Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 38

QUOTE(rokoko @ 2009 02 19, 20:08)
O kokiose dirvose to pamisusio gauti? bigsmile.gif

Pas mane apsčiai - atvažiuok, jei pasiryši jį sodinti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Šiaip tai jie skurdokose dirvose auga, bijau sumeluot, bet berods neutralią šarminę dirvos reakciją jie signalizuoja. Šiaip tai jie priklūs - šakniastiebiai eina gilyn tiek, kad su kastuvu neiškasi, atauga iš menkiausio likusio šakniastiebio gabaliuko. Kai gėlynuose pradeda želt, ravėk neravėjęs... Šią vasarą reiks su roundapu praeit... Nors man jie iš vaikystės prisiminimų taip romantiškai pas senelius verandos laiptus buvo okupavę wub.gif
Bet geriau paklausyk DeeDee - neduok die koks gabaliukas šakniastiebio ar prinokus sėkla nukris žemėn - keiksi mane visą likusį gyvenimą blush2.gif
Laukiu Knifofijos foto, gal susigundysiu dekoratyvią vijoklių plantaciją užveist, jei jau pas mane jiems taip patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 20 vasario 2009 - 10:19

QUOTE(adra @ 2009 02 20, 08:44)
kokius tris metus kenteti  kol suaugs ir zoles pojomis neaugs  doh.gif  o jei dar augaliuku uzsiveisti tai  doh.gif

tai kaip supratau, jau itikinta esi ta patvori atlaisvint nuo akmenu ir plastmases thumbup.gif
geri Kasiopejos siulymai, pridesiu trigrasi 4u.gif blush2.gif
kiliminiu augaliuku yra ivairiausiu, tau reiketu gana zemu tam patvoriui.
Pirmiausia, ivairiausiu spalvu ''zaluma'': zalia [ciobreliai, uolaskeles, vaistutis, silinis gvazgikas...], pilka [katpede, silinis gvazdikas, kryzmine ir pukuotoji glazute..], bordo [vaisgina - ji buna siaip ivairiausiu spalvu, kiliminiai silokai], geltona/salotine... [citrininiai ciobreliai, sliauziancioji silinge..], marga [ciobreliai, apvalialape uolaskele..]
Visi tokie augalai paprasti, lengvai gaunami, ir kaip matai, tas pats augalas gali buti skirtngu spalvu lapija.
Kaip ir kasiopeja siule, parinkusi pora augaliuku kontrastui su tujomis, butu fantastika. Plius pavasariui prikistum svoguniniu thumbup.gif
Pries pasirinkdama augalus ziurekis, kiek ten saules. pvz, vaizginai ir sliauzianciai silingei visiska saule nelabai patiks.

tiesa, jei sunes siauteja ir megsta ta patvori, nesodink arendso uolaskeliu, kurias jie lopcemis isbarstys po kiema kaip tuos akmenis doh.gif
Atsakyti
ar čia tik pas mane tujų šaknys paviršiumi driekiasi ir dar tiek daug, kad nei svogūninėms, nei jokioms kitoms "žolėms" vietos nebelieka? bigsmile.gif
Atsakyti
Knifofija,

ar galit is profesanalios puses isvardinti 3 krumines gyvatvores (nuo geriausios iki blogiausios), kurios greit auga, nereiklios dirvai (pas mus molyne).

Aciu labai 4u.gif

Mastau, kad vistik reiks ne tujas gale sklypo sodint, nes prieky jos vargsta.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 20, 11:23)
tai kaip supratau, jau itikinta esi ta patvori atlaisvint nuo akmenu ir plastmases thumbup.gif
geri Kasiopejos siulymai, pridesiu trigrasi 4u.gif  blush2.gif
kiliminiu augaliuku yra ivairiausiu, tau reiketu gana zemu tam patvoriui.
Pirmiausia,  ivairiausiu spalvu ''zaluma'': zalia [ciobreliai, uolaskeles,  vaistutis, silinis gvazgikas...], pilka [katpede, silinis gvazdikas, kryzmine ir pukuotoji glazute..], bordo [vaisgina - ji buna siaip ivairiausiu spalvu, kiliminiai silokai],  geltona/salotine... [citrininiai ciobreliai, sliauziancioji silinge..], marga [ciobreliai,  apvalialape uolaskele..]
Visi tokie augalai paprasti, lengvai gaunami, ir kaip matai, tas pats augalas gali buti skirtngu spalvu lapija.
Kaip ir kasiopeja siule, parinkusi pora augaliuku kontrastui su tujomis, butu fantastika. Plius pavasariui prikistum svoguniniu thumbup.gif
Pries pasirinkdama augalus ziurekis, kiek ten saules. pvz,  vaizginai ir sliauzianciai silingei visiska saule nelabai patiks.

tiesa,  jei sunes siauteja ir megsta ta patvori, nesodink arendso uolaskeliu, kurias jie lopcemis isbarstys po kiema kaip tuos akmenis  doh.gif

tai cia tik ta dali prie tuju esant laisvo laiko deka jusu visu 4u.gif 4u.gif 4u.gif planuosiu dar si pavasari pakeisti kaip tik ir ziuriu kad vaizginas tinka nes toje vietoje amzinas pavesis ryte tik kai saule pateka o visa kita laika iki kito ryto vel pavesis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adra: 20 vasario 2009 - 10:36
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 02 20, 10:11)
Laukiu Knifofijos foto, gal susigundysiu dekoratyvią vijoklių plantaciją užveist, jei jau pas mane jiems taip patinka.

uzsikabinau ir as, ir nieko nebijau, baikit cia gasdinti ax.gif

QUOTE(DeeDee @ 2009 02 20, 10:29)
ar čia tik pas mane tujų šaknys paviršiumi driekiasi ir dar tiek daug, kad nei svogūninėms, nei jokioms kitoms "žolėms" vietos nebelieka?  bigsmile.gif

pvz, krokus tai ikisu ax.gif jiems giliai ir nereikia.. dar pvz kvapioji naslaite melyna auga [pusiau laukine] ir pati ten prisiseja... reiks jai padet is saules puses daugiau prisiseti thumbup.gif [cia salia karpomos vakariniu tuju gyv - ji virs metro jau]
O kokis nereiklus kiliminis tikrai apsziaus aplinkui tuju saknu plota drasiai.
Pvz, vaizgina ant tos savo spyruoklines tujos saknu buvau paleidusi - viskas gerai. bet paskui ja pakeiciau silinge - del spalvos. irgi uzdenge visa saknu plota. O jau apie sliauzianti ciobreli isvis patyliu - auga bet kur, uzdengia bet ka.

QUOTE(adra @ 2009 02 20, 10:31)
tai cia tik ta dali prie tuju  esant laisvo laiko deka jusu visu 4u.gif  4u.gif  4u.gif planuosiu dar si pavasari pakeisti kaip tik ir ziuriu kad vaizginas tinka nes toje vietoje amzinas pavesis ryte tik kai saule pateka o visa kita laika iki kito ryto vel pavesis  smile.gif

i kompnija gali parinkti slaiuziancia silinge - skaisciai salotine - bus puikus kontrastas.
t.p. pavesis tiks apvalialapei uolaskelei. [ten gi ne visai tamsu]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 20 vasario 2009 - 11:04
QUOTE(adra @ 2009 02 20, 08:19)
pas mus per visam tvenkiny ...

man rodos tu lek (jei dar nebuvai) i tema "SODYBA", ten mergaites tvenkiniais, tai gal ir patirtim turtingos, gal tau ka patars (tik nepamirsk sugrizti biggrin.gif ):

http://www.supermama...?...2621&st=312
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 20, 08:23)

plastmase juk gali likti, tik igilinti reikia. Kaip be plastmases atskirsi du skirtingus "sliauztukus"? g.gif

Dabar pagalvojau, gal ir akmenukai gali likti doh.gif Bet tada plikam plote butinai reikia ko nors bordinio blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 20 vasario 2009 - 11:56
QUOTE(kasiopeja @ 2009 02 20, 11:22)
plastmase juk gali likti, tik igilinti reikia. Kaip be plastmases atskirsi du skirtingus "sliauztukus"? g.gif

A tai manai, kad jie nepersliaus tos plastmases? lotuliukas.gif
Ir toliau saknikemis neprisikabins?
Jei turim omeny vaisgina, tai zirklemis kartais situacija pakontroliuot, ir viskas. as tai suimu i delna, ir peiliu nureziu ''uzribius'' ax.gif
Ir kitus augalus tiesiog israunu ar nukerpu ''uzribius'' - juk is kiliminiu persiska kilima auginu ax.gif , tai seku atidziai, kad rastai ''nesusipainiotu'' lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adra @ 2009 02 20, 11:06)
norejau dar paklausti (kazkada klausiau bet praziurejau atsakyma  verysad.gif  ).kada seti puikuna? o gal jau pervelu ?

user posted image
Papildyta:
kol kas nebevalome  dar dumblo pas mus nes galbut del to nera nes labai jau daug pas mus va siu gyviu pilna kurie neduoda dumliams nusistoti  biggrin.gif
va tokiu :
user posted image

ir dar tokiu bei visokiu kitu:
user posted image

girdejau kad kazkokia rusis zuvu minta dumblu tik kuri tai va nepamenu  doh.gif

as amuru labai noreciau kad zole nusienauta jiems sumesti galeciau bet va kad lelijoms tada jau ne vieta  bus prude verysad.gif

Taip as girdejau kad tokia zuvis amuras minta dumblu,yra pas mane irgi gyviu bet dumblo daug,pas mane lelijos ir per ta dumbla jos vargsta
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 02 20, 12:07)
man rodos tu lek (jei dar nebuvai) i tema "SODYBA", ten mergaites tvenkiniais, tai gal ir patirtim turtingos, gal tau ka patars (tik nepamirsk sugrizti  biggrin.gif ):

Geras biggrin.gif , net nemaciau, kad tokia tema yra. g.gif dabar susimasciau, ka as cia visa laika veikiau NA, varau i sodybas pasidairyt cool.gif
Atsakyti

aciu visoms uz patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif n na o dabar lekiu i cia:

QUOTE(vida777 @ 2009 02 20, 12:07)
man rodos tu lek (jei dar nebuvai) i tema "SODYBA", ten mergaites tvenkiniais, tai gal ir patirtim turtingos, gal tau ka patars (tik nepamirsk sugrizti  biggrin.gif ):

Papildyta:
QUOTE(satanele @ 2009 02 20, 12:29)
Taip as girdejau kad tokia zuvis amuras  minta dumblu,yra pas mane irgi gyviu bet dumblo daug,pas mane lelijos ir per ta dumbla jos vargsta

na gal kas zinos atsakyma i si tavo klausima nes as dar vargo tokio kolkas neturiu smile.gif
Atsakyti