Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

p. Elijošių tinklapy pavasarį rožes siūlo purkšti 1% vario sulfato tirpalu. 2l 1% var. sulfato tirpalui gauti reiktų imti 20gr mėlynų kristalų - mažų svarstyklių reikia 4u.gif
Atsakyti
Pas mane ant pokucio parasyta, kad 25gms tirpinti 5 litruose vandens. Jeigu as imsiu tik litra su trupuciu vandens, tai kaip man atmatuot sesis gramus vario s. doh.gif Nu man cia aukstoji matematika gaunas blink.gif
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 16, 13:43)
p. Elijošių tinklapy pavasarį rožes siūlo purkšti 1% vario sulfato tirpalu. 2l 1% var. sulfato tirpalui gauti reiktų imti 20gr mėlynų kristalų - mažų svarstyklių reikia  4u.gif

O svarstykliu as ir neturiu verysad.gif . Pas mane ant pakucio uzrasyta, kad 25% vario s. Jau visai susipainiojau kaip ta tirpala ruost doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 16, 12:55)
O svarstykliu as ir neturiu verysad.gif . Pas mane ant pakucio uzrasyta, kad 25% vario s. Jau visai susipainiojau kaip ta tirpala ruost doh.gif

o kas gamintojas/platintojas? Pažiūrėsiu internete, ką jie ten rašo savo informaciniuose lapuose wink.gif

P.S. tie 25% čia tik žymėjimas, nes vario sulfato gryno nėra, jis su vandens molekulėmis. Todėl ir rašoma daug kur, kad vario sulfato kristalai. Tik skiedimui su vandeniu vistiek tos pačios proporcijos taikomos wink.gif ( išvažiuoju, jei dar kils kokių klausimų, atsakysiu tik vakare wink.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 16 vasario 2009 - 13:07
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 16, 13:58)
o kas gamintojas/platintojas? Pažiūrėsiu internete, ką jie ten rašo savo informaciniuose lapuose wink.gif

P.S. tie 25% čia tik žymėjimas, nes vario sulfato gryno nėra, jis su vandens molekulėmis. Todėl ir rašoma daug kur, kad vario sulfato kristalai. Tik skiedimui su vandeniu vistiek tos pačios proporcijos taikomos wink.gif ( išvažiuoju, jei dar kils kokių klausimų, atsakysiu tik vakare wink.gif )

Pirkom gardenchemicals.co.uk. Is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 16, 13:21)
Pirkom gardenchemicals.co.uk. Is anksto aciu 4u.gif

25% gryno vario ten, į tą žymėjimą nekreipk dėmesiaus wink.gif
Jei pirkai 100gr pakuotę, tuomet padalink turinį į 10 lygių dalių, 2 atskirk ir jas panaudok tirpalui pasigaminti, o likusias 8 dalis susiberk atgal. Nepamiršk šalia likučio pasižymėti, kiek liko.
Jei 50gr pirkaisi, tuomet į 5 lygias dalis, 2 naudok tirpalui ruošti, o 3 atgal suberk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 16, 13:33)
Jei pirkai 100gr pakuotę, tuomet padalink turinį į 10 lygių dalių, 2 atskirk ir jas panaudok tirpalui pasigaminti, o likusias 8 dalis susiberk atgal. Nepamiršk šalia likučio pasižymėti, kiek liko.
Jei 50gr pirkaisi, tuomet į 5 lygias dalis, 2 naudok tirpalui ruošti, o 3 atgal suberk  4u.gif

o ant kokio kiekio vandens tu cia paskaiciavai, 2 litru ?

pagal mane, tai butu 20 g - 2l H2O ax.gif , jeigu taip, tai mano anksciau surasytos proporcijos yra teisingos thumbup.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 16 vasario 2009 - 14:23
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 15, 17:17)
Merginos, o gal pasidalintumėt patirtimi, kokios gėlės gerai auga rūgštesnėje dirvoje? Nes noriu kokių nors gėlyčių po langais pasisodinti, o netoliese pušis didžiausia auga, tai bijau, kad dirvos nebūtų užrūgštinusi? Ką patartumėt?
Iš karto dėkui  4u.gif

rododendrai,varnauoges,azalijos,mano numyletos hortenzijos( ypac melsvos),silageles. Tik pritariu ROKOKO,nebus pusis uzrugstinus.
O jei jau vis delto visai ten uzrugtu-geriausios geles yra silauoges ir bruknes lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 16 vasario 2009 - 14:25
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 16, 14:33)
Jei 50gr pirkaisi, tuomet į 5 lygias dalis, 2 naudok tirpalui ruošti, o 3 atgal suberk  4u.gif

100 gramu pirkau. Tai taip iseitu, kad dvi dalys dviems litrams?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 16, 11:59)
Mergaites, patarkit kuri zinot kaip elgtis su vario sulfatu. 4u.gif  Mano roze jau turi jaunus lapelius, noriu uzbegt uz akiu miltligei, bet nezinau kokiu santykiu skiest vario sulfata. Turiu tik maza purkstuka, kuri purksdama vis pripildysiu. Vario sulfato tirpalo man reikia dvieju litru, gerai butu, kad ir maziau .....Bet tai kiek i du litrus deti tu miltuku. Jeigu arbatini sauksteli istirpinsiu ar nebus per stiprus.

Nubrauktas šaukštas = 5gr.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 16, 16:09)
Nubrauktas šaukštas = 5gr.

Aciu. 4u.gif Pagaliau galesiu nupurkst, tik dabar reikia i savo sandeliuka isilauzt doh.gif . Nu niekaip spynos neatrakinu. Isgersiu puoda kavos ir vel eisiu lauztis biggrin.gif . Jeigu nepavyks teks MB vakare griztancio laukt ir nukelt darbus ryt dienai. O taip norisi i soda, kieme +13.
Papildyta:
Einu uzsirasysiu ateiciai, kad saukstas 5 g
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 16, 15:46)
Aciu. 4u.gif  Pagaliau galesiu nupurkst, tik dabar reikia i savo sandeliuka isilauzt doh.gif . Nu niekaip spynos neatrakinu. Isgersiu puoda kavos ir vel eisiu lauztis biggrin.gif . Jeigu nepavyks teks MB vakare griztancio laukt ir nukelt darbus ryt dienai. O taip norisi i soda, kieme +13.
Papildyta:
Einu uzsirasysiu ateiciai, kad saukstas 5 g

o as matavausi su tokia maza stiklinyte sugraduota nuo kazkokiu vaistu - g ar ml nera tokia didele paklaida irnesakyk.gif .
Atsakyti
Jeigu g prilyginti ml, tai galima matuoti ir taip - vaikiškuose sirupuose (vaistuose) būna matavimo šaukšteliai su dviem galais. Viename gale šaukštelis 5 ml, kitam gale - 2,5 ml. Bet aš abejočiau tokiu konvertavimu. Geriau jaukaip Dee sakė, dalinčiau pokelio turinį į kelias lygias dalis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 16 vasario 2009 - 15:57