Karpoma tujų gyvatvorė lygiai taip pat bus vėjui siena, per kurią persiritus duosis toliau O kokius augalus rinktis - reikia žinoti, koks atstumas yra tarp obelų ir tvoros, koks tvoros aukštis ir kuri čia pasaulio šalis
Jei žiūrima į ateitį, tai gal būtų geriau jau šį pavasarį obelis persodinti/atitraukti į kiek tinkamesnę vietą, kiemas kaip ir nemažas
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 25, 15:46)
Karpoma tujų gyvatvorė lygiai taip pat bus vėjui siena, per kurią persiritus duosis toliau O kokius augalus rinktis - reikia žinoti, koks atstumas yra tarp obelų ir tvoros, koks tvoros aukštis ir kuri čia pasaulio šalis
Jei žiūrima į ateitį, tai gal būtų geriau jau šį pavasarį obelis persodinti/atitraukti į kiek tinkamesnę vietą, kiemas kaip ir nemažas
įdėsiu planelį šiokį tokį
planas
iš kairės į dešinę :
tvoros kampas -Šiaurė
trešnė , slyva (6m)
tarpas paliktas šuns voljerui 8m
trys obelys 9m
nuo paskutinės obels iki daržo 5m
ir daržas 8,4m
visa tvoros kraštinė 36m
tarp obelų tarpai apie 4m , tarp tvoros ir obelų 2,3m , tvoros aukštis aukščiausioje vietoje 1.5m , iš vidinės kiemo pusės visa tvora apšviesta pietryčių, pietų saulės
(atstumus matavau nuo kamieno iki kamieno)
būsiu dėkinga už išsakytas mintis
QUOTE(Perliukas @ 2009 02 25, 15:02)
tikra teisybė , visom pagalbininkėm
Dar apie tas gyvatvores
man jos reikia tik kaip žalio/gamtos fono ir užuovėjos ,nes aplinkui laukai ir vakariniai vėjai gyvatvorė būtų tarp obelų ir tvoros įdedu namo foto , šiemet jau ne taip nykiai atrodo
namas ir tvora
aplinkos norėčiau formalaus/romantiško stiliaus , na rožės levandos , kaikur taisiklingos/simetriškos linijos , jokio minimalizmo
http://www.medelynas...eniai/110/1.jpg[/img]
Dar apie tas gyvatvores
man jos reikia tik kaip žalio/gamtos fono ir užuovėjos ,nes aplinkui laukai ir vakariniai vėjai gyvatvorė būtų tarp obelų ir tvoros įdedu namo foto , šiemet jau ne taip nykiai atrodo
namas ir tvora
aplinkos norėčiau formalaus/romantiško stiliaus , na rožės levandos , kaikur taisiklingos/simetriškos linijos , jokio minimalizmo
http://www.medelynas...eniai/110/1.jpg[/img]
Tokius vaizdus nori uzstoti gyvatvore??
Labai tinkama stiliu pasirinkai prie savo namuko. Ir nors DeeDee sako, kad nesvarbu namo stiliaus norimam apzeldinimui, bet manes ji neitikina
Kitas dalykas- gyvatvore as daryciau is isorines puses. Man nesinoretu mazint to tarp tarp vaismedziu ir medines tvoros. Lapu nereiktu grebti kieme nuo gyvatvores. Nzn tiksliai kaip su funkcionalumu- bet is visiskai estetines puses - pagal tvoros forma iskarpyta gyvatvore atrodytu super.
Aš čia truputį įsišoksiu tarp jūsų Neskaičiau visos temos tik atsivertusi 12psl užtikau ,kad Tina pirkai budlėjas ir jas pasėjai.Na ar lenda kas nors ? Mat aš irgi pirkausi budlejų seklites vis dar mąstau kada sėti, jei greitai sudygs- pritrūks joms pas mane šviesos ir išsitems kaip siūleliai.Pvz rašo kaD azarinos dygsta apie mėn.neprireikė nė dviejų savaičių jos išdygo,o iki išnešimo į lauką dar toli gražu.....
QUOTE(Lewisia @ 2009 02 25, 18:27)
Pvz rašo kaD azarinos dygsta apie mėn.neprireikė nė dviejų savaičių jos išdygo,o iki išnešimo į lauką dar toli gražu.....
Man taip su levandomis... Rašo, kad dygsta ilgai, apie 1 mėn. Pasėjau prieš savaitę, o pirmi daigeliai jau kalasi... Kaip elgiatės su prancūziškomis levandomis (french lavender) - mulčiuojat storai lauke ar nešat pvz. į rūsį žiemot?
Perliuk, rozes ir lavandos labai labai grazu, bet pries perkant reikia labai pasiskaitys apie jas. Jeigu pirksi ir Sibirkos rozyno ar kokio kito Lietuvoje tai zinok , kad jie per mazai suteikia informacijos apie savo rozes. Taip galima labai skaudziai apsirikti. As pvz. pirkau geltona roze UK, atrodo daug info apie ja suradau. Susiradau ne tik apie tai kada zydi, kaip stipriai kvepia, koks plotis, aukstis, bet ir koks atsparumas ligoms, ziedu atsparumas lietui. Neziurin to praleidau toki dalyka kaip kaip ziedu atparumas saulei. Zinojau, kad sauleje spalva isblunka, bet net nepagalvojau, kad nuo kaitros jie gali ir sudziuti . Juk rozes myli saule. O manoji kaip tik is tu, kurios ziedlapiai apdenga arba visai dar neissiskleide isdziusta Radau ta info paveluotai rusiskoj roziu enciklopedijoj. Labai geras dalykas. Idedu nuoroda. Daug ivairiu straipsniu, kad ir apie tai ka daryt , kad isgaut didziausia efekta sodinanat rozes....... Pasirodo reikia sodint po du arba tris tos pacios rusies krumus. Ir taip toliau ir taip toliau
My Webpage
My Webpage
QUOTE(rozamunda @ 2009 02 25, 12:37)
Dabar po ziemos reiks apgeneti kas nusale,nuluze, poto gali geneti is karto po zydejimo-rudeniop,antra karta suzydes....
as nugenejau dar visai nedidele margalape po zydejimo, nugenetas sakeles sumerkiau vandenin, visos isleido saknis , bet nesugalvojau ka su jom daryt (net atiduot nebuvo kam ) ir ismeciau.
QUOTE(Lewisia @ 2009 02 25, 21:39)
Aš šiemet sodinsiu Austino rožes kaip tik ir numačiusi vietą saulėjė ir užuovėjoje kaži ar neapdegs žiedai?Gal kas iš patirties žino kokią vietą jos labaiu mėgsta.O prie rožių man dar gražu sinavadai Ne tie paprastieji o pilnaviūriai.Tik niekur tokių neužtinku pirkti.
Antra eilutė viduriniai paveiksliukai
QUOTE(rokoko @ 2009 02 24, 22:59)
Ar zaliai/baltai marga tramazole augs pavesyje? [lauko vazono kompozicijoj vasara]
ar nedings margumas, t.y. liks tik zalia?
ar nedings margumas, t.y. liks tik zalia?
Tas margumas nedings, bet labai žiūrėk kad nenustelbtų kitų augalų kompozicijoj. Tramažolė duoda šaknines atžalas ir jų priauga pilnas vazonas kaip veltinis. Šiaip tramažolė labai gražiai atrodo pasodinta pakabinamam vazone.
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 25, 15:14)
per kelis pažinties metus vis maniau, kad kam kam, o tau tikrai nereikia vieno augalo gyvatvorės - taip myli augalus ir vis ieškai naujovių. Gal vistik geriau rinkis lapuočių-spygliuočių laisvai augančią gyvatvorę
Zinai man ta meile reikia ribot arba verst ekonomine nauda tada galeciau pasidziaugt kuo ivairiausiomis rusimis ir parduot. Viska pazinciau ir vietos uztektu. Ech tas mano nezabotas smalsumas Matytum kiek pas mane knygu, straipsniu, zurnalu apie augalus. Anadien MB skundziaus, kad man trumpos yra dienos, nes nezinia kada viska perskaitysiu ir susideliosiu info mintyse.
QUOTE(Lewisia @ 2009 02 25, 17:27)
Aš čia truputį įsišoksiu tarp jūsų Neskaičiau visos temos tik atsivertusi 12psl užtikau ,kad Tina pirkai budlėjas ir jas pasėjai.Na ar lenda kas nors ?
Sudygo labai greit. Baisiai smulkus daiguciai. Nezinia kaip ten su jais veliau susidorosiu. Bet dabar galvos nesuku svarbu sudygo
QUOTE(Lewisia @ 2009 02 25, 22:39)
Aš šiemet sodinsiu Austino rožes kaip tik ir numačiusi vietą saulėjė ir užuovėjoje kaži ar neapdegs žiedai?Gal kas iš patirties žino kokią vietą jos labaiu mėgsta.O prie rožių man dar gražu sinavadai Ne tie paprastieji o pilnaviūriai.Tik niekur tokių neužtinku pirkti.
Paziurek toj nuorodoj, tikrai labai issamiai parasyta. Mano reze, ta kuri apdega ir yra Austino. Vadinasi Jayne Austin. Zydejo labai ilgai. Senovine Zephirine Drauhin ir lapus jau buvo numetus, o Austino dar zydejo. Bet kaip ir sakiau labai nuo kaitros ziedlapiai apdziusta. Skaiciau toje enciklopedijoje, kad butent angliskas rozes rekomenduojama sodintipo dvi arba tris. Atstumas tarp ju turetu buti puse metro. Tada jos augdamos susilieja ir labai ispudingai atrodo.