QUOTE(jolaxus @ 2009 02 23, 18:03)
kažin ar įmanoma patarti nežinant jos skonio, sodo stiliaus, vietos, kurioje tas medis augtų ir t.t.
ar ne paprasčiau būtų tiesiog paklausti, ar bent kažkaip paslapčiomis ta tema pakalbinus iškvosti ar ji norėtų augalo dovanų, kokius augalus mėgsta, ar nenorėtų kokio medelio turėti kieme, ar nesidomi įvairiais a'la prietarais, kad kažkurie medžiai tinka pagal horoskopą, kažkurie saugo namus ir pan...
aš pati nelabai norėčiau, kad man dovanotų medelį
o jei nepataikytų į mano skonį, tai paskui nei sodint, nei teisintis, kodėl nukišau kažkur... žodžiu, jei manęs kas klaustų kokį augalą padovanoti, tai tikrai nesivaržyčiau ir pasakyčiau, jei tikrai man tokios dovanos tuo metu norėtųsi...
Pritariu Jolaxus, su dovanom reikia atsargiai
Aš pernai vis kaimynų skiepytą gluosnį (tą žaliai-baltai-rausvais lapukais) pagirdavau - man pro miegamojo langą gražus vaizdas. Tai gimtadieniui jie man tokį padovanojo. O man pačiai skiepyti nėra prie dušios. Svetimame kieme pažiūrėti gražu, bet pas save nenorėčiau auginti. Tai ir dusinuos dabar su juo, galvoju, kur čia nukišus, kad nebūtų ant akių, bet visvien kažkur egzistuotų, kad tie kaimynai matytų (žinotų, kad tikrai neišmečiau)...