Pas mane ant pokucio parasyta, kad 25gms tirpinti 5 litruose vandens. Jeigu as imsiu tik litra su trupuciu vandens, tai kaip man atmatuot sesis gramus vario s. Nu man cia aukstoji matematika gaunas
Papildyta:
O svarstykliu as ir neturiu . Pas mane ant pakucio uzrasyta, kad 25% vario s. Jau visai susipainiojau kaip ta tirpala ruost
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 16, 13:43)
p. Elijošių tinklapy pavasarį rožes siūlo purkšti 1% vario sulfato tirpalu. 2l 1% var. sulfato tirpalui gauti reiktų imti 20gr mėlynų kristalų - mažų svarstyklių reikia
O svarstykliu as ir neturiu . Pas mane ant pakucio uzrasyta, kad 25% vario s. Jau visai susipainiojau kaip ta tirpala ruost
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 16, 12:55)
o kas gamintojas/platintojas? Pažiūrėsiu internete, ką jie ten rašo savo informaciniuose lapuose
P.S. tie 25% čia tik žymėjimas, nes vario sulfato gryno nėra, jis su vandens molekulėmis. Todėl ir rašoma daug kur, kad vario sulfato kristalai. Tik skiedimui su vandeniu vistiek tos pačios proporcijos taikomos ( išvažiuoju, jei dar kils kokių klausimų, atsakysiu tik vakare )
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 16, 13:58)
o kas gamintojas/platintojas? Pažiūrėsiu internete, ką jie ten rašo savo informaciniuose lapuose
P.S. tie 25% čia tik žymėjimas, nes vario sulfato gryno nėra, jis su vandens molekulėmis. Todėl ir rašoma daug kur, kad vario sulfato kristalai. Tik skiedimui su vandeniu vistiek tos pačios proporcijos taikomos ( išvažiuoju, jei dar kils kokių klausimų, atsakysiu tik vakare )
Pirkom gardenchemicals.co.uk. Is anksto aciu
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 16, 13:21)
Pirkom gardenchemicals.co.uk. Is anksto aciu
25% gryno vario ten, į tą žymėjimą nekreipk dėmesiaus
Jei pirkai 100gr pakuotę, tuomet padalink turinį į 10 lygių dalių, 2 atskirk ir jas panaudok tirpalui pasigaminti, o likusias 8 dalis susiberk atgal. Nepamiršk šalia likučio pasižymėti, kiek liko.
Jei 50gr pirkaisi, tuomet į 5 lygias dalis, 2 naudok tirpalui ruošti, o 3 atgal suberk
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 16, 13:33)
Jei pirkai 100gr pakuotę, tuomet padalink turinį į 10 lygių dalių, 2 atskirk ir jas panaudok tirpalui pasigaminti, o likusias 8 dalis susiberk atgal. Nepamiršk šalia likučio pasižymėti, kiek liko.
Jei 50gr pirkaisi, tuomet į 5 lygias dalis, 2 naudok tirpalui ruošti, o 3 atgal suberk
o ant kokio kiekio vandens tu cia paskaiciavai, 2 litru ?
pagal mane, tai butu 20 g - 2l H2O , jeigu taip, tai mano anksciau surasytos proporcijos yra teisingos .
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 15, 17:17)
Merginos, o gal pasidalintumėt patirtimi, kokios gėlės gerai auga rūgštesnėje dirvoje? Nes noriu kokių nors gėlyčių po langais pasisodinti, o netoliese pušis didžiausia auga, tai bijau, kad dirvos nebūtų užrūgštinusi? Ką patartumėt?
Iš karto dėkui
Iš karto dėkui
rododendrai,varnauoges,azalijos,mano numyletos hortenzijos( ypac melsvos),silageles. Tik pritariu ROKOKO,nebus pusis uzrugstinus.
O jei jau vis delto visai ten uzrugtu-geriausios geles yra silauoges ir bruknes
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 16, 14:33)
100 gramu pirkau. Tai taip iseitu, kad dvi dalys dviems litrams?
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 16, 11:59)
Mergaites, patarkit kuri zinot kaip elgtis su vario sulfatu. Mano roze jau turi jaunus lapelius, noriu uzbegt uz akiu miltligei, bet nezinau kokiu santykiu skiest vario sulfata. Turiu tik maza purkstuka, kuri purksdama vis pripildysiu. Vario sulfato tirpalo man reikia dvieju litru, gerai butu, kad ir maziau .....Bet tai kiek i du litrus deti tu miltuku. Jeigu arbatini sauksteli istirpinsiu ar nebus per stiprus.
Nubrauktas šaukštas = 5gr.
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 16, 16:09)
Nubrauktas šaukštas = 5gr.
Aciu. Pagaliau galesiu nupurkst, tik dabar reikia i savo sandeliuka isilauzt . Nu niekaip spynos neatrakinu. Isgersiu puoda kavos ir vel eisiu lauztis . Jeigu nepavyks teks MB vakare griztancio laukt ir nukelt darbus ryt dienai. O taip norisi i soda, kieme +13.
Papildyta:
Einu uzsirasysiu ateiciai, kad saukstas 5 g
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 02 16, 15:46)
Aciu. Pagaliau galesiu nupurkst, tik dabar reikia i savo sandeliuka isilauzt . Nu niekaip spynos neatrakinu. Isgersiu puoda kavos ir vel eisiu lauztis . Jeigu nepavyks teks MB vakare griztancio laukt ir nukelt darbus ryt dienai. O taip norisi i soda, kieme +13.
Papildyta:
Papildyta:
o as matavausi su tokia maza stiklinyte sugraduota nuo kazkokiu vaistu - g ar ml nera tokia didele paklaida .
Jeigu g prilyginti ml, tai galima matuoti ir taip - vaikiškuose sirupuose (vaistuose) būna matavimo šaukšteliai su dviem galais. Viename gale šaukštelis 5 ml, kitam gale - 2,5 ml. Bet aš abejočiau tokiu konvertavimu. Geriau jaukaip Dee sakė, dalinčiau pokelio turinį į kelias lygias dalis.