciulpti, tenka laikyti ilgai kol isiciulpia (duodu kai skauda pilvuka, nes tada iesko papulio nusiraminimui. O jei papuli duodu, tai paskui nuo persivalgymo atpila)
- Kai pavarges buna, pradeda trintis man i krutine, veiduka, akytes parausta. Beje nelabai iseina mazylio uzmigdyti, pavyksta tik su papuliu. Paciulpia 3 minutes ir uzmiega. Oiii vargsiu matyt ateityje. Butu idomu jei pasidalintumete info kaip jus migdote savo mazylius?
- Kai duodu bifolac, tai pastebejau kad kartais praryja normaliai, t.y. liezuviukas neisstumia atgal beigi pradeda ale cepseti. Reiskias po truputi keiciasi stumimo refleksas ir atsirasdineja kramsnojamieji judesiai. Kaip suprantu mano mazylis ruosiasi kitam maisteliui Nors primaitinima darzovemis, vaisiais galvoju pradeti tik nuo 4 menesio.
3 menesiai suejo, bet pilvuka mums dar pucia, ypac pavakarinio maitinimo metu 16-18-19 val. Valgymai kartais buna tragiski: valgo, meta kruti, suka galva, verkti pradeda, paskui vel iesko papulio ir taip tesiasi pusvalandi-valanda. Vakar tai tesesi iki 2 valandu, verke ir vaikas ir mama. Siaubas. Dazniausia priezastis to buna: nori atsirugti ar pilvuka skauda iki kol neatsirugsta ar neissipurpsi. Tad ir toliau geriame Sab Simplex bei Bifolac.
Laukiu nesulaukiu, kol baigsis pilvo putimai nors jie ir sumazejo po 1,5 men. Beje, man po gimdymo taip pat stipriai pucia pilva, prakstiskai nuo be ko, ypac nuo varskes ir kitu pieno produktu. Stipriai ribojau maista, bet pastebejau kad net grikiu koses suvalgius as purpsiu Gydytoja sake man turetu taip pat susitvarkyti per 3 menesius
Atsiprasau jei per daug prirasiau.
Jungiuosi ir as prie jusu. Mums siandien 3 menesiai ir 3 dienos. Tai kaip suprantu man siame skyrelyje ir reikia rasyti.
Mes gimeme 38 savaite, svoris=3570g, ugis=52
1 menuo, svoris = 5180 (+1610g), ugis = 57 (+5cm)
2 menuo, svoris = 6950 (+1770g), ugis = 63 (+6cm)
3 menuo, svoris = 8300 (+1350g), ugis = 65 (+2cm)
Maitinu MP. Valgo labai daznai. Per para 7-8 maitinimai.
Du naktiniai maitinimai: 2-3 val ir 5-6 val (kartais sio maitinimo nebuna)
Trys maitinimai iki pietu miego (~7val, ~9val, ~11val).
3 valandas miegame per pietus lauke (dazniausiai nuo 13 iki 16 val).
Trys maitinimai iki nakties miego (~16val, 18val, 20-21val).
Siandien mane gydytoja bare del neteisingo maitinimo. Ale reikia rezimo, kas 3 valandas, o pas mane gaunasi 1,5-2val. rytiniuose ir vakariniuose maitinimuose. Sake priaugam per daug ir t.t. Bandysiu ilginti tarpus iki 2,5val jei pavyks. Patarkit merginos, ar jus kazkokio daug maz rezimo laikotes? Ar pagal pareikalavima?
Uzmiegam apie 21val. Rytiniuose ir vakariniuose maitinimuose pavalge kartais dar pamiegame nuo 15min iki 30min.
Megstame valgyti ilgai (iskyrus naktinius maitinimus, tada valgo tik 5-10 min): nuo 30 min iki 1 valandos, ypac pries pietu miega. Tada valgome net 1,5 val. Aisku valgome snuduriuodami. Bandziau keisti tokia valgymo maniera: zadinau, judinau uz petuku, ausyciu, bet mano mazius pyksta, rankomis pasitranko, suzirzia, tada paciulpia aktyviai 5 kartus ir vel snuduriuoja. Po 5 min pramerkia aki ir vel valgo
Labai daug sysioja. I para sunaudojame apie 8 sauskelnes. Keiciu net nakti, nes maziaus uzpakaliukas buna auksciau nei galva nuo prisisiojimo
Kaku kaku darome 1 karta i para, paryciais - sunkausiu man laiku 5-6-7 ryto. Nes tada jis stena koki pusvalandi-valanda, verksena, tai tenka jam pilvuka masazuoti.
Musu pasiekimai:
- Nesiojant stacia, galvyte laiko tvirtai. Jin pradeda svyruoti retai, kai mazius buna pavarges ir nori miegucio
- Gulėdamas ant pilvo išlaiko galvą pakelta gan labai ilgai
- Gulėdamas ant pilvo išlaiko krutine pakelta apie 4 min, paskui pavargsta, krutine nuleidzia ir laiko tik galva.
- Gulėdamas ant pilvo bando keltis ant kumstuku, na ale plastaku.
- Dar nesivartome.
- Kartais guledamas nuogas ant pilvuko, kai kojoms suteikiu atrama, pasistumia link zaisliuko. Kai buna su drabuzeliais ta sunkiau padaryti.
- Prilaikomas bando pastoveti
- Bando sestis. Negaliu daryti ranku mankstyciu, nes kai tik jas paimu, tai jis galvyte pritraukia prie kunelio ir kelia galva. Beje, galva pats pakelia. O tada toliau jau as keliu link sedimosios dalies
- Daug sypsosi, kalba
- Juokiasi garsu, dazniausiai akka arba ekkeee
- Kai pamato mane ar teti, reaguoja: pradeda rankom ir kojom mojuoti ir visas muistytis.
- Kai su juo kalbu, ziuri idemiai ir kartais kartoja mano garsus: aaa, eeeeee, uuuuu, aiiii, ouuuuuu
- Kai pradeda noreti valgyti, kalba greitai ir piktai , tada, dazniausi garsai, bbb, ppp, mmmm ar kazkas panasaus
- Jei rankose nera barskucio, tai kumstukai visada burnoje
- Atsirado seiletekis pries 2-3 savaites. Kai guli ant pilvuko, visada seile teka. Kai nesioju, seile maziau teka Kad maziau bertu, kai keiciu sauskelnes visada pavalau veiduka, bei rankas isplaunu su muiliuku.
- Megsta apziurineti savo rankas, viena ranka ima i kita
- Ciupineja savo veiduka, akis, ausis, kelis kartus maciau liete savo galvyte arba jos plaukiukus
- Megsta mamos rankytes ciupineti ir apziurineti, ypac kai darome pertrauka maitinimo metu
- Valgant megsta savo ranka uzdeti mamai ant veido ir ciupineti veiduka, plaukus
- Patinka ziureti per veidrodi i save, i mane, i teti. Dazniausiai labai buna laimingas, visokias mimikas rodo.
- Jau samoningai paima barskuti, kuri pries jo akis parodau. Istiesa rankute ir paima
- Tiesia rankas link besisukanciu zaisliuku lovyteje, bet dar nespeja ju pagriebti.
- Labai daznai razosi, ypac pavalgius
- Vienas ilgai nemegsta buti, max 15 min, paskui pradeda verkslenti
- Stripriai sumazejo atpylinejimai
- Stipriai sumazejo uzspringimai bevalgant del stipraus pieno tekejimo. Dabar mazius pradejo greitai ryti arba jei nespeja, tai paleidzia papuli.
- Siek tiek sumazejo zagsejimai, dabar dienoje zagsime tik 0-1-2 kartus
- Maziau prisiryjame oro, tad maziau reikia atsirugti. Anksciau kiekvieno maitinimo metu keldavau po kelis kartus kad atsirugtu. Dabar tik dienomis atsirugineja, naktimis jau nenesioju ir nekeliu.
- Maudytis megstame, bet vis dar kazkokie susijaudine buname. Dideleje vonioje mazylis kazkokis issigandes buna.
- Soskutes nelabai moka ciulpti, tenka laikyti ilgai kol isiciulpia (duodu kai skauda pilvuka, nes tada iesko papulio nusiraminimui. O jei papuli duodu, tai paskui nuo persivalgymo atpila)
- Kai pavarges buna, pradeda trintis man i krutine, veiduka, akytes parausta. Beje nelabai iseina mazylio uzmigdyti, pavyksta tik su papuliu. Paciulpia 3 minutes ir uzmiega. Oiii vargsiu matyt ateityje. Butu idomu jei pasidalintumete info kaip jus migdote savo mazylius?
- Kai duodu bifolac, tai pastebejau kad kartais praryja normaliai, t.y. liezuviukas neisstumia atgal beigi pradeda ale cepseti. Reiskias po truputi keiciasi stumimo refleksas ir atsirasdineja kramsnojamieji judesiai. Kaip suprantu mano mazylis ruosiasi kitam maisteliui Nors primaitinima darzovemis, vaisiais galvoju pradeti tik nuo 4 menesio.
3 menesiai suejo, bet pilvuka mums dar pucia, ypac pavakarinio maitinimo metu 16-18-19 val. Valgymai kartais buna tragiski: valgo, meta kruti, suka galva, verkti pradeda, paskui vel iesko papulio ir taip tesiasi pusvalandi-valanda. Vakar tai tesesi iki 2 valandu, verke ir vaikas ir mama. Siaubas. Dazniausia priezastis to buna: nori atsirugti ar pilvuka skauda iki kol neatsirugsta ar neissipurpsi. Tad ir toliau geriame Sab Simplex bei Bifolac.
Laukiu nesulaukiu, kol baigsis pilvo putimai nors jie ir sumazejo po 1,5 men. Beje, man po gimdymo taip pat stipriai pucia pilva, prakstiskai nuo be ko, ypac nuo varskes ir kitu pieno produktu. Stipriai ribojau maista, bet pastebejau kad net grikiu koses suvalgius as purpsiu Gydytoja sake man turetu taip pat susitvarkyti per 3 menesius
Atsiprasau jei per daug prirasiau.
Nu tu čia Asta ir pavarei kaip žirnius į sieną. Koks vyras didelis išaugo na mes kiek paaugom tai dar nežinau nes tik penktadieni eisim pas gidytoją bet 2 mėn. tai svėrėm 5000g. ir ugis buvo 60,5cm. Gal tikrai rečiau pamegink maitinti nes poto ir vaikeliui bus judėti sunkiau o dėl migdymo tai ir mes labai sunkiai užmiegam reikia nešioti ant rankų gal valandą jai nedaugiau kad užmigtu. Man ir butu idomu sužinoti kaip užmigdyti greičiau nes vaikas auga ir vis sunkiau darysis nešioti.
Kokia saunuole, Asta, taip nepatingejai issamiai viska ir fainai papasakot
As irgi maitinu MP, ir panasiai daznai, kaip ir jus, kas 1 - 1.5val. Zinau, kad tokio amziaus vaikiukas jau gali valgyt kas mazdaug 3 val, bet as pastebejau, kad dazniau ir po nedaug valgymas padeda reguliuoti atpylinejima, nes pastaruoju metu gan nuo jo kenciam O, be to, kazkur skaiciau straipsni, kad dazniau siulyti zisti kazkaip yra arciau to pirminio, naturalaus maitinimo, kai vaikiukas guli nesioklej prie krutines ir pats pasiima kruti, kada uzsinori. Man kazkaip priimtinas toks poziuris.. Buna dienu, kad jis ir pats nenori taip daznai, bet kartais ir nori.. Ir, tiesa sakant, neklausyciau, jei gydytoja lieptu daryti kazka kitaip Bet mano maziukas, net ir labai isalkes, niekad nezinda ilgiau nei 15min, tai net neisivaizduoju, kaip butu, jei taip, kaip jums, po 1val ir ilgiau
As irgi maitinu MP, ir panasiai daznai, kaip ir jus, kas 1 - 1.5val. Zinau, kad tokio amziaus vaikiukas jau gali valgyt kas mazdaug 3 val, bet as pastebejau, kad dazniau ir po nedaug valgymas padeda reguliuoti atpylinejima, nes pastaruoju metu gan nuo jo kenciam O, be to, kazkur skaiciau straipsni, kad dazniau siulyti zisti kazkaip yra arciau to pirminio, naturalaus maitinimo, kai vaikiukas guli nesioklej prie krutines ir pats pasiima kruti, kada uzsinori. Man kazkaip priimtinas toks poziuris.. Buna dienu, kad jis ir pats nenori taip daznai, bet kartais ir nori.. Ir, tiesa sakant, neklausyciau, jei gydytoja lieptu daryti kazka kitaip Bet mano maziukas, net ir labai isalkes, niekad nezinda ilgiau nei 15min, tai net neisivaizduoju, kaip butu, jei taip, kaip jums, po 1val ir ilgiau
QUOTE(Mildushe @ 2009 02 26, 00:30)
Kokia saunuole, Asta, taip nepatingejai issamiai viska ir fainai papasakot
Mano mazulis, aktyviai zinda tik pirmas 5 min, o paskui jau psio - snuduriuoja, gulineja. Po kiek laiko atsimerkia, paciulpia ir vel gulineja. Jei atitraukiu papuli, iesko, pyksta. Tai taip ir valgome 30 min iki iki valandos. Manau kad jam patinka su manim gulineti. Visgi reikes aktyviau budinti, zadinti ir keisti tokia maniera
zinute Astai SC, tik nejuokauk ir jokiu rezimu savo vaikiukui neivedinek. Jis saunuoliukas kaip graziai auga ir viska daro teisingai. Atsiprasau, bet Jusu gydytojos zinios apie naturalu maitinima gerokai pasenusios, vaika reiktu maitinti nereciau kaip tris- keturios val. (iskyrus nakti)ir rezimai ivedinejami buvo tarybiniais laikais. Jei del maitinimo tai ilisk i krutimi maitinanciu, ar ilgo sekmingo zindymo paslaptis temas, ten mamos tau daug patarimu pazers. Vaikas pats naturalai susikuria sau tinkanti rezima!
Beje mano mazylis valgo dar dazniau ir nieko laukiu kada jis susidarys sau tinkama rezima, lauk palengvejimo!
Beje mano mazylis valgo dar dazniau ir nieko laukiu kada jis susidarys sau tinkama rezima, lauk palengvejimo!
QUOTE(vaidosius @ 2009 02 25, 16:58)
SMALIZIUKE o kaip jus uzsidejot savo vaiko nuotrauka prie slapyvardzio? man tai niekaip neiseina, ten tik tuos maziukus paveikslelius duoda pasirinkt...
taip is kompiuterio nuotraukų įkelti SM neleidžia, pirma reikia nuotrauką išsisaugoti internetinėje nuotraukų svetainėje, o tada tos nuotraukos nuorodą įkelti į avataro vietą