Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

QUOTE(jurg_ili @ 2009 02 24, 17:16)
Merginos, patarkit, turiu tokiu rozyciu vazoneli ,pirkau maximoj, o jei as jas pavasari pasodinciau lauke? Namie jau vietos nebera  ax.gif  Kaip zinoti ar augalas gali augti ir lauke,o netik kambary, ant vazonelio nieko neparasyta.

temoj apie rožes jau n+1 kartų aptarta, gali sodint drąsiai. Tik vienas dalykas, kad rožės nebebus tokios miniatiūrinės kaip kad buvo vazonėly ax.gif

QUOTE(donata60 @ 2009 02 24, 17:32)
kokios formos daryti man kieme darzeli? ax.gif

o gal baik žinučių kiekį tokiu būdu didint? cool.gif
Atsakyti
sveikos,
gal kas ruosiasi auginti prieskoninias darzoves vazoneliuose kambary? ax.gif gal jau pasisejote?
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2009 02 24, 18:16)
Merginos, patarkit, turiu tokiu rozyciu vazoneli ,pirkau maximoj, o jei as jas pavasari pasodinciau lauke? Namie jau vietos nebera  ax.gif  Kaip zinoti ar augalas gali augti ir lauke,o netik kambary, ant vazonelio nieko neparasyta.

Kaip ir DeeDee sake, galima. Mano drauge pries kelis metus sodino ir labai graziai gelyte auga, ti ji pasidare zymiai didesne, tikras krumelis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 24, 13:51)
Nebijo ir svarbiausia, kad jo jokie vabalai nepuola, auginu virš 10 metų, tai net amarai jį aplenkia. O sėklidės labai tinka sausoms puokštėms.

Tai cia mano atveju didelis pliusas.

Aptikau, kad yra dvi panasios veisles puslenio: Dart's Gold ir Luteus. Kuris is ju maziau geltonas? Nes nuotraukose daznai buna iskraipytos spalvos.

Tiesa, gal galit imesti kelias foto savo gyvatvores? Kaip ji atrodo vasara, rudeni, ziema? Jei pavyktu rasti blush2.gif
Papildyta:
Tiesa dar atsiminiau klausima - ar puslenis nelinkes isplikti is apacios?
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2009 02 24, 19:16)

Tikrai taip galima daryti. Pirma karta pas teta pamaciau darzelyje tas mazytes rozytes ir ji man pasake, kad tai tos is vazoneliu. Pasirodo jos ir ziemas labai gerai pernesa ir siaip lauke labai gerai jauciasi. Tai as viena savo pernai salia tu pasodinau ir kuo puikiausiai auga thumbup.gif
Atsakyti
Ar zaliai/baltai marga tramazole augs pavesyje? [lauko vazono kompozicijoj vasara]
ar nedings margumas, t.y. liks tik zalia?
http://images.google...e...l=lt&tab=wi
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 02 24, 23:07)
ar puslenis nelinkes isplikti is apacios?

Jei karpysi trapecijos forma (link apačios platėja) - neišpliks nei pūsleniai, nei kauleniai ir t.t. Iš man žinomų berods tik ligustras karpomas stačiakampiu apačioje nelinkęs išplikti.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 02 24, 17:29)

geriau jau butum neprasius lotuliukas.gif ...
Atsakyti
O kurioj iš tų trijų gyvatvorių mažiau uodai veisiasi ? , nes aš gyvatvorę planuoju po medžiais , jau pavėsyje arba pusiau pavėsis bus , tai pamenu sode raudonųjų serbentų krūmuose panašioj vietoj uodams rojus buvo doh.gif visai nesinori , kad jie kieme apsigyventų g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 02 23, 18:03)
kažin ar įmanoma patarti nežinant jos skonio, sodo stiliaus, vietos, kurioje tas medis augtų ir t.t. g.gif  ar ne paprasčiau būtų tiesiog paklausti, ar bent kažkaip paslapčiomis ta tema pakalbinus iškvosti ar ji norėtų augalo dovanų, kokius augalus mėgsta, ar nenorėtų kokio medelio turėti kieme, ar nesidomi įvairiais a'la prietarais, kad kažkurie medžiai tinka pagal horoskopą, kažkurie saugo namus ir pan...
aš pati nelabai norėčiau, kad man dovanotų medelį schmoll.gif o jei nepataikytų į mano skonį, tai paskui nei sodint, nei teisintis, kodėl nukišau kažkur... žodžiu, jei manęs kas klaustų kokį augalą padovanoti, tai tikrai nesivaržyčiau ir pasakyčiau, jei tikrai man tokios dovanos tuo metu norėtųsi... ax.gif

Pritariu Jolaxus, su dovanom reikia atsargiai 4u.gif
Aš pernai vis kaimynų skiepytą gluosnį (tą žaliai-baltai-rausvais lapukais) pagirdavau - man pro miegamojo langą gražus vaizdas. Tai gimtadieniui jie man tokį padovanojo. O man pačiai skiepyti nėra prie dušios. Svetimame kieme pažiūrėti gražu, bet pas save nenorėčiau auginti. Tai ir dusinuos dabar su juo, galvoju, kur čia nukišus, kad nebūtų ant akių, bet visvien kažkur egzistuotų, kad tie kaimynai matytų (žinotų, kad tikrai neišmečiau)... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 24, 23:31)
Jei karpysi trapecijos forma (link apačios platėja) - neišpliks nei pūsleniai, nei kauleniai ir t.t. Iš man žinomų berods tik ligustras karpomas stačiakampiu apačioje nelinkęs išplikti.

Trapecijos g.gif nu kazkaip be rysio... vel pliusas ligustrui. Kaulenis tai man kazkaip pakankamai greitai atkrito, o va puslenis su ligustru dar "kariauja" mano mintyse.

Galiu ta lentele persiust. Rasykit AZ e'mailo adresiukus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 02 25, 09:21)
Trapecijos  g.gif nu kazkaip be rysio... vel pliusas ligustrui. Kaulenis tai man kazkaip pakankamai greitai atkrito, o va puslenis su ligustru dar "kariauja" mano mintyse.

Galiu ta lentele persiust. Rasykit AZ e'mailo adresiukus.  mirksiukas.gif

ta trapecija ne tokia jau ryski kaip tu isivaizduoji-tik su siokiu tokiu nuolydziu-as savo tujas taip pernai nukarpiau-patikek jau po menesio net pati nebuciau patikejus kad as dar kazkokia trapecija bandziau isgauti-medelii vis tiek savo natur isvaizda atgavo rolleyes.gif
Atsakyti