Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

QUOTE(rozamunda @ 2009 02 13, 18:30)
sugrizk i 37 tema,ten buvo pavyzdziu kaip apsodinti kazkieno senoviska rusi-toki nemenka kalneli-manau tau tiks cool.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 16, 11:01)

oi, ačiū labai labai. Na aš pasiknisus įmesiu kada parodyti, kaip tas mano gyvatynas atrodo dabar (na, ne dabar, vasarą), bėda ta, kad šlaitas ekstremaliai status, plius baisus molis. Na, bet šį tą vis tiek sugebėjau nuveikti ax.gif

QUOTE(rozamunda @ 2009 02 16, 15:24)

O jei jau  vis delto visai ten uzrugtu-geriausios geles yra silauoges ir bruknes lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 02 15, 15:16)
Labukas Tina,nusipirkai Davido budleja,as turiu taip pat,gal gali pasakyti kaip zadi jas seti,dekui 4u.gif

Ant pokucio parasyta, kad seti III-VI. Neuzilgo ir sesiu i dezute, o paskui daigus perkelsiu i lauka.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 02 16, 08:14)
aciuks.gif jau pernai parsitempėm pas save sulaukėjusių tulpių, aplink sklypą prikaičiojau svogūnų, šiemet reiks dar daugiau visko  ax.gif mat ten brolis paveldėjo tuos namus, tai jam reikia ir šiaip vietos, ne vien gėlynų  smile.gif

labai gera zinant, is kur grozis atkeliaus pas tave smile.gif wub.gif

Atsakyti
Gal galėtumėte patarti, kokius krūmelius geriausiai būtų sodinti kaip tvorelę? Buvome nuo kelio aptvėrę su tinklu, bet kai nuvažiavome po pustymo pažiūrėti, tai tinklą sniegas prispaudęs, viskas taip negražiai atrodo... verysad.gif nors sakėme, kad tvoros nedarysim, bet dabar jau persigalvoju - iš vienos pusės esame eglaitėm 2metinėm apsodinę, per vidury eina įvažiavimas, o kitoje sklypo puseje - sodas. Jį ir norime nuo kelio atskirti kokia augalų tvorele, bet nežinau, kokiais būtų geriausiai... Norimas apsodinti ilgis ~ 25 metrai.

Taip atrodė mūsų tvora šią vasarą...
http://public.fotki....ena2008025.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 16 vasario 2009 - 17:50
QUOTE(dista @ 2009 02 16, 17:42)
Gal galėtumėte patarti, kokius krūmelius geriausiai būtų sodinti kaip tvorelę? Buvome nuo kelio aptvėrę su tinklu, bet kai nuvažiavome po pustymo pažiūrėti, tai tinklą sniegas prispaudęs, viskas taip negražiai atrodo...  verysad.gif nors sakėme, kad tvoros nedarysim, bet dabar jau persigalvoju - iš vienos pusės esame eglaitėm 2metinėm apsodinę, per vidury eina įvažiavimas, o kitoje sklypo puseje - sodas. Jį ir norime nuo kelio atskirti kokia augalų tvorele, bet nežinau, kokiais būtų geriausiai... Norimas apsodinti ilgis ~ 25 metrai.

Taip atrodė mūsų tvora šią vasarą...
http://public.fotki....ena2008025.html

as siulyciau kauleni, karpoma gyv. - anksti sulapoja, gana velai numeta lapus,
prieziuros neperdaugiausia [mes kerpam karta /du i sezona], garantuotai tanki gyvatvore iseina thumbup.gif
niekad nenusala, ''neisplinka''
lapukai smulkus, ir rudeni jiems krentant galima ju ir negrebt - nieko tokio..
na man tas iprastas kaulenis gyvatvorems nr.1. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 16, 18:56)
as siulyciau kauleni, karpoma gyv. - anksti sulapoja, gana velai numeta lapus,
prieziuros neperdaugiausia [mes kerpam karta /du i sezona], garantuotai tanki gyvatvore iseina thumbup.gif
niekad nenusala, ''neisplinka''
lapukai smulkus, ir rudeni jiems krentant galima ju ir negrebt -  nieko tokio..
na man tas iprastas kaulenis gyvatvorems nr.1. thumbup.gif

o kur jų galima įsigyti? Gal žinot kokį gerą tašką... blush2.gif

p.s. gal galėtumėt kokią nuotraukytę įmesti, kad galėčiau vyrui parodyti, kaip atrodo, nes internete kiek radau, tai labai iš arti nufotografuota ir nėra tokio vaizdo kaip tvora... arba aš blogai ieškojau... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 16 vasario 2009 - 18:41
QUOTE(dista @ 2009 02 16, 16:36)
o kur jų galima įsigyti? Gal žinot kokį gerą tašką...  blush2.gif

o kokiame mieste tas taškas turėtų būti? bigsmile.gif
Beje, man rodos tai būtų pigiausias gyvatvorės variantas ax.gif
Atsakyti
Dar itariu ilgai daigeliu nematysime, nes sniega vel pranese.
Atsakyti
Sveikutes, o gal kuri zinote,kiek kaulenis ir ligustras kainuoja, pas mane gyvatvoje maisyta puse kaulenio, puse ligustro, noreciau ja pratesti, nes tik puse tvoros apsodinta. O pas kaimyna didelis bardakas, tai tadu reikes ir is kitos puses apsodinti. Zinoma plotas sumazes, bet ka padarysi, geriau grazi gyvatvore, nei baisus kaimynu sodas (na ne tiek jis negrazus, bet nepriziurimas baisiai). Gyvename jau 6 metai, o pas ji amzina statyba, visur viskas metosi, atvaziauoja viena karta per puse metu sumurija dvi plytas ir vel isvaziuoja doh.gif: Tai va noriu atsiskirti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 14, 16:06)
as ir itariau... na betgi kazkur skaiciau,  kad pvz dantim isikandus toki ''grozi'' - jie ''nutirps''.. unsure.gif as cia vaikus turiu galvoj...

Mano mamytė pasakojo, kad vaikas būdama norėjo prisiskinti šakučių, bet, pasirodo, jos labai blogai lūžta, tai nugraužė dantim lotuliukas.gif Sakė aitrus skonis, todėl vis išspjaudavo, o dantis turi iki šiol mirksiukas.gif Dažniausiai nuodingi augalai būna "neskanūs". Nuo mažiukės mus su sese tėveliai mokė neragauti nepažįstamų augalų, o jais tik grožėtis. Aiškindavo, kad kai kurie augalai būna labai nuodingi. Gal todėl nei mums, nei mūsų vaikams nekilo problemų.
Žinoma, geriau tokių augalų nesodinti prie pat namų. Bet gi pas mane labai daug vietos lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 16 vasario 2009 - 20:48
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 16, 15:46)
Einu uzsirasysiu ateiciai, kad saukstas 5 g

matai, ant mažo kiekio per didelė paklaida gali būti, jau geriau ant popieriaus išsiberk, su liniuote suvienodink kupstą ir padalink į lygias dalis ( šaukštelių tūris taip pat skirtingas, iš patirties rašau wink.gif )
Papildyta:
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 16, 20:01)
Sveikutes, o gal kuri zinote,kiek kaulenis ir ligustras kainuoja, pas mane gyvatvoje maisyta puse kaulenio, puse ligustro, noreciau ja pratesti, nes tik puse tvoros apsodinta. O pas kaimyna didelis bardakas, tai tadu reikes ir is kitos puses apsodinti. Zinoma plotas sumazes, bet ka padarysi, geriau grazi gyvatvore, nei baisus kaimynu sodas (na ne tiek jis negrazus, bet nepriziurimas baisiai). Gyvename jau 6 metai, o pas ji amzina statyba, visur viskas metosi, atvaziauoja viena karta per puse metu sumurija dvi plytas ir vel isvaziuoja doh.gif: Tai va noriu atsiskirti lotuliukas.gif

jauni sodinukai ir tų ir anų ~2 Lt kainuoja, čia pagal Raudondvario medelyno kainas. Tik nepamiršk, kad genėti reikia nuo pat pasodinimo, antraip apačia bus išretėjusi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolita-Lola @ 2009 02 16, 12:48)
gal zinot ka apie Vaistuti

pradedančiajam gėlė nr.1 - dauginasi greitai, priežiūros nereikalauja, auga bele kur (šiaip labiau patinka skurdokas dirvožemis, mėgsta saulės vonias), pavasarį puikus žydintis kilimas (foto tik pradedantis žydėti - paskui jau nė lapų nesimato):
user posted image
QUOTE(dista @ 2009 02 16, 19:36)
o kur jų galima įsigyti? Gal žinot kokį gerą tašką...  blush2.gif
p.s. gal galėtumėt kokią nuotraukytę įmesti

Vieta įsigijimui: Vilniaus miškų ūrėdija
Foto (žr. už beržų): user posted image
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 16, 21:01)
gal kuri zinote,kiek kaulenis ir ligustras kainuoja

pernai Vilniaus miškų ūrėdijos medelyne 1vnt kainavo 1Lt
Atsakyti