Tinai,na aš gal dar palauksiu su savo bulėjomis ,truputį vėliau pasėsiu.
Deedee,mačiau aš tuos sinavadus šie irgi gražūs ,bet aš da netokių noriu ,mačiau(užsienio kataloguose) labai simpatiškus tokie suraukti lyg armonikėlės ir labai švelnių rožinių ir melsvų spalvų mišinys.PO keletos metų gal pasirodys sėklų ir Lietuvoje
Sidabrinekuojai,na reiks man atidžiai paskaityti rusų tinklalapį apie rožes
Na mano budlejos sparciai sudygo, bet dabar jau labai letai auga. O zinant koks tai augalas - tai joms augti ir augti dar.
http://www.rojaussod.../tema.php?s=521 paskaičiau ir užkabino mane jos, jau net žinau kur bus jos pasodintos. Bet ar jų sėklų yra, ar daigais pirkti galima ?
Į sėklų parduotuvę, net neužsusku jau dabar, nes žinau, kad rasiu ko man reikia ten, nes stop nėra pas mane Taupau pinigėlius mugei Nes ten nebent važiuot be pinigų nenorint persitengt. O nuvažiuot į mugę be pinigų ir nervuotis, taip ir širdį susigadint galima.
Į sėklų parduotuvę, net neužsusku jau dabar, nes žinau, kad rasiu ko man reikia ten, nes stop nėra pas mane Taupau pinigėlius mugei Nes ten nebent važiuot be pinigų nenorint persitengt. O nuvažiuot į mugę be pinigų ir nervuotis, taip ir širdį susigadint galima.
O man sitie augaliukai kazkokias laukines piktzoles primena aplamai tokiu nemegstu, kurie labai jau pievu zoles-geles primena
Papildyta:
Na katileliams isimtis darau, o daugumai kitu - ne.
Papildyta:
beskaitydama prisiminiau toki augalioka kuris visai tinka gyvatvorei...
kalninis serbentas (Ribes alpinum)...(is Navasaicio "dendrologijos)
pagal zonas (2-7) tinka, pagal auksti iki 2.5m, lengvai formuojamas, lapai labai faini kaip serbento, bet triskart mazesni. Kairenu botanikos sode auga, apciupinejau rudeni kaip buvau, patiko man tas krumiokas.zydi pavasari neryskiai, lapojant, uogos raudonos, valgymui nenaudojamos, bet nenuodingos. numetus lapus - ziema butu gelsvu ugliu ir pilku saku raizgalyne.
dirvozemiui nereiklus, pakencia paunksme.
pagooglinus ismeta graziu gyvatvoriu, vadinasi gyvatvorems naudojamas. deja Lietuvoje nemaciau savo akimis tokiu gyvatvoriu.......
Gal busite pionieremis?
kalninis serbentas (Ribes alpinum)...(is Navasaicio "dendrologijos)
pagal zonas (2-7) tinka, pagal auksti iki 2.5m, lengvai formuojamas, lapai labai faini kaip serbento, bet triskart mazesni. Kairenu botanikos sode auga, apciupinejau rudeni kaip buvau, patiko man tas krumiokas.zydi pavasari neryskiai, lapojant, uogos raudonos, valgymui nenaudojamos, bet nenuodingos. numetus lapus - ziema butu gelsvu ugliu ir pilku saku raizgalyne.
dirvozemiui nereiklus, pakencia paunksme.
pagooglinus ismeta graziu gyvatvoriu, vadinasi gyvatvorems naudojamas. deja Lietuvoje nemaciau savo akimis tokiu gyvatvoriu.......
Gal busite pionieremis?
QUOTE(uolma @ 2009 02 26, 08:14)
http://www.rojaussod.../tema.php?s=521 paskaičiau ir užkabino mane jos, jau net žinau kur bus jos pasodintos. Bet ar jų sėklų yra, ar daigais pirkti galima ?
taigis Rokoko daigelių pirko šiom dienom. Ar tik ne Banginyje?
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 02 26, 12:43)
kalninis serbentas (Ribes alpinum)... Kairenu botanikos sode auga
Pliusas - sulapoja vienas pirmųjų. Prie Kairėnų botanikos sodo esančioje prekyvietėje turi kalninį serbentą "burbulu" karpomą (pasodintas kompozicijoje). Kai buvau pernai ankstyvą pavasarį, atrodė fantastiškai Sužinojus kas čia toks, net nustebau, kad toks paprastas augalas taip gerai atrodo
QUOTE(Perliukas @ 2009 02 26, 00:32)
o tai nekarpoma gyvatvorė labiau vėją sulaikytų ? ir obelis reiktų traukt arčiau namo ?
va čia apie tas vėjo užtvaras skaičiau
http://www.klevai.lt/ apsauginės sritys
va čia apie tas vėjo užtvaras skaičiau
http://www.klevai.lt/ apsauginės sritys
Windbreak - pasinagrinėk, info tikrai nemažai yra. Tu pati geriau žinai visus ilgius, pločius, aukščius ir iš kur stipriausias vėjas pučia. Pasiskaičiuosi ir atrasi optimaliausią variantą ( neišsigąsk plačios buferinės zonos, viena iš dalių, tvora, jau yra )
QUOTE(Tina* @ 2009 02 26, 11:06)
O man sitie augaliukai kazkokias laukines piktzoles primena aplamai tokiu nemegstu, kurie labai jau pievu zoles-geles primena
Papildyta:
Papildyta:
Man atvirksciai...
''ant'' smulkiu ziedu patrauke pastaraisiais metais, naturalesniu formu...
kasmet vis labiau ima patikti. Pvz, pirmasias savo vaisginas is vandens griovio parsinesiau,
ten pat dar ''liko'' kazkoks ''vijoklis'' lapinis margas, stambesniais lapais nei tramazole. Ir lipa jis ant puslenio gyvatvores, ir i ''kanala'' leidziasi reiks parsinesti
Tik tokius ''laukinius'' reik kontroliuot, labai jau plintantys [na ir kulturiniai juk plinta kai kurie] ta vaisgina jau vejoje pas mane atsirado
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 26, 12:02)
pirkau del viso pikto, nes pora pazistamu turejo pernai, prasysiu suselpt arba mainais
Uolmos nurodytas traipsnis liuks, suzinojau naujo.
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 26, 12:03)
Pliusas - sulapoja vienas pirmųjų. Prie Kairėnų botanikos sodo esančioje prekyvietėje turi kalninį serbentą "burbulu" karpomą (pasodintas kompozicijoje). Kai buvau pernai ankstyvą pavasarį, atrodė fantastiškai Sužinojus kas čia toks, net nustebau, kad toks paprastas augalas taip gerai atrodo
jau kaip idomu susisaugojau info.
Man svarbu ankstyvas sulapojimas, nes lapuociu gyvatvore eina per visa ilga krastine nuo kelio.
QUOTE(rokoko @ 2009 02 26, 12:47)
Man atvirksciai...
kasmet vis labiau ima patikti. Pvz, pirmasias savo vaisginas is vandens griovio parsinesiau,
ten pat dar ''liko'' kazkoks ''vijoklis'' lapinis margas, stambesniais lapais nei tramazole. Ir lipa jis ant puslenio gyvatvores, ir i ''kanala'' leidziasi reiks parsinesti
Tik tokius ''laukinius'' reik kontroliuot, labai jau plintantys [na ir kulturiniai juk plinta kai kurie] ta vaisgina jau vejoje pas mane atsirado
pirkau del viso pikto, nes pora pazistamu turejo pernai, prasysiu suselpt arba mainais
Man svarbu ankstyvas sulapojimas, nes lapuociu gyvatvore eina per visa ilga krastine nuo kelio.
Pūslenis sulapoja tuo pačiu laiku ir daug efektingiau atrodo, ant ryžtelėjusių šakelių, skaisčiai auksiniai pumpurai.
o pas mane jau Hamamelis žydi, tuoj eisiu nufotkinti.
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 26, 14:00)
Pūslenis sulapoja tuo pačiu laiku ir daug efektingiau atrodo, ant ryžtelėjusių šakelių, skaisčiai auksiniai pumpurai.
aisku
musu bendrijoj stebiu procesus, tai kauleniai anksciau sprogsta uz pusleni -bet cia ir nuo veisliu gali priklausyti turbut.
laukiam grozio