Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

Na neatsilaikiau kažkokios egzotikos prisipirkau, tik nežinau kas per daiktas. Gal jūs padėsit? Tai puošnusis žingis ir kalija Green Goddess rašo kad žiemoja dirvoje . Tai jei kas ką žinot tai padėkit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita123: 21 vasario 2009 - 17:36
QUOTE(sobieska @ 2009 02 20, 23:41)
Skaitineju ir mastau ,ir nesuprantu kame problema: visos rasotes kas po ko su kuo, kada zydi, dera ir t.t. ...nu niekada nesu nieko ant popieriaus  pasipaisiusi,pasiplanavusi,viskas pas mane komponuojasi ekspromtu darbo eigoje, arba matau, kad vienoks derinys yra nepavykes arba yra ka tobulint, kitais metais koreguoju.... nu supratot ka norejau pasakyt...ar as cia vienas toks hibridas...atsiliepkit, net nejauku darosi rolleyes.gif pasiskaiciusi kaip pas jus vyksta didieji paruosiamieji darbai, o as sau ramiai guliu biggrin.gif

o aš labai norėčiau taip daryti... vis rošiuosi, bet niekaip neprisiruošiu.... šįmet greičiuaisia viskas bus ekspromtu - nors vieną gerą dalyką išsiaiškinau. Šiandien su vyru sutarėm, kad tvorą gaminsim iš pūslenių thumbup.gif Ačiū už pasiūlymą 4u.gif O kiti gėlynai palauks... ax.gif
Atsakyti
Štai žadėtoji Kalistegijos foto.

user posted image
user posted image

Čia pačių lovelių nesimato, jie padėti prie pat balkono krašto. Žydi nuo pat apatinių tarplapių, saulėje žiedeliai atrodo blyškoki, bet labai efektingi, niekas nesuprato kas tai per augalas. jei paleisti jį į žemę plėsis nerealiai, bet įzoliavus šaknis kokiu nors senu vazonu be dugno ar kuo kitu, sudaro tankų sąžalyną ir atrodo nuostabiai, žydi iki šalnų. Jei sąlygos patinka vejasi iki 3m. Bet pas mane tik apie 1,2 - 1,5m teišauga. Lovelyje auga sparčiai, todėl reikia stiprokai tręšti, kad būtų dekoratyvus. mano giminaitė gyvena prie pat pamiškės, tai jas pasodino prie griovio krašto, šalia karklų, tai sakė žmonės važiuodami pro šalį sustodavo ie eidavo žiūrėti kokie čia karklai žydi rožių žiedais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 21 vasario 2009 - 17:48
QUOTE(jolita123 @ 2009 02 21, 18:35)
Na neatsilaikiau kažkokios egzotikos prisipirkau, tik nežinau kas per daiktas. Gal jūs padėsit? Tai puošnusis žingis ir kalija Green Goddess rašo kad žiemoja dirvoje  . Tai jei kas ką žinot tai padėkit

Ponas Guglas vis dar veikia! http://www.mobot.org...t.asp?code=J400
(cia apie trilapi zingi, bet nemanau kad pagr. informacija stipriai skirtusi)
http://www.manoukis....s...?s=537&z=27

Deedee- aciu uz info.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 21, 18:15)
reikėjo pradžioj pagrūdint, dieną lauke pavėsyje, nakčiai į vidų.

Jos is sitnamio. Man rodos tas siltnamis nelabai sildomas, nes gigantas. O ka jeigu as jas nakciai apvosciau tusciais plastikiniais vazoneliais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 02 20, 18:28)
~ 1,20m pirkausi, užpernai rudenį pasodintos. Dar pernai pavasarį sugebėjau vienmečių gėlių prikaišiot, o kai rudenį norėjau jurginų gumbus išsikasti ir svogūnines sukaišiot, jau reikėjo saugotis nepažeisti tujų šaknų. Bandysiu Rokoko pasiūlytas šliaužiančias kaip nors įtaisyt, vis ne taip greit išgarins vandenį iš dirvos.

Pas kaimynus hortenzija ( žiedai panašūs į Anabelės) pušaites dvi ir nustelbė, vos gyvos.

maniskes jau kokiu 2 metru ir gyvena taikoj ir draugystej su hortenzija,nors ta irgi nemaza.Tfu tfu,kad tik nenudyvijus rolleyes.gif ,
O del kaimynes pusaiciu-nelabai tikiu kad hortenzija jas nustekeno-juk pusu saknys eina ne pavirsium,o gilyn( todel praktiskai ir nebuna ju isvirtusios per audras miskuose).Gal ten kitos priezastys g.gif ...Nes pas mane hortenzija auga ir salia maumedzio,tokio kamuolelio ant kotelio-nesibara lyg.Ziuresiu kaip bus siemet pavasari...
Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2009 02 20, 23:41)
Skaitineju ir mastau ,ir nesuprantu kame problema: visos rasotes kas po ko su kuo, kada zydi, dera ir t.t. ...nu niekada nesu nieko ant popieriaus  pasipaisiusi,pasiplanavusi,viskas pas mane komponuojasi ekspromtu darbo eigoje, arba matau, kad vienoks derinys yra nepavykes arba yra ka tobulint, kitais metais koreguoju.... nu supratot ka norejau pasakyt...ar as cia vienas toks hibridas...atsiliepkit, net nejauku darosi rolleyes.gif pasiskaiciusi kaip pas jus vyksta didieji paruosiamieji darbai, o as sau ramiai guliu biggrin.gif

nu ir vel tu nekukli tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 21, 18:48)
Štai žadėtoji Kalistegijos foto.

user posted image
user posted image

Čia pačių lovelių nesimato, jie padėti prie pat balkono krašto. Žydi nuo pat apatinių tarplapių, saulėje žiedeliai atrodo blyškoki, bet labai efektingi, niekas nesuprato kas tai per augalas. jei paleisti jį į žemę plėsis nerealiai, bet įzoliavus šaknis kokiu nors senu vazonu be dugno ar kuo kitu, sudaro tankų sąžalyną ir atrodo nuostabiai, žydi iki šalnų. Jei sąlygos patinka vejasi iki 3m. Bet pas mane tik apie 1,2 - 1,5m teišauga. Lovelyje auga sparčiai, todėl reikia stiprokai tręšti, kad būtų dekoratyvus.  mano giminaitė gyvena prie pat pamiškės, tai jas pasodino prie griovio krašto, šalia karklų, tai sakė žmonės važiuodami pro šalį sustodavo ie eidavo žiūrėti kokie čia karklai žydi rožių žiedais.

va tokius grozius pamaciu visi planai-tiek danguje,tiek ir ant zemes nueina brisiui ant uodegos- nu dabar reikes butinai tokia is kur nors gauti-ar tinka pietine puse?turbut ne schmoll.gif -jei taip bujojo su karklais g.gif
Atsakyti
Laba diena,
Ar priimsite i svecius 4u.gif
Siandien buvau uzsukus i viena istaiga viesa,ziuriu taip graziai pomidoru daigai ant palanges sildosi rolleyes.gif bet vis sulaikau save,kad anksti dar reikia kito menesio palaukti.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 02 21, 18:53)
maniskes jau kokiu 2 metru ir gyvena taikoj ir draugystej su hortenzija,nors ta irgi nemaza.Tfu tfu,kad tik nenudyvijus rolleyes.gif ,
O del kaimynes pusaiciu-nelabai tikiu kad hortenzija jas nustekeno-juk pusu saknys eina ne pavirsium,o gilyn( todel praktiskai ir nebuna ju isvirtusios per audras miskuose).Gal ten kitos priezastys g.gif ...Nes pas mane hortenzija auga ir salia maumedzio,tokio kamuolelio ant kotelio-nesibara lyg.Ziuresiu kaip bus siemet pavasari...
Papildyta:

nu ir vel tu nekukli tongue.gif
Papildyta:

va tokius grozius pamaciu visi planai-tiek danguje,tiek ir ant zemes nueina brisiui ant uodegos- nu dabar reikes butinai tokia is kur nors gauti-ar tinka pietine puse?turbut ne schmoll.gif -jei taip bujojo su karklais g.gif

jai tinka visokios pusės, nu nebent šiaurinė su visišku pavėsiu nelabai, o taip tai auga visur, jai ir priežiūros beveik jokios nereikia, nebent gaudyti, kad nepabėktų. Kalistegijos turėsiu Kauno mugėje.
Atsakyti
kalistegiją pernai pavasarį pirkau iš Knifofijos smile.gif kaip pirmiems metams, tai augo ir žydėjo ne per gausiai, tik aš sugebėjau jai vieną gausiausiai žiedų sukrovusį stiebą nutraukti, kai tvarkėm tvorą ir reikėjo tinklą pajudinti, kur kalistegija vyniojosi verysad.gif tačiau žiedukai tikrai dailučiai, paskui jau nebespėjo tiek daug sukrauti naujų žiedų, tačiau tikiuosi šiemet sulauksiu ax.gif
beje, pasodinau aš ją kibire su kiauru dugnu, tačiau dar stebėsiu ar jai tinkamos sąlygos, nes pusė tai pietinė, tačiau pačiam patvory, tai šaknys pernelyg šešėlyje gaunasi, kaip ir šaltoka ir drėgnoka ta augimvietė gaunasi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 02 21, 19:26)
kalistegiją pernai pavasarį pirkau iš Knifofijos smile.gif kaip pirmiems metams, tai augo ir žydėjo ne per gausiai, tik aš sugebėjau jai vieną gausiausiai žiedų sukrovusį stiebą nutraukti, kai tvarkėm tvorą ir reikėjo tinklą pajudinti, kur kalistegija vyniojosi verysad.gif tačiau žiedukai tikrai dailučiai, paskui jau nebespėjo tiek daug sukrauti naujų žiedų, tačiau tikiuosi šiemet sulauksiu ax.gif
beje, pasodinau aš ją kibire su kiauru dugnu, tačiau dar stebėsiu ar jai tinkamos sąlygos, nes pusė tai pietinė, tačiau pačiam patvory, tai šaknys pernelyg šešėlyje gaunasi, kaip ir šaltoka ir drėgnoka ta augimvietė gaunasi... g.gif

Viskas jai tinka, tik truputį trašelių pavasarį papilk, tai pamatysi šiemetinį gausų žydėjimą. atželia vėlokai, bet paskui labai staigiai auga.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 21, 20:46)
Viskas jai tinka, tik truputį trašelių pavasarį papilk, tai pamatysi šiemetinį gausų žydėjimą. atželia vėlokai, bet paskui labai staigiai auga.

4u.gif dėkui, reikės pamylėti ją trąšomis pavasarį smile.gif
Papildyta:
QUOTE(atlantica @ 2009 02 21, 19:56)
Laba diena,
Ar priimsite i svecius 4u.gif
Siandien buvau uzsukus i viena istaiga viesa,ziuriu taip graziai pomidoru daigai ant palanges sildosi rolleyes.gif bet vis sulaikau save,kad anksti dar reikia kito menesio palaukti.

aš irgi su pomidorais dar laikausi ax.gif dar dien trumpoka, papildomai neapšvietus gali ištįsti, manau sėsiu link kovo viduriuko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 20, 15:37)
1 Pūslenis ( minusų nežinau, nebent kad greitai auga)

Ar is jo galima suformuoti stai tokia (kaip ligustro) gyvatvore:
[attachmentid=170827]

QUOTE(sobieska @ 2009 02 20, 22:41)
...nu niekada nesu nieko ant popieriaus  pasipaisiusi,pasiplanavusi,viskas pas mane komponuojasi ekspromtu darbo eigoje, arba matau, kad vienoks derinys yra nepavykes arba yra ka tobulint, kitais metais koreguoju....

As labai stengiuos planuot, paisyt - bet rezultate gaunas ekspromtas ir kaip as megstu sakyti - eksperimentinis ukis doh.gif

QUOTE(satanele @ 2009 02 21, 12:22)
Labukas Tina,kaip dygsta budleja ,pas mane dar ne krust,o taip laukiu lotuliukas.gif

Jau rasiau, kad sudygo bigsmile.gif Atrodo netgi stevija sudygo. O portulaku kiek doh.gif Kada man viska i sviesa nest, ant palangiu? Dabar vonioj, tamsoje ant sildomu grindu. Kada reikia retinti? va cia tai mano silpnoji vieta - isisuku kaip kokia meska i daigelius doh.gif

Papildyta:
O as tai labai lauksiu is Knifofijos pirkto akanto sudygimo po ziemos. Kiek pamenu laukti reikia kantriai rolleyes.gif
Atsakyti